Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Ortak iş fikirleri

BaşlatanbakmakgörmekTarih21/09/2006 19:00:25Yorum30

İlk mesaj
Yeni Üye18 yazı
Değerli arkadaşlarım,

iş dünyasında herkes zengin olsaydı ,çalışacak işçileri nerede bulacaktık.Yada tam tersi işçiler çok olsaydı çalışmak için fabrikaları kim kuracaktı.Yani arkadaşlar bir elin çalışması için 5 parmak destek oluyor.Allah korusun parmakları kaybettikçe elin değeri de azaliyor.Bazı insanlar kas gücü ile,bazıları beyin güçleri ile bazıları da sermayeleri ile bu elin parmaklarını oluşturuyorlar bence.

Elimde binlerce iş fikirleri hazır durumda ama özellikle kobi ve AB destekli projelerim var.Bunları tek başıma faal hale getirmem çok zor.Parmakların oluşması ile ele daha fazla güç verecektir.Özellikle sağlam ve engellilerin birlikte çalışacağı ve 10-1000 kişiye kadar iş istihdam edecek bu projemi , iş kurmak isteyen girişimçiler ile canlandırmak istiyorum.Geleceği çok parlak olan ve herkesin fazlası ile kazanacağı bu projemle ilgilenen herkesi bekliyorum.

Su damlası gibi izmirde doğacak,daha sonra 7 bölgeye bölge müdürlüğü oradan da her ile ve her kasabaya yayılacak bir projedir.Üretim ,pazarlama ağırlıklı olan ve tekstil ve tekstilin tüm yan kollarını barındıran çok geniş bir çalışma alanı bulunduran bu projede herkese de çalışma alanı doğmaktadır.Üniversiteler de ortak projeler yapılır.Buyrun gelin bir araya gelelim .İş arayan arkadaşlar iş sahibi ,sermayesi olanlar da para kazanıp yeni yatırımlara ulaşsın..
Arkadaşlar inanın çok önemli ve çok büyük bir projedir.Belki boşluklarım vardır.Ama bir araya gelmemiz bunları yok etmek içindir.

BEB

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
30 yorum
Üye419 yazı
Projen çalınabilir diye tam açıklayamamanı anlıyorum.Ama, biraz daha ayrıntıya girmelisin.
Ne dersiniz, biraz açabilirmisiniz?

Selamlar

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Muhasebe
Yeni Üye1 yazı

işin nevini biraz açabilirseniz ilgilenebiliriz. Eğer yayın yapmak işinize gelmiyorsa tarafıma maille bildirebilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Emekli
Yeni Üye55 yazı
kıbrıs bölgesini ben alabilirim. nasıl olcak?
erdinc

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / Lefko?aMeslek Gyda
Yeni Üye2 yazı
bakmak görmek bu projeni biraz açarsan sevinirim ben karadeniz bölgesinde yaşıyorum. benide bu projede değerlendirisen sevinirim cevaplarını bekliyorum.

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Tekstil
Yeni Üye79 yazı
BU KONUDA BENDE GEREKLİ BİLGİYİ ALMAK İSTİYORUM YANLIZ YAPILACAK İŞ HUSUNDA NET BİR BİLGİ SÖZ KONUSU DEĞİL KONUYU BİRAZ DAHA DETAYLI OLARAK AÇARMISINIZ
ömür boyu mutluluklar herkeze

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / GirneMeslek Ö?renci
Yeni Üye4 yazı
kardeşim ben senin yanındayım bunu sakın unutma inşallah ülkemiz için hayırlı ve kazandıran işler yapacağız bunu beraber yapmak bana guru verir
((¯`»._.«¦¤¦ ØTTØMÂÑ ¦¤¦»._.«´¯))

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Ö?renci
Yeni Üye1 yazı
21/09/2006 tarihli yazınızı yeni üye olduğum için biraz gecikmeli okudum.
Bu kadar ekonomik olarak dar bir ortamda herkesin hemen hemen aynı iş kollarında yoğunlaştığı bir ortamda bu kadar iddialı olmanız beni hem mutlu etti hemde ciddi bir merak uyandırdı bende.Daha detaylı bir bilgilendirme bekliyorum.Bu arada bu fikirin izmirden çıkmış olması beni ayrı bir memnun etti.İzmirimiz bu konularda tüzkiyemizde bence çok geride

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
Yeni Üye2 yazı
Ben de Ankara da katıla bilirim ama neye anlata biliyomuyum konuyu açmanız lazım arkadaşlar.

Yerleşim Türkiye / Ankara
Yeni Üye5 yazı
Bende İstanbul'dan katılabilirim ama biraz detayları bilsem daha iyi olacak.
şerefirat

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye5 yazı
İstanbul'dan katılabilirim ama biraz detay öğrensem iyi olacak.
şerefirat

Yeni Üye2 yazı
bende samsun dan katılabilirim ama neye dostum

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Tekstil
Yeni Üye1 yazı
mrb iş ortaklıgı teklif ettiğin z konu ve içeriklerini yazarsanız düşünüp size dönerim uygun görürseniz.
serkan güç

Yerleşim Türkiye / BatmanMeslek Yöneticilik
Yeni Üye5 yazı
Ben de akdeniz bölgesini alabilirim ama iş konusunda arkadasların da belirttiği gibi biraz daha ayrıntıya ihtiyaç var...
topdate

Yerleşim Türkiye / FethiyeMeslek Turizm
Yeni Üye1 yazı
selamlar izmirde doğacak diyorsunuz bende izmirdeyim.konu hakkında daha detaylı bilgi verebilirseniz bende katılırım.takdir edersinizki konuyu bilmeden bir şey söylemek boş.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Yöneticilik
Yeni Üye36 yazı
Girişimci istekli kişilerin olması çok güzel bende 15 yıldır kendi işimi yaptım gücüm olsa düşüne bilirdim belki anlattığın işi maddi yönden yetrsiz olduğum için sade işte sorumluluk gereken kısımlarda yardımcı ola bilirim ama düşünen arkadaşlara kolay gelsin.
ysn

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye1 yazı
ilgilenebilirim ancak detay gerek

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Tekstil
Yeni Üye5 yazı
Projeni geçde olsa bugün okudum.Bende İstanbul'dan katılabilirim.Daha açık bilgi gönderirsen sevinirim.
şerefirat

Yeni Üye10 yazı
arkadaşlar tabiki insanlar butür şeylere güvenmez bence haklılar vede dikkatli olmalılarda hepinizinde bildiği gibi bu tur işler ve projeler türkiyede mevcut durumda bunların en başındada konya ili geliyor yıllardır halkımızı kalkınalım birlik olalım ve ne acıdır dinide buna alet edip dolandırdılar ve dolandırıyorlarda hala isim vermeye gerek yok tabiki binlerce insan bundan mağdur oldu arkadaşlar yanlış anlamasın belki onlar bu şekilde değillerdir ve gerçekten birşey yapmak istiyorlardır ama şahsen ben bu tür işlere sıcak bakmıyorum nedeni ise belli bir noktaya kadar 1-2-3 yada 4 kişinin maddi birlemesi mantıklı olabilir ama bu sayı arttıkça hem yönetim hem idare zorlaşır ki işin içerisinde art niyette varsa bu işler karışı sonuçta devlette böyledir ne zmn ki iktidarı değilde kuğalasyon oluşsa ülke kalkınamaz o yüzden bu tür projelerin 4-5 kat daha ince elenmesinde fayda var diye düşünüyorum ben ama umarım güzel bir sonuç olur ..
Önce özgüven sonra çalışmak

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Üye176 yazı
abi güzel bişey olur bu ama sonrası önemli bu işin. inanılarak yapılan hiç olmayacak gibi görünen biçok iş ne insanları nerelere getirmiş bazen şahit oluyorum ama bi oluşumun olması hadi bi rüzgarla gerçekleşti bunun devamı,kontrolu nasıl olcak..roller nasıl olcak..bende hadi girdim diyelim bu oluşuma, ne yapacam? ne koyacam?ne alacam?kim ne koyup ne alacak?insanın aklına binlerce soru gelecek işin devamında..iş fikri ne kadar mükemmel olursa olsun herkesin bi rolü olcak ve benim yerim onların içinde neresi olcak? bunlar bence bi işfikrini başarıyla hayata geçirip yaşatmaktan daha zor görünüyor..yoksa benim inancım dinamik ve akıllı insanlar biaraya geldikten sonra heleki türkiyenin çeşitli yerlerinden(bunun biçok artısı olur işin işleyişinde) başarıp büyütemeyecekleri iş yoktur şeklinde. ama işte mekanizma nasıl olur?????? bende bu konularda ikna edici cevaplar alırsam eğer maddi ve işgücü olarak her oluşumda varım arkadaş..
istisnayım,,kaideyi bozarım

