Ana içeriğe geç

Diğer Konular

Anneler Gününü Unutmayalım

BaşlatanrecepTarih27/04/2001 16:09:13Yorum6

İlk mesaj
Üye6 yazı
ANNELER GÜNÜ için

Küçük oğlu annesine geldi ve ona kağıdı uzattı.
Annesi ellerini önlüğüne kuruladıktan sonra kağıdı okumaya başladı;

Çimleri biçtiğim için 5 dolar,
Odamı temizlediğim için 1 dolar,
Alışverişe gittiğim için 50 sent,
Küçük kardeşime baktığım için 25 sent,
Çöpü attığım için 1 dolar,
İyi bir karne getirdiğim için 5 dolar,
Bahçeyi temizlediğim için 2 dolar,

---------------------------
Toplam borç 14 dolar, 75 sent

Anne, umutla kendisine bakan oğulun elinden kağıdı aldı ve kağıdın arka yüzüne şunları yazdı;

Seni 9 ay karnımda taşıdım BEDAVA,
Hasta olduğunda başında bekledim, elimden geleni yaptım, senin için dua ettim BEDAVA,
Yıllar boyu değişik nedenlerle senin için gözyaşı döktüm BEDAVA,
Senin için geceler kaygı duyup, uykusuz kaldım BEDAVA,
Oyuncaklarını topladım, yemeğini hazırladım
giysilerini yıkadım, ütüledim BEDAVA YAVRUM.

ve bunların hepsini topladığın zaman
gerçek sevginin bedelinin olmadığını görürsün,
bedavadır çünkü...

Oğul annenin yazdıklarını okuyunca gözleri doldu.

Annesine baktı, "Anneciğim seni seviyorum" dedi
ve kalemi alarak bu kağıda

"HEPSİ ÖDENMİŞTİR" yazdı

Adams'tan çeviren Gülden Tümer
(Sayın Ömer Tarzi'ye teşekkür ederiz)

Bu günü kaç yaşında olursa olsun herkes sever. Nasıl sevmeyelim?

Anneler Günü sevgi günüdür, pasta günüdür, çiçek günüdür ve de öpücük günüdür; bir de saygı günüdür tabii.

Bakın anneler günü nasıl anneler günü oluvermiş:

"Amerika'da Anna Jarvis adında bir kız çocuğu varmış. Dokuz yaşındaymış. Bir gün
annesi vefat etmiş. Anna çok üzülmüş ve günlerce ağlamış. Ertesi yıl, annesinin
öldüğü günün birinci yıl dönümünde, mezarına çiçeklerle gitmiş. Annesini sevindireceğini düşünüyormuş. Bu davranışı herkesi duygulandırmış.

O günden sonra bu bir gelenek olmuş. Ve Mayıs ayının ikinci günü Anneler Günü olarak kutlanmaya başlamış."

Bu günü ve annelerimize ait olan geri kalan 364 günü unutmayın.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ögrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Yeni Üye2 yazı
Herkese selamlar!!!
Recep Bey Anneler gününü hatırlattığınız için ve aynı zamanda da o güzel yazı için teşekkürler. Belki de bu yazıyı okumasaydım Anneler gününü hiç fark etmeyecktim.

SEVGİLERLE BAHADIR.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye16 yazı
Forum üyesi bütün arkadaşlarımın,
Annelerinin ve Sevgili eşlerinin ANNELER GÜNÜNÜ kutlarım. Anneler gününün önemine binaen aşağıdaki çok anlamlı bir hikayeyi siz değerli arkadaşlarımla paylaşmak istiyorum. Çünkü “BİR MUMUN DİĞER BİR MUMU YAKARAK AYDINLATMASIYLA KAYBEDECEĞİ HİÇ BİR ŞEY YOKTUR. BİLGİ PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALIR. LÜTFEN BU HİKAYEYİ ÇEVRENİZDEKİLERLE PAYLAŞARAK DİĞER MUMLARI DA AYDINLATIN. TÜM AYDINLIKLAR SİZLERİN VE ANNELERİN OLSUN”

Orta yaşlı ve düzgün giyimli bir adam sessizce kafeye girerek köşedeki masaya oturur. Garsona sipariş vermek için beklerken yan masadaki gençlerin kendisine bakarak güldüklerini fark eder. Belli ki yakasına taktığı küçük pembe kurdele şeklindeki rozetine gülmektedirler. Bu alaylı bakışları görmezden gelen adam yan masadakilerin bu ısrarlı sırıtmalarına dayanama**** elini lacivert ceketinin yakasındaki rozete ***ürerek, "Bu mu?" diye bakışlarıyla sorar. Bunu üzerine yan masadakiler yüksek sesle gülerek, "Küçük güzel pembe kurdeleniz lacivert ceketinize pekte yakışmış!" diyerek sırıtmaya devam ederler. Orta yaşlı adam yan masadan bu sözü söyleyen delikanlıya dönerek, "Lütfen masama buyurun bunu tartışalım" der. Biraz önce tüm sevimsizliğiyle sırıtan delikanlı sebebini anlayamadığı bir utanma ve sıkıntı hissine kapılsa da gelip masaya oturur. Orta yaşlı anlayışlı ve yumuşak bir sesle, "Bu rozet tüm dünyada, içinde olduğumuz Ekim ayında, kadınların göğüs kanseri bilincini yaygınlaştırmayı ifade ediyor. Ben bu rozeti annemin adına takıyorum." der. Bu açıklama karşısında şaşkınlaşan delikanlı, "Çok üzüldüm, anneniz göğüs kanserinden mi öldü? diye sorar." “Hayır" diye cevaplar orta yaşlı adam , "Annem sağ, ama beni bebekliğimde göğüsüyle besledi. Bu yüzden annemin göğüsü için ve sağlığı için tanrıya şükrediyorum" diye devam eder." “hımm" diye kekeler delikanlı. "Peki, Bu rozeti karım için takıyorum" diye devam eder orta yaşlı adam. "Karınız da herhalde iyi?" diye sorar delikanlı. "Evet evet" diye cevaplar orta yaşlı adam. "Karımın göğüsü her ikimiz için aşk ve sevgi kaynağı olmuştur her zaman, ayrıca 23 yıl önce sevgili kızımızı beslemiştir göğüsüyle. Karımın göğüsü ve sağlığı için de tanrıya şükür ediyorum" diye devam eder. "Sanırım kızınızın sağlığı için de takıyorsunuz?" diye sorar delikanlı. "Hayır" diye cevaplar orta yaşlı adam üzüntüyle. "Kızımı bir ay önce göğüs kanseri nedeniyle kaybettik. Yaşının çok genç olduğunu düşünerek ihmal etmiş göğsünde fark ettiği kitleyi, bu nedenle geç kaldık". Genç delikanlı, yüzündeki utangaç ve üzüntülü bir ifadeyle "Çok üzgünüm beyim özür dilerim" der. "Kızımın anısına öğünerek takıyorum bu küçük pembe kurdeleyi. Bu sayede çevremdekileri de aydınlatabiliyorum. Şimdi evine git ve karınla, kızınla, annenle konuş" diye devam eder orta yaşlı adam, yavaşça elini cebine uzanarak çıkardığı küçük pembe kurdele rozetini uzatırken. Delikanlı yavaşça öne uzanarak "Yardım edebilir misiniz?" diye mahcup mahçup sorar. 40 yaşına gelen her kadın her yıl bir defa muayene olmalı ve mamografi denilen göğüs filmini çektirmeli, bunu çevresindeki kadınlara da anlatarak onları bu konuda teşvik etmeli.

Size ve tüm Annelere sağlıklı günler dileğiyle,

Dr. Can Gürbüz
Türkiye göğüs Vakfı Rumeli Caddesi Şafak Sokak No 40/4 80220- Osmanbey-İstanbul
Tel: (0 212) 219 55 09 Fax: (0212) 219 55 08

Ünal Savaş
ERDEMİR
Elektronik Otomasyon Müdürlüğü

Yerleşim Türkiye / ZonguldakMeslek Tamirci
Yeni Üye16 yazı

"ANNELER GÜNÜ" hepimizin bir bayram gibi kutladığı ve o cefakar annelerimizin gönlünü ve o hiç bitmeyen sevgisini biraz daha almaya çalıştığımız bir gündür. Bu günün önemini çok daha iyi anlatabilecek aşağıdaki güzel sözleri sizlerle, Annelerinizle ve sevgili eşlerinizle paylaşmaktan onur duyacağım.

Annem gördüğüm en güzel kadındı... Her şeyimi anneme borçluyum.
George Washington

Annem, hayatımın yol gösterici ilkelerini aldığım kaynaktı.
John Wesley

Terazinin bir köşesine bütün dünyayı, öbür kefesine annemi koyacak olursak, dünya avucunu yalardı.
Lord Langdale

Tanrı annemi esirgesin; olduğum yada olmayı umut edebileceğim her şeyi ona borçluyum.
Abraham Lincoln

Annem elinden gelenin daha iyisini yaptı. Onun annesi de en iyisini yaptı. Herkesin annesi Ondan beklenenden daha iyisini yapar. Doğrusu bu.
June Jordan

Savaşan annemdi. Savaşan! Beni büyütmek için! Okumamı ve ilerlememi sağlamak için savaşan! Adımı hak ettiğimi düşündüğü büyük harflerle yazdırmak için. Sağlığımı korumak için trenlerin sıcaklığı ile savaştı. İki yakasını bir araya getirmek için, özellikle de her hafta otomatik olarak kendisine bağımlılara yolladığı paradan sonra eline bir şey kalmayınca. Yenilmez! Bu onu en iyi açıklayan sözcük.
Elsie Janis

Annemi unutamam. Başkaları kadar güçlü olamamasına rağmen benim köprümdü. Karşıya geçmeye ihtiyacım olduğunda, güvenle üzerinde koşabileceğim şekilde sağlamca uzanırdım.
Renita Weems

Düştüğüm zaman kim koşar yardım etmeye, ve anlatır güzel bir hikaye, yada iyileşmesi için öpmeye? Annem.
Ann Taylor

Bir annenin yüreği, dibinde her zaman bağışlamayı keşfedeceğimiz derin bir uçurumdur.
Honore de Balzac

Hayattaki bütün diğer güzel şeylerin çoğu ikişer, üçer, düzinelerle ve yüzlerle gelir. Bir çok gül, yıldız, günbatımı, gökkuşağı, erkek ve kız kardeşler, teyze, ve kuzenler, yoldaşlar ve arkadaşlar – ama tüm dünyada yalnızca bir anne.
Kate Douglas Wiggin

Çocuğun gelecek yazgısı her zaman annesinin emeğidir.
Napolyon Dean Howells

Bir kadının bir erkeği gerçekten değiştirmeyi başardığı tek zaman bebek olduğu zamandır.
Natalie Simon

“Geceleri kalkmayı kabul ettin.” Doğru. Beşiğin yanına uykuda gezer gibi gidiyor, o küçücük, o mükemmel oğlumu alıyorum ve o küçük emen balık gibi bana yapışırken içim sevecenlikle doluyor.
Sara Davidson

Anne olmaya bayılıyorum... Her şeyin daha çok farkındayım. Daha derin bir düzeyde hissediyorum. Vücudumu, bir kadın olmayı daha iyi anlıyorum.
Shelley Long

Kocam işten eve döndüğü zaman, çocuklar hala hayattaysa, işimi yapmışım demektir.
Roseanne

Zamanla anneliğin bir tarikata çok benzediğini, bir kez girince insanın kendine özgü her şeyden vazgeçmesi gerektiğini öğrendim.
Nancy Stahl

Annelik, bütün kılıkları ve değişikleri ile bir bilim değil sanattır.
Mellinda M.Marshall

Ne kadar bağlı olursanız olun, kariyerinizi analiz etmeniz gerekir. Anneliğe karşı karışık duygular besleyip beslemediğinizi tartmanız ve çocuklarla hayatınızın nasıl zenginleşeceğini ama aynı zamanda da fedakarlık yapmaya ne kadar hazır olduğunuzu da kendinize sormanız gerekir.
Marian Faux

Ünal Savaş
ERDEMİR
Elektronik Otomasyon Müdürlüğü

Yerleşim Türkiye / ZonguldakMeslek Tamirci
Yeni Üye11 yazı
Annesi olmayanlar kimin gününü kutlayacaklar. Annemin olmadığını hatırlatan tek gün anneler günüdür. Yaşayan anneler adına sevinirken annesizler adına daha çok üzülüyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yazar997 yazı
Önce bizim annelerimiz olmak üzere bütün annelerin anneler günü kutlu olsun.

Sadece bugün değil, hergün hatırlamak dileğiyle...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im