Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

N3: Girişimcilik . . . . .

BaşlatanMETTİNTarih30/06/2009 02:29:48Yorum31

İlk mesaj
Üye2311 yazı
Arkadaşlarım,
Size şimdi Antalya da yapmak istediğimiz, sonra da diğer bazı illerde ve yurt dışındada uygulamak istediğimiz bir iş projemiz hakkında bilgi vereceğim. Umarım bu diğer arkadaşlarımız için ilham kaynağı olur.Hem sermayesi çok hemde kısıtlı ama risksiz ticarete atılmak isteyenler için..

Biz burda 7-8 kişi birleşip bir tür danışmanlık yapmaya çalışıyoruz.. Çalışıyoruz diyorum zira oluşum tamamlanamadı bazı sebeblerden. Aslında bunu size işi kurduktan sonra paylaşmayı düşünüyordum ama bizim iş uzayınca ,birde sitedeki arkadaşlarımızın arayışları doğrultusunda belki biraz erken ama, sizinle paylaşımı bence gerekli kıldı...

Bakınız bu gün hizmet sektöründe yada aracılık sektöründe (sigorta,emlak,muhasebe,avukatlık,web master,reklamcılık,e ticaret,vb...) bir yer açmayı düşünün...Merkezi bir yerde bir ofis açmanın kişi başına maliyeti 20000tl civarı bulmakta aylık gideri de tek personel olsa 2000 tl yi geçmektedir...Buna ilk 3 ayda sadece gider olarak bakarsanız iş bayağı tuzluya patlamaktadır.O yüzden hem kurumsallaşmak hemde başlangıç maliyetlerini azaltmak ayrıcada aylık giderleri de düşürmek için bir çalışma yaptım.Bir nevi Kommansalizm yani şu karayosunları ile likenlerin ortak yaşamı gibi malum ders kitablarımızda okuduğumuz.Eski dostlarımdan çalışkan dürüst,yetenekli arkadaşlarımla irtibata geçtim hepsi ile önce tek tek görüştüm bir nevi A takımı kurdum...Şimdi önce kendimden sonrada diğer arkadaşlarımdan bahsedim ekip hakkında bilginiz olsun biraz..Ben 6 ay evvel halı mağazasında müdürken 4 yıldır çalıştığım bu sektörden istifa ettim.Zira kriz nedeni ile ne yaptıksa olmadı hem kendi sektörün hemde diğer arkadaşlarımızın tıkandığını gördüm ,cirolarda korkunç yüzde 90 a varan inişler oldu... Ardından 1 iş kurma projem sermaye yetersizliğinden olmadı,2 iş yerininde anahtarını aldım son dakkada pürüzler çıktı....Ama biz biraz eski toprağız savaşçıyız yani devam ettim.En son bu işi yapmaya karar kıldım.Yaşım kırk tekstil,mobilya, halı,sigortacılık turizm,gıda,emlak çalışmadığım sektör kalmadı.Hem toptan hem parekende,hem işçi hem müdür,hem patronluk yaptım..Diğer arkadaşlarımın hepsinin farklı özellikleri var tek ortak yanımız emlak ve satış..Hepimiz ayrı ayrı zaten bir şeylerle uğraşıyoruz.İçimizden biri Rus rehberi onlara burda turizm dışında daire almaları, eşya edinmeleri,dekerasyon gibi hizmetlerde veriyor.Diğer birimiz,hem emlakçı hem reklamcı hemde,web sayfası pazarlıyor,başka biri takı tasarlayıp satıyor ve dekarasyonla uğraşıyor artı gene emlakçılık yapıyor.Birimiz belediyeden yeni emekli emlakçılık yapıyor her kurumda arkadaşları var...Birimizin kardeşi avukatlık bürosunda her türlü icralık yada icraya düşmek üzere olan gayrimenkül oto vb gibi onun takibini yapıyor.İki arkadaşımız da inşaatlar için her türlü malzemeyi teklif verip satışını yapıyor,klima ,parke mobilya,g.ısı ,ferforje demir vs....Bu arada 2-3 tane de al sat yaptığımız paralarına para kazandırdığımızda sermayedarlar var..Ben tüm bu arkadaşlarla birleşip bir şirket kuralım,elit bir muhitte öyle 3+1 değil tripleks,5+1+,6+1,7+1 bir yer tutalım 2 tane sekreter,toplantı odası lobi sekrataryalı bir yer tasarladım..Kirası 1100tl ile 2500tl arasıda 4-5 yer buldum.