Gümrük Mevzuatı İle İlgili Sorularınız Cevaplanır - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla

Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Gümrük Mevzuatı İle İlgili Sorularınız Cevaplanır
 1 

ahmetx
Yeni Üye

Toplam 37 yazı
13/09/2009 :  00:43:06 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı

Sevgili koniks üyeleri,
Bu başlık altında ithalat ve ihracat ile alakalı mevzuata dair öğrenmek istediğiniz sorulara cevap vermeye çalışacağım.

İnşallah sizlere yeterince yardımcı olabilrim ...
son harputlu

Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : Memur

UYARI: Sitede yer alan ilanların doğruluğundan ilan sahibi sorumludur. Tanımadığınız kişilerle ticaret yapmayınız, yapıyorsanız dikkatli olunuz, tedbiri elden bırakmayınız, denemeden görmeden almayınız, alışveriş yöntemi olarak garanti yöntemler seçiniz. Hiçbir zaman kesinlikle birilerine para yada mal göndermeyiniz veya hesabına para aktarmayınız!
Detaylı bilgiler ve sorumluluklar için kullanım şartlarını okuyunuz.

• İlanın kalitesi ve ilan sahibinin yaptığı önceki alışverişler için ilan sahiplerine referans sorabilirsiniz.
  • astrastar
    Yeni Üye

Toplam 4 yazı
    13/11/2009 :  19:40:46  Alıntı
    Sayin Ahmet Bey,
    Pakistandan kabuklu ceviz ve badem ithalati yapmak istiyorum.Kabuksuzda olabilir.Gumruk ve kdv vergi oranlarini biliyorum.Acaba kota uygulamasi varmi, ayrica ne gibi izinler aliniyor bu ithalati yapmak icin.
    Saygilar Iyi Calismalar.
    ridvanengin@gmail.com

Yerleşim : Türkiye / Izmir  |  Meslek : Muhasebe
    volkanalbania
    Yeni Üye

Toplam 6 yazı
    13/11/2009 :  20:14:18  Alıntı
    Sayin Ahmet bey. ben 8 yildir yurtdisinda calisna bir turk vatandasiyim. Bu sene kesin donus yapmak istiyorum. 2006 model bir aracim var bunu nasil turkiyeye ithal edebilirim. tesekkurler
    YENI FIKIRLER

Yerleşim : Arnavutluk / Tiran  |  Meslek : Muhasebe
    luisvargas
    Yeni Üye

Toplam 9 yazı
    18/11/2009 :  16:42:11  Alıntı

merhabalar ahmet bey ben amerikadan zippo çakmak getirmek istiyorum bunun vergisi nekadardır birde daha önce benzer bir soru sorulmuştu ancak benim merak ettiğim zippo çakmak için internet üzerinden alış yapsam ve posta ile göndertsem tabiki yüzlerce geleceği için ticari eşya kapsamına girecek ozaman prosedürde bir farklılık oluşurmu teşekkürler

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Bankacılık-Finans
    ahmetx
    Yeni Üye

Toplam 37 yazı
    18/11/2009 :  20:17:45  Alıntı
    sayın arkadasım posta yoluyla tıcarı mıktar ve mahıyet arz eden eşya için gumruk işlemleri yapmak ve vergılerı odemek zorundasınız.ayrıca avrupa birliği menşeili olmayan çakmak ithalatı sadece ankara tır gümrüğünden yapabılırsınız.başka gümrüklerden yapamazsınız.
    son harputlu

cankaya
    Yeni Üye

Toplam 14 yazı
    19/11/2009 :  13:16:00  Alıntı
    Ahmet bey, cevaplarınızı ilgiliyle inceledim. Benim sorum
    Biz antalyada kapı pencere sineklikleri imalatı yapan bir firmayız. Çinden fiberglass sineklik teli getirtmek istiyoruz. Bunun için ithalatçı belgemizin olması gerekirmi?
    bu tür mallar antalya posta gümrüğüne gelebilirmi?
    ve bunların gümrük vergisi oranları nedir.?
    cevaplarınızı bekliyorum şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.

Yerleşim : Türkiye / Antalya  |  Meslek : Mühendis
    bekirgenc
    Yeni Üye

Toplam 13 yazı
    21/11/2009 :  16:28:01  Alıntı
    ahmet bey vemıs oldugunuz bılgıler ıcın gercekten tesekkur edıyorum ıyıkı varsınız.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Otomotiv
    ahmetx
    Yeni Üye

Toplam 37 yazı
    22/11/2009 :  17:24:49  Alıntı
    sevgılı arkadasım bahs etdıgınız işlem tıcarı bır ıthalat işlemidir.dolayısıyla posta gumrugunede gelse tıcarı ıthalat işlemine tabısınızdır.ithalat aşamasında sızden gumruk ıdaresı ithalatcı belgenızı ve baska diğer belgelrıde ıster.söz konusu eşyanın fiberden mamul oldugunu soyledınız bu eşyanın gumruk vergısı yuzde 7 ve yuzde 18 kdv vardır.eşyanın tarıfesı 7019. dur.
    son harputlu

tacirim
    Yeni Üye

Toplam 89 yazı
    23/11/2009 :  05:25:18 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
    değerli ahmet bey

ukraynadan ithal etmek istediğim iç ceviz için %43.2 gümrük vergisi vermem gerektiğini biliyorum. gerekli belgeleri de biliyorum.. acaba atlanılmış bilgi kırıntısı var mı? demek istediğim şu : örneğin tonu 5900$ olan 22 ton iç cevizi %43.2 vergisini verirken bildiğimiz dört işlemle mi hesaplama yapıyoruz? yani farklılık arz eden apayrı bir uygulaması varmıdır vergi hesaplamasının? ve bahsi geçmemiş ayrı bir ödeme yapacağım husus var mıdır? getirteceğim ürünün gerçek mal oluş fiyatını tam kestirmek adına soruyorum...

şimdiden teşekkür ederim...
    Gaap Tekstil Gıda Uluslararası Taşımacılık İth. İh. Ltd. Şti.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : İthalat / İhracat
    jetx
    Yeni Üye

Toplam 9 yazı
    24/11/2009 :  23:24:13  Alıntı
    Merhabalar Ahmetx; Bir arkadaşımın şöyle bir sorusu var. Yardımcı olursanız sevinirim.
    Çin ve Taiwandan fotokopi makinaları için plastikten üretilmiş olan içerisine çeşitli gramlarda toner doldurulmuş tonerler hakkında araştırma yapmaktayız.Hatta bir adet numunemiz geldi,ürün ricoh aficio 6210D olarak geçmektedir.Bu ürün grubu için geçerli olan G.T.İ.P nedir ve geçerli olan gtipe göre vergi oranları nelerdir?

Yerleşim : Bulgaristan / Sofia  |  Meslek : Diğer
    aticarett
    Yeni Üye

Toplam 51 yazı
    25/11/2009 :  13:24:57  Alıntı
    Sayın Ahmetx, Fransaya canlı ve işlenmiş salyangoz göndermek istiyorum. Bunun gümrük mevzuatı hakkında bilgi verir misiniz?
    Teşekkürler.

Yerleşim : Türkiye / Antalya  |  Meslek : Turizm
    jakarlı
    Üye

Toplam 324 yazı
    25/11/2009 :  14:33:03 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
    slm ahmet bey ben yurt dışından örnegin bulgaristandan mangal kömürü getirmek istiyorum gümrük vergisi kdv si nekadardır bir tır 18ton
    örnek bu mal 5milyar olsa ne kadar tutar masrafı

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Satış / Pazarlama
    ahmetx
    Yeni Üye

Toplam 37 yazı
    27/11/2009 :  13:04:46  Alıntı
    sayın arkadasım ic cevizin sızınde soyledığınız gıbı gumruk vergısı yuzde 43 .2 dir.diğer belgelerın neler oldugunu (İthalat aşamasında gereken )bıldıgınızı soyledıgınızden bunlara değinmiyoum.gözetim fiyat uygulaması vardır tonu 5400 dolardan aşağıya olamaz.zaten sizin verdiğiinz kıymet tonunda 5900 dolar oldugundan bu fiyatdan sorun olmaz.hesaplamaya gelınce 22 ton 5900 dolardan toplam 129800 dolar yapar bu kıymetın cif oldugunu dusunuyorum eğer cif kıymet değilse fob kıymetse bu kıymete navlun ve sigorta kıymetlerıde gırer.129800 cıf kıymet uzerınden yuzde 43.2 gumruk vergısı bu da 56074 dolardır.çıkan bu kıymet tekrar cıf kıymetle toplanır.ve varsa yurt içi gider(ardıye tahmil tahliye gibi)giderler eklenir varsa yurt içi faiz giderlerı onlarda eklenerek kdv matrahı oluşturulur.ben ornek olarak toplam yurt içi giderrinizin 500 tl olduğunu dusunerek hesaplamama devam edıyorum.gumruk vergımız 56074 dolardı artı 129800 cıfımız artı 500 tl o da yaklasık dolar olarak 450 dolar dıyelım ucunu toplayaıp kdv matrahımızı olusturalım 186324 dolar.bununda kdv si yuzde 1 dir. 1864 dolar dolar yapar. toplam odemenız gereken vergi 57938 dolar olur.tabı ogun ku dolar kuru neyse onun karsılığı tl olarak odemenızı yaparsınız.
    son harputlu

