Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Gerçek Bir Başarı Öyküsü. .

BaşlatanferayTarih08/12/2009 22:21:24Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye39 yazı
Baskılı T-Shirtler, sıcak baskı tekniği ile, herhangi bir fotoğrafın T-Shirt'e basılması şeklinde üretilmektedir. İşte bu yöntem uygulanıp üretilen ilk 10.000 adetlik parti yerine ulaştığında, alıcı firma işin mükemmelliği karşısında gözlerine inanamamış, uygulamayı yerinde inceleyip bilgi sahibi olmak için bu konuda uzman iki kişilik heyeti Türkiye'ye yollamış.

Olay buraya kadar gögüş kabartıcı. Ancak, reklam şirketini almış bir panik. Üretimde o kadar iptidai bir yöntem uyguluyorlar ki, bunun ilgili firma tarafından anlaşılıp siparişin iptal edileceği korkusunu yaşıyorlar. Derken heyet geliyor. Karşılıklı sevgi gösterileri,iltifatlar, izzet, ikram;heyet sabırsız, illaki imalatı göreceğiz diye sızlanıyorlar. Bizimkiler hala
panikte; yapacak başka birşey kalmıyor, utana sıkıla atölyenin yolunu tutuyorlar. Sanayi
sitesinin loş bir katındaki atölyeye girdiklerinde manzara şöyle; bir kırık dökük masa, yerlerde boyalar, yırtık elbiseli birkaç çırak, iki usta ve onbeş metrelik uzun bir tezgah ve tabii ki meşhur T-Shirt'ler baskı için sıra bekliyorlar.

Bu ortamda beyaz T-Shirt'lere bu kadar temiz baskı yapmak olanaksız. Ama heyet nezaketen uygulamanın başlamasını istiyor. Kaybedecek hiçbir şeyi kalmayan firma yetkilileri,
çaresiz gösteriye başlıyorlar. İki çırak, masaya paralel tahtanın iki ucundan tutuyorlar. Bu arada usta gerekli boya ayarını yapıyor ve:

-Şimdi!,

diye bağırıyor.İki çırak var güçleri ile öteki uça koşuyorlar.

Sonuç: Harika....

Ertesi gün heyet teşekkür ederek ayrılıyor. Korku ile beklenen birkaç gün sonra karşı firmadan 50.000 adetlik bir sipariş daha geliyor. Bizimkiler, kabul edilmenin sarhoşluğu içinde bayram yapıyorlar.

Olaydan bir yıl sonra heyetin verdiği rapor tesadüfen ellerine geçiyor. Aynen söyle:
"Türk'ler bütün ısrarlarımıza rağmen söz konuşu fabrikayı bize göstermediler.Ancak sanayi casusluğuna karşı aynı ürünün sahtesinin yapıldığı yerde bizi aldatmaya çalıştılar. Biz nezaketen inanmış göründük. Orada bu sürede değil 50.000 adet, 500 adet dahi yapılamayacağını çocuklar bile anlar.Bu bakımdan siparişin devamını Türk'lere vermekten başka çaremiz yoktur."

Yarattığımız mucizelerin bile farkında değiliz.

(Y.Kemal Erener'in Düzenli Karmaşa adlı kitabından alınmıştır.)
feray

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Yeni Üye58 yazı
Siparişler çoğaldıkça yeni makineler alsalardı...

Yerleşim TürkiyeMeslek Serbest meslek
Yeni Üye39 yazı
Devamında alıp almadıklarını sormak lazım:))
feray

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye148 yazı

BİZ BÖYLEYİZ BU BAŞARININ MİLYONLARCA ÖRNEĞİ VARDIR.TÜRKLER MÜCİZEYİ SEVER.AMA BU KADAR AKTİF VE BU KADAR İNANÇLI BİR MİLLET OLMAMIZA RAĞMEN HALA ÇOK ALT SEVYELERDE YAŞIYORUZ.AVRUPALI BİZDEN KAT KAT ÜSTÜN ŞARTLARDA DÜNYAY GELİYOR.ADALETE BAK.BENİMDE BİR BAŞARI HİKAYEM VAR BU KADAR BÜYÜK DEİL AMA VAR.ÇOĞUNUNDA VARDIR EMİNİM.AMA HALA İŞ KISIRLIĞIMIZI YAŞAMAYADA DEVAM EDİYORUZ.
PAYLAŞIMIN İÇİN TEŞEKKÜRLER FERAY.

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Esnaf
Yeni Üye39 yazı
MESATİCARET,
merak ettim hikayenizi....paylaşırsanız sevinirim,hepimiz için örnek teşkil edebilir motive açısından...
feray

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye148 yazı
TABİKİ PAYLAŞIRIM SAYIN FERAY
BEN ŞİMDİKİ İŞİMDEN ÖNCE ARABA FİLTRE İMALAT VE SATIŞINI YAPIYORDUM.ARABA KULLANANLAR BİLİR ARABALARDA HAVA FİLTRESİ DENEN BİR FİLTRE MOTORA GİREN HAVAYI SÜZER.BU FİLTRELER HER MARKA VE MODELE GÖRE DEĞİŞİR.HATTA AYNI MARKA OLMASINA RAĞMEN BAZEN YENİ MODELİNDE FARKLI FİLTRE KULLANILIRKİ BUDA YENİ EKLENEN YEDEK PARÇA KALEMİ DEMEKTİR ÜRETİCİ İÇİN.
İŞTE BÖYLE DURUMLARDA BİZ TÜRKLER KİMSENİN DÜŞÜNMEDİĞİ BAZI ŞEYLERİ DÜŞÜNÜYORUZ.HERKES FORT TRANSİT MİNÜBÜSLERİ BİLİR.BU MİNİBÜSLERİN YENİ MODELLERİNDE FORD YAĞLI KAĞITTAN YAPILMIŞ FİLTREYİ KOYDU ARABALARA VE PİYASAYA SÜRDÜ ARABALARI.YETKİLİ SERVİSE GİTMEYEN LER BU FİLTRELERİ DEĞİŞTİRMEK İSTEDİĞİNDE ÇOK YÜKSEK FİYATLA KARŞILAŞTILARKİ BU CİDDİ BİR FİYATTI YAĞLI KAĞITTAN OLAN HAVA FİLTRESİNİN YERLİ ÜRETİMİNİ ARAMAYA KOYULDU HERKES.BENDE TABİKİ BAKTIK ARAŞTIRDIKKİ YAĞLI KAĞITTAN HAVA FİLTRESİ YAPAN SADECE BİR ÜLKE VAR VE TEK EL İSTEDİĞİ FİYATTAN SATIYOR.BU FİLTREYİ ALDIM VE İNCELETTİM.EXTRA HER HANGİ BİR ŞEY YOK SADECE KAĞIDIN ÜZERİNE PÜSKÜRTÜLMÜŞ YAĞ İNCE BİR YAĞ VAR BU KADARMIŞ
BENDE GİRİŞİMCİ OLARAK ALDIM BU FİLTRENİN KURUSUNU NORMAL BOYA FIRÇASI İLE YAĞLADIM VE ONUDA TEST ETTİRDİM HER HANGİ BİR FARK BULUNMADI KENDİ ARABAMIZDADA DENEDİM SORUN YOK VE BAŞLADIM BEN YAĞLI FİLTRE ÜRETMEYE.FİLTRENİN YAĞSIZ HALİ 4,25TL YAĞLI HALİ 28,50 TL FARKA BAKIN.KURU FİLTREYİ ALIP BOYAR GİBİ YAĞLATTIM İLK SATIŞIM 1000 ADETTİ.SONRA 5000 ADET BAŞKASINA SONRA 3000 DERKEN YAĞLI KAĞIT FİLTRE YERLİ ÜRETİCİSİ GİBİ OLDUM.ROMANYA VE MAKEDONYADAN YEDEK PARÇA İŞİ YAPAN BAZI MÜŞTERİLER VARDI.ONLARDA GÖRDÜ BU ÜRÜNÜ VE BİRİ ÜRETİM YERİNİ GÖRİM ŞEKLİNİ GÖRÜM 100,000 ADET SİPARİŞ VERİM DEDİ.TABİ BİZDE HEM SEVİNDİK HEMDE ŞAŞIRDIK SADECE ÜRETİMİ GÖSTERMEDEN ALIYOR İSENİZ SATALIM DEDİK ÇOK ISRAR EDİNCE ORTAĞIMLA ZATEN KAYBEDECEK BİR ŞEYİMİZ YOK DİYİP ATÖLYEYE GETİRDİK MÜŞTERİYİ.YAPILIŞI GÖRDÜ İNCELEDİ BAKTI VE BİZE ŞUNU DEDİ.
SİZ TÜRKLER TİCARETİ BİLİYORSUNUZ AMA BENLE KEŞKE BU ŞEKİLDE YAPIYORUZ DİYE DALGA GEÇMESEYDİNİZ TMM ATÖLYENİZİ GÖRMEKTEN VAZ GEÇİYORUM SADECE İLK ETAPTA 20,000 ADET İSTİYORUM DEDİ VE KAPORA BIRAKTI.ÇOK ŞAŞIRMIŞTIK VE TOPLAM 7 AYDA 100,000 KADAR ALDI BİZDEN.
O DÖNEM BU İŞLERDEN ÇOK KAZANMIŞTIK AMA TABİKİ HER YENİ ÇIKANA BİR ALTERNATİF BULMAK HER ZAMAN KOLAY OLMUYOR.

BELKİ YUKARDAKİ KADAR ETKİLİ OLMAYABİLİR AMA BU DA BENİM KENDİ YAŞADIĞIM BİR HİKAYEM.

HERKESE FARKLI BAŞARILAR TATMASI DİLEĞİYLE HOŞÇAKALIN.

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Esnaf
Üye436 yazı
Çılgın Türklerin Çılgın Ticari Başarısı...

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye120 yazı
mesaticaret, tebrik ediyorum sizi. türklerin ruhunda var farkı bulmak, farklı olmak :D
Kıyıdan ayrılma cesareti olmayanlar, yeni okyanuslar keşfedemezler..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye2 yazı
Gercekten tesvik edici basari hikayeleri bunlar,basarilarinizin devamini diliyorum..
Bilmedigin halayada basi cekme..!

Yerleşim ALMANYAMeslek Di?er
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - answer49
mesaticaret, tebrik ediyorum sizi. türklerin ruhunda var farkı bulmak, farklı olmak :D

Aslında ruhumuzda farkı bulmak filan yok... Emeklisinden Memuruna ve İşverenine kadar Sadece zor şartlar altında belli bir süre sonra kendimzi o şartlara adapte ediyoruz:))

"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama