Ana içeriğe geç

Diğer Konular

Askerimiz İçin Bu Günlerde Böyle Yazılar Lazım

BaşlatanhuyhuyhuyTarih26/10/2009 20:32:44Yorum0

İlk mesaj
Üye2981 yazı
Bu günlerde psikolojik harp taktiği olarak askerimizin moralini ve savaşma gücünü kırmak için medyası ile gönüllü iş birlikçileri ile yapılan saldırıları kınıyorum . Ve b u günlerde böyle yazılara ihtiyaç var diye düşünüyorum

Şimdi birileri askerin eksik ve yanlışlarını yazmaya devam etmek için bir şey bulurlar .

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - bolathan
Türk askerini hatırlatma ve bu aziz vatanımızı bize emanet eden kahramanları hatırlatma adına bu yazıyı yazma ihtiyacını hissettim.Aslında bu yazıyı yazmayı aklıma değerli arkadaşımız Yasemin getirdi zira kendisi mehmetçikle ilgili çok güzel şiirler yazmıştı,o şiirleri okurken birden yazma isteği geldi bana.Türk askeri tarihin her dönemlerinde kendisine verilen vazifeleri en iyi şekilde yapmıştır,kahramanlığını her savaşta göstermiştir.Kurtuluş savaşında da o tarihe kadar yapılan savaşların en çetiniyle karşı karşıya bulunan kahraman askerlerimiz düşman askerlerinin mühimmat ve sayı olarak üstün olmalarına rağmen görevini yapmış ve bizlere bu vatanı bırakmıştır.Türk askerini özel kılan en önemli değer şüphesizki sahip olduğu iman ve vatan sevgisidir.O askerler ki Anadolu insanının binbir zorluklarla yetiştirdiği sonrada vatan borcu adına hiç gözünü kırpmadan savaşa gönderdiği yiğitlerdir.Bu yiğitler girdikleri savaşlarda en zor şartlara rağmen zafer kazanmasını bilmiştir.Kurtuluş savaşında bir öğün yemekle günlerce vatanını savunmuştur.Geçtiğimiz günlerde Sarıkamış şehitleri anıldı Allahuekber dağlarında törenin yapıldığı yerlerde savaş yıllarında askerlerimiz üzerlerindeki yamalı,eskimiş elbiseleriyle rus askerleriyle savaşa hazırlanıyordu ki açlığın ve de susuzluğun iyice yıprattığı bedenleri soğuğa fazla dayanamadı ve savaşamadan şehit oldular.Yine Çanakkalede adeta yağmur gibi bomba yağan boğaz kıyılarında düşman gemilerini tamamına yakınını batırmayı başarmış olan bu askerlerimizin bu başarısında en önemli etkenlerden birisi de şüphesizki M.Kemal gibi bir komutana sahip olmalarıydı,M.Kemal ki bir Çanakkale savaşlarında bir kısım Türk askerinin geri çekildiğini görür ve askerlere sorar:"Neden geri çekiliyorsunuz? asker:komutanım düşman kuvvetleri bizden çok sayıda biz o tepede tutunamayız geriye çekilip arkadaki askerlerle birleşirsek daha güçlü savunma yaparız. M.Kemal:n'olursa olsun geri ölsenizde dönün orada savaşın,ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum çünkü biz ölünceye kadar yerimize başka komutanlar ve askerler gelebilir. asker:emredersiniz komutanım... Bu gibi olaylar sadece Çanakkalede değil bir çok savaşta yaşanmıştır,askerlerimiz komutanlarının ölüm emrine hiç gözünü kırpmadan uymuştur.Değerli arkadaşlarım gördüğünüz gibi bu vatan ne zorluklarla kurtarıldı,analar ne evlatlarını feda etti,kadınlar ne kocalarını kaybetti,nice çocuklar babalarını kaybetti...Bu gün bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz bu askerlerin bizlere emanet ettiği bu vatana layık olamıyoruz bari bu kahraman askerlerimizi bir an için hatırlayıp onların emanetine layık olamamanın ızdırabını yüreğimizde hissedelim...

ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek İmalat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
0 yorum