İnternet İhracatçıya Nasıl Yardımcı Olabilir? - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

İnternet İhracatçıya Nasıl Yardımcı Olabilir?


dt_turan
Girişimci Editör

Toplam 544 yazı
11/06/2009 :  08:47:30 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


İnternet, iletişimin telefon hatları aracılığı ile sağlandığı dünyayı saran bilgisayarlar ağıdır. 20 yıl önce belli bir topluluk içinde bilgi paylaşımı amacı ile kullanılan bir kanal olarak başlamıştır. Günümüzde, önemli firmalar ve pek çok kamu kuruluşu veya özel sektör kuruluşu İnternet’te bulunmakta ya da diğer bir deyişle bir siteye sahip bulunmaktadır. İnternetin kullanımı çok hızlı bir şekilde gelişmektedir. Küçük ve orta ölçekli firmaların İnternette varlığı giderek daha fazla hissedilmektedir.

İnternet ihracatçılara şu konularda yardımcı olabilir:

Firmanın faaliyetlerini tanıtmak: İnternet, firmaların faaliyetlerini ayrıntılı olarak tanıtma ve müşterilerden doğrudan geri bildirim alma imkanı veren, potansiyel ticari ortaklarla temas kurmayı sağlayan ucuz bir yöntemdir.

Ürünü ya da hizmeti tanıtmak: İhracatçı, İnternette ürünü ya da hizmeti konusunda kolayca bilgi alınabilecek bir site oluşturabilir. Bazı ülkelerde internette bir siteye sahip olmak, güvenilirlik kazanmanın ve müşteri ile ilişkilerin devam ettirilmesinin temel unsurudur.

Yabancı pazarları araştırma: İnternet, farklı ülkeler, uluslararası pazarlar, uluslararası ticaret, ürünler, üretim metodları, ürün ve üretim konusunda yeni icatlar vb. konularda bilgi alınabilecek bir kaynaktır. Ek olarak istatistiki bilgi, şirket listeleri, devlet ve özel kuruluşlar hakkında bilgi, uluslararası anlaşmalar konusunda bilgi de sağlamaktadır.

İnternet sürekli gelişen elektronik ticaret yöntemleri sayesinde, çok ucuz maliyetlerle uluslararası pazarlamada etkin ve ekonomik bir alternatif kanal haline gelmiştir. İnternet, firmaların tanıtım ve potansiyel müşterilerle ilişki kurabilmesinin yanı sıra, en yaygın biçimi ile on-line pazarlama/internet mağazacılığı gibi elektronik ticaret yöntemleri ile de küresel bir pazarda, 7 gün 24 saat pazarlama ve doğrudan satış olanakları sunmaktadır.

Çok geniş ve görünüşte sınırsız bilgi alma olanakları sunan İnternet’in kullanımı, bu konuda yeni olan küçük ve orta ölçekli firmalara çok zor görünebilir. Dolayısıyla İnternet’i daha etkin kullanabilmek için, nasıl çalıştığı hakkında bazı temel bilgileri öğrenmek önem kazanmaktadır. Temel bilgiler öğrenildikten kısa bir süre sonra, ihracatçı İnternet’ten bilgi almanın, bir telefonun tuşlarına basmaktan daha zor olmadığını görecektir.

Eğer ihracatçı henüz İnternet’e bağlanmamış ise, bu hizmeti almak için gerekli işlemler ve abonelik maliyetleri hakkında bilgi toplamalıdır.

Aşağıda, İnternet hizmetleri için bazı genel terimler verilmektedir.

Bookmark: İnternet hizmet sağlayıcılarının, kullanıcıların belirli bir site ile kestirmeden bağlantı kurması olanağını sağlayan bir işlemdir. Belli bir konu için her seferinde İnternet’i taramak yerine, kullanıcı bu siteyi bookmark’a ekleyerek, daha kısa sürede istediği siteye girebilir.

Browser (Tarayıcı): Dünya Bilgisayarlar Ağı’ndan (World Wide Web: www) bilgi alırken kullanılan bir WEB göstericisidir. En çok tanınanlar Netscape Navigator ve Microsoft Explorer’dır.

Hyperlink: World Wide Web kaynakları arasındaki bir bağlantıdır. Hiperlinkler genellikle mavi bir renk içinde ya da altı çizili olur. Kullanıcı bir hiperlink seçtiğinde, tarayıcı belirtilen sayfayı çağırır.

İnternet sitesi/Web sitesi: Bunlar, belli bir formatı olan yazı ve resimler içeren ve site olarak bilinen dokümanlardır. İhracatçılar, firmalarını ve ürünlerini tanıtmak için İnternet’te bir sayfa açabilirler.

Search engines (Arama Motorları): Bu internet hizmetleri, kullanıcıların, bir anahtar kelime (konuyu tanımlayan bir kelime ya da kelimeler) yazarak, belli bir konu hakkında bilgi bulmasına olanak tanır. Arama motoru, böylece konuya ilişkin tüm bilgileri bulur. Genelde kullanılan arama programları Google, Yahoo, Alta Vista, Excite ve Lycos’tur.

Web Directories (Web Rehberleri): Bunlar İnternet sitelerinin indeksidir. Özel sınıflandırma grupları halinde bulunan bilgilerin alınabildiği, kart ansiklopedileri gibidirler. Web rehberlerinin bazı örnekleri, Yahoo ve MSN’dir.

World Wide Web: Genelde www olarak isimlendirilen ve İnternet’te en çok kullanılan uygulamadır. Bir hizmet sağlayıcıya bağlanan herkesin, İnternet’ten metin, ses ve görüntü şeklinde bilgi almasını sağlayan bir sistemdir.

Kaynak: igeme.org.tr

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Bilgisayar-Bilişim

 UYARI: Sitede yer alan ilanların doğruluğundan ilan sahibi sorumludur. Tanımadığınız kişilerle ticaret yapmayınız, yapıyorsanız dikkatli olunuz, tedbiri elden bırakmayınız, denemeden görmeden almayınız, alışveriş yöntemi olarak garanti yöntemler seçiniz. Hiçbir zaman kesinlikle birilerine para yada mal göndermeyiniz veya hesabına para aktarmayınız!
Detaylı bilgiler ve sorumluluklar için kullanım şartlarını okuyunuz.

  • İlanın kalitesi ve ilan sahibinin yaptığı önceki alışverişler için ilan sahiplerine referans sorabilirsiniz.
  •  

    Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

    Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

    Üye olarak:

    • Yeni yazılar gönderebilir,
    • Varolan yazılara yorum yapabilir,
    • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

    » Hemen üye olmak için tıklayınız.


     

    1.08 saniye.
    13:25:46, 28 Mart 2024, Perşembe

    Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

    Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

    © 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım