Ana içeriğe geç

Diğer Konular

Almanya'dan Vize,fransadan tasarı dersleri

BaşlatanişletmeciTarih12/10/2006 15:47:34Yorum1

İlk mesaj
Yeni Üye72 yazı
Bu gün fransa,malum yalanlar hakkında ,parlamentosunda ermeni yanlısı yasaları daha da kemikleştirdi.Yalanlar diyorum;çünkü bizim arşivlerimiz tüm dünya tarihçilerine açık iken,bu konuda bilim adamlarının çalışması ve gerçekleri ortaya çıkarması gerekirken,birkaç kıçı kırık fransız parlamenter siyasi kararlara imza attı.

Korkuyorum ve umarım haklı çıkmam:Anımsar mısınız,henüz ülkemize vize uygulaması yokken Almanya,Türk vatandaşlarına vize uygulaması başlatan İLK ülke oldu.Sanki bütün dünya(Yalnızca Avrupa değil,adını bile duymadığımız,haritada yerini bulamayacağımız kotdivuar-fildişi sahili gibi gitmek asla aklınıza gelmeyecek ülkeler) bunu bekliyormuş gibi hemen ardından bize vize uygulamaya başladılar.Bir anlamda DOMİNO ETKİSİ oldu.Şimdi de böyle olacağından korkuyorum!

Korkuyorum çünkü hiçkimse ne beni ne de ecdadımı yapmadığım şeylerle suçlayamaz,suçlayamamalı,suçlayamamalıydı.Ben bir Alman değilim,bir fransız değilim,İngiliz değilim,amerikalı değilim,bu ülkeler gibi gerçek anlamda soykırım yapanlardan değilim.EMPERYALİST DEĞİLİM.

Ne yazıkki,dezenformasyonun gücü...(Ve emperyalizmin).Siz istediğiniz kadar haklı olun,yırtının... yırtındığımız çok fazla söylenemez ya...,çünkü yurtdışındaki ermeni cemaati türkiye düşmanlığı için her türlü çabayı gösterip,inanılmaz paralar harcıyorlar ve bunu 1 veya 5 ay için yapmıyorlar.Çok uzun yıllardan beridir böyle olduğu bizim tarafımızdan bile malum ki,özellikle yakın tarihimizde ASALA ile hafızalarımızda yer etmeye başlatıldı!Yurdışı parlamentolarda gündeme getirilmeye çalışıldığını gazetelerden okuduk hep.Amerika ve AB bazen bunu bize karşı SİLAH olarak kullandı anımsarsanız.Gerek üs konusunda,gerek ticari konularda,gerekse politik konularda.Bu da hepimizin malumu.(Ne kadar da çok malum olmuş değil mi?) Ve bize yardım eden! de yurt dışındaki yahudi lobileri oldu bunu da anımsayın!Yani yumurta kapıya gelince örneğin abd ye üs verme karşılığı(özellikle sovyetler döneminde)hoooppaaa..... ermeni tasarısı bir başka bahara kalıyordu.El çabuklu marifet.ABD de bizim için çalışan! yahudi lobiciler de az da olsa tarafımızdan sempati kaznıyordu(bir taşla iki kuş)! Yardım alacak durumlara düşürüldüğümüz bilinçaltımıza yavaaş yavaş şırınga edildi.Çünkü bizim lobicilik yeteneğimiz yoktu,emperyalist kaygılarımız,uçak gemizlerimiz,nükleer silahlarımız,başka ülkelerin madenlerinde,sınırlarında gözümüz....yoktu.

Üzüntülüyüm.Utanç duymam gereken hiç bir şey yapmadığım için utanç duymuyorum.Üzüntümün nedeni şimdilik elimden hiçbirşey gelmemesi,sizler gibi...Geleceğimiz bu gün iyice ipotek altına alınmaya başlandı,amaç ta sanırım bu.
Ben kendi adıma AB yandaşı değilim ve hiç olmadım.Buna gerek duyacak kadar antidemokratik ,tembel,çağdışı olduğumu düşünmüyorum,onlara göre daha aşağıda olduğumu da düşünmüyorum,;Şimdiki AB'nin bana fazladan birşeyler katacağına da inanmıyorum.Bu söylediklerim beni bağlar.
Hamasi nutuklar atmak muhteşem oluyor.fransayı nasıl korkuttuk ama.onlarla ekonomik ilişkilerimizi keseceğimizi,cezayir katliamını parlamentoda kabul edeceğimizi söyleyince üçbuçuk attılar...
üzüntümün içinde umut var.Bu kararın bizim için uyandırıcı etki yapacağı konusunda umutluyum.Çalışalım,tembelliği bırakalım,üretelim,sanayileşelim gibi bizi tembel olduğumuza inandırmaya çalışan içi boş bir safsata değil...İstediğiniz kadar çalışın,emperyalizmin (ABD ve AB'nin) size biçtiği kadar değer üretebilirsiniz.Yani asgari ücretin 380 ytl olmasından,alacağınız sağlık hizmetinin maksimum ne kadar olacağı,eğitiminin nasıl olacağı,ne kadar üreteceğin,paran varsa hangi sektörde yatırım yapman gerektiği( o devrin trendi)....
Gördüğünüz gibi örgütlü devletler örgütsüz ülkeleri nasıl yutuyor.Ve afrikalı kabilelere madenleri karşılığında verilen sandık sandık incik boncuk niyetine bize de sandık sandık DEMOKRASİ-MEDENİYET veriyorlar.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
1 yorum
Yeni Üye72 yazı
Evet,orhan pamuk nobel ödülü aldı.Tarihinde ilk defa,(bir türk değil)türkiye de yaşayan biri nobel ödülü aldı.Bu ödülle birlikte tam olarak bilmiyorum ama,sanırım 1.300 milyon $ para ödülü de alacak.Ayrıca bize de demokrasi dersi verildi.Türkiyedeki demokrasi'nin güçlendirilmesi adına,batılı dostlarımız orhan pamuku nobel ödülüne layık gördüler.Sevenlerine,demokratlara,AB cilere hayırlı olsun.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bilgisayar-Bili?im