Ana içeriğe geç

Sanat, Edebiyat, Kitaplar

Ayrılık

BaşlatandenizzTarih16/10/2005 02:55:15Yorum25

İlk mesaj
Yeni Üye52 yazı
Ayrılık Kapıyı Çalıyor

Ayrılık kapıyı çalıyor açma
Biraz daha düşün zamanımız var..
Ne günler yaşadık bak sayfa sayfa
Seninle yazılmış romanımız var..

Gönül kapısından hemen uçma dur!
Selamsız vedasız böyle kaçma dur!
Bilinmez yerlere yelken açma dur!
Seninle mutluluk limanımız var! ...

Bir anda yokuşa çevirme düzü
Dargınlık bir aşkın tadı ve tuzu
Hatırla Tanrıya verdiğin sözü
Ayrılmak yok diye yeminimiz var...

Ahmet Selçuk İlkan

Yerleşim Türkiye / AydinMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
25 yorum
Yeni Üye75 yazı
Bir şiir bence biraz kapalılık taşımalı. Aynı türbanlı bir kadın gibi. Her ne kadar güzel olursa olsun içinde barındırdığı gerçek güzelliği ortalığa saçmamalı.

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Ö?renci
Yeni Üye52 yazı
degisik bir bakis acisi hic boyle dusunmemistim.

Yerleşim Türkiye / AydinMeslek Di?er
Editör498 yazı

Evet,sn rıfat ertekinin dediği gibi,yanlızca şiirde değil,yaşadığımız herşeyde biraz gizem olması gerekmiyormu,
Ali GÜLCÜ

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Di?er
Üye1122 yazı
Şiirin nesinde kapalılık olması gerek onu anlamadım. Ayrıca türbanın probagandasının yapıldığını belirtir, bu davranıştan dolayıda şiddetle kınadığımı belirtiyorum.

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / GüzelyurtMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye1 yazı
şiir duygunun dışa vurmudur duyguların ifadesidir duyguların neresine türban takılıyor izah edermisin
insan tarihin öznesidir değişir değiştirir

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye75 yazı
Sevgili arkadaşlarım ben ne mücahitim nede muhafazakâr. Şiirde biraz gizlililik, şair yazdığı şiirde duygulara bir başka bakmalıdır. Ben bu olayı sadece basit bir örnekle açıklamak istemiştim. Her yazılan metni şiir olarak kabul etmek yanlıştır. Şiirde biraz derinlik yatmalıdır ve bu şiirin içinden çıkarılmalıdır ben bunu savunuyorum.

Ve sayın Hascen hanım benim propoganda yapmak gibi bir niyetim yoktu. Ama sizde haklısınız günümüzde artık kimin ne yaptığı belli değil...

Editör498 yazı
Medya bizi ne hale getirmiş,bunda politikacıların parmağıda var,TÜRBAN kelimesini duyarduymaz tüylerimiz diken diken oluyor,bu konu ile ilgili ne kadar çok anlatacağımız şey var,ne çok şey biliyoruz.
Ali GÜLCÜ

Yeni Üye75 yazı
Ve size katılmakla kalmayıp ayakta alkışlıyorum sayın tristapena

Yeni Üye75 yazı

Yeni Üye75 yazı

Üye285 yazı
Lafın tamamı deliye söylenir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye75 yazı
Ama sizde anlatılmak isteneni anlamamak için elinizden geleni fazlasıyla yapıyorsunuz hascen hanım. Verdiğim örneğin alakasız olduğunu nasıl söyleyebilirsinizki bence yerinde bir örnek ve sayın tristapena'nın dediği gibi 'TÜRBAN kelimesini duyarduymaz tüylerimiz diken diken oluyor,bu konu ile ilgili ne kadar çok anlatacağımız şey var,ne çok şey biliyoruz.'

Editör498 yazı
Türban benzetmesi burda BENCE gizemi temsil ediyor okadar,siyasi politik başka hiç bir amaç yok..
Ali GÜLCÜ

Üye1122 yazı
Ben zaten türbana karşı yada yanlı değilim. Ben sadece farklı bir noktaya çağrışım gönderildiğini düşündüm. Sadece bu sitede yapılan probagandalardan bıktım. Hiç yeri değil ve bazı insanlar ısrarla bunu yapmaya çalışıyorlar. O açıdan burda kınadığımı belirttim. Fazla uzatılacak bir konu değil. Tartışmak bir kısır döngü olur. Sizin kişiliğinize karşı bir eleştirim yoktur, sadece o yoruma karşı bir yorum yaptım o kadar.

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / GüzelyurtMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye75 yazı
O halde bir sorun yok sanırım çünkü bende böyle bir tür propoganda yapacak niyette değilim.

Sevgilerimle...

Yeni Üye52 yazı
is tatliya baglandiysa sevindim. :))))

Yeni Üye11 yazı
Yeniden konuyu açmak yersiz ama, bir kadın içindeki güzelliği türbanla mı gizemli hale getirir.Bence O dışındaki güzellikle ilgilidir ve türbanlı bir kadında bunu gayet ulu orta yansıtabilir. İçimizde barınan gerçek güzellik böyle mi saklanır ???
sunshine

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Editör498 yazı
Gizemin sözlük anlamına baktığımız zaman tek kelime ile açıklandığını görürüz SIR.
Peki sır nedir:Varlığı veya bazı yönleri açığa vurulmak istenmeyen, gizli kalan, gizli tutulan şey,dir.
Burda bahsedilen kadının iç güzelliği değil zaten,fiziki durumu...Saklanan fiziksel özellikler saçlar vs.Gizemi burda saklama,anlamında kullanmış sn rıfat ertekin..İçimizdeki güzelliği saklamanındabie anlamı yok ki zaten,keşke herkez paylaşabilse.
Ali GÜLCÜ

Yeni Üye11 yazı
çimizdeki güzelliği paylaşma konusunda size katılıyorum.Ben Sn. Ertekin'in "Her ne kadar güzel olursa olsun içinde barındırdığı gerçek güzelliği ortalığa saçmamalı" cümlesine takılmıştım. Şiirle kadını örneklendirmek elbette güzel. Ama kadının saçından önce gizemli kılması gereken bir çok özelliği var. Orda bahsedilen kadının fiziki durumu ise o zaman verilen örnekte şiirin fiziki durumu olmalıydı.GİZEM kelimesinin sözlük anlamını biliyorum teşekkür ederim.
sunshine

Yeni Üye75 yazı
Sayın sunshine size şöyle birşey söyleyeyim. Biraz ağır bir dille yazacağım. Herkesin affına sığınırım.

Eğer bana takmanızın sebebi yani türbanlı bir kadında kasttettiğim gizemin iki bacak arası olduğunu sanıyorsanız büyük bir yanılgı içine düşersiniz ki buda sizin dar bir şekilde düşündüğünüzü gösterir. Neden...

Çünkü, açık dolaşan bir bayanda yani başını örtmeyen mini etek giyen bir kadında iki bacak arasını örter bunu sizde biliyorsunuz. Böyle bir düşünceye dalmanız doğru değildir.

Ayrıca zaten ben bunu anlamam, kadın dendiğinde akla gelen ilk şey iki bacak arası oluyor. Kadını sadece kendini tatmin edecek bir araç olarak gören erkekleride içtenlikle kınıyorum ve cahilliklerini yüze vuruyorum. Kadınlar inanınki çoğu erkeklerden daha cesaretli ve yüreklidir. Hele birde o kadın ana ise vay vay vay...
Hayvanlarda da bu böyledir. Basit bir örnek; erkek aslan yavrularını öldürmeye yeltendiğinde, erkek cüssesinde daha küçük olmasına rağmen anne aslan erkek aslana kafa tutar ve erkeği geri püskürtür. Birde bu var aslan aslandır. Dişisi erkeği yoktur. Ve insan insandır. Yine dişisi erkeği yoktur.

Yalnız bayanlar şunuda söylemekten kaçınmıyorum. Bazı bayanlar bazı şeyleri gerçekten hakkediyor.
Örnek: Malatyada o melek çocuklara azap çektiren kadınlar. Şahsım adına o kadınlara rastlarsam neler yapacağımı şu an bende bilmiyorum. Ama yapacaklarımın iyi şeyler olmadığını çok iyi biliyorum...

Yeni Üye11 yazı
Sn. Ertekin,

Size takmış falan değilim. Ayrıca ne türban karşıtıyım ne de bu tip hassas bir konuda boş konuşmalarla propaganda yapma meraklısıyım. Türbanlı bir kadınla kastedilen noktanın sadece bacak arasını örtmek olmadığını en az sizin kadar iyi biliyorum. Burada konuşulanlar tamamen çarpıtılarak bence Türban olayına çekilmiştir. Ve ne yazıkki bu durum beni dar görüşlü olmakla suçlayan siz sayın Ertekin tarafından başlatılmıştır. Neden...

Eğer siz geniş görüşlü olsaydınız bir adım sonrasını tahmin edebilseydiniz. Böyle bir örneğin farklı anlaşılabileceğini ve değişik yorumlara yol açabileceğini de tahmin ederdiniz. Şunun farkında mısınız bilmem ama bu konuda yorum yapan tek kişi ben değilim:) sizin tabirinizle sitede en az benim kadar dar görüşlü(!)olan yazarlar var. Ama şunuda hemen eklemeliyim ki; sayın Tristapena nın dediği gibi TÜRBAN kelimesini duyunca ne tüylerim diken diken oluyor nede bu konuda anlatacağım çok fazla şey var. Sadece ve sadece örneğinizi polemik yaratıcı ve yersiz buldum. Hepsi sadece bu kadardı. Türban konusunun tartışılacağı yer zaten konusu şiir olan bir forum değil...

Saygılar..
sunshine

Yeni Üye75 yazı
Ben zaten diğer arkadaşlara verdeğim cevapta bunu basitçe anlatmıştım ben nerden bilebilirdim ki konunun bu taraflara çekileceğini yani arkadaşlar incir çekirdeği kadar küçük şeyleri bu kadar büyütmemiz kanaatimce yanlıştır. bizi yorması gereken başka konuların olduğuna inanıyorum. Lütfen...

Saygılarımla...

Yeni Üye11 yazı
Peki Sn. Ertekin bence de başka konularda yorulalım o zaman...

Saygılarımla...
sunshine

Yeni Üye52 yazı
aslinda turban konusu toplumuzun kaniyan bir yarasi yani yorulmaya deyecek bir konu sadece bu siir uzerine boyle onemli bir konuyu konusmak icin yanlis bir secim.neyse isin gine tatliya baglanmasina sevindim. :)))