ahmetx
    Yeni Üye

Toplam 37 yazı
    27/11/2009 :  13:16:44  Alıntı
    sayın arkadasım mangal komürü (diğer bi adıyla odun kömürü) gumruk vergısı tum ulkeler için muaftır yanı gumruk vergısı yoktur.kdv oranı ise 18 dir.5000 tl nın kdv si yuzde 18 i 900 tl dir.
    son harputlu

ahmetx
    Yeni Üye

Toplam 37 yazı
    27/11/2009 :  13:36:53  Alıntı
    sayın arkadasım sizin verdiğiniz bilgilere gore eşyanızın 3707 gtip de olduğunu düsünüyorum .bu tarifede gumruk vergısı yuzde 6 kdv yuzde 18 dir.şunu da belirteyım eşyayı gorup tarife vermek gerekır bana resımlerını gonderirseniz size daha ıyı yardımcı olabılırım
    son harputlu

tacirim
    Yeni Üye

Toplam 89 yazı
    27/11/2009 :  15:06:23 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
    AHMET BEY İNCELİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.... İŞLERİNİZDE MUVAFFAKİYETLER DİLİYORUM...
    Gaap Tekstil Gıda Uluslararası Taşımacılık İth. İh. Ltd. Şti.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : İthalat / İhracat
    umutsan
    Yeni Üye

Toplam 22 yazı
    30/11/2009 :  02:06:12  Alıntı
    Ahmet bey , Çin den getirilecek replica tekstil ürünlerinin gümrükte takılma durumu olur mu.. teşekkürler

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Tekstil
    jakarlı
    Üye

Toplam 324 yazı
    01/12/2009 :  08:45:25 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
    ahmet bey çok teşekkür ederim bilgi için

esnaf adam
    Yeni Üye

Toplam 40 yazı
    02/12/2009 :  15:15:33  Alıntı
    merhaba ahmet bey
    çerezlik karpuz çekirdeği ithal etmek istiyorum gümrük tarifesi hakkında bilgi verebilirmisiniz şimdiden teşekkür ederim
    fatih aktash 40

Yerleşim : Türkiye / Diyarbakır  |  Meslek : Gıda
    emrecozel
    Yeni Üye

Toplam 1 yazı
    04/12/2009 :  04:57:41  Alıntı
    Merhaba arkadaslar;
    Suan da halen yurtdisinda egitimime devam etmekteyim.Turkiye'ye dondukten sonra uzaktan kumandali model helikopter,araba,ucak tarzi urunler getirip Turkiye de satmak istiyorum.Bu tur urunlerde garanti olayinin olmadigini biliyorum ve dolayisi ile sanirim servis agina gerek yok.Bu urunler icin yuzde kac miktarda vergi uygalaniyor?Getirecegim urun ilk partide 6000$ civari olacak ve internetten online olarak satmayi dusunuyorum.Tesekkurler...

Yerleşim : Türkiye / Manisa  |  Meslek : Öğrenci
    croket
    Üye

Toplam 906 yazı
    04/12/2009 :  11:24:00 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
    SELAMLAR AHMET BEY BİR ŞEY SORACAM GENEL OLARAK İNTERNET ORTAMINDA BÜTÜN ÜRÜNLERİN GÜMRÜK VERGİSİ MUAFMIDIR DEGILMIDIR,NE KADAR KDV ÖDEYECEMİZ VS GENEL OLARAK BUNLARI GÖREBİLECEĞİMİZ BİR SİTE MEVCUTMUDUR ACABA.TESEKKUR EDERİM.
    miagayrimenkul.net

Yerleşim : Türkiye / Bursa Gürcistan  |  Meslek : Emlakçı
    luisvargas
    Yeni Üye

Toplam 9 yazı
    06/12/2009 :  22:47:15  Alıntı
    ahmet bey daha önce sormuştum zippo çakmak için ama vergi oranlarını belirtmemişsiniz sakıncası yoksa vergi oranlarınıda belirtebilirmisiniz

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Bankacılık-Finans
    costher_troy
    Yeni Üye

Toplam 15 yazı
    07/12/2009 :  14:31:30  Alıntı
    ahmet bey iyi günler ben bulgaristanda yaşıyorum geçici bir süre için türkiyedeyim sorum türkiyeden bulgaristana inşaat malzemeleri ***ürmek istiyorum ne gibi maliyetler ve vergilerle karşılaşırım

Yerleşim : Bulgaristan / Targovişte  |  Meslek : İthalat / İhracat
    akis
    Üye

Toplam 192 yazı
    08/12/2009 :  22:59:25  Alıntı
    merhaba Ahmet bey,burada herkese cevap verdiğinizi gördüm,teşekkürler,benim sorum biraz değişik bilgilendirirseniz sevinirim,eğer bilginiz dahilinde değilse canınız sağolsun.

ben yurddışından orjinal 1918 model Ford T modeli halahazırda bazı parçaları eksik bir araba getirmeyi düşünmekteyim,gerekirse bu aracı parça parça söküp hurda vaziyetindede getirebilirim,bu antika arabanın gümrük mevzuatı nasıl olur,veya hangi yolla Türkiye ye sokabilirim....
    vereceğiniz bilgi için şimdiden teşekkür ederim...

Yerleşim : Türkiye / Bursa  |  Meslek : Diğer
    taytay
    Yeni Üye

Toplam 27 yazı
    10/12/2009 :  11:36:41  Alıntı
    Yurt dışından paketlenmiş gıda ithalatı için gerekli izin ve belgeler konusunda yardımcı olabilir misiniz ?

costher_troy
    Yeni Üye

Toplam 15 yazı
    10/12/2009 :  14:47:27  Alıntı
    ahmet hocam peki parfüm gibi kozmetik ürünlerinde ne kadar gümrük vergisi ve kdv öderim bulgaristan için

Yerleşim : Bulgaristan / Targovişte  |  Meslek : İthalat / İhracat
    masal06
    Üye

Toplam 2659 yazı
    10/12/2009 :  15:15:42  Alıntı
    Alıntı Yapılan Metin:
    Yazıyı gönderen - ahmetx
    Sevgili koniks üyeleri,
    Bu başlık altında ithalat ve ihracat ile alakalı mevzuata dair öğrenmek istediğiniz sorulara cevap vermeye çalışacağım.

İnşallah sizlere yeterince yardımcı olabilrim ...

Ağzına Sağlık Ahmetx verdiğin bilgiler arkadaşlara eminim çok faydalı oluyordur.

Hikaye anlatmadan bildiklerini aktardığın için SANA TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM.
    "BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
    ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
    ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
    Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
    'Keşke'Leri Sevmem !!
    ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim : Türkiye / Samsun  |  Meslek : Satış / Pazarlama
    ahmetx
    Yeni Üye

Toplam 37 yazı
    10/12/2009 :  21:32:48  Alıntı
    sevgılı arkadasım zıppo çakmakla ılgılı olarak vergı oranlarını yazdım dıye hatırlıyorum ama olsun bırkezdaha yıneleyeyım cakmaklarda gumruk vergısı yuzde 2.7 dir.kdv ise yuzde 18 dir.saygılar sunarım...
    son harputlu

ahmetx
    Yeni Üye

Toplam 37 yazı
    10/12/2009 :  21:36:10  Alıntı
    sayın masal06 nıcklı, arkadasım ınce ve nazık tesekkur mesajınızı okudum bende bu nazık yazınız ıcın sıze tesekkur eder saygılarımı sunarım...
    son harputlu

ahmetx
    Yeni Üye

Toplam 37 yazı
    10/12/2009 :  21:41:21  Alıntı
    sayın cohster troy nıcklı arkadasım turkıyeden yapılacak ıhracat da devletın aldıgı ihracat anlamında vergı bulunmamaktadır.yalnız tabıkı ıharacat işlemını yaparken taşıma yanı naklıye gıderı gumrukte yapılacak işlemler için yanı ıhracat beyannamesı ıcın bazı masraflarınız olacaktır.bunların ne kadar oldugu konusunda bılgı sahıbı olmadıgım ıcın sıze bu konuda yardımcı olamayacagım kusuruma bakmayın lutfen
    son harputlu

engincan
    Yeni Üye

Toplam 7 yazı
    13/12/2009 :  07:21:13  Alıntı
    sayın Ahmet bey ben yeniyim bu konuda. çinden mal getirtmek istiyorum.
    Numune ürünlere gümrük vergisi yokmuş galiba.
    Çinde konuştuğum firma kendi üretimini yapıyor. Benim şirketim yok dedim.
    sorun değil numune olarak yazarım faturaya ve fatura tutarını 100 dolardan aşağı
    yazarım dedi. gelecek ürün uçurtma. adet başına 0,35 dolar dedi. numuneler uçak
    kargosu DHL ile gelecek. evet maldan tuzlu olacak ama sorun gümrük 500 adet
    numuneye vergi alırmı. yafa nasıl bir yol izlemem lazım. 2 koli 40*100*100 ebatlarında
    iki koli olacak. Ürünü alibaba.com adresinde buldum. ödeme işemi payballa olacak.
    eğer kargoda bir hata falan olursa beni alibabacoma şikayet edebilirsinin diye garanti
    veriyor. acil konu hakkında bilgi yardımlarınızı beklerim. Teşekkürler
    engin can

Yerleşim : Türkiye / Aydın  |  Meslek : Turizm

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

• Yeni yazılar gönderebilir,
    • Varolan yazılara yorum yapabilir,
    • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.

13.05 saniye.
    08:52:23, 16 Eylül 2024, Pazartesi

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım