Ana içeriğe geç

Diğer Konular

Fıkra gerçek oldu

BaşlatanyirmidörtYayınlandı

İlk mesaj
GÜVEN BAĞLAMISinyalleri ve bağlamı gör

Aşağıdaki sinyaller içeriği değerlendirmenize yardımcı olur; doğruluk, uzmanlık veya kalite puanı değildir.

Topluluk katkısı3 katkı
Profil alanıMedya
Profil konumuİstanbul, Türkiye
Yayın
ZAMANSAL BAĞLAM

Konu yayın tarihi yukarıda gösterilir. Tarih bilgisi, içeriğin bugün de geçerli olduğunu göstermez.

Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.

Rizeli emekli işçi İrfan Küçükyazıcı'nın yaşadıkları Temel fıkralarını aratmayacak cinsten. İşte fıkrası yapılacak hikaye.

Küçükyazıcı sanayiden bozuk halde satın aldığı Amerikan yapımı ''Willys'' marka jipi, evine kadar yol gitmediği için parçalara ayırarak teleferik yardımıyla havadan evinin önüne taşıdı. Orijinal parçalarını bularak yaklaşık bir yılda jipi tamir eden Küçükyazıcı, şimdi aracını tekrar yola çıkarmanın çaresini arıyor. Merkeze bağlı Yenigüzelköy'de oturan emekli işçi İrfan Küçükyazıcı, bir yıl kadar önce Rize Sanayi Sitesi'nde gördüğü, ancak çalışmaz durumda olan Amerikan yapımı 1953 model ''Willys'' marka jipi satın aldı.

Jipi başka bir araca yükleyerek evinin 100 metre kadar yakınına ***üren Küçükyazıcı, yol olmadığı için aracı burada indirdi. Eviyle yol arasında kalan arazinin sahibi olan komşusunu yol açmak için ikna edemeyen Küçükyazıcı, jipi parçalara ayırarak teleferik yardımıyla havadan evinin önünü taşıdı. Evinin önünde tekrar jipin parçalarını monte eden Küçükyazıcı, eksik parçaları da kendi imkanlarıyla yaklaşık bir yılda temin ederek, aracını çalışır duruma getirdi. Ancak komşusunu arazisinden yol geçirme konusunda yine ikna edemeyen Küçükyazıcı, şimdi jipini tekrar yola çıkarmanın çaresini arıyor.

''BİR YOLUNU BULACAĞIM''

İrfan Küçükyazıcı, jipi tamir etmek için yaklaşık bir yıldır uğraştığını ve orijinal parçalarını bularak aracı yeniden oluşturduğunu söyledi. Jipin kaportasını ise orijinaline uygun olarak kendisinin yaptığını belirten Küçükyazıcı, şunları anlattı: ''Jipin maliyeti yaklaşık 3 bin avro tuttu. İlk zamanlar aracın yola çıkarılmasını sıkıntı etmemiştim. Fakat hazır hale gelince artık bunun çarelerini aramaya başladım. Komşum yol vermediği için şu anda jipi kullanamıyorum. Bu jipi hevesle aldım. Bir şekilde çözümünü bulup, onu yola çıkaracağım.''
www.24haber.com

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Medya
YORUMLARİlk katkıyı sen yap
Henüz yorum yok
KATKI FIRSATI

Bu toplulukta ilk yanıtını bekleyen bir tartışma var

TOPLULUK HAFIZASI

Bu toplulukta yeniden keşfet