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Yeni Üye1 yazı
projenizden banada bahsederseniz sevinirim belki katılır belki sizlere oluşumda faydalı olabilirim saygılar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye56 yazı
ab hibesi destekli projelerde daha çok güneydoğu illeri finanse ediliyor.ortak olan ilke kar amacı güdülmemesi olarak öngörülüyor.ilk etapta da belediye ve derneklere veriliyor bunlar.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Sa?lyk hizmetleri
Yeni Üye42 yazı
proje ile ilgili bilgi alabilirmiym bende muğla ve denizliden yardımcı olabilrim ama çoğunluk muğla olur bana ulaşırsanız sevinirimm..

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Ö?renci
Yeni Üye30 yazı
BAKMAK GÖRMEK İSİMLİ ARKADAŞIMIZIN NE OLDUĞUNU BİLEMEDİĞİMİZ PROJESİ İÇİN BU KADAR İSTEKLİ BİR ÇEVRE BULMASI ÇOK GÜZEL. ÖNCELİKLE BU GRUBU TEBRİK EDERİM.
AMA BU PROJEYİ AÇAN ARKADAŞIMIZIN SESSİZ KALMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ!!!!
ELİF
ELİF

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye30 yazı
ARKADAŞLAR SUSKUN ARKADAŞIMIZ BANA BİR MAİL ATTI VE SİZLERLE PAYLAŞMAMI İSTEDİAYNEN İLETİYORUM
ELİF

merhaba,
ilginize teşekkür ederim.Bu proje benim için gerçekten hayatımın projesi.İlk
ün.de yaptığım bitirme projem ikinci olarakta budur.Birincisini başarı ile
yaptım ve mezun oldum.Bu ikinci projemde de başarılı olmak ve balon gibi
sönmek istemiyorum.Ayrıca buna umut bağlayacak binlerce insanı hayal kırıklına
uğratmak istemem.Sizde biliyorsunuz başarıyı herkes kabullenir.Başarısızlığı
ise bir kişiye yıkarlar(ki umarım olmaz..).Ayrıca bizim ülkemizde insanları
bir araya getirmek çok zordur.Örnek mi;bir apt. toplantısına bakın herşeyi
göreceksiniz.Bunların yanısıra 2002 yılında eşimden ayrıldığım için 2 kız
çocuğuna bakıyor ,okullarına derslerine ve akşamlarıda sohbetlerine ortak olmak
için çabalıyor ve geçinmek içinde gündüz akşam demeden işimden kovulmamak için
uğraşıyorum.Tüm bunları nasıl yapıyor ve yetiştiriyorsunuz derseniz bende bazen
düşünüyorum.Fırsat buldukça int. cafeye gelerek bazen 3 günde bazende 20 günde
cevap yazıyor proje ilgili bilgiler vermeye çalışıyorum.Şu andada izmirdeki
ün. ve meslek odaları ile temastayım.
İlk bu fikri sitede paylaştığımda aklımdaki hemen İzmir de bir akşam yada hafta
sonu tüm ilgilenen arkadaşları bir araya getirmekti.Ama elle tutulur bir
hazırlık olmadığıiçin boşa kürek çekmek istemedim.Çünkü bu proje engellilere
istihtam yaratmak ve engelsiz arkadaşlar ilede şirket yada koop.leşerek yurt ve
dünya çapında başarının temeli atmaktır.İş aramak,devletten iş beklemek,değil
kendin pişir kendin ye mantığı ile kendi işinin hem patronu hemde işçisi olarak
büyümek buradaki en büyük amaçlardan da diğeridir.
Sonuç olarak üretim,pazarlama,finansman,satınalma,personel işleri vb kanatların
oluşturulmasına çalışılmakta.İzmirdeki ün.ve meslek odalarından bilgi ve
destek alınmak için ayrıca çalışıyorum.bu arada izmirde bulunan arkadaşlardan
destek bekliyorum.
Umarım düşündüklerinize yeteri kadar
açıklayıcı bilgi vermişimdir.Ayrıca bilgi almak isterseniz msn. adresimde
alttadır.Sizden ricam bu yazıyı sitede paylaşırsanız diğer arkadaşlarımızda
sayenizde bilgilenmiş olur .Şimdiden teşekkür eder ,en güzel sağlıklı ,başarılı
günlerin sizin olmasını dilerim.rm.Bakmakgörmek
ELİF

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye4 yazı
Yeni bişr iş fikri oldukça olumlu. Ancak artık bunun ayrıntılarını konuşabilişrsek katkılarında neler olabileceği netleşecektir.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Muhasebe
Üye286 yazı
somut bir şey yok hala
Rızkın 10 da 9 u Ticarettedir. Hadis-i Şerif

Yerleşim ALMANYA / StutgartMeslek Yleti?imci
Yeni Üye23 yazı
Yykarida bakmak gormek lazim rumuzlu arkadasim bundan bir veya daha oncede ayni yazisi vardi ozaman bende kek gibi atlamistim .
Daha fazla bilgi isteyenlere hic yada uyduruk cevap vermesinden sadece burada yorum yazan veya arayista olan arkadaslari kulanmak veya uyduruk bir tezgah kursa kac kisinin bu tezgaha duseceginin fizibilitesini yapmak (on arastirmasini) yapmak icin bu fikri ati ortaya sanirim.
Bozuk plak gibi ayni seyleri yaziyor veya yoluyor ortada somut birsey yok ama goruyorumki pekcok kisi boyle bir tezgah olsa tongaya dusuyorlar bunlardan biride bendim simdi maymun gozunu acti bilerce is fikriymis ha guleyim bari ha ha ha baskasinin emegi parasi alin teri olunca bana gelin bende binlerce degil onbinlerce is kurarim para ve emek siden olduktan sonra neler kurulmaz,ki
Arkadaslar elinizde birkac kurus birikim varsa yakin cevrenizle sermaye birlesimine gidebilirsiniz ama bunu kim nekadar katkida bulundu ne is yapilacak noterde resmiyete doktukten sonra internete bir yazi gormeyle katilirim bende sukadar var demeyin sonra uzulursunuz ustune ustuk ismini bile bilmediniz ve hic aciklama yapilmamis binlerce is kolu hakinda aciklamayi biral enufak bir ipucu bile yok birakin bu isleri ve emeginizi yedirmeyin kimseye .
Ben yukarida bakmak gormek lazim rumuzlu arkadasi dolandirici veya baskabirsey oldunu soylemiyorum belkide durusbiridir bilemem ama olasiliklardan bahsediyorum bana inandirici gelmiyor malesef ustelik binlerce is var yapilacak demesi dahada supe olusturuyor bende birlaf vardir bilirsiniz HER ISI YAPARIM ABI VEYA HERISTEN ANLARIM ABI DIYEN KISININ ELINDE HICBIR MESLEGI YOKTUR VEYA HICBIR ISTEN ANLAMAZ . Buda oyle birsey bi iki uc is demis olsaydi yada yaplacak cok iyi birkac is imakani var deseydi biraz daha inandirici olurdu , Ama bir konuda katiliyom sermaye bilesimi tabi resmi ve sahsen tanidiklarinla
Bunlar benim gorusum herkoyun kendi bacandan asilir genede siz bilirsiniz
BAKMAKGORMEKLAZIM EGER BIRAZ AGIR YAZDIYSAM KUSURA BAKMA SAHSINA DEGIL BU GENEL OLARAK BENIM GORUSUM TEKRAR KUSURA BAKMA KIM OLDUNU BIMEDIGIM KISILERI SUCLAMAK VEYA HAKARET ETMEK ADETIM DEGILDIR OYUZDEN USTUNE ALMA SENIN NEZLINDE GENEL YORUMUMU YAPTIM BYE BYE BYE

Yerleşim Türkiye / Yalova