Ana içeriğe geç

Diğer Konular

Girişimcilik Tartışması!!!

Başlatanmasal06Tarih21/11/2009 12:39:54Yorum30

İlk mesaj
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Üniversiteli gençler, Sabancı'ya insanlık dersi verdi!
Tarih:19.11.2009
Girişimcilik çağrısı karşılık bulmadı

Ali Sabancı'nın katılımı ile Çukurova Üniversitesi'nde düzenlenen 'Genç Bakış' programında kendilerine yapılan girşimcilik çağrısını inandırıcı bulmayan öğrenciler, sistemi sorgula**** Abbas Güçlü'yü kızdırdılar.

Kanal D'de yayımlanan 'Abbas Güçlü ile Genç Bakış' programı, bu hafta Çukurova Üniversitesi'ndeydi. Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı olan Ali Sabancı, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı sıfatı ile konuk olduğu programda öğrencilere girişimcilik ile ilgili tüyolar verecek, öğrenciler de girişimci projelerini Sabancı ile paylaşacaklardı. Sabancı Holding'den hissesini nakde çevirerek ayrıldıktan sonra Pegasus Havayolları'nı kuran Sabancı, "nasıl sıfırdan başladığını" anlatacaktı!

Ancak program beklendiği gibi gitmedi. Gençlik yıllarında aile şirketinde çalıştığı günlerden “O zamanlar Cumartesi Pazar da çalışılırdı, şimdiki gibi rahat değildi" diye söz eden Sabancı, her ne kadar "Beni soyadımla düşünmeyin" dese de, Ali Sabancı'nın "sıfırdan başla****" yükseldiğine kimse inanmıyordu. Söz alan birçok öğrenci fırsat eşitsizliğine değinerek, bu koşullar altında girişimcilikten söz edilemeyeceği noktasında buluşurken,
Abbas Güçlü, söz alanların "100 milyon liranız olsa ne yaparsınız" sorusunu yanıtlamalarında ısrarcı oldu. Ancak öğrenciler bu soruya rağbet göstermedi.

Bir öğrenci, girişimcilik propagandası yapan Sabancı'nın patronu olduğu Pegasus Havayolları'na başvuranlardan 10 TL başvuru ücreti almasını eleştirerek "Bu kadar işsizlik varken çaresizce iş arayan insanlardan neden başvuru ücreti alıyorsunuz" diye sordu. Sabancı ise, "Gerçekten ilgilenenler, nitelikli kişiler başvursun diye böyle bir uygulama yaptık" yanıtını verdi.

Konuşan öğrencilerin çoğu, 'girişimci' olmak için eğitimin önemli olduğunun söylendiğini, ancak eğitimin gitgide paralı hale getirilmesinin gençlerin büyük çoğunluğunu işin başında elenmesinin bir çelişki doğurduğunu dile getirdi. Bir öğrenci, harcını ödeyemediği için rektörlüğe dilekçe verdiğini ama dilekçesine yanıt alamadığını, dilekçesinin akıbetini öğrenmek için Rektör'le görüşmek istediğinde ise en fazla Rektör Yardımcısı'nın sekreteri ile görüşebildiğini söyledi. Abbas Güçlü, Türkiye'de her isteyene harç kredisi verildiğini söyleyerek Rektör'ü soruyu yanıtlama zahmetinden kurtardı.

İşçi çocuğu olduğunu anlatan bir öğrenci ise, Türkiye'de dolar milyarderlerinin sayısının son yıllarda rekor bir artış gösterdiğini hatırlatarak, zenginler arttıkça işsizliğin arttığını söyledi. Ali Sabancı, bu iki durum arasında korelasyon olmadığını savununca, öğrenci işsiz kalan öğretmenlerin dershanelerde 300 TL gibi ücretlerle çalışmaya zorlandığını, bu işten dershane patronlarının kârlı çıktığı örneğini verdi. Ancak Abbas Güçlü, "Siyaset yapıyorsun, "Polemiğe girme" ve "Diğer arkadaşlarını söz hakkını engelliyorsun" gibi gerekçelerle öğrenciyi susturdu ve Sabancı'ya sorulan soruların da üstünü örttü.

Her zaman olduğu gibi istediği yönde konuşmayan öğrencilerin sözünü kesen Güçlü, "salonda girişimci projelerini paylaşmak isteyen insanlar olduğunu, onların söz hakkının engellenmemesi gerektiğini" savunuyordu. Ancak söz alan onlarca öğrenciden kaz tüyü ve kuruyemiş pazarlamak isteyen iki öğrenci dışında 'girişimci proje' anlatan olmadı. Öte yandan Ali Sabancı program boyunca öğrencileri, kazanan üç kişiye toplam 1 milyon lira ödül verilen "Bir fikrin mi var?" adlı proje yarışmasının internet adresine yönlendirmek dışında bir katkıda bulunmadı.

Başka bir öğrenci, üniversitelerin bilim insanı yetiştirmekten vazgeçerek araştırma faaliyetlerini sermayenin destekleyeceği Ar-Ge faaliyetlerine indirgenmesini eleştirerek "Bize, 'Fikrinizi Sabancı'ya satmayı kabul ediyorsanız fikrinizi ortaya atın' deniyor. Sabancı, Koç, Aydın Doğan sadece kendilerine kâr sağlayacak şeylere para ayırır. Örneğin işçilerin güvenliğini sağlayacak bir şeye para harcamazlar. Bu yüzden Türkiye iş kazalarında ilk 5’tedir" dedi. Abbas Güçlü'nün "Başkalarının söz hakkını engelliyorsun" diyerek sözünü kestiği öğrenci, "Buradaki arkadaşların girişimci olmaya niyeti yok. Emperyalizm olgusunu Ali Bey de çok iyi biliyor. Fikrim var kredi alıp şirket kuran kişiler, ilk krizde Sabancılar, Koçlar tarafından piyasadan silinecektir" dedi.

Eğitimin paralılaştırılmasından şikayet eden bir öğrenciye seslenen Ali Sabancı'nın "Okumak hak diyorsun. Barınma da bir hak, o zaman konutlar niye bedava değil? Gıda niye bedava değil? dünyada konutun gıdanın ücretsiz olduğu bir yer var mı?" diye konuşması üzerine salondan bazı öğrenciler "Sizin yüzünüzden bedava değil” yanıtını verdi.

Alıntı:http://www.haberlink.com/news.php?a=44239?b=%22%DCniversiteli_gen%E7ler,_Sabanc%FD_ya_insanl%FDk_dersi_verdi!%22

"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
30 yorum
Üye2659 yazı
İşin komiği Ali Sabancının ısrarla vurguladığı "Bir fikrin mi var?" adlı proje yarışmasının internet sitesinde Topu topu iki tane fikir var.(onlara da Fikir denirse)

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

'Keşke'Leri Sevmem !!

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Üye2659 yazı
Programı izledinizmi ? bilmiyorum fakat Dikkatimi çeken bir nokta daha vardı.

Üniversite öğrencilerinin dertlerini doğru düzgün ifade edememesi beni çok üzdü. Bence bir üniversite öğrencisi derdini daha iyi ifade edebilmeliydi.

Öğrencilerin birçoğu iki kelimeyi bile yanayana getirmekte zorlandı.

'Keşke'Leri Sevmem !!

Yeni Üye30 yazı

ben programı izlemedim ama Abbas Güçlü çok tarafsız! bir program yapmış belli. bence üniversite öğrencileri konuşamıyor değil konuşturulmuyor. belki doğru cümleler kuramamışlardır o heyecan ve stresle ama bence kesik baş cinayetlerinin arttığı ve insanların cinnet geçirmeye hızla devam ettiği bir ülkede bu kadarını anlatmış olmaları bile bir başarı. başbakanın halkından birisi için "susturun ŞUNU" dediği bir ülkede yaşıyoruz. kameralar altında değilim ama bakın ben de gerekli cümleleri kuramıyorum. sanırım bunun adı öfke!

Ayrıca apaçık ortada ki Ali Sabancı sıfırdan başlamanın ne demek olduğunu, kabul etmese de, bilmiyor. keşke bizler de Ali Sabancı kadar sıfır olabilsek...

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Di?er
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - krizzz
ben programı izlemedim ama Abbas Güçlü çok tarafsız! bir program yapmış belli. bence üniversite öğrencileri konuşamıyor değil konuşturulmuyor. belki doğru cümleler kuramamışlardır o heyecan ve stresle ama bence kesik baş cinayetlerinin arttığı ve insanların cinnet geçirmeye hızla devam ettiği bir ülkede bu kadarını anlatmış olmaları bile bir başarı. başbakanın halkından birisi için "susturun ŞUNU" dediği bir ülkede yaşıyoruz. kameralar altında değilim ama bakın ben de gerekli cümleleri kuramıyorum. sanırım bunun adı öfke!

Ayrıca apaçık ortada ki Ali Sabancı sıfırdan başlamanın ne demek olduğunu, kabul etmese de, bilmiyor. keşke bizler de Ali Sabancı kadar sıfır olabilsek...

Ali Sabancı'nın Sıfırdan başlamanın ne demek olduğunu bilip bimediğini bilmem fakat bildiğim birşey var oradaki öğrencilerin iki parça sözü biraraya getirememelerinin altında öfkeden çok Eğitimdeki kalitenin ve Öğrencilerin kendini yetiştirememesinin çok etkili olduğunu biliyorum

Doğru düzgün dertlerini anlatamadıkları gibi birtane öğrenciden girişimcilikle ilgili fikir çıkmadı.

Ali Sabancı Bir Öğrencinin "Neden benim doğduğum Şehre yatırım yapmıyorsunuz?" sorusuna; "Senin Paran olsa neyapardın ?" Diyerek karşılık vermesi ve Öğrencinin "Araba alıp gezerdim" demesi Gençlerimizin Fikri boyutunun durumunu göstermeye yetti.

'Keşke'Leri Sevmem !!

Üye2311 yazı
Valla eğitim sistemimizi bir daha ele almak lazım,diplama ile olmuyor bu işler,yada onun bunun yakını olmakla,düşünebiliyormusunuz 30 yaşına kadar sürekli okuyan ama çalışmayan ,üretemeyen bilgilerini bir kaynağa ayıramayan diplamalı bir sürü işsiz var,bence eğitim olayı mezara kadar ama böyle mezun oldum la olmuyor,birde sözüm ona mesleki kurslar falan var,daha ingilizce kursuna gidip te adam gibi ingilizce konuşana rastlamadım,ülkede bir sürü belge çöp var,biraz daha göstermelik değil katılımcılı aktif eğitime dönmemiz lazım..Birde kişilerin inancı isteği ön planda olmalı yoksa ne derler zorla güzellik olmaz..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye2311 yazı
Bu arada konuşma işine gelince iş hayatında bile TÜRK çe konuşup anlaşamıyan bir milletken ,öğrencileri boşuna eleştirmeyelim, bu gün büyük firmaların müşteri hizmetlerinde işini pratik ve olması gerektiği gibi çözebilen varmı,zaman denen sermaye maalesef hiç de kimsenin önemsediği bir şey değil.. o yüzden atıyorum en fazla 2 -3 saatlik iş ülkemizde 1haftada çözülebiliyor....

Üye2659 yazı
DIRAL DEDENİN DÜDÜĞÜ

hele destur
maşallah bu ne bolluk böyle
hele destur
helalinden kazandıysan söyle
hele destur
gözümüz yok allah daha çok versin
ama paylaş, gel beni dinle
paylaşırsan sevaba girersin

aç gözünü daha vakit erken
gör şeytanın gör dediğini
bir kulak ver de dinle
sağır sultanın duyduğunu
sen öyle deve kuşu gibi şaşkın şaşkın bakınırsan
bir gün duyarsın elbet
dıral dedenin düdüğünü

hele destur
maşallah bu ne iştah böyle
hele destur
yetim hakkı yemedin mi söyle
hele destur
gözümüz yok afiyet şeker olsun
gariplerin de karnı doysun

hele destur
maşallah bu ne kudret böyle
hele destur
zayıfları ezmedin mi söyle
hele destur
gözümüz yok allah daha iyi etsin
ardından herkes dua etsin

'Keşke'Leri Sevmem !!

Üye2311 yazı
HER NAMUSSUZU BİR NAMUSSUZ YAPAN VARDIR,ESAS ONU BULMAK LAZIM,ACABA KİM BUNLAR?

Üye2659 yazı
Şener Şen'in 1984 yılında çekilen NAMUSLU isimli fimini izleyin derim ben . Namussuz yapanların kim olduğunu bulmak daha kolaylaşır.

'Keşke'Leri Sevmem !!

Üye2311 yazı
SEZEN AKSUNUN DA BİR ŞARKISI VARDI NAMUS DİYE ŞU DİZELERİ HİÇ AKLIMDAN ÇIKMAZ,YILLARDIR NAMUSSUZLUK ETMEKTEN ,KİMSENİN YÜZÜNE BAKMADIN NAMUS....

Yeni Üye23 yazı
Üniversite öğrencisiyim ve geçen sene kendi okulumda Abbas Güçlünün yapmış olduğu programda ortalık baya karışmıştı.Öncelikle ülkemizdeki eğitim sistemi anaokulundan itibaren yanlış ancak bu avrupa ülkelerindede böyle amerikada da böyle.Tabi diğer ülkelerin bizim ülkemizden farkı onlar en azından kendi yaşam sistemlerini oturmuşlar.Anaokulunda başlayan ve üniversiteye doğru giden yolculukta öğrencilere sadece bilgi verilmeye çalısılıyor.Bilgi bilgi bilgi....Öğrenci pratik zekadan yoksun hayata atıldığında ne okursa okusun farketmiyo çünkü sadece bilgi verilmiş.
Teori yok..Görsel anlatım,yerinde çalışmalar,bilimsel ödevler derken öğrenci aldığı dersi geçmekten başka dert edinmiyor taki diploma alana kadar..
O zaman maalesef ben ve benim gibi üniversite yada lise öğrencileri bırakın iki kelimeyi yan yana getirmeyi heceleme bile yapamıyacak hallere getiriliyoruz.Ben yine bir öğrenci olarak sunu söylemek istiyorum.Bizlere iki kelimeyi yanyana getiremiyorlar diyene kadar öncelikle devletimizde çalışan üst düzey orta düzey yöneticileri bürokratları,yerel yöneticileri,kamu görevlilerine bir bakın..Sonra ülkemizin iş adamlarına bakın..magazine bakın sanatçıları görün sporculara bakın hepsini dikkatle inceleyin acaba hangisi iki kelimeyi yanyana getirebiliyorlar...Hangisi bir konu hakkında mantıklı açıklama yapabiliyor.Hiçbiri ama neden???
...

Yerleşim Meslek Yöneticilik
Yeni Üye61 yazı
Öğrenci arkadaşım hiçbiri ama neden sorununa cevap çok basit
Çünkü ülkemizin bir numaralı yöneticiside,milletvekilide kamu personelide,işçiside,sanatçısıda aynı eğitim sisteminden bu mevkilere geliyor.İşte sorunda burda zaten
Bu arada masal06 arkadaşım öğrenciler kendini ifade edemiyor diye üzülmüşsün bence üzülme....

Üniversite öğrencisinin derdini daha iyi ifade etmesi gerekiyorsa aynı şekilde derde çözüm bulacak kişilerde aynı şekilde öğrencinin derdini anlayacak kapasitede olmalı.
12345

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - öğrenciim
Üniversite öğrencisiyim ve geçen sene kendi okulumda Abbas Güçlünün yapmış olduğu programda ortalık baya karışmıştı.Öncelikle ülkemizdeki eğitim sistemi anaokulundan itibaren yanlış ancak bu avrupa ülkelerindede böyle amerikada da böyle.Tabi diğer ülkelerin bizim ülkemizden farkı onlar en azından kendi yaşam sistemlerini oturmuşlar.Anaokulunda başlayan ve üniversiteye doğru giden yolculukta öğrencilere sadece bilgi verilmeye çalısılıyor.Bilgi bilgi bilgi....Öğrenci pratik zekadan yoksun hayata atıldığında ne okursa okusun farketmiyo çünkü sadece bilgi verilmiş.
Teori yok..Görsel anlatım,yerinde çalışmalar,bilimsel ödevler derken öğrenci aldığı dersi geçmekten başka dert edinmiyor taki diploma alana kadar..
O zaman maalesef ben ve benim gibi üniversite yada lise öğrencileri bırakın iki kelimeyi yan yana getirmeyi heceleme bile yapamıyacak hallere getiriliyoruz.
Ben yine bir öğrenci olarak sunu söylemek istiyorum.Bizlere iki kelimeyi yanyana getiremiyorlar diyene kadar öncelikle devletimizde çalışan üst düzey orta düzey yöneticileri bürokratları,yerel yöneticileri,kamu görevlilerine bir bakın..Sonra ülkemizin iş adamlarına bakın..magazine bakın sanatçıları görün sporculara bakın hepsini dikkatle inceleyin acaba hangisi iki kelimeyi yanyana getirebiliyorlar...Hangisi bir konu hakkında mantıklı açıklama yapabiliyor.Hiçbiri ama neden???

Haklı olduğun yanlar tabiiki çok . Bizim eğitim sistemimizin eksikleri çok. Fakat hep Hep Alma ağacında olmakta doğru değil.

Ülkemizde gazete , kitap okuma oranının düşüklüğü Orada konuşan gençlerin ifadelerinin zorluğuyla doğru orantılı değilmi?

Türk öğrencisi olarak okumayı sadece Türkçe hocanızın ve dersinizin varlığı ile sınırlarsanız olacağı budur.

Üniversite hayatında da aynışey geçerli . Örneğin Mühendis çıkacak bir arkadaşın Alanıyla ilgili bir işletmeye gidip oradaki düzeni görmesi ,Stajını yararlı şekilde yapması ilerideki iş yaşamında elde edeceği başarıların temelini oluşturmazmı?

Üniversitelerimizin , Yönetcilirimizin Sanatcılarımızın durumunun içaçıcı olmadığı doğrudur. Bu durum tabiiki başarıyı etkiliyor. Fakat bunun arkasına hangi noktaya kadar sğınabiliriz.

Mücadele etmeyi bilmeyen, Okumayı sevmeyen, Bahanelerin arkasına sığınan bir gençlik Dünyanın eniyi üniversitesinde okusa ne olur ...

'Keşke'Leri Sevmem !!

Yeni Üye23 yazı
Ülkemizde gazete kitap okuma ve dergi okuma oranı %30 dur.Bu yüzde otuzluk dilimin içinde öğrenci kategoriside %4 lük oranla bulunmakta.Öğrencilerin kendini ifade edememesini tabiki abbas güçlü nün programında yaşananlarda dolayı mal edemeyiz.Sonuçta o programı kürsü karşısında en az 500 600 kişi canlı olarak izliyor.Program boyunca söz alan öğrenci ise 20 ile 35 kişi arasında değişiyo.Zaten hangi programını izlerseniz izleyin bu söz alan 20 kişiden en az 10 kişisi programla ilgili değil kendi savunmuş olduğu hayat felsefesine göre ortalığı karıştırmak istiyor.
Ayrıca mühendis çıkacak bir arkadaşın bir işletmeye gidip ordaki düzeni görmesi stajını yapması ilerdeki iş yaşamında elde edeceği başarının temelini oluştururmu diye sorarsanız tabikide hayır oluşturmaz derim.
Biz üniversite öğrencileri olarak hangi bölüm olursa olsun sağlık ve tıbbi bölümler hariç genel anlamda stajların katkı sağlmadığını gerek yapılan üniversite anketlerinden gerekse çalışmalardan görüyoruz.Bunun nedenleri de en başta işletmenin stajere bakış açısı.
Üniversitelerde staj yönetmelikleri ile ilgili çok önemli değişiklikler yapılmalı öğrencilerin staj yapacağı firmalar denetlenmeli sonuçta inşaat mühendisi bir öğrencinin bütün gün şirkette oturup bilgisayara veri kaydetmesi ona bişey katmaz

Bizler hangi noktaya kadar bunun arkasına sığınabilirz diye sorarsanız buna ben en bir 20 yıl daha sığınabilirz diye cevaplamak istiyorum.
Ve teşekkür ediyorum

...

Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Ülkemizde gazete kitap okuma ve dergi okuma oranı %30 dur.Bu yüzde otuzluk dilimin içinde öğrenci kategoriside %4 lük oranla bulunmakta.Öğrencilerin kendini ifade edememesini tabiki abbas güçlü nün programında yaşananlarda dolayı mal edemeyiz.Sonuçta o programı kürsü karşısında en az 500 600 kişi canlı olarak izliyor.Program boyunca söz alan öğrenci ise 20 ile 35 kişi arasında değişiyo.Zaten hangi programını izlerseniz izleyin bu söz alan 20 kişiden en az 10 kişisi programla ilgili değil kendi savunmuş olduğu hayat felsefesine göre ortalığı karıştırmak istiyor.
Ayrıca mühendis çıkacak bir arkadaşın bir işletmeye gidip ordaki düzeni görmesi stajını yapması ilerdeki iş yaşamında elde edeceği başarının temelini oluştururmu diye sorarsanız tabikide hayır oluşturmaz derim.
Biz üniversite öğrencileri olarak hangi bölüm olursa olsun sağlık ve tıbbi bölümler hariç genel anlamda stajların katkı sağlmadığını gerek yapılan üniversite anketlerinden gerekse çalışmalardan görüyoruz.Bunun nedenleri de en başta işletmenin stajere bakış açısı.
Üniversitelerde staj yönetmelikleri ile ilgili çok önemli değişiklikler yapılmalı öğrencilerin staj yapacağı firmalar denetlenmeli sonuçta inşaat mühendisi bir öğrencinin bütün gün şirkette oturup bilgisayara veri kaydetmesi ona bişey katmaz

Bizler hangi noktaya kadar bunun arkasına sığınabilirz diye sorarsanız buna ben en bir 20 yıl daha sığınabilirz diye cevaplamak istiyorum.
Ve teşekkür ediyorum

Benim Üniversite yıllarında Sanayide bir işletmede hem okuyup hemde çalıştığım dönemlerde Usta Ozamanlar ender bulunan CNC Torna başında çalışırken Onun torna tezgahında yaptıklarını sadece not eden Birçok Makina Mühendisliği Öğrencisi stajer gördüm. Belkide birçoğu O CNC torna tezgahının ayna tabir edilen parçasına elini bile sürmedi. Oysa oradaki ustadan rica etse eminim ona hayır demezdi.
Günümüzün acımasız dünyasında AĞLAMAYAN ÇOCUĞA MEME YOK.

Düşünüyorumda Bu arkadaşların birkaçı akademisyen olduysa yada Bir işletmede Mühendis olarak öğrencilere veya Elemanlarına ne anlatacaklar acaba?
Belkide O pahalı tezgahı 4 yıl boyunca okulunda görmesinin imkanı yok.

NOT: Demişsinki "Üniversitelerde staj yönetmelikleri ile ilgili çok önemli değişiklikler yapılmalı öğrencilerin staj yapacağı firmalar denetlenmeli" Doğasında insanın olduğu hiçbir sorun denetlemeyle aşılmaz.

Bana kalırsa denetleyecek bir sistem aramak yerine Allahın verdiği akılla kendi adımıza doğru olanı yapmaya çalışmak lazım.

'Keşke'Leri Sevmem !!

Yeni Üye23 yazı
Benden yaş olarak büyük olduğunuz belli ancak Doğada insanın olduğu hiçbir sorun denetlenmeyle aşılmaz cümlesi her harfiyle,hecesiyle yanlışş.Sonuçta sorunsuzca çalışan kamunun kuruluşları özel sektör vesayrelerde denetlenmekte.
Bir kuruluşun yada kamunun denetlenmesi demek orda çalışanların işlerini daha iyi daha dürüst,kusursuz yapmalarını sağlar en azından bu şekilde olması için çaba gösterilir.Ha bu oluyo evet olan yerlerde var olmayan yerlerde var suistimal her zaman var.
Ayrıca yine benden büyük olduğunuz için tabiki size saygı duyuyorum ancak son paragraftaki yazdığınızda tamamıyla yanlış hatta saçma
Ne demişsiniz.BANA KALIRSA DENETLEYECEK BİR SİSTEM ARAMAK YERİNE ALLAHIN VERDİĞİ AKILLA KENDİ ADIMIZA DOĞRU OLANI YAPMAYA ÇALIŞMAK..
Allahın verdiği akılı kullanmak tabiki herkesin yapması gerek bir sey ancak herkes kendi adına doğru olanı yapmaya çalısırsa ne olur bunun cevabını bana verebilirmisiniz tabikide veremezsiniz.Sonuçta kendi adınıza doğru olan pek çok fiil aslında yanlıştır.Bu yüzdenki sosyaloji denilen kavramlar bunla beraber hukuk,demokrasi doğmuştur..
...

Yeni Üye23 yazı
Benden yaş olarak büyük olduğunuz belli ancak Doğada insanın olduğu hiçbir sorun denetlenmeyle aşılmaz cümlesi her harfiyle,hecesiyle yanlışş.Sonuçta sorunsuzca çalışan kamunun kuruluşları özel sektör vesayrelerde denetlenmekte.
Bir kuruluşun yada kamunun denetlenmesi demek orda çalışanların işlerini daha iyi daha dürüst,kusursuz yapmalarını sağlar en azından bu şekilde olması için çaba gösterilir.Ha bu oluyo evet olan yerlerde var olmayan yerlerde var suistimal her zaman var.
Ayrıca yine benden büyük olduğunuz için tabiki size saygı duyuyorum ancak son paragraftaki yazdığınızda tamamıyla yanlış hatta saçma
Ne demişsiniz.BANA KALIRSA DENETLEYECEK BİR SİSTEM ARAMAK YERİNE ALLAHIN VERDİĞİ AKILLA KENDİ ADIMIZA DOĞRU OLANI YAPMAYA ÇALIŞMAK..
Allahın verdiği akılı kullanmak tabiki herkesin yapması gerek bir sey ancak herkes kendi adına doğru olanı yapmaya çalısırsa ne olur bunun cevabını bana verebilirmisiniz tabikide veremezsiniz.Sonuçta kendi adınıza doğru olan pek çok fiil aslında yanlıştır.Bu yüzdenki sosyaloji denilen kavramlar bunla beraber hukuk,demokrasi doğmuştur..
...

Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:

Olayı Sosyolojik, Hukuksal Demokratik boyuta indirgemeye gerek yok Düz mantık Yürütmek yeterli

Şöyle desem nasıl olurdu :)) :))"BANA KALIRSA DENETLEYECEK BİR SİSTEM ARAMAK YERİNE ALLAHIN VERDİĞİ AKILLA KENDİ ADIMIZA, DİĞER İNSANLAR ADINA MEŞRU , ETİK VE DOĞRU OLANI YAPMAYA ÇALIŞMAK"

Örneğin Eğer sigara içmenin sağlık açısından yanlış olduğunu bilen bir zihniyete sahipsen Sigara içmezsin Böylece Kendi adına doğru meşru ve etik bir karar vermiş olursun.

İş hayatında da Staj yaparken seni denetleyecek bir sistem yerine Çalıştığın işletmedeki görevlileri ETİK SAYGI SINIRLARI ÇERÇEVESİNDE işi öğretmeye zorlarsan Kendi adına doğruyu yapmış olursun.

Bu video sanırım bazı şeyleri daha iyi anlatır

http://www.facebook.com/video/video.php?v=104590329555927&ref=mf

'Keşke'Leri Sevmem !!

Yeni Üye41 yazı
Merhaba,
Ben bu konuda Ali Sabancı'ya çok büyük saygısızlık yapıldığını düşünüyorum.Tabiki bu benim özgür fikrim herkes istediğini düşünebilir bu konuda ...

Neden diye sorucak olursanız ? O adam Ali Sabancı saati milyon dolarlar eder belkide ...

O adam oraya ögrencilere DUNYA GİRİŞİMCİLİK Haftası oldugu ıcın cesıtlı unıversıtelerde genclere bırseyler vermeye calısırken ukala ve saygısız genclerın yaptıgı cok uzucu bır sey bence ...
Beykozlu19

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye23 yazı
masal06 maalesef bu söyledikleriniz için düz mantık yürütmek yeterli değil zaten mantığın düzü yamuğu olmaz.Staj yaparken öğrenci hangi kurumda çalısıyorsa o kurumda öncelikle stajerlerle ilgili kişi öğrencilere gerekli pratik bilgiyi verecek.Siz demişsiniz;

(Benim Üniversite yıllarında Sanayide bir işletmede hem okuyup hemde çalıştığım dönemlerde Usta Ozamanlar ender bulunan CNC Torna başında çalışırken Onun torna tezgahında yaptıklarını sadece not eden Birçok Makina Mühendisliği Öğrencisi stajer gördüm. Belkide birçoğu O CNC torna tezgahının ayna tabir edilen parçasına elini bile sürmedi. Oysa oradaki ustadan rica etse eminim ona hayır demezdi)

İşte burda o ayna denilen parça ne ise ordaki usta öğrencileri teker teker çağırıp bu ayna bu işe yarar diye ellerine vericek.Göstericek öğrencinin sormasına bile fırsat vermiycek.
Stajın amacıda öğrenciye işletmedeki yetkili kişinin eğitim vermesi..Okulda öğrendiği her bilgiyi canlı olarak gösterilmesi..

.

...

Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
masal06 maalesef bu söyledikleriniz için düz mantık yürütmek yeterli değil zaten mantığın düzü yamuğu olmaz.Staj yaparken öğrenci hangi kurumda çalısıyorsa o kurumda öncelikle stajerlerle ilgili kişi öğrencilere gerekli pratik bilgiyi verecek.Siz demişsiniz;

(Benim Üniversite yıllarında Sanayide bir işletmede hem okuyup hemde çalıştığım dönemlerde Usta Ozamanlar ender bulunan CNC Torna başında çalışırken Onun torna tezgahında yaptıklarını sadece not eden Birçok Makina Mühendisliği Öğrencisi stajer gördüm. Belkide birçoğu O CNC torna tezgahının ayna tabir edilen parçasına elini bile sürmedi. Oysa oradaki ustadan rica etse eminim ona hayır demezdi)

İşte burda o ayna denilen parça ne ise ordaki usta öğrencileri teker teker çağırıp bu ayna bu işe yarar diye ellerine vericek.Göstericek öğrencinin sormasına bile fırsat vermiycek.
Stajın amacıda öğrenciye işletmedeki yetkili kişinin eğitim vermesi..Okulda öğrendiği her bilgiyi canlı olarak gösterilmesi..

.

Sen Öyle Öğrenmeye devam et ozaman:)) :))

'Keşke'Leri Sevmem !!

Yeni Üye23 yazı
masal06 cevap olsun die yazmak bu olsa gerek...sanırım bundan dolayı 1000 in üzerinde yazınız var.Zaten siteyi çok dikkatle inceliyorum.Böyle yazarlar çok var diikatimi çekTİ her başlıkta yazıları var.Başlıkları okuyorum bide başlık içindeki yazıları hemen hemen hep aynı yazarlar.. en güzelide bu belli başlı yazarların her konuda ustaymış profesyonelmiş bilgi sahibiymiş gibi konuşması misal akın selçuk masal06 ve bir iki isim daha her konuda verebilecekleri cevapları var..Bu insanları canlı canlı görmeyi çok isterim acaba forum profesörlerimi yoksa gerçek birer bilgi makinelerimi..
...

Yeni Üye23 yazı
:)teşekkürler
...

Yeni Üye52 yazı
Merhaba,
Ben bu konuda Ali Sabancı'ya çok büyük saygısızlık yapıldığını düşünüyorum.Tabiki bu benim özgür fikrim herkes istediğini düşünebilir bu konuda ...

Neden diye sorucak olursanız ? O adam Ali Sabancı saati milyon dolarlar eder belkide ...

O adam oraya ögrencilere DUNYA GİRİŞİMCİLİK Haftası oldugu ıcın cesıtlı unıversıtelerde genclere bırseyler vermeye calısırken ukala ve saygısız genclerın yaptıgı cok uzucu bır sey bence ...

Bende bu anlayışı kabullenemiyorum işte.

Ayrıca bilmem kimse farkındamı ama birileri gençlerin muhtemel fikirlerini bedavaya kapatma derdinde
Sevgi ve Bilgi Bakteri Gibidir. Uygun ortamı bulunca hızla çoğalırlar

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Esnaf
Üye2659 yazı
Akıllı adam, aklını kullanır. Daha akıllı adam, başkalarının aklını da kullanır

'Keşke'Leri Sevmem !!

Üye2311 yazı
Şimdi akıllarda,vicdanlar da KİRALIK MAALESEF,PARAYI VEREN DÜDÜĞÜ İSTEDİĞİ GİBİ ÇALDIRIYOR...HAKLI HAKSIZ YOK,KİM GÜÇLÜ İSE O HAKLI...

Üye2659 yazı
Güçlü olmak içinde akıllı olmak lazım. Çünkü Güçten kasıt Bilek gücü değil

'Keşke'Leri Sevmem !!

Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
masal06 cevap olsun die yazmak bu olsa gerek...sanırım bundan dolayı 1000 in üzerinde yazınız var.Zaten siteyi çok dikkatle inceliyorum.Böyle yazarlar çok var diikatimi çekTİ her başlıkta yazıları var.Başlıkları okuyorum bide başlık içindeki yazıları hemen hemen hep aynı yazarlar.. en güzelide bu belli başlı yazarların her konuda ustaymış profesyonelmiş bilgi sahibiymiş gibi konuşması misal akın selçuk masal06 ve bir iki isim daha her konuda verebilecekleri cevapları var..Bu insanları canlı canlı görmeyi çok isterim acaba forum profesörlerimi yoksa gerçek birer bilgi makinelerimi..

Sevgili kardeşim yazıyı cevap olsun diyerek kısa tutmadım:))
Yalnız yazılarından özellikle bu konuyu anlaman daha çok uzun yollar alman gerektiğini hissettim.
Boşuna seninde aklını karıştırmayayım dedim.

Günümüzdeki Ticari İşletmelerin tümü zamanla yarışan yerler. Üstüne üstlük Maliyet kavramı gün geçtikçe değer kazanıyor.
Şimdi sana basit bir örnek vermek istiyorum. Bir kuaföre gittin ve Kuaför yanına eğitmek için aldığı çırağına işi öğrettiğini farzet. Ve bu çırak ilk deneyimini senin saçın ve sakalın üzerinde yapacak. Ne hissederdin?
-Peki bu durumun kuaföre maliyeti nedir? Belkide Müşteri memnuniyetsizliği:)) ve Müşterinin kaçması:)) Kuaför olsan bunu göze alabilirmisin?
-Peki Kuaför çırağına eksradan zaman nasıl ayıracak? ve neyin üzerinde uygulama yaptıracak peruğun üzerindemi?:)) Bu da bir maliyet gerektirmezmi?

Önce çırak usturayı makası tutmayı ve hakim olmayı öğrenecek. Basit işlemleri yaparak deneyim sağlayacak arada bir küçük hatalar yapacak Fakat bu süreç içinde Kendi mesleki gelişiminin aşamalarını takip edecek (Çünkü Bu arada kimse çırağa bu işi öğrendin ustasın artık demez bu işi kaptığını ve tek başına yapabileceğini hissetmeli)Bu süreçte Çalıştığı işletmede işler aksamayacak.

İşte bu yüzden eğitim bir süreç işidir, Bu süreci şekillendiren ise Eğitmen değil bir bakıma eğitilendir.

Olsun sen yine akınselcuk ve diğer forumdaki ağabeylerinin deneyimlerini yabana atma:))

SEVGİLERİMLE

'Keşke'Leri Sevmem !!

Yeni Üye61 yazı
masal06 öğrenciim arkadasın yazılarından dolayı bu konuyu anlaması için uzun yollar alması gerektiğini yazmışsın.Belki öle olabilir ancak sizinde bu konuları anlamanız ve yorum yapabilmeniz için baya bir yol katetmeniz gerekir.Nedenmi çünkü bende sizin bu konudaki yazılarınıza dayanarak söylüyorum.Kusura bakmayın belki kızabilirsiniz ama öğrenci arkadaşın sizden daha mantıklı cevaplar verdiği apaçık ortada.Sizde ise bir bastırma düşünce kabul ettirme arzusu var oysaki haklısın kardeş doğru söylüyrsun ancak bu böyle olursa daha iyi olur deseydin daha iyi olurdu.
Ama siz sen daha öğrencisin çok yol katetmen gerekir daha cahilsin anlamındaki yazınızla bence yanlışlar içerisinde devam etmektesiniz.
Belki siz genç arkadaştan 10 yaş büyüksünüz belkide 20 yaş bilemeyiz ama yaş büyüklüğüde herşey değildir dimi masal06.
Tahminimce siz bu yazıyıda bastıracak bir yazı yazacaksınız yine kendinizi bir şey sanıp ders vermeye çalısacaksınız.
Bence akıl vermektense akıl alın gençlerin fikirlerine biraz önem verin hiç olmassa birşeyler öğrenirsiniz.
12345

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - sinan41
masal06 öğrenciim arkadasın yazılarından dolayı bu konuyu anlaması için uzun yollar alması gerektiğini yazmışsın.Belki öle olabilir ancak sizinde bu konuları anlamanız ve yorum yapabilmeniz için baya bir yol katetmeniz gerekir.Nedenmi çünkü bende sizin bu konudaki yazılarınıza dayanarak söylüyorum.Kusura bakmayın belki kızabilirsiniz ama öğrenci arkadaşın sizden daha mantıklı cevaplar verdiği apaçık ortada.Sizde ise bir bastırma düşünce kabul ettirme arzusu var oysaki haklısın kardeş doğru söylüyrsun ancak bu böyle olursa daha iyi olur deseydin daha iyi olurdu.
Ama siz sen daha öğrencisin çok yol katetmen gerekir daha cahilsin anlamındaki yazınızla bence yanlışlar içerisinde devam etmektesiniz.
Huyum Kurusun:))
Belki siz genç arkadaştan 10 yaş büyüksünüz belkide 20 yaş bilemeyiz ama yaş büyüklüğüde herşey değildir dimi masal06.
Yaş büyüklüğü Tabiiki herşey değildir Fakat Çok şeydir
Bazen büyüklerimizin söyledikleri zorumuza gitsede çoğu yaşanmış şeylerdir

Tahminimce siz bu yazıyıda bastıracak bir yazı yazacaksınız yine kendinizi bir şey sanıp ders vermeye çalısacaksınız.
Yok Yok bastırmakiçin değil seni kaale aldığım ve önemsediğim için yazarım:)) Önemsemediğim bir kişiye neden cevap vereyim?
Bence akıl vermektense akıl alın gençlerin fikirlerine biraz önem verin hiç olmassa birşeyler öğrenirsiniz.
Akıl almaktan Neden bu kadar nefret ediyorsun. Çocuk gibi pohpohlanmak daha mutlu ediyor bizim insanımızı:))Zaten yazımın sonunda:"Olsun sen yine akınselcuk ve diğer forumdaki ağabeylerinin deneyimlerini yabana atma:))" diyorum onların deneyimlerinden faydalanmak benim içinde geçerli

'Keşke'Leri Sevmem !!