Dış Ticaret Uzmanı Nasıl Olunur ? - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Dış Ticaret Uzmanı Nasıl Olunur ?


umut sengul
Üye

Toplam 2356 yazı
24/09/2009 :  15:39:28   Yazarın websitesini ziyaret et Website  Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


DIŞ TİCARET UZMAN YARDIMCILIĞI SINAVINA BAŞVURU KOŞULLARI NELERDİR ?


Dış Ticaret Uzman Yardımcılığı Sınavına başvuracakların 4059 sayılı Müsteşarlık Teşkilat Kanunu ve ilgili yönetmelik gereğince aşağıdaki koşulları taşımaları gerekmektedir. - 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yazılı şartları haiz olmak, - Sınavın açıldığı yılın Ocak ayının ilk gününde 30 yaşını doldurmamış olmak, - 09/12/1994 tarih ve 4059 sayılı Hazine Müsteşarlığı ile Dış Ticaret Müsteşarlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 7 nci maddesinin (b) bendinde belirtilen dallarda (Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, Mühendislik Fakültesi bölümleri ile diğer fakültelerin Matematik ve İstatistik bölümleri) en az dört yıllık eğitim veren fakülte veya yüksekokullardan veya bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı fakülte veya yüksek okullardan mezun olmak, - İngilizce, Almanca, Fransızca veya Müsteşarlıkça tespit edilecek diğer yabancı dillerden en az birini iyi derecede bilmek, - Eleme sınavından (KPSS A Grubu) Müsteşarlık tarafından belirlenen asgari puanı almış olmak.


NASIL DIŞ TİCARET UZMANI OLUNUR?

Müsteşarlığımızca açılan yarışma sınavı sonunda başarı göstererek Dış Ticaret Uzman Yardımcısı olarak göreve başlayan personel, ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde, 3 yıllık görev süresi sonrasında açılacak Uzmanlık Yeterlik Sınavında başarılı olmaları durumunda Dış Ticaret Uzmanı olurlar.


DIŞ TİCARET KONTROLÖRÜNÜ NASIL BİR KARİYER BEKLER?

3 yıllık görev süresi sonrasında açılacak sınavda başarılı olan Stajyer Dış Ticaret Kontrolörleri, “Dış Ticaret Kontrolörü ”unvanını kazanırlar. Daha sonra, kanuni süreleri tamamlamak koşuluyla Dış Ticaret Baş Kontrolörü olurlar. Kanuni şartları haiz Dış Ticaret Kontrolörleri, Dış Ticaret Kontrolörler Kurulu Başkanı olarak atanabilirler. Denetim hizmetleri, diğer idari görevlerden ayrı bir kariyer olarak düzenlendiğinden, kontrolörler kendi istekleri dışında veya denetim hizmetlerinin gerekleriyle bağdaşmayan sıhhi, ahlaki veya mesleki yetersizlikleri tespit edilmedikçe görevden alınamaz, diğer idari görevlere atanamazlar. Ancak kendi istekleri ile diğer idari görevlerde yer alabilirler. Ayrıca, meslek hayatları boyunca 3 yıllık görev sürelerince Yurtdışı Temsilciliklerimize atanabilirler. Dış Ticaret Kontrolörleri, görev süreleri boyunca bir defaya mahsus Müsteşarlığımızı ilgilendiren konularda inceleme ve araştırma yapmak üzere 1 yıla kadar sürelerle yabancı ülkelere gönderilirler. Yurtdışı Yüksek Lisans Her yıl Bakanlar Kurulu kararı ile tahsis edilen kontenjan çerçevesinde, ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde, yurtdışı yüksek lisans eğitimi imkanı sağlanmaktadır.


DIŞ TİCARETTE STANDARDİZASYON DENETMENİ KİMDİR?

Dış Ticarette Standardizasyon Denetmeni, dış ticarette standardizasyon mevzuatı çerçevesinde ihracatta ve ithalatta ticari kalite ve/veya ürün güvenliği denetimlerini yürütme yetkisini haiz, standardizasyon ve madde bilgisine sahip denetim hizmetleri elemanıdır.

NASIL DIŞ TİCARETTE STANDARDİZASYON DENETMENİ OLUNUR?

