Değerli kardeşlerim yıl 2009 ,gündemler hep aynı,ekonomik sıkıntılar,kriz,sivil asker diyalogları,siyasetin,medyanın,sivil toplum örgütlerinin,sendikaların,ağalıkların ortasında kısır çekişme ve rant paylaşımında unutulan vatandaşlar...Halka yedirilmeye çalışılan börtü böcekli uzak doğu veya batı menşeli yemekler...Valla sizi bilmem ama benim midem kaldırmıyor artık ve bu yüzden o yemeği kim pişirip önümüze getiriyorsa ben almim, kendi yesin afiyetle yesin diyecam ama ,onlar zaten bu kötü yemeği bildiklerinden dışardan paket sipariş verdikleri muhakkak...Bakınız hala aynı hikayeler masallar devam ediyor,cumhuriyetin ilk yılları Türkiye nin yüzde 30 u orman,o zaman böyle mühendis,bekçi,araç kurum ,uçaklar,helikopterleri yok ormancılarımızın ,sonuç şimdi hepsi var ,orman alanlarımız yüzde 10 a inmiş.. halada azalmada..Türkiye hesabta bir zamanlar kendi kendine yeten ülkeler listesinde 5-6 ülke arasındaydı ya şimdi,ilk okullarda 70 li yılların sonlarında bize hayvan ıslahını,meraları,su kaynaklarını,tarımda verimin artırılması gerektiğini anlatıyorlardı..Gelekim Türkiye de pahalı et fiyatlarına ... Dikkate alındığında hala hayvanların verimsizliği küçük işletmelerin yetersizliği vs konuşuluyor.. Tarımda aynı yine, endüstri bitkilere önem verilmesi ,sulama kaynaklarının verimsizliği,üretimin artırılması vb gibi devam ediyoruz...bu arada nihayet oda bir kaç iyi girişimci sayesinde sulamada damlama tekniğinin önemini kavramış yetkililerimiz... AFERİN .Teröre gelince hep durdurun şu kanı deniyor,şehitler ölmez deniyor ,kanları yerde kalmayacak sözleri..çözümlerden bahsediliyor,bir sürü uzman ,akademisyen, yazar konuşuyor,sonuç sıfır.İşsizliği azaltacağız söylemi var bide seçim programlarında her keze iş, aş vaadleri,rekor kırıyoruz işsizlikte şimdi..Hala pin pon topu ile enflasyon hesablanıyor,hala birileri rakamlarla oynuyor.Halka hizmet hakka hizmet deniyor ama kim gelirse gelsin bir taş koysa bir yere altından rant çıkıyor.Tüm Türkiye nin rantını 5 milyona yakın bir kısım yiyiyor,küçük Danimarka lılar,diğer 65 milyona aş , kömür ve umut dağıtıyoruz..Ondan sonra kişi başına milli gelirimiz 10000 dolar,benim dolarlarımı kim aldı cevap yok...Yolsuzluklar almış gidiyor bir tek siyasi içerde değil ,malum asker topluyoz piyasadan yada yargılamak için paşa bakıyoruz.Ne demokrasiymiş ben cocukluğumda duyuyordum emekli olacam hala bize pas vermiyor semtimizden de geçmiyor.Millet bir Vatansever bir harbi Türk, harbi Müslümanki sorma...camilerimiz her cuma full,ümreler, haclar,çok iyi valla.Ama ne işse cezaevlerinde yer yok,piyasada dönen çeklerin senetlerin haddi hesabı yok....Hani Müslümandık, Türk tük... bunlarımı emrediyo bu iki değer..Ve bunlara sebeb olanlara bakıyorsun yeşili turuncusu ,kızılı her tür sermaye var.. Tüm siyasiler bankalar aydınlar mutlu...hepside iyi takip ediyor iyi iş çıkarıyorlar... ...Adalet reformu şart deniyordu şu an hapishanelerde tutukluların yüzde 45i suçunu bilmiyor daha yargılanmayı bekliyor.Eğitim şart deniyordu üniversiteliler iş bulamıyor yada askeri ücretle çalışmaya zorlanıyor.Gelir adaleti dağılımı haksızlığından bahsediliyordu,bırakın zengin olmayı orta direk kalmadı ortada.Bu arada lüks tüketim satışları kriz falan dinlemiyor.Tek dünya standartlarının üstünde kurumumuz ordumuz var,dünyada ilk beşte,Natoda A.B.D den sonra 2nci,10.000 askeri bir yere sokup burnu bile kanamadan çıkarabilen nadide kurumumuz,depremde,selde,yangında,kan bağışlarında,doğularda ,kırsalda,devletin karayolu, dsi si,kaymakamı ,valisi,öğretmeni,sağlıkçısı kısaca her şeyi,dünyada aldığı her görevde yüzünün akı ile çıkan,forsu bayrağı sakat bölgelerde takdir gören can kurtaran... Bu milletin gözbebeği,hatta onlar dıştan biz içten yıkılmamamıza sebeb ...aile kurumundan dan sonraki tek engel.EVET ŞİMDİ HER İŞİ ÇÖZDÜK SIRA ORDU VE MENSUBLARINDA HAKLISINIZ YUKARDAKİLERİNİN TÜM KABAHATLİSİ DE BUNLAR ZATEN,HEM YAN GELİP YATIYORLAR,HEMDE MİLLETİ SÖMÜRÜYORLAR,HABİRA YURT DIŞINDA DA KEYİF SÜRÜYORLAR...BAKIN ORDUYU ADAM EDİN TERÖR FALAN SIKINTI KALIYORMU ,KALMAZ TABİ ÇÜNKÜ VATANDAŞTA OLMAYACAK,VATAN DA... HAYIRLI İŞLER...KINA TİCARETİNE AĞIRLIK VERMEK LAZIM BU GİDİŞLE ÖNEM KAZANACAK SEKTÖR OLARAK GÖRÜNÜYOR...SAYGILAR..