Ana içeriğe geç

Gayrimenkul, Emlak, İnşaat - Özel

Gençler. . 5 Dakika Hesap Yapmak İçin Zaman Ayırın

BaşlatangokcenkosuTarih08/09/2009 16:48:06Yorum21

İlk mesaj
Yeni Üye27 yazı
Tabii ki hepimiz önce hayatımızı devam ettirmek, daha sonra da iyi yaşamak için çalışıyoruz. Ama iyi yaşamanın göstergesi iyi harcamak veya imkan yaratabilecekken geleceği düşünmeden harcamak olmamalı.

Elbette yaşımızın gerektirdiğince eğlenmek,gezmek hepimizin hakkı. Bunlardan asla kısıtlama yapılmamalı. Ama gelirimizde de; her şeyi kararınca yapıp birazcık artacak bir bölüm yaratabilirsek ileride kendimize “FAZLA HESAP YAPMADAN YAŞAMA ŞANSI” yaratmış oluruz.

Biliyorsunuz; yaşlanınca insanın enerjisi azalır, umudu beklentileri azalır. Sıhhati yerindeyse elindekilerle garanti yaşamaktır tek derdi. Garanti yaşamanın,
güvenli yaşamanın göstergesi de bir ev ve bir maaştır. Bu ikisi de varsa endişesi yoktur yaşlının.
Şöyle ailemizdeki büyükleri,halaları,amcaları,dayıları,teyzeleri bir düşünelim. Evi olmayıp kirada olanlarla kendi evinde oturanların arasındaki mutluluk, güven, yaşama sevinci ve umut farkını göreceksiniz.

HAYATA BU YÖNÜYLE BAKIP BİRAZ DAHA DİSİPLİNLİ BİR EKONOMİ İZLEYEBİLİRİZ.

Genç yaşta her şey kolaydır. Bütün zorluklar hem bedenen, hem aklen hem ruhen daha kolay aşılabiliyor gençlikte. Bu nedenle; “önümde uzun yıllar var, nasıl olsa hallederim” demeyin. Kendinizi 3-5 yıl biraz kısıtla**** bir “EV SAHİBİ” olun.

İLK EVİNİZ HAYALİNİZDEKİ EV OLMASIN. Maaşınızdan arttırabileceğinizle sahip olabileceğiniz bir ev olsun yeterli. O hayalinizdeki eve sahip olmada size basamak olur. Satar, peşinat yapar, yolunuza devam edersiniz.
Faizler düştü.60 000 TL nin ödemesi uzun dönemde 920 TL. 15.000 TL de elinizde paranız varsa,bu evi oturmadan 550TL kiraya verip ödemenizi 370 TL ye indirebilirsiniz.
Ödemeniz sabit, kira geliriniz ise her yıl artacağından 3-4 yıl sonra kiracınız taksidinizi öder hale gelecektir. 4 yıl sonra da her ay elinize para artacak şekilde borcunuz bitecektir!
Bu ne demektir? 75.000 TL lik bir daire aldığınızda, 3-4 yıl 370 TL den başlayıp azalan bir katkıyla ev sahibi olduğunuz gibi 4 yıldan sonra bir de para sahibi olacaksınız.

İlk 3-4 yıl içinde elbette terleyeceğiniz, sıkıntı çekeceğiniz günler,aylar olacaktır. İşten çıkıp 2-3 ay boş kalabileceksiniz., veya kiracınız çıkıp evinizi 2-3 ay boş bırakacak. Hepsi bu…

Olursa çekilecek sıkıntı sadece bu. 3-4 yıl sonra çalışmasanız da zaten kiracınız taksidinizi ödeyecek. Muhtemel sıkıntının yarısı yok olacak.

Amerika’ yı yeniden keşfetmiyoruz.

Mutlaka biraz vaktiniz olsa, hepiniz araştırıp bu hesapları yapar hemen bütçenize uygun yerdeki bir emlakçı dostumla ilişkiye geçersiniz.

Biz uyardık, uyandırdık.

GERİSİ BİZİM NESİLE GÖRE;DAHA AKILLI,DAHA ÇALIŞKAN,İMKANLARI DAHA FAZLA OLAN SİZ GENÇLERE.

HAYDİ EV SAHİBİ OLMAYA !

gokcen

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Emlakçı
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
21 yorum
Üye191 yazı
yazınızın büyük bölümüne katılmıyorum...
şaşıyorum şu gençlere demişiniz ama başlıkla ilgilidir diye okudum siz emlakçı oduğunuzdan emlak gözüyla bakmışınız ben 20 yaşındayım işte size bir öneri o paraya iş kurulsa üretilse riske girilse çok daha fazlası kazanılmazmı?? adı üstünde gençler önlerinde uzun yıllar var buna değmezmi...

Şimdiki gençler bence çok daha istekli çok daha yaratıcı ve başarılar birşeyleri istiyorlar çalışıyorlar...

Sizin burdaki yazınızın amacı bence reklam emlak almayı teşvik etmişşsiniz belkide o paraya yapılacak en son yatırımlardan biridir...

O parayı o tür işlere yatırmak isteseler bile emlak yerine arsaya yatırım yapmak daha mantıklı değilmi arsayı alırsın 5-10 yıl beklersin 3-4 daire alırsın...:D:D
ALIENWARE

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye27 yazı
Sayın aragon,
Tabii ki emlakçı olduğum için işimle ilgili konularda fikir yürütebilirim.Verdiğim örnekte önerim; maaşlı çalışan insanlara ve de elimizdeki para da sadece 15.000 TL.Bunu 40.000 TL lik(fiyatları tanıdığım için söylüyorum Çınarcık'ta) bir eve 5.000 TL katkı yaparak da gerçekleştirebiliriz.Benim fikrim yoktan var etmek adına BOŞA GİDEN PARAYI KİŞİNİN GELECEĞİNE KAZANDIRMAK.Önce evin komple sahibi olsun sonra isterse satsın,üretmeyle,daha çok kazanmayla ilgili bir hayali varsa onu gerçekleştirsin.
Arsa konusunda haklı olabilirsin.Tabii ki şansın varsa.Çünkü ben parası çok az olan maaşlı insanlardan bahsediyorum.Yani az parayla alınan arsaya mutlaka şans gereklidir.

gokcen

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Emlakçy
Üye2311 yazı

Aragon arsa işi çok uzun vadelidir beklentilerin aksine,arsayı alan lar değil,imar planlarını iyi takip eden açıkgözler kazanır parayı o işlerde,arkadaşımızın dediği aslında çok mantıklı,k,kartı komisyonlarına giden para,kiraya giden para,sıgaraya ,alkole giden parayı topla yeni evlenmeyi düşünen bir çift 600-700 tl taksidle rahatlıkla bir ev alabilir,geçen bir daire sattım 45 bine düşünsene,bankadan kredi alsan 600 civarı ,böyle bir yerin kirası 400 civarı ,aslında 200 tl gibi günlük 7 tl üstüne ko**** kendi dairende kira öder gibi ev sahibi olabilirsin,arkadaşımız bunu anlatmak istemiş,zor olan hiç bir şey yok ,sadece bizler hayatı zorlaştırıyoruz,pazarda dpomates alırken gösterdiğimiz hassasiyeti emlak ta göstermiyoruz maalesef,bakın fiyatlar dibe vurmuş,faizler inmiş şimdi tam gayrimenküle para yatırılacak zaman,ama bizim millet hala düşünüyor,gurbetçiler ve yabancılarsa habire alım yapıyor,sonrada duyuyoruz ya bu yabancılar habire her yeri satın alıyor diye,ee su akarken bakmayacan sende küpü dolduracan,sonra hep cümleler keşke ile başlıyor hayatlarımızda,saygılarımla..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye191 yazı
sn mrtbrt

Bence yanlış düşünüyorsunuz yaşınız kaç bilmiyorum ama arkadaşlarımın çoğu genç ve neler yaptıklarını nasıl düşündüklerini biliyorum ondan böle bir yorum yazdım bu arada 20 yaşındayım ankarada oturuyorum...

Gençken siz ne düşünüyodunuz bilmiyorum çoğu gencin bir hayali olur bir amacı olur biyerlere gelmek isterler 20-25 yaşında kimse kendime ev alim kendimi garantiye alim diye düşünmez ancak bu ilerleyen yaşlarda olur o parayla işi için kredi çekebilir hayallerini gerekleştirebilir ben ve birçok arkadaşım öle düşünüyoruz

Ayrıca şimdiki gençler için sölediklerinize genel olarak katılmıyorum tabiki hepsi çok iyi değil hepsi aynı değil genel olarak sölüyorum hepsi en azından sizin kuşağınızdan çok daha bilgili,kültürlü,amaçlı olduğu kesin...

Ticarette riskleri alacaksın ama mantıklı olacak 20 yaşında 70-80milyar çekip her ay 1000tl ödemek ve bunu geleceğini garantiye almak olarak görmek nekadar mantıklıdır orasını bilemem...
ALIENWARE

Üye125 yazı
Ben kredi çekerek ev alma fikrine,tatile gitmeye son derece karşıyım,bunu yapanlarında aklından kesinlikle şüphe duyuyorum.
nedeni çok basit ,bi kere bu banka kesintileri ,kandırmaca faiz indirimleri,yapacağınız işte,astarı yüzünü geçiyor hesabı çıkıyor ortaya.
10 yıllık kredi çekip ev almak demek,insanın yarı ömrünün boçla geçmesi demektir.
birde ev almak bence beceriksiz insnların işidir,kredi çekip ev almak. ben 100 binliralık ev alacağım o kadar faiz ödeyeceğim ve bana aylık getirisi sadece 400 belki 500 getiri sağlayacak,bu ne kadar saçma bir durum değil mi Allah aşkına.ne işi yaparsam yapayım bana 2-3 bin lira kazanç getirir bu para ekstra olarak.
kısaca kardeşim paran varsa alırsın yoksa da,borcunuz da olmaz,birikimden sonra istediğiniz yerden istediğiniz şekilde ve de kimse sizi söümürmeden evinizi alırsınız.
sakın kredi işine girmeyin,bankalar enayi mi,millete para satıyorlar,üstelikte faiz indirimi konusunda her gün yalan yanlış haberler çıkıyor.
kredili ev almak demek ömür boyu,borçlu olmak demek,evleneceksin evin olacak sonra ,yatakta bile borç düşüneceksin...
fen ve teknoloji

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Serbest meslek
Yeni Üye27 yazı
Sayın coşkun0059;
Yazımı biraz daha dikkatli okuyabilirseniz,ömür boyu borçlu olunmadığını anlayacaksınız.Sadece 3-4 yıl,o da azalan miktarlarla.4 yıldan sonra da kiracınız hem taksidinizi öder,hem de her yıl artan miktarlarla elinize para verir.Diğer bir hesapla,3-4 yılda koyduğun parayı da kalan yıllarda geri alacaksın.Bu ne demektir:
SADECE BORÇLANACAK BİR YÜREKLE ,SIFIR MALİYETLE ,BİR DAİRE PARASI KAZANMAKTIR
Haklısın kredi alarak tatile gitmeye hatta araba almaya bile bende karşıyım.Tabii ki sadece matematik olarak.Çünkü onlardan biri sıfıra,öteki de bedeli azalan bir mala dönüyor.Ama konut başka.Herzaman değeri artan bir değere dönüştüğü için hiç bir eksisi yok.
gokcen

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Emlakçy
Üye2311 yazı
PEKİ HER AY ELALEMİN EVİNE KİRA ÖDEYENLER SENCE RAHAT UYUYORLARMI,İŞSİZ KALDIĞINDA KİRAYI NASIL ÖDERSİN,SAĞLIĞIN BOZULDUÇALIŞAMAYACAK DURUMDASIN ,, İFLAS ETTİN NASIL ÖDEMEYİ DÜŞÜNÜYORSUN KİRANI,NE O HUZUREVİNEMİ YERLEŞECEKSİN,BAKIN YÜZDE 30 RİSKSİZ GETİRİSİ OLAN TEK SEKTÖR EMLAKTIR,KOÇ İŞE ALDIĞI ADAMA SORARMIŞ,TAMAM SENİ İŞE ALDIK MAAŞINI NE YAPACAN,ARABA ALACAM DİYENİ KOVARMIŞ,TATİLİ, ARABASI, EVİ YOK ASLINDA,İHTİYAÇLA İSTEĞİ KARIŞTIRMAYACAĞIZ,SİZ BANKA KREDİSİ KULLANMAYIN,NAKİT ALIN EVİ,HEM EV ALMAK AKILSIZLIK NEDE OLSA SİZE GÖRE,BAKIN YANLIŞ DÜŞÜNEBİLİRİZ AMA BURDA FİKRİNİZLE ZİKRİNZLE İNSANLARA YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIN ,SUYU BULANDIRMAYA DEĞİL,BİR TEYZEM VAR 50-60 YAŞLARINDA,MÜTAHİTTEN HEP TEMELDEN GİRİŞ DAİRE ALIR,60BİN LİK DAİREYİ 40 BİNE ,DÜŞÜNSENİZE,SİZ 170 BİNE DAİRE ALIYORSUNUZ 500 E KİRAYA VERİYORSUNUZ,O ,40 BİNE DAİRE ALIYOR 350 E KİRALIYOR,DİYELİM ŞİMDİ 170 BİN E KAÇ GİRİŞ DAİRE ALIRSIN 4 OLSUN,ÇARP ŞİMDİ 350 ÇARPI 4 Ü,EDER 1400TL ,BU KADIN CAĞIZ 4 GİRİŞ DAİRE ALDI 1400 KİRA GELİRİ ETTİ,170 BİNE,SİZ GİTTİNİZ LÜKS DAİRE ALDINIZ AYNI PARAYA 500-600 GETİRDİ ,EVET TEYZEMİN HİÇ KAFASI ÇALIŞMIYOR,HER KES BİLDİĞİ FİKRİ OLDUĞU YERDE KONUŞSUN,BENCE DİYE BİR ŞEY YOK SOSYOLOJİ,PSİKOLOJİ,EKONOMİ VAR...AMERİKA DA KEŞİF OLDU SİZ BOŞUNA ZAHMET ETMEYİN..BENCE..SAYGILARIMLA..

Üye191 yazı
metin abi ozaman napalım...

elimize 50bintl geçince gidip evmi alalım yoksa işimizde büyümeyemi çalışalım??

Kredinin borcunu ödeyemincede huzur evine gidilmezmi banka dinlermi 3-5 gün müsadeyi...
ALIENWARE

Üye2311 yazı
Bak aragon her şey hesab kitap işidir ve her işin reconu vardır,akıllı adam ilk evini satın alır,çok iyi ticaret yapanlr parayı olduğu gibi işine yatırır,ama bunlarda bazı kıstaslar vardır,mesela ev kredileri mortget dite diyelim kredi 1.55 den veriliyorsa kredi ile ev ala işi sakat olur,emlakçın olarak ben derim ki rantıbıl değil,zira yüzde 1in altına inmeden o kredi kullanılmaz,şimdi 0.69,3yıl evvel ki fiyatlarda da çakılı kalmışsa,kriz etmeni ilede kelepir daire bulmak kolaylaşmışsa şimdi işte tam zamanıdır gayrimenküle yatırımın,bak geçen 4250 m2 arsadanbahsettiler,içinde bir dönümde serasdı,ve yüzlercede meyva ağacı olan,bu arsanın dönümü normalde 100bin tl,içindeki serayı da sulamayıda hazır olanlarıda koy hesaba yaklaşık 500bin tl lik arazi,dediler adam sıkışmış 250 bin diyo belki daha da aşağı verecek,bende sağa sola sordum bir müşteri de buldumablamın emlak bürosundan,adamın 500bini var zaten,gittim fotolarını çekmeye 2gün önce satılmamışmı,bu gün öğrendim 180 bin e gitmiş,şimdi benim o krediyi alma şansım olsa hemen alırdım,3 lira içn 300 lira heba edilmez,olay budur ,yok faizler yüksekken yada daire fiyatları pompalı iken çıkar tam zamanı derseniz işte o olmaz,olay bu,ben geçen dediğim gibi 45 bin e bir daire sattım eğer bunu yeni evli bir çift alsaydı,aylık taksidi 580 tl idi,yani 400 kira ödeyeceğine 180 daha koyacak kendi evinde oturacaksınız,şmdi soruyorum,1 dk sonraya olacaklara kim garanti verebilirki,eğer kirayı düzgün ödüyorsan o bankayı da ödersin,ama etine buduna bakmaz,250 binlik daire alır,ayda 1500-2000 tl ödemeye kalkarsan sonra da gözyaşlarını silmek için mendil arar durursun...olay budur,işmi ev mi diyorsan,senin gibi hayatın başında ticaretin başındaki bir arkadaş için ticaret ilk başta gelir,ama risk vardır her zaman,ben genede ev alırım deveyi bağlar tevekkülü Allaha bırakırım..

Üye125 yazı
mettin kardeşim senin yorumlarına ben tamamen katılıyorum.üsteki yorumum hesabını bilmeyenler içindi,ama açık yüreklilikle söylemek gerekirse senin gibi hesap yapıp ev alma işine giersen elbette haklısın.ticarette deneyimin yoksa ve de başka alternatiflerede kapalıysan senin de dediğin gibi,önce işi sağlama almak gerekir.aslında bu zaman gerçekten uygun zaman...
fen ve teknoloji

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Serbest meslek
Üye2311 yazı
Esas üzüldüğümüz ne biliyormusunuz ,yurt dışında çalışan ülkemizden çok uzaklardaki vatandaşlarımız,yada yabancılar değerlendiriyor bu fırsatı,burnunun dibinde her şeyi gören adamlar düşünüyor,işte bunda bir terslik var,sorsak ama her kes uzman,bize bile işimizi öğretmeye kalkıyorlar,evet akıllılar ytırım yapar,çok bilenlerde düşünür,bence ağbimizin tavsiyesi özellikle bu zamanda çok yerinde fazla düşünmeyin derim,zira bir kere sadece bu faiz oranlarını gördük onda da dedik bu geçici alın,haklı çıktık,bizi dinleyen ilk furyada kazandı,düşünenlerde bekleyenlerde daha yüksek oranlarda faizle ev alabildiler,doğru zamanda doğryu hamle yapacağız,kazanmanın yegane şartı budur..

Üye167 yazı
Metin abicim valla yabancılar bu fırsatı değerlendiriyor sözüne pek katılamıyorum çünkü yabancılar bizim ülkemizde gayrimenkule yatırım yapmayı tercih etmiyor çünkü evler pahalı kiralar düşük izin almakta zor. Bunlardan dolayı yatırıma pek sıcak bakmıyorlar.
Saygılarımla..

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Emlakçy
Üye102 yazı
Bence de faiz oranları ve fiyatlar bu kadar düşmüşken ev almak mantıklı..Baktın olmadı kredi ödemeleri bitmeden evi satıp kredi borcu kapatılabilir..Şu anda benim böyle bir imkanım olsa kesinlikle tercihimi ev almadan yana kullanırım.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye2311 yazı
İzin işi şu ege ordu komutanlığı doğru zor baya bir bekliyorsun yaklaşık 3 ay,bvu oran yurtdışında 15 gün gibi bir süre,esas sorun burda yatırımcının yanlış ellerde hukuksal zorluklarla özelliklede tapu alamama sorunlarında,eğer ciddi bir organizasyon yapılır şu süreçte hızlandırılırsa çok iyi talep yakalanır....Düşünsenize alanya da 10 binin üzerinde alman yerleşik düzende,ülkelerinde harcayacakları parayıda burda harcıyorlar,alım yaparken soktukları para da ayrı..

Yeni Üye49 yazı
Arkadaşlar faizin her türlüsü haramdır. O yüzden eninde sonunda zarara düşersiniz mutlaka, kredi çekmenizi tavsiye etmem. Ayrıca benim hesabıma göre 920 aylık kredi ödemesini 550 kiraya vererek 370-400 kendisi ödemesi kirada oturan biri için çokta mümkün değildir. Kirada oturan birisi ekstradan 370-400 gibi bir para daha ödeyemez. Zira kendi oturduğu ev 550-600 se toplamda ayda 1000 TL ödeme yapması gerekir. Bu planı ancak borcu olmayan ve 2500 TL üstü eline para geçen orta halli kişiler uygulayabilir. Ayrıca hesapta 45.000 TL kredi çekileceği hesap edilmiş ve bu borç üzerinden 4 yıla bölerek 920 ödemesi çıkarılmış. Faiz miktarı hesaba katılmamış. 45.000 TL nin 4 yılda geri ödemesi en az 55.000 TL olur ki onun aylık ödemesi 1150 dir. Yani aldığınız daireyi kiraya verseniz 550 ye size kalan aylık borç 600 TL dir. Kısacası bu plan kirada oturan birine çokta uygun değil. Ama yine de tavsiye için teşekkür ederiz..
X_WriteR

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Üye450 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - coşkun0059
Ben kredi çekerek ev alma fikrine,tatile gitmeye son derece karşıyım,bunu yapanlarında aklından kesinlikle şüphe duyuyorum.
nedeni çok basit ,bi kere bu banka kesintileri ,kandırmaca faiz indirimleri,yapacağınız işte,astarı yüzünü geçiyor hesabı çıkıyor ortaya.
10 yıllık kredi çekip ev almak demek,insanın yarı ömrünün boçla geçmesi demektir.
birde ev almak bence beceriksiz insnların işidir,kredi çekip ev almak. ben 100 binliralık ev alacağım o kadar faiz ödeyeceğim ve bana aylık getirisi sadece 400 belki 500 getiri sağlayacak,bu ne kadar saçma bir durum değil mi Allah aşkına.ne işi yaparsam yapayım bana 2-3 bin lira kazanç getirir bu para ekstra olarak.
kısaca kardeşim paran varsa alırsın yoksa da,borcunuz da olmaz,birikimden sonra istediğiniz yerden istediğiniz şekilde ve de kimse sizi söümürmeden evinizi alırsınız.
sakın kredi işine girmeyin,bankalar enayi mi,millete para satıyorlar,üstelikte faiz indirimi konusunda her gün yalan yanlış haberler çıkıyor.
kredili ev almak demek ömür boyu,borçlu olmak demek,evleneceksin evin olacak sonra ,yatakta bile borç düşüneceksin...

Enteresan...

Çok güldüm yaaa...Kredidir bankadır tü kaka...Ev alanlar beceriksiz...
Arkadaşım doğru kullanabilene kredi can suyudur can suyu...Koca başbakan hiçbirşey bilmiyor koca krizi bankaların kredi musluklarını kapamasına yoruyor..Sen bu kadar sivri yorum yapabiliyorsun...
Hele de gerçekten faizler ciddi anlamda düştüğü şu dönemde..
Bir evin yapımından kaç sektör ekmek yiyor biliyormusun ?Kaç farklı sektöre girdi sağlanıyor?
Bununla birlikte Türkiyede gizli istihdam ne kadar var biliyormusun ?Bir emekli maaşı ne kadar ve Emeklilerin % kaçı malesefki kira parasına çalışmaya devam ediyor?Bu emekliler yüzünden kaç genç işsiz istihdam olamıyor?
Kaç emekli evi olsa,oturur evinde çalışmaz düşündünmü hiç ?
Ben ticaret adamıyım çok zekiyim şöyleyim böyleyim demek istiyorsan bunu ev alan beceriksiz,bankalar krediler tü kakadır diyerek yapma...
Bu mantıklarla insanlar bir bardak süt için koca bir inek beslemekten öteye gidemezler.
Haa 100 bin tl ile ayda 5-10 bin tl kazananda var..O gözü olanda zaten parası yoksa da anasının babasnın evini ipotek gösterir 10 yıl vadeli gene yapar ne yapacaksa..100 bine 1500 ödemesi olur aşağı yukarı..Hesap ortada...
Bir bardak süt için inek beslemez..100 bin tlye 2-3 bin tl kazanıp yiyerek reel enflasyonda parasını 20 yıl sonra hiç etmez..
O gözü olmayanda belki gider ev alır,parasına bankadan kira getirisi kadar faiz getirisi aldığı şu dönemde az da olsa reel enflasyonda parasını az çok hiç etmez..
... ... ...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bankacylyk-Finans
Üye450 yazı
Sayın gökcenkosu,

Malesefki en büyük problem,morgage alabilecek kredibiliteye sahip genç,orta yaşlı,yaşlı sayısı neredeyse yok denecek kadar az...O kredibiliteye sahip olanda kredibilitesini zaten başka şeyler için kullanıyor..

Malesefki ülkede gayri resmi denen bişi var...Sözde kredi kartı ile ilgili yasa çıkıyor..Yanlış hatırlamıyorsam şöyleydi..İlk defa kredi kartı kredi alan birinin tüm bankalardaki riski gelirinin 2 katını geçemiyor...1-2 yıl arasında kullanıcı olanlar için tüm bankalardaki limiti maaşının 4 katını geçemiyor..2 yılı doldurduktan sonra serbest ne acı diyeceksiniz ama, asıl acı olan beyana dayalı başvuru alınıyor..
Soruyor banka ne kadar gelirin var,adam 500 tl alıyor 2000 bin tl diyor bismillah gelirinin 10 katı limit ondan sonra...Maaş yazısı denen bişi var..Patron doldurup veriyor :)
Eeee kredi kartından satılanda malesefki faturasız fişsiz olamıyor..Yani kaçıramıyor esnaf kredi kartından çekilince..Önemli ölçüde kayıt dışıyla mücadele aracı olunca da malum kişiler malesefki bu duruma gözünü kapıyor,kulağını tıkıyor...
... ... ...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bankacylyk-Finans
Üye120 yazı
gökçenkoşu demiş ki ; (bana göre)Bu hayatta yaşadıgımız müddetçe zaten yürüyoruz yol katediyoruz edecegiz de ama koşarkende bu yolları katedebiliriz demiş,bir takım engeller ortadan kaldırmış olsak yapabiliriz,yapabilirsiniz demiş.bende 23 yaşındayım,haklısın yani bu konuda,oldugumuz yerde saymanın bir anlamı yok yapabiliyorsak en iyisini yapmak lazım...:D gidebildigimiz kadar gitmek lazım.

saygılar.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Üye422 yazı
Arkadaşlar yatırım amacıyla gayrimenkul almayı düşünen tüm arkadaşlar (Birikmiş paranızın miktarı hiç önemli değil) benimle irtibata geçerlerse yardımcı olabilirim.Komik miktardaki aylık ödemelerle de sahip olabileceğiniz çok cazip iş fikrim bulunmaktadır.Saygılar efendim.
İstiridye Mantarı İstanbul

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye18 yazı
METTİN ABİNİN KOÇ ÖRNEĞİ HOŞUMA GİTTİ.

UNUTMAYIN Kİ PATRONLAR KENDİLERİNDEN DAHA ZEKİ İNSANLARI İŞE ALMAZLAR VE İŞE ALDIKLARINADA KENDİ YAPIKLARININ TAM TERSİNİ ÖĞÜTLERLER... AMAÇ İŞE ALINANIN GÖZÜNÜ AÇMAMASI KENDİNE DEĞİL PATRONA KAZANDIRMASI...
Best Regards

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Üye385 yazı
1-faiz ve kredi haramdır günahdır.
2-hayra vesile olan hayrı yapan gibidir,şerre vesile olan şerri yapan gibidir yani sizin bu yazınızı okuyupta krediyle günaha girerek bir kişi dahi ev alsa onun bu günahına ortak olursunuz
3- bahsettiğiniz kiracı size 6 ay kira -aidat-yakıt borcu takıp giderse ödeyeceğiniz taksitelere birde üzerine bu binerse ne yapacaksınız?
4-3 günlük dünyada rahat yaşamak için günaha giripte öldükten sonra sınırsız yaşamınızı tehlikeye atmak değer mi ? diyeceksinizki insanlar 5dk lık zevk uğruna zina yaparak büyük günaha giriyor ne diyim Allah tüm inanları korusun ve uzak tutsun.
5-Ahirete inanmıyorsanız zaten sizler için yapılacak bir şeyimiz verebilecek tavsiyemiz yoktur üstte yazdıklarımı yok sayın.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret