Ana içeriğe geç

Diğer Konular

Film İzlemekten Hoşlananlara Film Tavsiyesi

BaşlatanahuramazdaTarih28/08/2009 23:19:09Yorum15

İlk mesaj
Yeni Üye22 yazı
arkadaşlar merhaba ;

günün koşuşturması ve stresten uzak kalmanızı sağlayacak ufak bir başlık açayım dedim. Benim gibi film izlemekten hoşlanan , arşiv yapan koniks üyelerininde hoşuna gideceğine eminim. Ben günlük takip edeceğim bu başlığı ( 1 film ile ) sizde bana katılırsanız sevinirim.

İlk tavsiye benden olsun ;

IP MAN

Yorum =

Yıllar önce TRT1 'de Bruce lee filmi izleyen , film biter bitmez kardeşine çullanan, ertesi gün komşunun veledine 40 yıllık kung-fu ustası gibi " kabız kuğu " hareketini gösteren bir kuşağa aitseniz bu filmi seveceksinizdir. Konu bruce lee'nin hocası IP Man'nin gerçek hayatına dayanıyor ve belli bir bölümünü gösteriyor.

" Bruce lee nerede çıkıyor " diye sormayın ; 90 dakika tamamen Wing Chun sanatına ayrılmış. Krinolojik gelişen olayların içine o kadar güzel Wing Chun hareketleri serpilmişki durağan filmi sıkılmadan izleyebiliyorsunuz.

Filmin ilk yarısı Fuoshan kasabasının ferah dönemine ait, IP Man bu kısımda eşi ve ufak oğlu ile beraber mutlu bir yaşam sürüyor. Kasabaya gelen ve tüm kung-fu okulu hocalarını döven serseri takımının lideri ile kapışıyor. Daha doğrusu Wing Chun sanatını icra ediyor diyelim.

Filmin ikinci yarısı ise japonyanın çini işgalini konu almış, IP Man ustanı sefalet dönemini gösteriyor. Her şartta kendisinin ve çevresinin onurunu koruyan, mütevaziliğinden hiç ödün vermeyen IP Man'i daha da çok seveceksiniz.

Savaş kadar kötü bir şeyin olmadığını görecek, IP Man'in zorunlu olarak "yurdum" dediği toprağı terkederken üzüleceksiniz.

Ama şu var ki final kısmındaki dövüş sahnesini ölmeden önce izleyin derim ; izlemeyenler çok şey kaçıracaktır
Bülent KILIÇ - Mazda Ahura yeryüzündeki ilk tanrı - insandır ve bilinen en eski dinin kurucusudur.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
15 yorum
Editör5590 yazı
Kabız kuğu kuşağından mıyız acaba ? : )
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye11 yazı
teneke trampet ı tavsıye ederım

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Serbest meslek
Yeni Üye22 yazı

sevgili akın selçuk ;

evet , 1950 ile 1980 yılları arasında doğan herkez " Kabız kuğu" kuşağındandır. İtiraz eden varsa tartışalım :)

sevgili tnuhlar ;

Benim gibi resim ekleyip orjinal adınıda yazsaydınız keşke. Filmin konusu anlatsaydınız da bilseydik bir şeyler, dah açık olurdu değil mi :)

Sevgili arkadaşlar mesajım size şablon olsun, ona uyalım lütfen.
Bülent KILIÇ - Mazda Ahura yeryüzündeki ilk tanrı - insandır ve bilinen en eski dinin kurucusudur.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Editör5590 yazı
Bir iki film izledim geçenlerde hoşuma gitti hepsi de ama evdeyim şimdi filmler laptopda büroda, yarın yazayım buraya.

Kabız kuğu hareketini bilmiyorum ama hayal edebiliyorum. Çok komik geldi bana. Durgun bir ticari günün akşamında hoş oldu bu kabız kuğu . . .
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye2311 yazı
Evet kayıp kuşakların en büyük eğlencesi dir,sinema ,zira günde 12 saat çalışmak zorunda kalan ,istediği gibi eğitim alamayan,istediği gibi yemeyen içmeyen,giyinmeyen gezemeyen,günde 15 -20 tl ye çalışan onunda yarısını yol parası vs harcamak zorunda kalan insanlara gerçekler hiç bir zaman haz vermez ....Bu başlığı açan arkadaşımı bir film sever olarak teşekkür ediyorum,illaki izlenmesi gerektiğini inandığım yerli ,yabancı filmleri bende bu vesile ile burdan arkadaşlarıma tavsiye edmeye çalışacağım,saygılarımla..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye22 yazı
Bugünkü mesajımı IMDB'nin top250 listesinde 9 numarasında yer alan guguk kuşu isimli film için yazmaya karar verdim.

1975 yılında çekilen ve 1976 yılında 9 dalda oscara aday gösterilen film 4 ödül alabilmiş ve jack nicholson en iyi erkek oyuncu oskarını kapmış. Filmde dany de vito gibi tanınmış simalar da mevcut [ ben izlerken zor tanıdım :) ]

Sıkılmadan izlenebilecek film 8 / 10 notunu hakediyor.

One Flew Over the Cuckoo's Nest - Guguk Kuşu ( 1975 Drama )

Film Yorumu :

Randle P. McMurphy (Jack Nicholson), damarlarında kan yerine elektrik dolaşan, ağzı çok iyi laf yapan özgür ruhlu bir mahkumdur. McMurphy, deli numarası yaparak kendisini 'kaçıklar' olarak nitelediği adamların yanına aldırır. Ve hemen ardından, onun bulaşıcı düzensizlik sevdası yeni geldiği yerdeki uyuşturucu rutinle karşı karşıya gelir. McMurphy Dünya Kupası maçları oynanırken, yeni arkadaşlarının yatıştırıcı ilaçlara boğulmuş bir şekilde ortalıkta bornozlarla dolaşmasına dayanamaz. Bu, savaş demektir! Bir tarafta McMurphy vardır. Diğer tarafta ise, sinema tarihinin en soğuk ve canavar ruhlu karakterlerinden Hemşire Ratched (Louise Fletcher) vardır. Ortada ise, koğuştaki herkesin kaderi. Ken Kesey'in en çok satanlar listesindeki romanından uyarlanan Guguk Kuşu, ailece izlenebilecek filmler içine giriyor.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Yeni Üye31 yazı
Esaretin Bedeli...

Aslında başlangıcı bir hapishane klişesidir. "Yani hapishaneye yeni girene eziyet etme" sahnelerini birer birer izleriz. Ancak işin seyri sonradan değişir. Andy yani esas oğlan kendini sadece mahkumlara değil gardiyanlara da sevdirir. Burada meselenin kilitlendiğini sanırız. Ve hapishane müdürünün çıkarcı davranışlarını da film boyunca bir yere oturtamayız. Çünkü Andy'nin halleri ve duygularını gizlemesi meseleyi tuhaf bir hale sokar. Ama filmin finalinden bütüne baktığınızda parçaların tamamen yerine oturduğunu görürsünüz ki bu film boyunca aldığınız tadı ikiye katlar.
Soru şudur: "Acaba Andy suçsuz mu?" Ve filme esir oluşunuzun ilk nedeni budur. Ama başlıca nedeni değildir. Hatta bunu unutursunuz 20. dakikadan sonra. Andy'nin hapishaneye adaptasyonunu izlersiniz uzun bir süre. Ve finale doğru 20. dakikadan sonra unuttuğunuz soruyla yeniden yüzleşirsiniz.
Final ki ne final. Sinema tarihinin en mühim sonlarından biridir.
Esaretin Bedeli'nden bahsediyorsak diyaloglarından bahsetmemek olmaz. Red ile Andy arasındaki bir çok diyalog sinema tarihine geçecek cinsten ama özellikle 10 senede bir şartlı tahliye memurlarının karşısına çıkan Red'in yaptığı o son konuşma sanırım bir adım öndedir: "Ne yapmamı istiyorsunuz? Yaptığım için pişman olmam mı? Pişman olmadığım bir gün bile yok ki. Burada olmam ya da olmamam gerektiğini düşündüğümüz için değil, o zamanları hatırlıyorum da küçük bir çocuğun işlediği korkunç bir suçtu. Şimdi onunla konuşmak istiyorum. Ama bunu yapamıyorum. Çünkü o çocuk geçmişte çok eskilerde kaldı. Bu yaşlı adam onun artığı işte. Bununla yaşamak zorundayım. Düzelmek mi? Bu çok saçma bir söz. Gidip formlarınızı damgalayın evlat ve boş verin gitsin, vaktimi harcamayın. Çünkü doğruyu söylemek gerekirse artık umrumda değil."

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye2311 yazı
Orası ne Irak ne de Vietnam.....

NEFES...........................Bir gerçek kesit doğudaki mehmetçikten....

Mevlüt TEZEL 29 Ekim 2009

Tüm Türkiye “Nefes”i konuşuyor, habercileri peşinden koşturan yönetmen Levent Semerci’nin ağzını ise bıçak açmıyor. Semerci, film hakkında en son iki yıl önce Kelebek’e konuşmuş, mesajını tek bir cümleyle vermişti.

1 milyona dayandı

Sınır karakolunda teröristlerle mücadele eden 40 kişilik bir komando timinin yaşadıklarını konu alan “Nefes” filmi büyük ses getirdi. Haberciler yönetmen Levent Semerci’nin peşinde. O ise kendi yerine filminin konuşmasından yana... Bu arzusu yavaş yavaş gerçekleşiyor da. İlk 12 günde 935 bin kişinin izlediği filmi, köşe yazarları günlerdir sütunlarında tartışıyor.

Hayatla ölüm arasında

Semerci, 1 Aralık 2007 tarihli Kelebek’e “Nefes”le ilgili açıklama yapmış, bir daha hiç konuşmamıştı. ışte filmle ilgili son sözleri: “Bize göre o bölge ne Vietnam’dır ne de en taze örneği ile Irak. Kendine özgü dinamikleri olan, üç beş kelimeyle açıklanmayacak bir dönem yaşanmıştır, yaşanmaktadır. ınanılmayacak olayların yaşandığı, ölümle hayat arasında her dakika seksek oynanan bir dönemin hikayesini tüm gerçekliğiyle, yorumsuz beyazperdeye aktarıyoruz.”

İLK FİLMİ

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sinema Bölümü’nden mezun olduktan sonra Almanya’da birçok kabareye imza atan Levent Semerci, Sezen Aksu ve şebnem Ferah gibi ünlülerin kliplerini, büyük markaların reklam filmlerini çekti. “Nefes”, kalp krizi geçirdikten sonra hayata bakış açısı değişen ve reklam çekmeme kararı alan Semerci’nin ilk filmi.
Filmin fragmanı ve fotoğraflarına bu linkten ulaşabilirsiniz..http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=12800373

Üye709 yazı
merhabalar.... türk film önereceğim ama gerçekten çok güzel DEVRİM ARABALARI türkiyede ilk araba üretimini anlatan sonu hüsranla biten bir film..
gerçekten izlenmeye deger bir film diye düşünüyorum...
MEHMET TEKSTİL
umt60@yahoo.com.tr
umt60@hotmail.com
gsm : 0 542 552 07 09

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Tekstil
Üye2659 yazı

Kuşatma
The Siege

Filmin Özeti : Günümüz dünyasının en büyük korkusu ve paniği gün gelip terörizmin insan varlığını tehdite sokmasıdır. Şubat 1993 ise Dünya Ticaret Merkezi`ne konulan bomba ile bu konudaki tüm haklılığın yitirilmesi demektir. Şimdi artık ABD hükümeti sadece New York`un değil, dünyanın tüm büyük merkezlerindeki olası olaylar karşısında yegane sorumlu durumundadır.

1997`de ise hem hükümetin hem de kanun koyucu tüm kişilerin konu üzerinde durmasını sağlayacak bir yıl olmuştur.

11 eylülden önce oynayan bu film, adeta olacak terör olaylarının perde arkasını anlatıyor, bence konu, senaryo ve oyuncuların performansıyla,tam anlamıyla mükemmel bir film. Sanki 11 Eylül olayının geleceği önceden hissedilmiş

"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Üye2311 yazı
ABD Lİ BİLİM ADAMLARI 2030 DA BABAMI BİLE MEZARDAN ÇIKARIP DİRİLTEBİLİRİM DİYOR,ELEŞTİRMENLERCE SON ZAMANLARIN EN İYİ BİLİM KURGU FİLMLERİNDEN BİRİ OLARAK KABUL EDİLİYOR,HELE FİLMDE GEÇEN BİR ENSTANTENE VAR,GİT HAYATINI YAŞA SÖZÜNE,BİO MEKANİK TANRILAR BUNA İZİN VERMİYOR DİYE, EVET BİO MEKANİK TANRILARI GÖRECEĞİMİZ YARI İNSAN YARI ROBOT BİR NESİL YAKLAŞIRKEN İZLENMEYE DEĞER BİR FİLM....
Blade Runner - Bıçak Sırtı

Blade Runner - Bıçak Sırtı (1982)Blade Runner (Bıçak Sırtı), Ridley Scott yönetmenliğinde çekilmiş 1982 yapımı bir Amerikan bilim kurgu filmi. Film, 1968 tarihli Philip K. Dick'in romanı "Do Androids Dream of Electric Sheep?"ten esinlenilmiş.

2019 Los Angeles'ının yer aldığı filmde "insandan daha insan" sloganıyla üretilmiş "replikant" isimli yapay insanlardan bir grubunun isyanından bahsediliyor. Başrolde Harrison Ford, "Rick Deckard" karakteri ile isyan eden ve kaçırdıkları gemi ile dünyaya ulaşmış 5 replikant'ı "emekliye ayıracak" yani yokedecek polis olarak karşımıza çıkıyor. Replikantları insanlardan ayıran tek şey ise "Voight-Kampff testi".

Filmden bazı oyuncular ve karakterleri:

Origami Unicorn Harrison Ford (Rick Deckard)
Rutger Hauer (Roy Batty)*
Sean Young (Rachael)*
Edward James Olmos (Gaff)
M. Emmet Walsh (Bryant)
Daryl Hannah (Pris)*
William Sanderson (J.F. Sebastian)
Brion James (Leon Kowalski)*
Joe Turkel (Dr. Eldon Tyrell)
Joanna Cassidy (Zhora)*
Replikantlar: *

Replikant türü, ünlü bilim kurgu dizisi Battlestar Galactica'da yer alan "saylon" (cylon) olarak düşünülebilir. Ayrıca Rick Deckard'ın bağlı olduğu kişi tarafından bırakılan "origami unicorn"lar günümüzde popüler bir televizyon dizisi Prison Break'i akıllara getiriyor.

Bilim Kurgu adına mutlaka izlenmesi gereken filmlerden birisi Blade Runnerhttp://images.google.com.tr/imgres?imgurl=http://www.sinepil.org/imaj/Redingot/blade-runner-bicak-sirti.jpg&imgrefurl=http://www.sinepil.org/etiket/b%25C4%25B1%25C3%25A7ak-s%25C4%25B1rt%25C4%25B1&usg=__aQoYFJQynT6eiBY4wQUtph6IR0o=&h=502&w=334&sz=32&hl=tr&start=2&um=1&tbnid=BmQ57-KJpLV4tM:&tbnh=130&tbnw=86&prev=/images%3Fq%3Db%25C4%25B1%25C3%25A7ak%2Bs%25C4%25B1rt%25C4%25B1%2Bfilm%26hl%3Dtr%26safe%3Doff%26sa%3DN%26um%3D1

Üye2311 yazı
.

Tür: Dram / Savaş
Gösterim Tarihi: 1 Mart 2002
Yönetmen: Ridley Scott
Yapım: 2001, ABD
Süre: 144 dk.
Oyuncular
Josh Hartnett (Uzman Çavuş Matt Eversmann)
Ewan McGregor (John Grimes)
Tom Sizemore (Albay Danny McKnight)
Eric Bana (Başçavuş Norm "Hoot" Hooten)
Sam Shepard (General William Garrison)
William Fichtner (Başçavuş Paul Howe)
Ioan Gruffudd (Asteğmen John Beales)
Filmin Konusu
1993'te Birleşmiş Milletler Barış Gücü'nün bir parçası olarak bir grup Amerikan askeri Somali'ye gönderilir. Görevleri asi komutan Mohamed Farrah Aidid'e bağlı bir kaç üst düzey askeri ele geçirmektir. Fakat operasyon p******dığı gibi gitmez ve genç piyadeler ve tecrübeli delta gücü askerlerinden oluşan bu küçük birlik Mogadişu'nun en tehlikeli bölgelerinde kapana kısılır. Destek gelene kadar 18 saat dayanmaları gerekecek ve bu süreçte birbirlerinden başka güvenecek birşeyleri olmadığını öğreneceklerdir.
Mark Bowden'in kitabına dayandırılarak çekilen film, Amerikan Savaş Tarihi'nin en kara sayfalarından birine eğiliyor.
Ünlü yönetmen Ridley Scott, filmde savaş ve kahramanlık konularını ele alıyor, filmin yapımcısı ise büyük bütçeli aksiyon filmlerine imza atan Jerry Bruckheimer
GERÇEKÇİ HEM DE ÇOK BU TÜRDEN HOŞLANANLAR İÇİN...http://images.google.com.tr/imgres?imgurl=http://img264.imageshack.us/img264/4596/er11os3.jpg&imgrefurl=http://www.forumcizgi.com/turkce-dublaj-filmler-dvdrip/1540-black-hawk-down-kara-sahin-dustu-dvdrip-2001tr-partlar-200-mb.html&usg=__M3fIOel7DBdBLovP6KGN6tMqFnE=&h=581&w=401&sz=221&hl=tr&start=1&um=1&tbnid=21K1LQMXmaz1xM:&tbnh=134&tbnw=92&prev=/images%3Fq%3DKARA%2B%25C5%259EAH%25C4%25B0N%2BD%25C3%259C%25C5%259ET%25C3%259C%26hl%3Dtr%26safe%3Doff%26sa%3DG%26um%3D1

Üye1359 yazı
Nefesi ben de tavsiye ediyorum.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Üye2659 yazı

Arabistanlı Lawrence
Lawrence Of Arabia

Yapım:1962 ~ İngiltere
Tür:Biyografi, Dram, Macera, Savaş
Yönetmen:David Lean Senaryo:T. E. Lawrence, Robert Bolt, Michael Wilson
Yapımcı:Sam Spiegel, Robert A. Harris
Görüntü Yönetmeni:Freddie Young
Müzik:Maurice Jarre
Süre:3 saat 36 dk

Konu:. Dünya Savaşında Arap birliklerini Osmanlı İmparatorluğuna karşı organize eden savaş şairi T. E. Lawrence (Peter O'Toole) onların, gerilla savaşı olarak bilinen tarzda büyük başarı elde etmelerini sağlar. Gerçek bir hayat hikayesinden alınmış olan David Lean'in bu filmi 1962'de başta En İyi Film olmak üzere 7 dalda oscar kazanmıştır.
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Üye1359 yazı
Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak ve Pardon filmini izlemenizi tavsiye ederim.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er