Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Dergi Çıkarmak İçin Prosedür?

BaşlatanykupTarih26/11/2009 13:29:37Yorum43

İlk mesaj
Yeni Üye32 yazı
Arkadaşlar kafaya koydum.
5 yaprak 10 sayfadan oluşan bir dergi çıkaracağım.
Bu dergiyi ücretsiz dağıtacağım ve reklam almaya çalışacağım.Yani herhangi bir bayiide falan satılmayacak.
Bunun için gerekli herhangi bir prosedür varmı?
Yani bir yerlerden izin almam gerekiyormu?
Kendimize ait bir şirketimiz var.O şirket üzerinden fatura kesmeyi (reklam aldığım kişilere) düşünüyorum.
Konu hakkında beni aydınlatırsanız sevinirim.
Ücretsiz dağıtılan 5 yapraklı bir yayın için herhangi birşey gereklimidir yani?

Yerleşim Türkiye / IspartaMeslek Tekstil
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
43 yorum
Üye1714 yazı
Bunu dergi olarak göstermeyerek, el ilan olarak gösterip, reklam şirketi üzerinden çıkarabilirsin. Sadece aldığın reklamlar için fatura keserek işi yürütebilirsin.

Bulgaristan'da bu tarz dergiler çok yaygın. Genel kültür yazıları ile eğlence sinama bilgileri vererek insanları okumalarına teşvik ediyor. Aynı zamanda bir rehber, telefon ve adres bilgileri yer alırken, eğlence merkezinde ne tarz bir gösteri olduğunun reklamı da yapılmış oluyor. İyi bir çalışma yaparsan ciddi kazanç sağlayabilirsin.
http://www.programata.bg
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye32 yazı
terzioğlu ilgin için tşk ederim
sence 5 yaprak yeterlimi? ve siyah-beyaz yapıp maliyeti düşürsem mi diyorum..

Üye1714 yazı

Aslında maliyet konusunda basit bir matbaa ile görüştüysen senden yüksek rakam ister. Teknolojisi gelişmiş matbaalar ile görüşmeni tavsiye ederim. Bence biraz göze de hitap etmeli. Tasarımı profesyonel birine yaptı ve aynı tasarım üzerinden devam et. Ayrıca dergiyi bir hafta az bir hafta biraz daha fazla bastır. Bağımlılık yaratsın. Sayfa adeti sana bağlı. Ama 5 sayfa olmaz herhalde 6 sayfa :) üzerinde zınbalayabileceğin küçük ilanlarda alabilirsin. Mesela anahtarcının vizit kartı gibi.

Yeni Üye32 yazı
çok tşk ederim.tavsiyelerin kulağıma küpedir.:)

Yeni Üye35 yazı
slm biz haftalık gazete çıkarıyoruz,hemde hiç çıkarsız 57. sayımız çıktı daha henüz reklam ajansımız yok,il temsilcilikleri için duyurumuzu yapıyoruz bu vesile ile her il için karın %75 ini vereceğiz ilgisini çeken atılımcı,reklamcılık konusuna ilgi duyanların mail lerini bekliyorum.
çaresizseniz.....çare sizsiniz

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Üye168 yazı
5 - 6 sayfalık dergi olmaz. Buna bülten hadi bilemediniz gazete diyelim. türkiye'de süreli çıkan yayın organları kanunen bulunduğu yerin cumhuriyet savcısında izin almak zorunda. Aksi halde büyük ceza yer. Çıkaracağınız gazete veya bültenin baskı adedi az olduğundan küçük ölçekli bir matba işinizi rahatlıkla çözer. rterzioğlu'nunda dediği gibi bu işlerde tasarım çok önemli. Ayrıca içerikte iyi olmalı. Geçenlerde size fiyat vs. gibi konularda bilgi vermiştim. Ama siz bu işi eğlence haline getirip aynı şeyleri tekrar tekrar soruyorsunuz. başarılar.

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye32 yazı
novafinans bana hamburger usulü ile yaklaşma.

Yeni Üye22 yazı
Dergi çıkarabilmek için;
1. Limited şirket olmalısınız
2. Sorumlu Müdür ve Yazı işleri Müdürünüz olmalı ve SSK larının şirket üzerinden ödenmesi gerekli
3. Her sayının en az bir kopyası ilgili cumhuriyet savcılığına gidilerek onaylatılması gerekli.

En önemli noktalar bunlar olsa gerek. Maliyetine gelir isek;

90 gr Kuşe - 8 Yaprak(16ayfa)-Tel Zımbalı-1.000 Adet/ 660 TL
2.000 Adet/ 860 TL

Profesyonel bir yönetim ve reklam organizasyonuyla sizi tatmin edebilecek rakamları rahatlıkla kazanabilirsiniz.
Yolunuz açık olsun, bol şanslar...
Volkan Gür

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye1714 yazı
Ne alakası var arkadaşlar. Gazete demiş ama gazete olarak çıkarmayacak sanırım. O kadar yükümlülüğün altına girilir mi. İlan dergisi tarzında birşey istiyor sanırım.

VolkanGur, baskı maliyetlerine zam mı geldi. Geçen yıl 1000 Adet / 350 TL istemişlerdi. Ayrca 20 sayfalık mini dergi

Yeni Üye22 yazı
Başlangıç noktanız gayet güzel ama yayıncılık gerçekten çok zor bir iştir. Sessiz sedasız bu şekilde yayın yapan aylık bir kaç dergi bilirim. Kimi sektöreldir kimi ise son kullanıcıyı hitap eder ve tam sayfa reklamları ortalama 800 TL civarındadır. (Muadili olan dergilerin ortalama 6-7 bin lira civarında olduğunu düşünürsek) (+/- olabilir yaklaşık olarak yazıyorum)
Ve, Hukuki prosedürleri kesinlikle uygulayınki herhangi bir sıkıntı yaşamayın. El ilanı dağıtımının bile bağlayıcı yasal yükümlülükleri var unutmayın. (Muz Cumhuriyetinde yaşamadığımız için okalı ceza-i yaptırımlarla karşı karşıya kalabilirsiniz...) rterzioğlunun dediği gibi benzer uygulamalar doğu bloku ülkelerinde oldukça yaygındır. Fakat onlar daha çok bülten şeklindedir. Ama farklı örneklerinide görmek elbette mümkün. Reklamcılık sektöründe henüz emekleme aşamasında olduklarından bazı alternatif mecralara ilgi oldukça yoğundur. Bu zaten reklamcılığın doğasında vardır. Örneğin billboard, tabela, şehir mobilyaları oldukça revaçtadır. Her 10 metrede bir billboard görmeniz mümkündür. Siz yinede çıkış noktanız olarak hedef kitlenizi ele alın ve sosyal yapıyı baz alarak yayının içerik ve biçimini oluşturun.

Son olarak yukarıdaki özelliklerde bir bülten için 350 TL fiyat verebilecek herhangi bir baskı tesisi yada matbaa var ise ciddi anlamda onlarla çalışmak isterim, hemde çok... son derece ciddiyim. Gerçi mini dergi demişsiniz ne kadar mini? A5 - A6?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?imci
Üye168 yazı
rterzioğlu süreli çıkan her yayın organı savcılıkta izin almak zorunda Türkiye'de. Sahibi ve yazı işleri müdürü için savcılık bazı bilgiler isteyecektir yazılı olarak. Bu formalrı savcılık verir. Bu yayını çıkarmak isteyen arkadaş işi bilmediği gibi eleştiriler işine gelmeyince tepki veriyor. Dergi çıkarmak için limited olmaya gerek yok. Şahıs olarak vergi dairesine kayıtlı olması yeterli. Çünkü fatura kesmesi gerekiyor. Bende 2 gazete çıkarıyorum. Başarılar.

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Saty? / Pazarlama
Üye1714 yazı
Egeblue, ailemde ismini açıklamak istemediğim çok yakınım dergi ve kitap çıkartıyor 6 yıldır. Bu konularda biraz olsun bilgim var. Ayrıca fiyat konusu bana özel bir fiyat olmuşta olabilir ama ne kadar özel olabilirki bu fiyat, kâr etmedeceklerdir mutlaka.

Normal şartlarda çıkan gazete. İlin Emniyet Müdürlüğü'ne, İlin Vali ve Kaymakam'larına ilk önce birer örnek olarak teslim edilmek zorundadır. Sizinde bildiğiniz gibi RTÜK'ün yanısıra Emniyet Müdürlüklerinde TV ve Gazeteleri sürekli takip eden birimler vardır. Ufak bir odada birkaç Televizyon üzerinden o şehirde yayın yapan kanalları takip ederler ve kaydını alırlar. Gazeteler içinde aynı şey geçerlidir.

El ilanları için böyle bir zorunluluk olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta reklam sektörüne giriyor.

Ben fikrimde; Rehber anlamda, içerisinde o şehre ait işletmelerin telefon ve adres bilgileri, o hafta düzenlenecek etkinlikler, geçmiş haftaya ilişkin düzenlenmiş etkinliklerin tanıtımının yanısıra, yemek tarifleri, tv program listesi gibi insanların dergiyi sadece 1 defa değil her zaman ulaşmak isteme arzusu idi.

Bakın arkadaşlar. Bugün gıda satışı için bir bakkal açmaya kalkarsan açamazsın, çünkü sertifikan olması gerekiyor. Bu sertifika 1995-2000 arası her bakkala rastgele verildi. Şimdi ise yıllarca süren kursları bitirmeniz gerekiyor. Nedir ki bu ufacık bakkal. Ne bu çaba ne bu eziyet.

Sonra ne oldu? Tekel büfe açan herkes, bir süre sonra bakkal olarak çalışmaya başladı ve herşey yolunda. Kimsenin kimseye birşey dediği yok. En azından ben duymadım.

Demek ki ilan gazetesi de bir gazete gibi hizmet verebilir. Ama içinde kulis haberleri, sataşmalar olacaksa olmaz tabii ki. Bu yasal olmaya yayıncılığa girer. Hukiki ve Cezai sorumluluklar alırsınız

Sanırım bu açıklama yeter.

Yeni Üye2 yazı
15 günlük gazete çıkarmayı düşünüyoruz 2 yaprak 4 sayfa olcak.vergi levham var fakat bu konuda hiç bilgim yok nerelerden izin alıncak fatura kesmek zorundamıyız her aldığımız reklama? bilgisi olan arkadaşlar bana bu konuda yardımcı olursa çok sevinirim.gazete çalışmamız hazır gerekli izinli aldıktan sonra basıma yollıcaz

Yerleşim Türkiye / LüleburgazMeslek Serbest meslek
Yeni Üye22 yazı
Alıntıdır...

5187 sayılı yeni Basın Kanunu TBMM’den 9 Haziran 2004 tarihinde geçti. Türkiye’nin neresinde olursa olsun süreli yayın çıkarmak isteyen kişi kurum ya da kuruluşlar o merkezdeki Cumhuriyet Başsavcılığı’na beyanname vererek bildirimde bulunmak zorundadır.
Türkiye’de gazete&dergi vs yayını izne tabi değildir. Ancak gerekli belgeleri hazırlayıp ilgili makamlara vermek suretiyle bir “bildirim” zorunluluğu vardır.
Kuruluşta yapılan bildirimin ardından çıkan her nüshanın ikişer örneği ilgili cumhuriyet savcılığına “alındı belgesi” karşılığında gönderilmelidir.
Yayın başladıktan sonra en geç bir ay içerisinde mevkutenin sahibi yazı işleri müdürü ve yazarlarının “mal bildirimi”nde bulunması -ve her yıl yenilemesi- gerektiğini de ayrıca hatırlatalım.
Mevkute kuruluşunda mevkutenin sahibi ve mevkutenin sorumlu yazıişleri müdürü ile ilgili verilmesi gereken belgeleri Basın Kanunu’nun aşağıda aktardığımız maddeleri net cümlelerle açıklamaktadır.. Önce kanun maddelerini aktaralım ardından da en alt bölümde detaylı olarak yapılacak işlemler konusunda bilgi aktaracağız.
KURULUŞTA GEREKLİ OLAN BELGELER
Beyanname verilmesi
MADDE 7. — Süreli yayınların çıkarılması için kaydedilmek üzere yönetim yerinin bulunduğu yer Cumhuriyet Başsavcılığına bir beyanname verilmesi yeterlidir. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen kayıtlar alenidir.
Kayıt için verilen ve yayın sahibi sahibin küçük veya tüzel kişi olması halinde temsilcisi ile sorumlu müdür tarafından imzalanan beyannamede yayının adı ve mahiyeti hangi aralıklarla yayımlanacağı yönetim yeri sahibinin varsa temsilcisinin sorumlu müdürün ad ve adresleri ile yayının türü gösterilir.
Beyannameye 5 inci ve 6 ncı maddelerde yazılı şartların varlığını gösteren belgeler ile yayın sahibi tüzel kişi ise tüzüğünün veya ana sözleşmesinin veya vakıf senedinin bir sureti eklenir.
Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından beyanname ve eklerinin teslim edildiğini gösteren bir alındı belgesi verilir.
Beyannamenin incelenmesi
MADDE 8. — Beyannamenin ve eklerinin gerekli veya gerçek bilgileri içermemesi veya yayın sahibinin veya temsilcisinin veya sorumlu müdürün 5 inci ve 6 ncı maddelerde yazılı şartlara sahip olmaması halinde Cumhuriyet Başsavcılığı beyannamenin verilmesinden itibaren iki hafta içinde eksikliğin giderilmesini veya gerçeğe aykırı bilgilerin düzeltilmesini yayın sahibinden ister. Bu istemin tebliği tarihinden itibaren iki hafta içerisinde yerine getirilmemesi halinde Cumhuriyet Başsavcılığı yayımın durdurulmasını asliye ceza mahkemesinden talep eder. Mahkeme en geç iki hafta içinde karar verir. Bu karara karşı acele itiraz yoluna başvurulabilir.
Beyanname içeriğinde meydana gelen her değişiklik iki hafta içinde gerekli belgelerle birlikte yeni bir beyanname ile aynı makama bildirilir.
Birinci fıkra hükmü değişikliğe ilişkin beyannameler hakkında da uygulanır.
Sorumlu müdürün bu görevden ayrılması halinde yenisi tayin edilinceye kadar sorumluluk yayın sahibine veya temsilcisine aittir.
Süreli yayın sahibinin hakkını kaybetmesi
MADDE 9. — Süreli yayın sahibinin beyanname verdiği tarihten itibaren bir sene içinde süreli yayın yayımlanmaz veya yayımlandıktan sonra yayıma üç yıl müddetle ara verilirse beyanname hükümsüz kalır ve sağladığı hak ortadan kalkar.
556 sayılı Markaların Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname hükümleri saklıdır. Ancak bu Kanunun yürürlük tarihinde 5680 sayılı Basın Kanunu gereği mevkute neşredenler 556 sayılı Markaların Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname hükümleri gereği mevkute neşretmekten alıkonulamazlar.
Teslim yükümlülüğü
MADDE 10. — Basımcı bastığı her türlü yayının imzalı iki nüshasını dağıtım veya yayımın yapıldığı gün mahallin Cumhuriyet Başsavcılığına teslim etmekle yükümlüdür.
Bu yükümlülük basılmış eserin içerik ve biçim yönünden herhangi bir değişikliği içeren daha sonraki basımları ile tıpkı basımları için de geçerlidir.
Basımcıya bu yükümlülüğünü yerine getirdiğine dair bir alındı belgesi verilir.
Beyanname örnekleri:
Beyanname-1 (sorumlu müdür ve sahipler için) / http://www.medya-turk.net/mevzuat-beyanname-1.xls
Beyanname-2 (yayın beyannamesi) / http://www.medya-turk.net/mevzuat-beyanname-2.xls
Kanunun tümünü word belgesi halinde indirmek için: 5187 Sayılı Basın Kanunu
——————————————————————————–
BİRAZ DAHA DETAY İSTERİZ DİYENLERE ÖZEL
Efendim yukarıdaki yasa metni her ne kadar istenen belgeleri detaylı olarak açıklıyorsa da
uygulamada bunun nasıl olacağı kafa karıştırıyor tekrar tekrar soruluyor.
O nedenle biraz daha bilgi vermek uygun olacak…
Süreli yayın konusunda ilgili cumhuriyet savcılığına verilecek ilk belgeleri anlatarak başlayalım.
Gereken belgeler
Bu sayfada linki bulunan beyannameler hem sorumlu müdür hem de yayın sahibi için ayrı ayrı doldurulur. Sorumlu müdür olabilmek için en az lise mezunu olma şartı aranmaktadır.
Sorumlu müdür sigortalı olarak ve 212 sayılı yasaya göre çalıştırılmalıdır. Bu nedenle
sorumlu müdür için ayrıca bir SSK fişi hazırlatmanız ve beyannamesini o işyerini esas
göstererek vermeniz gerekecek. (Mali müşaviriniz bu konuyu detaylarıyla bilir).
Belgelerin arasına sorumlu müdürün noter onaylı lise diploması örneği
hem sorumlu müdür ve hem de yayın sahibi için birer örnek ikametgah nüfus cüzdanı örneği sabıka kaydı dosyaya eklenir. Yayıncı dernek şirket ya da vakfın ana sözleşmesinden bir örnek (tüzük vakıf senedi vs) dosyaya konur. Ana sözleşmede ‘gazete-dergi vs yayıncılığı’ ifadesinin bulunması gerekir. Yoksa genel kurul toplanıp değişiklik yapılmalıdır.
Dosyaya konacak son belge ise yönetim kurulu kararı…. İlgili şirket dernek yada vakfın yönetim kurulu; yayının periyodu adı sorumlu müdürü dağıtım şekli idare ve baskı yerinin açıkça belirtildiği bir kararı deftere işleyip onaylamalıdır. Örneğin o cümle şöyle kurulabilir:
“Merkezi İstanbul’da olmak üzere şirketimizce günlük bir gazete yayınlanmasına
gazetenin adının “Anadolu” olmasına Anadolu gazetesinin sahipliğini şirketimiz adına Nuri Kolaylı’nın yürütmesine şirket temsilcisinin Çetin Seyhan olmasına sorumlu yazı işleri müdürlüğünün Tayfun Çavuşoğlu tarafından yürütülmesine gazetenin Yay-Sat aracılığıyla dağıtılmasına idare yerinin Babıali Caddesi 45 İstanbul şeklinde ilan edilmesine gazetenin idare merkezinde yayına hazırlandıktan sonra İkitelli Atatürk Cad. N0:40#8242;ta İkizler Matbaası’nda bastırılmasına karar verilmiştir.”
Kendi matbaanız yoksa basım işlemini yaptıracağınız matbaayla sözleşme yapıp dosyaya
koydunuz mu… Artık dilediğiniz gibi yayıncılık yapabilirsiniz….
Son söz
Yasaya göre esas olan ‘bildirim’dir… Yani Cumhuriyet savcılığına başvurarak bizim şirketimizin adı A sorumlusu B adresi C’dir… Adı D olan bir dergi çıkaracağız… Bizi belirttiğimiz adresten bulabilirsiniz… Emre amadeyiz… diyerek bir bildirimde bulunuyorsunuz… Bu bildirimde bulunduğunuz andan itibaren de yayınızı basabilir dağıtabilirsiniz… Yasaya göre; eğer verdiğiniz evraklarda eksiklik varsa ilgili savcılığın yazılı talebi üzerine 15 gün içinde eksiklerinizi giderme olanağına da sahipsiniz.
Çok ciddi uyarı
Bu arada unutmadan… Yukarıdaki yönetim kurulu kararında yer alan her bilgi çok mühimdir… Diğer dergi ya da gazetelerin künyelerini inceleyerek kendi yayınınız için de bir künye oluşturmalı her sayıda mutlaka yayınlamalısınız… Adresi sahibi sorumlu yazı işleri müdürü vs. belli olmayan bir gazete yayınlamanın cezasının her sayı başına 20 milyar liradan (20 bin YTL) başladığını söylersem sanırım ne demek istediğim daha net anlaşılır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?imci
Yeni Üye2 yazı
çok teşekkür ederim arkadaşlar.birde fatura olayını nasıl yapıcaz reklam aldığımız yerlere fatura kesmek mevburimi??

Yerleşim Türkiye / LüleburgazMeslek Serbest meslek
Üye683 yazı
Basın Yasasına göre mevkute (basılı dergi-gazete) çıkarmak için hiçbir yerden izin alınması gerekmez. Basılacak sayıyı da savcıya ***ürüp onay almak gibi bir işlem söz konusu değildir. 18 yaşından büyük, yüz kızartıcı sabıkası olmayan en az lise mezunu bir yazı işleri müdürü olmak koşulu aranır. Basılan her sayıdan 6 (altı) adet, Milli Kütüphane ve Basın Savcılığı arşivi için gönderilme şartı vardır. Yani basılmadan önce değil, basıldıktan sonra...
İlan için fatura vs. basın savcılığını değil, doğrudan maliyeyi ilgilendiren bir konudur. Normal işletme muamelesine tabidir. Yayın sahibi doğal olarak SGK'lı olmalı, künyeye yazılacak isimler de gene SGK'li olmalıdır. 2 sene sadece bu işten geçindiğini kanıtlayan her mevkute sahibi "Sarı Basın Kartı" almaya hak kazanır.
Konu ile ilgili girişimcilere duyurulur.
Laf aramızda, bu işin ben de hazırlığındayım...
Farklı bölgelerdeki arkadaşlarla temas kurabiliriz.
Üslubu beyan, ayniyle insandır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yayyncylyk
Yeni Üye4 yazı
normal de yasal yükümlülükleri vardır mutlaka.
ama bulunduğun ilin yönetimlerinin insiyatifinede kalmış bi durumdur. bu
istersen çıkart ilk sayını daha sonra zaten yaptırımlar karşına çıkarsa gereğini yaparsın..

grafik tasarım olarak dergi tecrübemiz var yardımcı olabilirim..

www.flippergrafik.com

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Grafiker
Üye166 yazı
adacenter online msnden görüşebilcegimiz bir msn adresi verirseniz fiyat almak stiyorum...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Yeni Üye1 yazı
Degerli arkadasım
bır dergı cıkarmaktan bahsedıyorsanız sıze olcu olurmu bılmem ama ornegın THY'da dagıtılan free bır dergı yaklasık 90 gram kuse kagıt 4 renk baskılı(ıc sayfaları) kapak 230 gram krome kuse kagıttır.
100 sayfalık boyle bır dergının her sayfasında her renk baskı ıcın bır kalı kullanılır.100 sayfa kagıt olarak 6 forma ıc kagıt ve 4 sayfa dıs kagıttan olusur.Klaıtelı bır baskı ıcın fıyat sayfa sayısı x 10 tl X 4 dur.
Bu halıyle 4000 tl kalıp parası tutar
kalıp parasını karıslıyorsanız orta hızda bır matbaada
en azından 1000 adetlık sıparsınız esastır.BU tur dergıler genelde sıcak Amerıkan cılt denen yapıtırma esaslıdır.
1000 adette matbaacı sızden 4000 kalıp 1500 tl olmak uzere 5500 tl ısteyecektır.BU rakam ancak 20 bınlı sayılarda kalıp artı 1.20 tl ye 100 bınde kalıp artı 1 tl adete donusecektır.
El ılanı bassanızda matbaa zaten bunun ornegını basın savcılıgına vermek duurmunda bu onun sorumluluğu ancak sızın mutlaka ılgılı buyuksehır beledıyesıne temızlık harcı yatırmanız esastır.

Sektor dergılerı olarak yurt ıcı ve yurt dısı dagıtımı yapılan 250 bın adet dergının her ay basımını vefarklı ulkelerde dagıtımını yapıyoruz.Bu anlamda bır yardım ıhtıyacınız olursa bızımle temasa gecebılrısınız.
KOMİNMEDYA

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Yleti?imci
Üye381 yazı
arkadaslar bızde dergı cıkarma ugrasındayız.. sayın kkapuagasi fiyatı bıraz fazla soylemedınız mı acaba??? tum gıderler matbaa artı kucuk gıderler olmayacakmı?? en cok matbaa ucretını kucuk matbaada sordugumda dergı basına 1,6 lira alacaklarını soylemıslerdı !!! bu konuda ne dusunuyorsunuz acaba??

Yerleşim Türkiye / MardinMeslek Reklam
Üye381 yazı
bu konuda kimsenın gorusu yok galıba??

Yerleşim Türkiye / MardinMeslek Reklam
Üye554 yazı
arkadasım öncelikle 5-6 sayfadan bir cacık olmaz gibime geliyo arasına 2-3 yazar koy editörün görüsü hesabı hada iyi olur,

Bununu aynısınını tma profesyonelini amcam yapcaktı aylık 300bin adet datıcaktı istanbul genelinde o adetide anca zamın matbaası karsılıya biliyordu
sonra gitti bütün sirketlerle konustu reklam icin hepsi ilk sayıyı bas ne olucak bakalım ikinic sayıda reklam veririz demisti ilk sayınında maliyeti 100bin liaraı falan bukuyodu tek avea ilk seferde reklam vermeyi kabul etmisti oda o riske girmedi gitti öylei s ama onunkisi 60-70 sayfalık profesyonel bisey olcaktı.

Yerleşim Türkiye / YstabbulMeslek Grafiker
Üye193 yazı
dostum 17x24 ebatında çıkart 5 yaprak 10 sayfa olmaz fiyat artar 8 ve katları yap sayfalarını; bir forma 16 sayfadır. izin mizin hikaye baskıyı yap ***ür 2 adet savcılık basın yayına bırak okadar. sonra dağıt. reklam içerikli olacağı için hiç korkma kimse bişey demez ben 14 sayı çıkardım allahın bir kulu gelmedi. baskı olarak tr nin neresine gidersen git istanbul türmatsan matbaacılıktan aşağısını bulamazsın.boşuna matbaa aramaya zaman harcama.mailden detaylı şekilde yardımcı olurum. mtpajans@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / K. Mara?Meslek Di?er
Yeni Üye81 yazı
yakın zamanda İstanbul'da dergi-gazete çıkarmış biri olarak sana şunu diyebilirim, yerel dergi ve gazetecilik ülkemizde çok zayıf ve bir o kadar insanı kişilik olarak eriten bir iş, esnafa güvenerek dergi gazete çıkarmanı tavsiye etmem yarı yolda kalırsın, bir de bu iş o kadar yalan üzerine kurulu ki, reklam verene 5000 adet basıyorum dersin demek zorunda kalırsın ama aslında 3000 i bile zor basarsın çünkü kurtarmaz, büyük kurumsal reklam veren firmalar ile anlayaşabilecek potansiyelin varsa zaten sen işi biliyorsundur, konikste ne işin var o zaman :)

benim kafamda şöyle bir şey var; mahalleler için yerel reklam gazetesi çıkar insört gibi, 16 -32 sayfa o zaman kazançlı olabilir.

en önemlisi de başka gelirin yoksa bu işi hiç yapma geçinmekte çok zorlanırsın, ek iş olarak düşün derim

selametle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye1 yazı
omar_tr kardeşim.şu cümleni bi açıklayabilirmisin.(((benim kafamda şöyle bir şey var; mahalleler için yerel reklam gazetesi çıkar insört gibi, 16 -32 sayfa o zaman kazançlı olabilir. ??
AEA

Yerleşim Türkiye / ÇanakkaleMeslek Ö?renci