Başarılı Olmanın Yolları: Heves ! - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Başarılı Olmanın Yolları: Heves !


umut sengul
Üye

Toplam 2356 yazı
12/09/2009 :  15:04:10   Yazarın websitesini ziyaret et Website  Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


BAŞARILI OLMANIN YOLLARI: HEVES !

Çalışma ortamında hevesli ve ilgili bir yönetici olmanızın, çalışanlarınız üzerindeki etkisi büyüktür.
Yönetici olmadan önceki dönemlerinizi düşünerek çalışanlarınızı nasıl motive edebileceğinizi tahmin edebilirsiniz. Öncelikle ekibinizin yaptıklarıyla ilgili olmanız ve onları dinlemeniz; firmanızdaki işlerin hızlanmasına ve verimin artmasına yardım edecektir. Bu şekilde hem şirket içinde işlerini büyük bir hevesle yapan çalışanlarınız, hem de firmanızın yükselen bir başarı grafiği olacaktır. İşlerini hevesle yapan çalışanlar daha etkin çalışacaklar ve daha verimli işler çıkaracaklardır. Ürün ve servislerin daha iyi çalışmaları için yeni fikirler geliştireceklerdir. Çalışanların bu tip bir başarıyı motivasyonları düşükken gerçekleştirmeleri oldukça zordur.

Yapılan işe karşı sürekli hevesli olmak sık karşılaşılan bir durum olmamakla birlikte, bunu sağlamak ta ufak noktalara dikkat edildiği zaman çok zor değildir. Firma içindeki bu eksikliğin nedeni olarak her zaman kötü ve bilinçsiz yönetim gösterilir; ama kimi durumlarda yönetim ne denli iyi olursa olsun, firma çalışanları yine hevessiz ve verimsiz çalışabilirler. O halde bu durumda çalışanların motivasyonlarını yükseltmek ve işlerini hevesle yapmalarını sağlamak için ne yapılması gerekiyor? Bunu sağlamak büyük oranda yöneticilere düşmektedir. Kişilerin iş yerleri dışında gelişen ve onların verimliliklerini azaltacak belli başlı nedenler yoksa, o zaman yönetimin yapacağı küçük destekler, çalışanların performanslarını oldukça yükseltecektir. Çoğu işveren için pek de önem taşımayan bu ufak noktalar, aslında tekrarlandıklarında bireylerin kendilerine olan inançlarını, saygılarını ve güvenlerini arttırdığından, daha bağımsız ve yaratıcı olmalarını sağlayacaktır. Üç temel şekilde iş yerinizdeki motivasyonu ve çalışan hevesliliğini arttırabilirsiniz: Hevesli, olumlu ve destekleyici olun.

Psikologlara göre yaptığımız işe bakışımızı değiştirmemizin en iyi yolu, o iş hakkındaki düşüncelerimizi değiştirmektir; çünkü her bireyin duygularını ve hayata bakış tarzını dilediği şekilde değiştirip yönlendirebilme potansiyeli vardır. Bu nedenle ilk önce çalışanlarınıza güvenmeniz ve onların başarılı olacağına inanmanız gerekiyor. Buna siz inandıkça, çalışanlarınız da inanacak ve onlara güvendiğinizi hissettikten sonra kendilerine olan güvenleri artacaktır. Bu olumlu düşünce ve davranışlar zinciri devam ettiği sürece hem daha aktif bir ofis ortamı yaratabilecek hem de insan faktörünün olumsuz etkilerinden çalışanlarınızı koruyabileceksiniz.
İşini iyi yapan bir çalışanınızı farkettiğinizde bunu ona o an söylemelisiniz. Onu takdir ettiğinizi söylemek için beklemenize gerek yok; çünkü araya zaman girebilir ve siz onun bu başarısını unutabilirsiniz. Öte yandan siz bir çalışanınızı başarısından dolayı tebrik eder ve överseniz, o bunu unutmayacaktır. Başarıyı paylaşmak ve bundan gurur duyduğunuz göstermek için başarının çok büyük olmasına gerek yok.
Önemli olan ilk adımı, yönetici olarak sizin atmanız ve çalışanlarınızda ofise gelme ve firmanız için iyi şeyler yapma hevesini uyandırabilemenizdir.

Çalışanlarınızın sizde görmek istedikleri yönetici kimliğinizin altındaki birey olan esas kimliğinizdir. Yönetici olmanız duygularınız olmamasını gerektirmiyor. Bunu herkes kabul ettiğine göre çağdaş yönetici/lider anlayışının bir gereği olarak, eski geleneksel yöneticilerin sürekli takındıkları ciddi ve asık suratlı ifadeden kurtulabilmeniz oldukça önemlidir. Ofiste büyük bir başarı varsa, ya da bir çalışanınız bireysel olarak önemli bir başarıya imza atmışsa, bu sevinci siz de paylaşmalısınız. Duygularınızı göstermekten çekinmeyin. Takdir edilmeyi hakeden çalışanları, başarılarından dolayı herkesin önünde kutlamanın bir faydası da, herkesin bu başarıdan haberdar olmasıdır. Ayrıca bu başarı nedeniyle verilecek bir ödül veya sözlü övgü, genellikle yöneticilerin tahmin edemedikleri derecede başarının sahibi ve tüm ofis için heves uyandırıcı bir unsur olacaktır. Çalışanların teşvik olmasını sağlayacak ve diğer çalışanlarınız da benzer başarılara imza atıp, takdir edilmeyi isteyeceklerdir.

Karşılıklı güven kadar, motive edici bir unsur yoktur. Ekibinize başarıyla sonuçlandırmaları gereken zor bir görev verdiğinizde, bu onlara güvendiğinizi işaret eder. Özetle, sizin onları motive eden cümleleriniz yerine, onlara verdiğiniz görev zaten “bunu başaracağınıza eminim, size güveniyorum.” demektedir.

Çalışanlarınızı motive ettikçe, kendinizi de daha iyi hissettiğinizi farkedeceksiniz; çünkü ekibinizle aranız daha ılımlı olacak ve size olan saygı ve sevgileri artacaktır. Bu olumlu ortam arttıkça firmanın başarısı da yükselecek ve müşteri ilişkileri güçlenecektir.

Ayşen ARIDURU

Yerleşim : Belçika / Limburg  |  Meslek : İthalat / İhracat
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

1 saniye.
07:43:28, 20 Nisan 2024, Cumartesi

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım