Ana içeriğe geç

Diğer Konular

Damat Ata Seni Kalbimize Gömdük

BaşlatantristapenaTarih22/09/2005 13:43:50Yorum15

İlk mesaj
Editör498 yazı
Ata isimli arkadaşın gömülme şekline gerçekten çok üzüldüm,adam vatanı uğruna çarpışırken adanada hotel odasında haplanmış,esrarlanmış,alkol namına ne bulursa içmiş,sex aleminden yüzünün akıyla çıkmış ve şehit olmuş,biz ne yapıyoruz türk bayrağına sarıldığı için ortalığı velveleye veriyoruz.Yazıklar olsun bize,haddimizi bilmiyoruz hic,Atanın cenazesi neden top arabasına konulmadı,yetkililer size soruyorum,bir top arabası bulunamadımı,Kahraman ata için,f16 lılar caminin üzerinde neden uçmadılar,saygı duruşu neden olmadı,Ya günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar şiirler,Kahramanlık türküleri.Atanın vatan millet için yaptığı çalışmaların hiç birini neden cami avlusunda bir anlatan çıkmadı..
Yazık bizeeeeeeeeee
Hiç bir değerimize sahip çıkamadığımız gibi kahraman atayada sahip çıkamadık...Ben ataya taksimin göbeğinde bir anıt mezar yapılmasını öneriyorum,sevdikleri sevenleri gelsinler atayı rahatça ziyaret edebilsinler diye..Hatta atanın mezarı türbe halinede getirilebilir,evlemeyen erkekler adak adar mum yakar....
Dün gece mehmetali birant atanın annesi semra hanımı 32. güne konuk etti,Nedenini hala anlamış değilim.
Ali GÜLCÜ

Yerleşim Türkiye / TekirdağMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
15 yorum
Üye1236 yazı
Sevdiğim bir söz: "Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri görünmeye başlamışsa orada GÜNEŞ BATIYOR demektir."
Zann ile yakin zail olmaz. - Mecelle'den

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye49 yazı

size bu konuda katılıyorum kk
kara kule

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Kimyager
Editör498 yazı
Dün gece,inter starda yayınlana bi programı seyrettim,program yapımcının ismini yazmak istemiyorum,konuklar malum konuklar,Medya şimdi günah çıkartma çabası içerisine girdi,Ana haber programı tüm tvlerde atanın cenazesine ayrılıyor,sonra tartışma programı yapan çalışanları kendi çalıştığı kanal dahil hepsini eleştiriyor.Bizde buna inanıyoruz..GÜLÜYORUZ artık,türkiyede bir takım mercilerde sanırım artık medyanın etkisi altında kalıyor,Düşünsenize sizin kendi haberinizin ulusal kanllardan birtensinde yayınlandığını,işte Ahmet bilmemnenin çalışıtığı kurum en hızlı büyüyen kurum oldu sayın ahmet bilmem ne canlı yayın konuğumuz,bu işi nasıl yaptığını anlatacak....Sayın selcen 30 bin şehit reyting almıyor,onlarla ilgili haberlerin 3 dakikaya sığdırılmasının atanın cenazesinin naklen verilmesinin sebebi bu......TAVŞAN KAÇIYOR TAZI KOVALIYOR
Ali GÜLCÜ

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Di?er
Yeni Üye58 yazı
Değerli arkadaşımız milletimizin yüzkarası olacak bir olaya değindi,fazla bir şey söylemeye gerek yok ama bu iğrenç bir şekilde geberen bir adama şehit muamelesi yapan şerefsizlere ve buna göz yumanlara yazıklar olsun...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye1122 yazı
Belki bu adam için sansasyon yapılıyor. Bence anasının yine meşhur olma sevdası. Bir cenazesini bile sessi gömemedi. Siz bunlara bu kadar takmayın olur böyle saçmalıklar. Asıl sorun şehitlere sövenlere karşı çıkmak. Asıl sorun bu ülkede canla başla çalışan, her zaman gurbette kalan, hayatını ailesinden ayrı geçiren, güney doğuda defalarca çatışmalara katılan insanlara kötü davranılıyor. Eşleri çocukları dışlanıyor. Asker sevilmiyor artık. Bunlara bir çare bulmak gerek.

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / GüzelyurtMeslek Bankacylyk-Finans
Editör498 yazı
Askerin türkiyede sevilmediği fikri,şimdiye kadar bunu hiç düşünmemiştim,Askeri sevmemek demek türkiyeyi vatanı milleti bayrağı sevmemek demek,Askerin büyük bölümüde kendi çocuklarımız değilmi,onlarla beraber gazi olan,şehit olan bizler değilmiyiz..
Ali GÜLCÜ

Üye1122 yazı
Kesinlikle öyle!! Sokakta ki bir insana bir subay dediğinizde büyük çoğunluğu beleş yaşıyorsunuz der. Benim güvenliğim için yaşıyorsun çalışıyorsun demez. Maalesef vatani duygulardan yoksun olan insanların sayısı gittikçe artıyor.

Yeni Üye17 yazı
askere beles yas1yorsunuz demelerindeki en buyuk sebeb;ekonomik olarak turkiye sartlar1nda ve diger devlet memurlar1na gore refah bi seviyede yasamalarid1r.yani bi ögretmenden kat kat iyi durumdalar maddi olarak.buda buyuk bi haksizlik bana gore.halk1m1z askerini seviyo ve en ii sekilde sevmeye korumayada devam edecekt1r.yapilan elestiriler sadece haksizliklara kars1d1r.
selcen

Yerleşim Türkiye / VanMeslek Ö?renci
Üye1122 yazı
Sence ülke en ufak bir tehlikeye düştüğünde merminin önüne geçecek, mayının üstünde zıplayacak insanlara 3 kuruş verip açlığa sürükleyebilir misiniz. Bir öğretmenin birbuçuk katı maaş alıp 10 katı dfazla iş yapıp, 14 yaşında ailelerinden ayrılıp gurbette ölen insanlardır. Haksızlık bunun neresinde?

Üye1236 yazı
Arkadaşlar yanlış bir yola saptınız bence. yaseminece'nin son söyledikleri çok doğru. ama o 14 yaşında evinden kopan o insanlara nasıl hayatta kalacaklarını, görevlerini nasıl en iyi biçimde yerine getirebileceklerini üğretenler onları eğitenler yine öğretmenler değil mi? öğretmenler olmasa asker nasıl asker olacaktı? O zaman hangisi daha üstün???

Dedim ya yaseminece'nin söylediklerine de tamamen katılıyorum. yani demek istiyorum ki bu tip kıyaslamalar tam bir kısır döngüdür. sonuçsuz ve saçmadır. Bence vazgeçin. her iki mesleği de kutsal kabul ediyoruz zaten söylemlerimizde değil mi?
Zann ile yakin zail olmaz. - Mecelle'den

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye17 yazı
konu hakkaten sapm1s.ne alaka yani.benim bahsedigim üst düzey askerdi.örnegin bi subay.normal er degil.herneyse diyorumya konu tamamen sapm1s.bunu tart1smaya bile gerek yok.unutmadan vatan1n1 milletini cok seven ve sonuna kadar müdafaa edebilecek bi insanim.anlatmak istedigim ekonomik olarak yasanan haks1zl1kt1r.olay baska yonlere cekilmesin lutfen
selcen

Yerleşim Türkiye / VanMeslek Ö?renci
Editör498 yazı
Bende kenan beyin söylediklerine katılıyorum öğretmen-asker karşılaştırması tam bir açmaz..Bence Herkez hak ettiğini hak ettiği kadar alıyor,bakıyosunuz türkiyenin en güzel tatil yörelerinde en güzel yerler orduevi,bakıyosunuz yine en güzel yerlerde öğretmen evleri var..Ordu mensupları ve öğretmenler buralardan çok ucuza yararlanabiliyorlar..Askerlerin 14 yaşında evden ayrılamasına gelince,kimse kimseyi kafasına silah dayayıp bir yerlere çağırmıyor,kimseye gel subay ol,gel ast subay olda denmiyor,İnsanlar kendi istekleriyle bir sürü sınavıda geçtikten sonra asker oluyor.. Öğretmenlerde aynı şekilde zorla öğretmen yapılan kimseyi görmedim ben....
Bunlar meşakatli işler,özverili işler.Ama insanlara bu işleri kendi özgür iradeleriyle seçiyor..O yüzden bu insanlar için üzülmek,hayıflanmak bize düşmez,misyonumuz doğru işler yapan insanlara saygı duymak bence...
Haa özel ders veren öğretmenlere bi kaç söz söylemek isterim aslında,öğretmenlik yaptığı için devletten maaş alan insanların tekrar özel ders vermesi etik yapıya uygun düşüyormu onu tartışalım,öğretmen arkadaşlarım var konuşuyoruz,neden özel ders veriyorsunuz.........E...geçinemiyoruz,öğretmenlerin durumu eskidende aynıydı şimdide aynı bayıla bayıla öğretmen oldunuz,toplumda öğretmenim deyip gururla yürürken,devletin imkanlarından yararalanıp ucuza yeyip içerken bir şey yok,sonra geçinemiyoruz...Devir ayağı yorgana göre uzatma devri,türkiyede geçinebilen insan sayısı çok az zaten....
Ali GÜLCÜ

Üye1122 yazı
Özel ders vermek belki hakları ama sınıfta dersi en iyi anlattıklarında ve ders alanları kayırmadıklarında. Bir fizik öğretmenim vardı, sınıf üçüncüsü olduğum halde bana, ders almassan bu dersden kalacaksın demişti. Bu gibi olaylar olmadığı sürece ders vermekte suçları yok derim. Gerçi madem devlete girdiler giremeyenler özel ders versin. Hiç yoktan işsiz kalmaz.

Editör498 yazı
Türkiye gündemi hızla değişiyor işte,atanınn tabutuna bayrağı saranlarla ilgili,buna göz yumanlarla ilgili soruşturma başlatılmıştı...ne oldu..Gündem değişti şimdi ailecek avrupa birliğine giriyoruz...Ne mutlu bize
Ali GÜLCÜ