Değerli kardeşim,
Yazınız bence en önemli gündem maddesi.
Yayın editörümüz uyarı yazısıda bu tür önemli konuların sitedeki tecrübelerle hep siz biz e dönüştürülme kaygısı, şimdi siz tabii ki burda siyasileri eleştirirken icranın başını da eleştirmek zorundasınız. Birileri de burda geçmiş de şuydu buydu diyip sizi taraf olmakla suçlaması da kaçınılmaz görünüyor. Evet biz bu yüzden genel konjöktörü konuşalım şahıslara ve kurumlara inmeden. Şimdi bakıyoruz her tartışmada aynı şey yaşanıyor, örnek yabancı sermaye gereklimi gereksizmi.Hemen gerekli diyenler bir taraf gereksiz diyenler bir taraf... Bir türlü bunun ortası bulunmuyor, yada olmalı ama bu tarz denmiyor. Sonuçsuz kısır tartışmalar şeklinde oluyor ve en çok sesi çıkan en çok bağıran haklı gibi bir durumda kalınılıyor.
Ben yabancı yatırımcı şart, vergi oranları düşürülmeli, bürokrasi azaltılmalı taraftarıyım. Zira toplama, çıkarma, bölme, çarpma, bir de yüzde hesabı biliyorsanız, piyasanın arz ve talep üzerinde yönlendiğini de dikkate alır, az olan şeyin değerli çok olanın değersiz olduğu dünyamızda, Amerikayı yeniden keşfetmeye çalışmazsak çok iyi sonuçlar alınacağı kanaitindeyim.
Bugünkü siyasi konjöktöründe kişilerden değil sistemden kaynaklanan sorunları olduğuna inanıyorum, sistemi düzeltmeden yapılan işi de eski bir binanın restorasyonu olarak görüyorum. Evet güzel oluyor ama çağımızın gereklerine cevap veremiyor maalesef..
Bence şu an en büyük sorun finansman. Yaklaşık 2 yıldır piyasalar da ciddi sıkıntı var, devlette vatandaşta, şirketlerde borçlu... Bu borç her geçen gün büyüyor. O zaman tek çıkış ne yapıp yapmalı batı değil dünyadaki diğer, körfez sermayesi gibi sermayenin ülkemize girişi sağlanmalı. Ayrıca sadece ülkemizde değil diğer ülkelerdede yöneticilerin doğru kararları geç alması sistemin yavaş işlemesi meseleside var, bir örnek verirsek islami ortak pazarın kurumlar değil gelişen internet alt yapısı ile,birey ve tek tek şirketler aracılığı ile çaktırmadan oluşacağına inanıyorum..Devletin işletmesi falan olmamalı sadece meclisi mahkemeleri, polisi, askeri olmalı...
Özelleştirmeye evet ama bu adabı ile yapılmalı ben yaptım oldu değil komik iktisadi rakamlara görede değil.Bence çaresiz insanın yapamayacağı şey yok.Geçmişte kurtuluş savaşında da başarı bundan kaynaklanıyor,yoksa askeri, iktisadi,siyasi durumumuzun uygunluğundan değil.Tecrübeler ülkemizde sosyal bir patlama olmayacağını göstermişdir,o zaman iş bence sosyal dayanışma ile olacak gibi geliyor bunların örneklerinide görüyoruz.İşte avukatlar birleşiyor hukuk şirketleri,doktorlar birleşiyor poliklinik özel hastane,vb gibi gidiyor.Bundan sonrada esnaf ve iş adamları ,küçük sermayeli şahısların organizasyonları da takip edecek kanaatindeyim...
Yani artık nerde bu devlet,yetkili yokmu faslı kapanmak üzere,siyasetin gitgide de toplum üzerinde etkisininde yavaş yavaş kaybolacağı,bununda siyasi ve ekonomik hayatımıza bir çeki düzen vereceği inancındayım..
Başarısızlık başarıdır diyor geçmişte yaptığımız hataları tekrarlamadan bir birimizin hayatını güzelleştirip kolaylaştıracağımıza inanıyorum...
SAYGILAR..