İçimizden birine imza yetkisi verelim her kez patron olsun hemde dilediğimiz işi dilediğimiz kimse ile yapma olayımız olsun istedim.Artı dileyen emri altında istediği kadar eleman çalıştırabilir.Sektörlerimizde birbiri ile bağlantılı olduğu için de bir arada olmanında yararlı olacağı fikrindeyim.Bu sistemde başlangıçta 2000-5000 tl arası bir sermaye yeterli yani 20000 tl gerekmiyor,hemde 3 aylık tüm giderler içinde,zira ilk 3 ay pek bir şey olmaz..... artı aylık 2000 tl gideriizde tek başına göre bir araya geldimi 800-1000 tl ye düşüyor nerdeyse bir kira parasına...Zaten çoğumuzda bilgisayarlar,ofis malzemeleri ve bir sürü eşya var...Üstelik hepimiz de birbirini tanıyan bilen insanlarız..Sonra bir sürü de ilersi için yapmayı planladığımız projelerimizde var.Alın terinden akıl terine geçilen bilgi çağında bence iyi bir sistem..yani hem kurumsallaşacağız hem patron hem işçi olacağız hem maliyetlerimiz düşecek,hemde bir hareket ve prestij kazanacağız...Bunun benzerleri var aslında hayatımızda,avukatların birleşip şirketleşmesi,doktorların birleşip poliklinik hastane açması vb gibi.Burda şirketin türü önemli mesele zira aslında bir den çok sektörde görev alacağımız için adi ortaklık en uygunu gibi geldi ama biraz araştırınca Türk ticaret hukuğunda bu şirketin atlanmış olduğunu gördük.A.B.D ve batıda olan şey bizde yok ilginç yani..Herhalde LTD olacağız bakalım onda bu danışmanlık işini nasıl uyduracağız .Birde araç işi sakat zira sadece 2 kişide araç var,yetersiz,belkide çalıştırdığımız arkadaşlarda şart koymak lazım...Sizde rahatlıkla böyle bir oluşumu yapabilirsiniz hemde şu kriz zamanı risk almadan.Bakınız ben bu işi tekde yapabilirdim ,bu arkadaşlarıda yanımda kar ortağı yapardım hepside benle seve seve çalışır,ama para kazanan gider kendi işini açardı doğrumu,şimdi hepsi patron olacak yüzde 90 kazancı kendilerinin yüzde 10 gibi de giderlere gidecek.Artı ben onların onlar benim çevremi kullanacaklar...Varmı sakatı sukatı yok ...Bence sizde yavaş yavaş bu tarz yaklaşın olaya ,sadece para koymak isteyen arkadaşlarda böyle bir ekipten yararlanabilirler,bizim adına alım satım yaptığımız kişiler gibi,birde bayilik daha rahat alabilirsiniz bazı konularda..Hatta bizde kişi başı en fazla 5000 tl dedik,siz 20 binle başlasanız artan parayla daire alım satımı ,oto alım satımı ,parti malı alım satımı vb gibi bir sürü iş yapabilirsiniz...Bence bu sistemi iyice düşünün derim vakit kaybetmeden...

HEPİMİZE KOLAY GELSİN,
ALLAH TİCARETİMİZİ BEREKETLİ KILSIN DİYELİM...SAYGILAR..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
31 yorum
Üye2311 yazı
Evet konu başlığını 30 haziranda atmışız ,bu gün 11 eylül ,yaklaşık3 aylık bir zaman geçmiş,risksiz her halikarda kazandıracak,bir sürü iş kolunda yine bir sürü arkadaşla ortak giderlerin karşılanacağı kurumsallaşmanın sağlanacağı belkide ilersi için çok büyük işlere girişilebilecek bir komposizyon ortaya koyduk ,görüyoruz ki insanlar yeterince okumuyor ve ne bir yorum, nede bir güzel ortaklık teklifi yada evet bende burda bu tür bir oluşuma gitmeye çalışıyorum yorumları,halbuki şu kriz zamanında istemiştim ki bir kaç kişi de olsa birilerin işini görür bu yazı,arkadaşlar tek taştan duvar olmaz,tek tek eriyeceğinize bir araya gelin her kesin patron olacağı verimli oluşumlar da bulunun,hemde hiç vakit kaybetmeden ,saygılarımla..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama