Ana içeriğe geç

Sanat, Edebiyat, Kitaplar

Doktor Tavsiyesi

BaşlatantristapenaTarih11/09/2006 08:30:08Yorum0

İlk mesaj
Editör498 yazı
Türkiye’ de son günlerde doktor tavsiyeleri konuşuluyor.
Ulusal gazetelerden bir tanesinde başlık aynen şöyle;
‘Doktor tavsiyesi ile 2 milyon dolarlık evde oturuyor’ Kimin, neden, niçin böyle bir evde oturduğu konusuna girmek istemiyorum. Benim ilgilendiğim işin bahane kısmı.
Ne zaman bahane uyduruyoruz biz?
Sıkıştığımız zaman.
Şaka gibi bu açıklamayı renklendirelim biraz, iki farklı senaryo ile örneklendirelim.

Bu tür açıklamaların topluma örnek olmasından korkuyorum ben.

—Behçet; Kendi gözümle gördüm parkta, bir sarışın kadınla öpüşüyordun. Yazıklar olsun
— Valla kalbimi kırdın Nurten. 15 yıllık karımsın hala tanıyamamışsın beni. Kaç gündür sabahlara kadar öksürmüyor muyum ben?
—Evet
—Dün doktora gittim. Röntgendi, tahlildi derken. Meğer ciğerlerim su toplamış. Bir sürü ilaç yazdı, ilacın yanında ‘özellikle sarışın bir kadın la öpüşürsen daha çabuk iyileşirsin diye tavsiyede bulundu’ . Bende sekreterime konuyu açtım. Ne kadar yi bir kızcağız olduğunu bilirsin. Parkta kız beni tedavi ediyordu.
Sende onu görmüşsün.
Olay tamamı ile doktor tavsiyesi.

- Özür dilerim aşkuuuum.
—Önemli değil ama tedavi süreci biraz uzun haberin olsun.

Aslında doktorların söylediklerini tembihlerini çok fazla dikkate almayız biz ta ki sağlığımız bozulana kadar.
—Beyefendi ciğerler bitmiş, kesinlikle sigarayı bırakmanız gerekiyor
—Olur, sana soracağım neyi bırakıp neye başlayacağımı.

Bir banka çalışanı mahkeme de, yüklü bir miktarı zimmetine geçirmiş. Paraları yedikten sonra da yakalanmış. ‘Paraları yemeden yakalanana rastlamadım daha’

Demek paraları zimmetine geçirdin ve yabancı kadınlarla yedin öylemi?
Evet, Hâkim Bey;
Olayı en başından anlatayım. Benim kendimi bildim bileli yabancı kadınlara zaafım var. Özelliklede uzun boylu etli butlu olanlara, bu kadınlar la beraber olurken ayıptır söylemesi bel soğukluğuna yakalandım, ‘soğuktan donanı karla ovarlar’
Hatta ‘Çivi çiviyi söker’ diye de bir atasözümüz var.
—Sadede gel
— Şimdi söylediğiniz yere geliyorum hâkim bey. Doktor anladığınız üzere iyileşmem için daha fazla yabancı uyruklu kadınla beraber olmam gerektiğiniz söyledi. Doktora boynumuz kıldan ince ama tedavi için para gerekiyordu. Bende, tekrar sağlığıma kavuşabilmek için hiç istememe rağmen çalıştığım bankanın parasını zimmetime geçirmek zorunda kaldım.
Ali GÜLCÜ

Yerleşim Türkiye / TekirdağMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
0 yorum