Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Noter'ler Gerekli Mi ?

BaşlatanHaluk@BURSATarih20/06/2009 15:47:47Yorum12

İlk mesaj
Üye831 yazı
Noter'ler gerekli mi?
Devlet Noteri cebime sokmuş sanki, ortak mıyız kardeşim yaa, sermaye ortağı mıyız?

Bir iş yaptıracağız devletin kurumuna, önce git Noter'e. Eğer Noter'e gidiceksek devlet kurumları ne işe yarar? Süpedüz belgeli haraç sanki...

Şirketimde imza yetki belgemin süresi geçmiş süreyi uzattırıcam, önce notere git, neymiş imza beyannamesi al, ticaret odasına ***ür imzalat, tekrar beyannameyi al notere ***ür, imza sirküsünü al, bunun içinde ayrıca para ver...

Yaaa kardeşim iki kez notere, bir kez de ticaret odasına, neden kestiriyorsunuz insanları, *****lik değil mi bu yaaa?

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Yeni Üye29 yazı
devletin sokagina park edince serserilikten baska hic bir vasfi olmayan adamlara otopark parasi vermek neyse notere verilen paralarda benim gozumde devletin bizden zorla aldigi haractan baska bir sey degil
Nothing venture, nothing gained.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Esnaf
Üye782 yazı
Sorma ver dünyası ben güçlüyüm öyleyse benim dediğim olur..İstihdam yaratmak yerine herşeye vergi getiren zihniyet havadaki oksijeni kullanıyorsunuz diyede yakında vergi alabilir bunada hazırlıklı olun..
Üretim-istihdam-işgücü-kaynaklardan yararlanma ve olumlu kullanmak yerine herşeyini imf ye bağlarsan o da seni bu şekilde sömürür..Padişahım çok yaşa..
Allah yardımcımız olsun...
insanların en hayırlısı insanlara faydası olandır.

Yerleşim Türkiye / Elazy?Meslek Saty? / Pazarlama
Üye2311 yazı

Arkadaşlarım o ne noter işi ne devlet ne de özel sektör. Resmen işkence, nereye gitseniz sanki vatandaşın hiç işi gücü yok zamanı bol şehrin dört yanını turlatıyorlar, şuraya git şu belgeyi al o olmaz şuradan halledeceksin, bu eksik olmuş, sana bunu kim dedi, şu yetkili, ben değilim şurası, kredin onaylandı git 5 dk da bankadan al, vs vs.

Ben hayatımda ilk defa devlete, başbakanlığa bu zaman israfı, vatandaşa yapılan eziyetler gereksiz istenen belgeler, hakkında şikayet dilekçesi yazdım, ama nafile en büyük sermaye zaman maalesef Türkiye de ne değerini bilen var, ne de bu konuda çalışma yapan, ya paramızla rezil oluyoruz, noterde bekle, vergi dairesinde bekle, bankada bekle, ben de artık fobi başladı bir kurumla işim olduğunda salavat getiriyorum, Allahım öfkeme sahip çık diye dua ediyorum, yaşım kırk ama daha beni hayal kırıklığına uğratmayan, işimi pratik ve hızlı şekilde çözen hiç bir kurum veya şahsa denk gelmedim.

Geçenlerde kız kardeş evinden taşındı yanımıza yerleşti, vatandaşlık gereği adresini eski muhtardan alıp yeni muhtara kaydettirecek. a semtinden kaydını aldı, b semtindeki karakola gitmesini söylemişler, b semtinde işi bitince c semtindeki muhtara gidiyor, muhtar d semtinde il seçim kurumundan bir yazı istiyor, sonrada bana gel diyor.

Şimdi bu kadar basit bir işlem için şehri tavaf ettirmek nesi. Ulan bunun hastası var, yaşlısı var, işi gücü olanı var, iş toplantısı olanı var, yanında 50 kişiden sorumlu müdürleri var yöneticileri var. Adamı resmen posta gibi kullanıyorlar. Önünüzdeki bilgisayarlar, fakslar, yazıcılar, telefon, internet, benim nüfus kağıdımdaki vatandaşlık numaram, vergi numaram ne işe yarıyor?

Bütün bu işlemleri bana yaptıracak memur gibi işçi gibi kullanacaksanız siz ve kurumunuz, elemanlarınız, alt yapınız neye yarıyor? Zaten her alımda satımda dolaylı direk elimizi cebimize sokuyorsunuz, birde bu azımsanamayacak paraları niye ödüyoruz. Ondan sonra millet kayıt dışı, kanunsuz, vergi vermiyor düzenbaz, söylemleri, peki siz nesiniz yasal eşkıyalık, tefecilik, dolandırıcılık değil mi, en son bu tapu işinin de içine etmediniz mi? Nasıl yanlış işler yapıyorsunuz. Hiç mi uzmanınız işi bilen adamınız yok.

Söyleyeyim bunların tek uzmanlık alanı vatandaşa iş çıkarmak. Emekli olunca birde demezler mi bu ne ya diye, sanki çalışırken vatana millete hayır ettiler de. Kardeşlerim ben bilgisayarı açarken, dışarı çıkarken ilk besmele çekiyorum , sonrada ya sabır diye dua ediyorum, acaba tesbih satışları nasıl gidiyor, malum her yerde kriz var ya.... Saygılar..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye281 yazı
Bizde ki anlayış vatandaş devlet için vardır anlayışı. Ne zamanki devlet, vatandaş için vardır anlayışı , dar kafalı yöneticilerin aklına yatar , o zaman bu dertlerin hiç biri kalmaz.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
Üye137 yazı
çok güzel,harika bir konu,peki bize bunları yaptıranlar kendi içimizden çıkan sade vatandaşlar değilmi,peki işin farkında değillermi,elbette farkındalar,daha dün avazı çıkana kadar isyan edenler bugün yönetici değillerimi,o kadar eminimki,şu anki yönetimde olanlar sade bir vatandaş olsalardı onlarda mutlaka buraya bir eklenti yaparlardı,ve yine çok eminim ki burada bu kadar isyan edenler yarın öbürgün yönetici olsalar aynı düzeni devam ettirirler,biz çuvaldızı karşı tarafa batırırken iğneyi hiç kendimize batırmıyoruz,kendimizi onun yerine hiç koymuyoruz

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Tekstil
Üye831 yazı
serkan_s sana katılmıyorum bizlerden biri olsalardı sistemi değiştirirlerdi bizler asla onlar gibi olmayacağız zaten olamayız da,olabilseydik burada koniks'te bu konuları tartışmazdık gibi geliyor bana.

Üye112 yazı
Ne demişti??? Sn:Başbakanımız..cezaevine girerken ''ADALET HERKESE LAZIM ''demişti...
Bazen düşünüyorum da ne kadar doğru bir lafmış....

Ha noter konusu ile alakası ne denilecek olursa?Düzeni değiştirmeye gelenler düzenin çarkı oldular ha noter ha sanayi odası farkı ne ??? Hepsi sırtımızda kambur olmaya devam ediyor...???

(Yapılan yorum siyaset değil,tesbit amacıyla yapılmıştır.Siyaset yaptın diye 1 arkadaşım yorum yaparsa akıl sağlığından şüphe duyarım)
Msn ve mail adresim maydin678167@hotmail.com

Yerleşim Ukrayna / LuhanskMeslek Saty? / Pazarlama
Üye2311 yazı
TAMAM SAYIN AZE NOTER LAZIMDA A.B.D DE GELİR AYRI BURDA AYRI BU MASRAFLAR BİRAZ ABARTILI GELMİYORMU,BİRDE TAMAM ANLADIKTA İMZA VAR TC NOSU VAR HER ŞEY NOTERE NİYE GİDİYOR,ARKADAŞLARIMIZ BUNA DEM VURUYOR,BİDE PARA KOMİSYON BİZDEN EZİYET BÜROKRASİ KARŞIDAN,BEN ALMANYADA KREDİ ALIRKEN AİLEMLE GİDERDİK,YARIM SAAT BİLE OLMAZ YA VERİRLERDİ YA VERMEZLERDİ,ŞİMDİ BU DEDİĞİM BENİM ÇOCUKLUĞUMDA 80 LERDE, SENE 2009 DAYIZ ŞİMDİKİ SİSTEME Bİ BAKIN BAKALIM NE GÖRÜYORSUNUZ..SAYGILARIMLA..

Üye831 yazı
Sayın aze2818,yazınızdan anladığım kadarıyla sizin kurumlar ile hiç işiniz olmamış,başına gelmeyen bilmez derler.Örnek vermek gerekirse ülkemizde Tapu dairesi diye bir kurum var zaten gayrimenkulu alırken satarken soruyor sahiplerine paranı aldınmı diye.O zaman bu durumda şöyle bir soru geliyor aklıma,şimdiye kadar Noterler hep vardı,ülkemizde bir sürü yolsuzluklar oldu Noterler neredeydi,neden Noterler sorumlu değil bu yolsuzluklardan,Noterlerin onayından geçmiyormu evraklar.Ticaret ile iştigal eden gerek Tüzel gerek özel kişilerin Noter'de ne işi var kardeşim Ticaret odaları Noterler kadar birşey bilmiyorsa Ticaret odaları neden var.

Üye2311 yazı
ARKADAŞLAR İŞ DÖNÜYOR DOLAŞIYOR KİMSENİN İŞİNİN HAKKINI VERMEDİĞİNE VATANDAŞIN SAHİPSİZLİĞİNE,SAYIN AZE BEN BU KAMU VE BANKACILIK SEKTÖRÜNDEKİ GİT GEL VE ZAMAN İSRAFLARINI BAŞBAKANLIĞA ŞİKAYET ETTİM DEDİM BU GENEL DURUM NE,SANKİ KİMSENİN İŞİ GÜCÜ YOK BUNLAR İSTEDİĞİ KADAR BEKLETİYOR,İSTEDİĞİ GİBİ ŞEHRİN HER YERİNE ŞURAYA GİT ŞUNU AL ŞUNU GETİR,ADAMI KULLANIYOR BU KADAR ALT YAPI BİNA MEMUR NE İŞE YARIYOR DEDİM,BANKAYA GİDİYOSUNUZ BİR FOTOKOPİ LAZIM MIŞ ŞURDA BİR KIRTASİYE VAR GİDİN MUHABBETLERİ BİLE YAŞADIM GÖRDÜMKÜ HER ŞEYE EVET DEDİĞİMİZ UYSAL OLDUĞUMUZ SÜRECE BUNLAR ABARTIYOR RESMEN.İŞTE BURDAKİ FERYAT BU ,BİR GÜN BİRİNDEN AYAKKABI YERLER AKILLARI BAŞLARINA GELİR...ZİRA BİZ ESKİ KUŞAKLAR KALENDER MEKTEBİZDE YENİ KUŞAĞA YAPAMAZ BUNLAR.DEĞİŞİM ŞART DİYORUZ.EĞİTİMDEN ÖNCE..

Yeni Üye1 yazı
arkadaşlar noterlerin yoğun bir denetim süreci vardır. bu denetim sonucunda kanunlara aykırı bir durumla karşılaşıldığında notere çok ağır cezalar veriliyor. bu yüzden noterlerin yanlış bir işlem yapmaları çok zor. yani konuyu özetle şu anda türkiye'de en güvenilir kurum noterler olarak gözüküyor. noterlerle bu kadar işli dışlı olmanızın sebebi bu. ben noter değilim ama nasıl işlediğini biliyorum. mesela notere giderken nüfus cüzdanınızın 10 yılı geçmemesine ve soğuk mühürünün olup olmadığına dikkat edin yoksa işleminiz nüfus dairesine kadar uzayabiliyor. buradan noterlerin ne kadar hassas davrandığını anlayabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ö?renci