Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Almanya`da Dönercilere Neler Satabilirim?

BaşlatansefercanTarih27/12/2009 14:00:16Yorum10

İlk mesaj
Yeni Üye34 yazı
Merhaba arkadaslar!
2 yila yakin bir süredir bayilik sistemi ile agirlikli olarak dönercilere, ayran ve yogurt satmaktayim. Su an 150-200 arasi müsterim mevcut.

Amacim Almanya capinda ki mevcut diger bayiler ile bütün müsterilere ulasarak baska ürünler pazarlamak.

Ana firmanin Almanya nin degisik bölgelerinde depolari mevcut, internet üzerindende bir seyler düsünülebilir. Toplam müsteri potansiyelini 10 binin üzerinde tahmin ediyorum.

Bu konuda fikirleri, tecrübeleri olan arkadaslara simdiden tesekkürlerimi iletirim.

Yerleşim ALMANYA / FrankfurtMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
10 yorum
Üye2659 yazı
Şalgam suyu sat
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Üye992 yazı
biraz daha aciklarmisin ....
mesela hangi sehirdesin bildigim kadari ile donerciler sadece ayran ve yogurt almazlar daha cok cesitli urunler alinir mesela ,ekmek donerinden yufkasi. tatlisi
ozel icecekler ve degisik uretimine gore tavuk veya et donerikumpir patatetesinden lahmacun veya pide vs cok cesitli seyler var,once bu urnlerin arastirmasi ve daha ucuza nerde bulabilecegin ve daha ne kadar cok kebabciya pazarlayabilecegini dersen sana degisik fikirler veren cikar.

Yerleşim Yspanya / Tarragona
Üye468 yazı

selam folye satabilirsin ornegin.ayrani kactan veriyorsun

Yerleşim ALMANYA / MunihMeslek Serbest meslek
Üye438 yazı
SEFERCAN BU MALZEME VERDİĞİN YRELERE AYRICA AMBALAJ MALZEMELERİ DE SATABİLRİSİN.ALİMÜNYUM FOLYO,STRECH,AMBALAJ KAĞIDI,PİZZA KUTUSU,POŞET,TUVALET KAĞIDI,EL HAVLUSU VE BUNA BENZER MALZEMELERDE SATABİLİRSİN BÖYLECE MEVCUT MÜŞTERİNE DAHA İYİ HİZMET VERMİŞ OLURSUN VE KAZANCINDA ARTAR.SELAMLAR
ANTALYADAN MİNİK DEV ÜRETİM VE PAZARLAMA

Yerleşim Türkiye / Antalya Minik Dev Üretim Ve PazarlamaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye34 yazı
@masal06,
salgam suyu fikir olarak fena degil, ama dönercilerde satilan bir ürün degil, genelde kahvelerde ve marketlerde gidiyor.
@armandoTR,
Frankfurt tayim, ilk etapta maliyeti düsük cabuk dönen ürünler düsünüyorum. Dönercilere tabiiki sadece ayran yogurt satmiyorum, bunun yaninda diger icecekleri ve paketleme ürünlerinide satiyorum. Dönercilere ortalama 60-70 kalem ürün lazim. Bu ürünleri alip depolayip diger bayilere gönderme imkanim maddi olarak yok. Cok büyük paralar baglamak lazim. Ayrica her ürünün ayri özellikleri oldugunu göz önünde bulundurmak lazim. Son kullanma tarihinden, depolamaya, depolama türüne, transporta kadar bir sürü problem var.
@eyme,
yukarda da yazdim, paketleme ürünlerini zaten satiyorum. Ama ilk etapta tek bir ürün üzerine yogunlasilabilir. Mesela Alu-folye de,ama simdiye kadar cok kötü tecrübelerimiz oldu. Kaliteli ve uygun fiyata Alu-folye bulmakta zorlaniyoruz. Belki bu konuda bir arkadas yardimci olabilirse memnun olurdum.
@mdkerim,
yukarida cevapladim.

--------------------------------------------------

Herkese yorumlarindan dolayi tesekkürlerimi iletir saygilar sunarim.

Benim daha proje asamasinda ham fikirlere dayanan bir düsüncem var. Kendim daha önce tekstilde calistigim icin belkide ondandir. Dönercilerin cogunun üzerlerinde güzel t-shirt/ polo-shirt leri yok. Türkiye de t-shirt yaptirip burda bayilerimiz araciligi ile pazarlamak istiyorum. Tek sorun müsterinin logosunu yapmakta. örnek 5000 adet t-shirt yaptirip depoladim, her bayiye müsterisine göstermesi icin birer numune verdim. Müsteri logosunu veya dükkanin ismini ( Hangi harfler, büyüklük, nereye) sonradan itiraz etmiyecek sekilde bana nasil bildirecek. Belki bu konuda tecrübesi veya fikirleri olan arkadaslar vardir.

Yerleşim ALMANYA / FrankfurtMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye13 yazı
Sayın Sefercan,

Yapılacak olan T-shirt veya diğer malzemeleri baskılı, nakışlı yada altarnatif olarak ledli mi düşünürsünüz? Baskı yasaklandı yada yasaklanacaktı diye hatırlıyorum. Ama altarnatif olarak Led li t-shirt düşünürseniz yardımcı olabilirim.

Ledli panellerin tasarımlarında kalıp maliyeti yüksektir her bir firmaya 5 - 10' ar adet düşünecek olursanız maliyeti yüksek olur. Bunun yerine döner, ayran yada süt markası yani üretici bir firma ile görüşüp bunu yapabilirsiniz. Yani t-shirt üzerinde ledli yanıp sönen logolu üretici firma reklamını yapmış olur.

Detaylı bilgi isterseniz yusufkeskin@istanbul.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye34 yazı
sayin syfkeskin,
LED li dogrusu simdiye kadar hic görmedim, bu yüzden aklima da gelmedi ve bu konuda hic bir fikrimde yok dogrusu.Ama t-shirtlerin 90 derecede yikanilabilir olmasi lazim. Bu yüzden baski ( Siebdruck/ folye) sanirim uygun degil, nakis en uygunu olur diye düsünüyorum. Hatta gögüs kismina kedi dili ile tutusturulabilecek bir sekilde de görmüstüm. Kisinin adi ve is yeri yaziyor, yikamadan önce cikartiliyor. Ben satista 20 adetin altinda siparis almamayi düsünmüstüm. Degerlendirecek bir düsüncem olursa size dönerim.
Syg.

Yerleşim ALMANYA / FrankfurtMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye36 yazı
sevgili arkadaşım çok güzel bir ürün biliyorum türk icadı istanbulda kayınbiraderi ziyaretteyken görmüştüm ve denedim süper bi şey agız kokusunu gideren bir ürün yapmışlar balık yağına benziyor ama daha çok ilacı andırıyor tamamen bitkisel yuttuktan 20 daki,ka sonra etkili oluyor ve kokudan eser yok bilirsinki kokular genelde içerden yani diyaframdan gelir dönercilerde kesin sarımsaklı soganlı bir şeyler vardır ve almanlar kesin kullanır.ha bide bunun en büyük özelliği alkollü insanın promilini düşürüyor ama burda söylemiyorlar insanlar içer diye ben de tasvip etmiyorum
eger o işi yaparsan sadece dönerci degil oteller lokantalar vb yerlerede satabilirsin bu ürünü ıslak mendiller varya lokantalarda verilen onların biraz ufak paketlerine firma ismi yazarakda verebiliyolar bence ii iş ilgilen 05368921979

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye5 yazı
selam

yazi yazinin tarihi biraz eski ama ben yinede fikrimi soyleyim almanyada donercilere satabilecek ve simdiye kadar orda denenmemis ve yeni yeni denenmeye baslanan ve oldukcada ragbet goren sey belcika soslaridir. Durum ekmeginin icine fritlrin uzerine vs.. konulan ketcap ve mayonez disinda belcikaya ozgu soslar bence yeni bir urun olarak cekici gelebilir. Ben kendimde burda bu islerle udrasiyorum donercilere malzeme dagitiyorum eger ilgilenirsen mail adresimi verebilirim belcikada yasiyorum .....

Yerleşim Belçika / BrukselMeslek Ticaret
Yeni Üye1 yazı
merhaba ben firma tepe istanbuldan kayhan yıldız ..sanırım siz almanyada iş yapıyorsunuz ..ben 2 senedir almanya ya ıslak mendil,set,çatal bıcak kılıf yollamaktayım ...orda nrw bölgesinde bir temsilcimiz bulunmakta eyer çalişmak isterseniz bizimle konusa biliriz
kayhan yıldız

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat