Ana içeriğe geç

Sanat, Edebiyat, Kitaplar

Canlı yayında bakan tavuk yemezse,biz keklikmiyiz.

BaşlatantristapenaTarih13/10/2005 14:14:15Yorum7

İlk mesaj
Editör498 yazı
Kana A televizyonundaki ‘Gündem’ programına katılan Tarım Bakanı Mehdi Eker, ‘Şu anda kuş gribi riski yok. Veteriner kontrolünde kesilmiş hiçbir kanatlı hayvanın zararı yok. Ben gönül rahatlığıyla yiyorum’ dedi.

Eker, herkesi kendisi gibi gönül rahatlığıyla beyaz et yemeğe davet ettiği bu sözlerinin ardından canlı yayında tam bir sürprizle karşılaştı. Programın yapımcıları, stüdyoya tabak içinde kızarmış tavuk budu getirttiler. Programı sunan Ömer Şahin, tabağı Eker’e uzatarak, ‘Bunu canlı yayında yer misiniz?’ diye sordu. Eker ise ikram edilen tavuk budunu geri çevirirken, ‘Bunun hangi koşullarda kesildiğini bilmiyorum, onu için yemem. Yoksa tavuk eti zararlı olduğu için değil’ dedi.
Ali GÜLCÜ

Yerleşim Türkiye / TekirdağMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Yeni Üye75 yazı
Bence sayın bakanımız doğru bir karar almıştır. Bence burda halka güzel bir çağrıda bulunmuştur o tavuğu yemeyerek. Zati sizin yazdıklarınızda bakanımızın ne demek istediği açıkça bellidir. ‘Bunun hangi koşullarda kesildiğini bilmiyorum, onu için yemem. Yoksa tavuk eti zararlı olduğu için değil’

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Ö?renci
Üye285 yazı
Göçmen kuşların göç yolu üzerinde bulunan ülkemiz, kuş gribine ilişkin incelemeleri ve takipleri yapmakta çok çok geç kalmıştır. Alınması gereken önleyici tedbirler zamanında alınmamıştır. Manyas Gölü kenarında salma olarak kara hindi yetiştiriciliği yapan Mehmet Eksen isimli çiftçinin yaklaşık 2000 hindisinin tamamı ölmüştür. Ayrıca İhraç edilen hindilerde bu virüs tesbit edilmiştir.

Bu olayın ekonomik boyutunu karlı çalışmadığı için; 2004 yılında "Manisa Tavuk Hastalıkları ve Aşı Üretim Enstitüsü Müdürlüğü'nün kapatan ve herşeyini haciz mezat satan hükümete sorman lazım. Manisa Tavuk Hastalıkları ve Aşı Üretim Enstitüsü, kuş gribi hastalığına karşı aşı üreten ilk ve tek araştırma enstitümüzdü. Geçen yıl kapatıldı. Aşı üretimi ve aşı kontrol testlerinde kullanılan özel tür yumurtaları Balkanlar'da ve Ortadoğu'da üreten tek tesisti.

Birleşmiş Milletler Gıda Tarım Teşkilatı'nın (FAO) desteği ile 1986 yılında aşı üretimine başladı. 250 milyon doz aşı üretim kapasitesine sahipti. Kuş gribi aşısı dahil, 7 çeşit kanatlı aşısı, 19 çeşit teşhis amaçlı antijen ve antiserum üretiliyordu. Türkiye'nin aşı ihtiyacının önemli bölümünü karşılıyordu.
Enstitüde çalışan uzmanlar tavuklar üzerinde bilinmeyen hastalıklarla ilgili 38 araştırma gerçekleştirmişti.

Ensitütünün kapatılmasıyla, orada yetişmiş insanlar şimdi "daha verimli olarak" evrak memurluğu yapmaktadır.!

Tüm bunlar düşünüldüğünde; gecikmenin, ihmalin ve duyarsızlığın bedeli olarak söyle veya böyle, çok acı ciddi tedbirlerin alınması ve bunu da vatandaşımızın çekmesi ile karşı karşıyayız.
Sağlıklar diliyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Editör498 yazı

Sorunumuz tam olarak bu işte,ilk önce hasta oluyoruz ardından kazak giyiyoruz,
Ali GÜLCÜ

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Di?er
Yeni Üye52 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Canlı yayında bakan tavuk yemezse,biz keklikmiyiz

sayin tristapena mujde artik tavuk yiyebilirsin. Canli yayinda sayin basbakan ve diger bakanlar tavuk salatasini afiyetle yediler. (istibaratlarima gore yedikleri tavuk degilmis keklikmis :)))

Yerleşim Türkiye / AydinMeslek Di?er
Editör498 yazı
Çernobilden sonra bakan çay içmişti,çok cesur adammış,bunlar tavuğu dahi yiyemediğine göre,işin ciddiyetini varın anlayın artık...
Ali GÜLCÜ

Editör498 yazı
evet bu yazıyı 2005 10.cu ayında yazmışım...Sayın bakan sanırım o zamanda bu gün olacakları biliyordu..Hastalıktan korunma yöntemlerine gelince kesinlikle kökten çözüm metodları buluyoruz..Köyleri gezip kümes hayvanı namına ne bulursak toplayıp.çuvallara dolduruyoruz.ardından iş makinaları ile açtığımız çukurlara atıp kümes hayvanlarını canlı canlı yakıyoruz..Sonra avrupada gündemdeyiz.Batılı tv kanalları bu görüntüleri yorumsuz olarak yayınlayıp bazı bölümlerini sansürleyip verdiler....
Ama bu görüntülerde yaşanlarda on beş güne kadar unutulacak......
Ali GÜLCÜ

Yeni Üye49 yazı
her zamanki gibi kekliyorlar bizi
kara kule

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Kimyager