3 yıllık görev süresi sonrasında açılacak sınavda başarılı olan Dış Ticarette Standardizasyon Denetmen Yardımcıları, “Dış Ticarette Standardizasyon Denetmeni”unvanını kazanırlar. DIŞ TİCARETTE STANDARDİZASYON DENETMEN YARDIMCILIĞI SINAVINA BAŞVURU KOŞULLARI NELERDİR? Dış Ticarette Standardizasyon Denetmen Yardımcılığı sınavına başvuracakların aşağıda belirtilen şartları taşıması gerekmektedir. - 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48 inci maddesinde yazılı şartları haiz olmak, - 9.12.1994 tarihli ve 4059 sayılı Hazine Müsteşarlığı ile Dış Ticaret Müsteşarlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun’un 7 nci maddesinin (b) bendinde belirtilen dallarda (Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, Mühendislik Fakültesi bölümleri ile diğer fakültelerin Matematik ve İstatistik bölümleri) en az dört yıl eğitim veren fakülte ve yüksek okullardan veya bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı fakülte veya yüksek okullardan mezun olmak, - Sınavın açıldığı yılın Ocak ayının ilk gününde 30 yaşını doldurmamış olmak, (2006 yılı için 01/01/1976 ve sonrası doğanlar) - Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı ile özürlü bulunmamak, - Türkiye'nin tüm bölge, iklim ve yolculuk şartlarında görev yapabilecek durumda olmak. - Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca yapılacak eleme sınavından Müsteşarlık tarafından belirlenen asgari puanı almış olmak.


NASIL DIŞ TİCARET KONTROLÖRÜ OLUNUR?

3 yıllık görev süresi sonrasında, ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde, açılacak sınavda başarılı olan Stajyer Dış Ticaret Kontrolörleri, “Dış Ticaret Kontrolörü ”unvanını kazanırlar. STAJYER DIŞ TİCARET KONTROLÖRLÜĞÜ SINAVINA BAŞVURU KOŞULLARI NELERDİR ? Stajyer Dış Ticaret Kontrolörlüğü sınavına başvuracakların 4059 sayılı Müsteşarlık Teşkilat Kanunu ve ilgili yönetmelik gereğince aşağıdaki koşulları taşımaları gerekmektedir. - 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48 inci maddesinde yazılı şartları haiz olmak,- Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden yada en az dört yıl eğitim veren ve eğitim programları itibariyle bunlara denkliği yetkili makamlar tarafından kabul olunan yerli ve yabancı öğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak,- Sınavın açıldığı yılın Ocak ayının ilk gününde 30 yaşını doldurmamış olmak, (2006 yılı için 01/01/1976 ve sonrası doğanlar)- Sağlık durumu Türkiye'nin her yerinde görev yapmaya, her türlü iklim ve yolculuk koşullarına elverişli olmak,- Kurulca yapılan inceleme ve araştırmada; sicil, tutum ve davranış yönünden Kontrolörlük yapabilecek niteliklere sahip bulunmak.


DIŞ TİCARET KONTROLÖRÜ KİMDİR?

Dış Ticaret Kontrolörü etkili ve verimli bir yönetimin ayrılmaz bir parçası olarak görülen proaktif denetim olgusunun temel gerçeğinden hareketle, Müsteşarın emri ve onayı üzerine Müsteşar adına, merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatı ile bağlı kuruluşlar ve özel anlaşmalara dayalı olarak Müsteşarlığa verilmiş görevler dahilinde, dış ticaretin geliştirilmesi ve düzenlenmesi ve bu alanlara ilişkin konularda her türlü faaliyet ve işlemler ile ilgili olarak memur ve denetime tabi gerçek ve tüzel kişiler nezdinde teftiş, inceleme ve soruşturma yapma, uygulamalarla ilgili her türlü araştırma ve çalışmaları yapma, görüş ve önerileri hazırlama, raporlama, danışmanlık yeteneği ve becerisini haiz ve bu niteliklerin gerektirdiği her türlü eğitim ve yabancı dil bilgisine sahip kariyer memurudur.


NİÇİN DIŞ TİCARET UZMANLIĞI ?

Ülkemizin dış ticaretine yön veren, ihracatımızı rekordan rekora taşıyan bir ekipte yer almak, Genç yaşta sorumluluk üstlenerek Türkiye’yi yurtdışında temsil etmek ve ülkemiz ekonomik çıkarlarını korumak İlerlemelerin liyakata dayanarak yapıldığı, insana ve emeğe değer veren dinamik bir kurumda çalışmak istiyorsanız Dış Ticaret Uzmanı olmalısınız. Dış Ticaret Uzmanlığı bir "kariyer" özelliğini taşır. Belirli süreler geçirilmeden meslekte üst ünvanlara ulaşmak mümkün değildir. Dış Ticaret Uzmanları sadece yurtiçinde değil yurtdışında da Müsteşarlık görev sahası içinde ulusal dış ticaret ve ekonomi politikalarının belirlenmesi, dış ticaretin geliştirilmesi ve düzenlenmesi konularında görev yapmaktadır. Ülkemizi gerek yurtiçi gerek yurtdışında ikili ve çok taraflı müzakerelerde temsil etmekte ve diğer ticari diplomasi faaliyetlerini yürütmektedir. Hizmet İçi Eğitim Müsteşarlığa katılan dış ticaret uzman yardımcıları kapsamlı bir hazırlayıcı, uzun süreli eğitime tabi tutulurlar. Dış ticaret teorisi, döviz kuru politikaları, uluslararası ticaret hukuku, uluslar arası finans ve pazarlama, tercüme teknikleri, müzakere teknikleri gibi mesleki gelişimi amaçlayan teorik derslerin yanı sıra etkili iletişim ve sunum teknikleri, hızlı okuma teknikleri, hitabet sanatı, stres yönetimi gibi kişisel gelişim açısından önem taşıyan konuları da içeren eğitim programı, kamu kurum ve kuruluşları ile üretim tesislerine yapılan ziyaretler, yurtdışı temsilciliklerimize yapılan yerinde inceleme gezileri dış ticaret uzman yardımcılarına her yönden geniş bir perspektif kazandırmayı ve mesleğe en iyi şekilde hazırlamayı hedeflemektedir. Yurtdışı Yüksek Lisans Her yıl Bakanlar Kurulu kararı ile tahsis edilen kontenjan çerçevesinde, ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde, yurtdışı yüksek lisans eğitimi imkanı sağlanmaktadır.


DIŞ TİCARET UZMANINI NASIL BİR KARİYER BEKLER ?

Dış Ticaret Uzman Yardımcıları, 3 yıllık hizmet süresini tamamladıktan ve Uzmanlık Yeterlik Sınavı’nda başarı olduktan sonra Dış Ticaret Uzmanı unvanını alırlar. Daha sonra, kanuni hizmet sürelerini tamamlamak koşuluyla, şube müdürü, daire başkanı, genel müdür yardımcısı, genel müdür, müsteşar yardımcısı ve müsteşar olarak atanabilirler. Ayrıca, meslek hayatları boyunca 3 yıllık görev sürelerince Yurtdışı Temsilciliklerimize atanabilirler.


DIŞ TİCARET UZMANI KİMDİR?

Dış Ticaret Uzmanı; ulusal dış ticaret ve ekonomi politikalarının belirlenmesi, dış ticaretin geliştirilmesi ve düzenlenmesi konularında; mevzuat hazırlama, araştırma ve raporlama yapma, ikili, çok taraflı görüşmeler ile diğer ticari diplomasi faaliyetlerini yürütme becerisine ve bu nitelikleri kendisine kazandırabilecek eğitim ve yabancı dil bilgisine sahip kariyer memurudur.



Yerleşim : Belçika / Limburg  |  Meslek : İthalat / İhracat

 UYARI: Sitede yer alan ilanların doğruluğundan ilan sahibi sorumludur. Tanımadığınız kişilerle ticaret yapmayınız, yapıyorsanız dikkatli olunuz, tedbiri elden bırakmayınız, denemeden görmeden almayınız, alışveriş yöntemi olarak garanti yöntemler seçiniz. Hiçbir zaman kesinlikle birilerine para yada mal göndermeyiniz veya hesabına para aktarmayınız!
Detaylı bilgiler ve sorumluluklar için kullanım şartlarını okuyunuz.

  • İlanın kalitesi ve ilan sahibinin yaptığı önceki alışverişler için ilan sahiplerine referans sorabilirsiniz.
  •  

    Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

    Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

    Üye olarak:

    • Yeni yazılar gönderebilir,
    • Varolan yazılara yorum yapabilir,
    • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

    » Hemen üye olmak için tıklayınız.


     

    0.95 saniye.
    07:50:42, 18 Mayıs 2024, Cumartesi

    Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

    Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

    © 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım