İşinizi Bölenlerle Nasıl Başa Çıkarsınız? - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

İşinizi Bölenlerle Nasıl Başa Çıkarsınız?


bdilek
Kişisel Gelişim Editörü

Toplam 98 yazı
21/06/2009 :  16:40:28 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Gün içinde kaç kez bölünüyorsunuz? Muhtemelen, epey fazla… Program akışınızı kontrol edebildiğinize inanıyor musunuz? Yanıtınız hayır ise, işinizi bölenlerle başa çıkmak için önlem almaya ne dersiniz?

Bölünmeler, genellikle siz ve iş arkadaşınız arasında önceliklerin çatışması gibi bir durum olduğunda ortaya çıkar ve zamanı bir sünger gibi emer. Çatışmalara son verirseniz, bölünmelere de son verirsiniz.

Bölünmenizin nedeni siz misiniz? Bölünmeleri, işten kaçmak için bir özür olarak mı kullanıyorsunuz? Bir kez bölündüğünüzde, bunu, yapmakta olduğunuz işe ara vermek için bir özür olarak kullanmak cazip gelebilir. Bölünmeden önce nerede kaldığınızı not edin ve her şey bittikten sonra, işinize kaldığınız yerden devam edin.

Birinciyi bitirmeden ikinci bir projeye mi başlıyorsunuz? Bir başkasına başlamadan önce elinizdeki işi bitirseydiniz, kendinizi nasıl hissederdiniz? Yarım kalan işler, enerjinizi tüketir. Tam iş çıkarmak, başlangıçta çok zaman alsa da uzun vadede size zaman kazandırır.

İşinizi erteliyor musunuz? Ertelemeyi bırakın ve harekete geçin; işi hemen yapın! Dikkatiniz mi dağılıyor? Radyoyu kapatın; dış dünya sizi rahatsız ediyorsa, stor perdeyi indirin ya da masanızı kapıdan uzak bir yere yerleştirin.

Bölünmeyi Önleyecek 6 İpucu

Programlanmamış ziyaretler: Ofiste, meslektaşlarınızın kendilerini rahat hissetmelerini sağlayacak sandalyeleri ortadan kaldırın. Evde, arkadaşlarınızdan, ziyarete gelmeden önce sizi aramalarını rica edin. Ne de olsa, onca yolu boş yere gelmelerini istemezsiniz!

Telefonla bölünmeler: Sesli mesaj sisteminiz var mı? Varsa, günde birkaç saatliğine kullanmaya başlayın. Böylece, işinize devam etmek için, bölünmeden çalışabileceğiniz bir zaman dilimi kazanırsınız. Şirket politikanız gereği müşterilere “gerçek kişi” olarak yanıt vermeniz gerekiyorsa, bir meslektaşınızdan sizin adınıza not almasını rica edebilirsiniz. Onun biraz sakin zaman geçirmeye ihtiyacı olduğunda da siz telefonlara bakarsınız. Günün ilerleyen saatlerinde, çağrılara geri dönün. Her gün bir “telefon saati”niz olmasına dikkat edin. Telefon çağrılarınızı gruplarsanız, daha az zamanınızı alırlar; çünkü bölünmenize neden olmazlar. Artık, kontrol sizdedir.

Uzatılan konuşmalar: Konuşmayı uzatmayın ya da bölünmeyi uzatacak herhangi bir şey yapmayın. Biri masanıza gelir ya da size telefon ederse, ayağa kalkın. Ayakta konuşmak, rahatsız edicidir; dolayısıyla, bu tür konuşmalar, genellikle daha kısa sürer.

Rahatsız etmeyin: Gün içinde “yalnızca size ait olan bir zaman dilimi” programlamaya çalışın. Bu süre içinde, kapınızı kapayın; dışına “Rahatsız etmeyin” yazısı asın ve işinize devam edin. Aynı zamanda, meslektaşlarınızı görebileceğiniz bir zaman aralığı da ayarlayın. Onları bir kez eğittiğinizde, her gün yalnızca 10:00-12:00 arası müsait olduğunuz fikrine alışacaklardır.

Kibarca hayır demeyi öğrenin: Aşağıda, kimseyi kırmadan meşgul olduğunuzu söylemenize yardımcı olacak birkaç ifade şekli yer alıyor:

‘Kusura bakma, şu anda konuşamam; ama 11:00’den sonra müsait olacağım; arzu edersen o zaman konuşabiliriz’

‘Şimdi bir toplantıya gireceğim; yarın ilk iş seni arasam, olur mu?’

‘Seninle sohbet etmek güzeldi; ama şimdi bir raporu tamamlamam gerekiyor.’ ‘Yarın/önümüzdeki hafta yine konuşuruz’

Ofiste e-posta kullanımını teşvik edin: Sürekli bölünmektense, meslektaşlarınızdan, soru ya da fikirlerini e-postayla paylaşmalarını isteyin. Sizin için uygun bir zamanda yanıt verebilirsiniz.

Kaynak: Chrissie Slade

Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : Halkla ilişkiler
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

1.05 saniye.
04:38:55, 3 Mayıs 2024, Cuma

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım