Krizde İş Aramanın Püf Noktaları - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Krizde İş Aramanın Püf Noktaları


dt_turan
Girişimci Editör

Toplam 544 yazı
23/04/2009 :  20:08:42 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Ekonomik krizle birlikte işsizliğin her geçen gün arttığı ve 3 milyon kişinin işsiz olduğu Türkiye’de, çeşitli kanallardan yeni iş bulabilmenin püf noktalarına ilişkin yöntemlere ilişkin bilgiler de sıklıkla paylaşılır oldu. Başarılı iş arayan olabilmek için bazı şirketler kurslar açarken, bazıları da verdikleri tüyolarla iş arama rehberleri sınıyor.

İşte kalma ve iş bulma kursu
Adana NLP Kişisel Gelişim şirketi kriz ortamında işte kalıcı olmanın ve yeni iş imkanı bulabilmek için başlattığı ’altın bilezçik sertifika programı’nda iş arama sürecinde olanları ya da bu sürece girecek adayların, mevcut bilgi, beceri ve yeterliliklerine artırmalarına ve rakiplerine rekabet üstünlüğü sagğlayacak kazanımlar edinmelerine ve bunları süratle hayatlarına uyarlamalarını sağlamayı amaçlıyor. Kursta, etkin iletişim, insan kaynakları yönetimi, girişimcilik ve inovasyon, durumsal liderlik, kriz ortamında satış psikolojisi ve ikna yöntemleri, irade ve stres yönetim yöntemi dersleri veriliyor. Belirli bir ücret karşılığı verilen kursta, kariyer planlamasının nasıl yapıldığına ilişkin de bilgiler aktarılıyor.

Seçimi yap, hedefini belirle
"Sen bir CV’den daha fazlasın!" yaklaşımıyla Türkiye’de internet sitesi açan online karıyer ağı Monster de, adaylara kendilerine uygun, hep hayalini kurdukları işlere ulaştıracak seçkin markalarla buluşturmayı hedefliyor. Başarılı bir ’iş arayan’ olabilmek için sakin, sabırlı ve proaktif olma önerisini getiren Monster, hedeflerin ulaşılabilir ve gerçekçi olması,kişinin üzerinde ağırlık yaratması gerektiğini belirtiyor. Şirket, zamanın ve enerjinin verim alma şansının en yüksek olduğu iş fırsatları için harcanmasını da öneriyor. Monster’ın iş ararken izlenilmesi gereken yola ilişkin önerilerinden bazıları şöyle: Adım adım ilerleyin ve öncelikle kendinize haftalık hedefler koyun. bu hedefleri belirlerken asıl amacınıza uygun olduklarına emin olun. Her hafta listenizdeki tüm hedefleri tamamlamış olmak zorunda değilsiniz; gelişen ve büyüyen sektörlere odakrlanın; sanal ortamda profesyonel olarak yer alın; CV’nizi (özgeçmiş) online olarak paylaşın; iş başvurusuna gitmeden önce şirket hakkında bilgi edinin ve size mulakatta yöneltilecek sorulara çalışın; pozitif olun."

Özgeçmişe bakılıyor
Her üniversiteliye bir iş projesi yürüten Secretev ise, özgeçmiş (CV) yazmanın önemine dikkat çekerek, insan kaynakları yetkililerinin veya bölüm yöneticilerinin bir özgeçmiye 20-30 saniye baktığını, bu nedenle okumaya devam etmelerini sağlayacak bilgilerin özgeçmişte yer alması gerektiğini belirtiyor. Secretev yöneticileri, özgecmiş girişinde kariyer özetinin olması gerektiğini, son işten geriye doğru deneyimlerin kronolojik olarak gösterilmesi, kolay okunabilen, profesyonel bir formatta yazılmasını öneriyor. Özgeçmişte hobiler yazılırken ’kitap okumak’, ’yürümek’, ’futbol oynamak’ gibi çok genel ifadelerden kaçınılması gerektiği vurgulanıyor.

Reddi kişisel almayın
İş arama sürecinizin başarıyla sonuçlanması için önerilen yöntemler şöyle:

- Net hedefler belirleyin 2009 yılında yeni işinizde olmak istediğiniz bir tarih belirleyin ve kendinize sorun. Bu tarihte ve önümüzeki beş yıl içinde kendinizi nerede görmek istiyorsunuz? Hedeflerinize ulaşmak için bir tarih belirlemek, bilinçaltınıza hedefinizle ilgili ciddi olduğunuzun mesajını verir.

- Kendinizi efektif şekilde pazarlayın. Gerçekten hangi işi istediğinizi anlamanız ve bu işe nasıl sahip olabileceğinizi planlamanız çok önemli. İş bağlantıları kurma becerilerinizi tazeleyin. Profesyoneller, arkadaşlarınız ve aileniz CV’nizi gözden geçirsin ve gerçekten çalışmak istediğiniz şirketlere birkaç proaktif başvuruda bulunmayı deneyin.

- Zamanınızı efektif kullanın. Keyif almadığınız bir işte yoğun çalıştığınız bir günden sonra, genelde eve gidip dinlenmek ve işten kopma ihtiyacı duyarsınız. Yeni bir iş aramaya zamanınız yokmuş gibi gözükür.

- Taktiklerinizi parlatın. İş aramak, devam eden bir süreç olduğu için, düzenli olarak gözden geçirme gerektirir. Eğer 50 işe başvurduysanız ve hiç cevap alamadıysanız, birşeylerin yanlış olduğu ortadadır. İşverenler, fazla nitelikli olan adaylar kadar az nitelikli adaylara karşı da ihtiyatlıdırlar, bu nedenle başvurularınızı doğru hedefleyin ve başvurduğunuz iş için en uygun aday olduğunuzu gösterin.

- Asla vazgeçmeyin. İş arayanların yaklaşık üçte biri, ilk iki ay içinde pes ediyor çünkü genelde yeni bir iş bulmanın çok kolay ve çabuk olduğu düşünülüyor.

- Reddedilmeyi kişisel algılamayın. Yıldızları parlamadan önce, Thomas Edison, Beatles ve J.K. Rowling, kariyerlerinin daha başlarındayken, defalarca geri çevrilmişlerdi.

Yazan : EYLEM DÜZYOL, Taraf

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Bilgisayar-Bilişim
shadow_of_a_dou
bt

Yeni Üye

Toplam 4 yazı
21/03/2019 :  00:46:05  Alıntı
iyi derecede ingilizce bilen, 14 yıllık iş tecrübesi olan ve istanbul kadıköy'de yaşayan bir bayanım. sayısal bir bölüm bitirdim ancak iletişim alanında çalıştım, tabiri caizse prezantablım, aktif araç kullanıcısıyım ve bir süredir aktif olarak iş arıyorum ancak kariyer siteleri ne kadar aktif olabilir tahmin edersiniz.
hem satış (ihracat dahil) hem pazarlama (dijital pazarlama da dahil) konularında bir personel desteği arayışınız varsa lütfen mesaj atar mısınız? primli sistemlerle özellikle ilgileniyorum hak ederek kazanmak için.

yine yurt dışında olup istanbul'da bir personel arayışında olan profesyoneller de mesaj atabilir.

yardımlarınız için çok teşekkürler. kriz döneminde iş aramak gerçekten hiç kolay değil.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Satış / Pazarlama
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

1.69 saniye.
20:36:01, 23 Nisan 2024, Salı

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım