günün koşuşturması ve stresten uzak kalmanızı sağlayacak ufak bir başlık açayım dedim. Benim gibi film izlemekten hoşlanan , arşiv yapan koniks üyelerininde hoşuna gideceğine eminim. Ben günlük takip edeceğim bu başlığı ( 1 film ile ) sizde bana katılırsanız sevinirim.
İlk tavsiye benden olsun ;

IP MAN
Yorum =
Yıllar önce TRT1 'de Bruce lee filmi izleyen , film biter bitmez kardeşine çullanan, ertesi gün komşunun veledine 40 yıllık kung-fu ustası gibi " kabız kuğu " hareketini gösteren bir kuşağa aitseniz bu filmi seveceksinizdir. Konu bruce lee'nin hocası IP Man'nin gerçek hayatına dayanıyor ve belli bir bölümünü gösteriyor.
" Bruce lee nerede çıkıyor " diye sormayın ; 90 dakika tamamen Wing Chun sanatına ayrılmış. Krinolojik gelişen olayların içine o kadar güzel Wing Chun hareketleri serpilmişki durağan filmi sıkılmadan izleyebiliyorsunuz.
Filmin ilk yarısı Fuoshan kasabasının ferah dönemine ait, IP Man bu kısımda eşi ve ufak oğlu ile beraber mutlu bir yaşam sürüyor. Kasabaya gelen ve tüm kung-fu okulu hocalarını döven serseri takımının lideri ile kapışıyor. Daha doğrusu Wing Chun sanatını icra ediyor diyelim.
Filmin ikinci yarısı ise japonyanın çini işgalini konu almış, IP Man ustanı sefalet dönemini gösteriyor. Her şartta kendisinin ve çevresinin onurunu koruyan, mütevaziliğinden hiç ödün vermeyen IP Man'i daha da çok seveceksiniz.
Savaş kadar kötü bir şeyin olmadığını görecek, IP Man'in zorunlu olarak "yurdum" dediği toprağı terkederken üzüleceksiniz.
Ama şu var ki final kısmındaki dövüş sahnesini ölmeden önce izleyin derim ; izlemeyenler çok şey kaçıracaktır
Bülent KILIÇ - Mazda Ahura yeryüzündeki ilk tanrı - insandır ve bilinen en eski dinin kurucusudur.