"Eğer İnsan olmak hergün bir başka felsefeyi dolayıp diline bir başka maskeyle dolaşmaksa.. ve kim olursa olsun, hangi nedenle olursa olsun birine sırt çevirmekse.. Ben bir İnsan düşmanıyım bundan böyle.. Eğer vatan severlik sırf ekmek parası uğruna .. yahut bir yerlere yükselene kadar sistemin çamurlu dişlilerinden biri olmaya göz yummaksa .. Ben bir vatan hainiyim bundan böyle.. Eğer din İnsan'ı değilde gurupların menfaatlerini sürdürmek için mübah kılıyorsa diğer yaratılanlara yapılan kalleşlikleri.. Ben bir din düşmanıyım bundan böyle... Eğer Aşk ! Etin eti yer gibi boğuşmasından ve avuçlarında sıcak bir et hissetmekten gidemiyorsa öteye .. Ben taş kalplinin biriyim bundan böyle.. Eğer arkadaşlık ve paylaşılmış anlar sırf ölümlü menfaatler için atılabiliyorsa çöpe..
Ben Karlı doruklardaki uçurumlar kadar yalnızım bundan böyle !!!!!"
Merhaba Arkadaşım,
Senden bir alıntı ile başlamak istedim. Yazım konusunda çok yetenekli olduğumu söyleyemem. Bu yüzden senin yazdıklarından destek alarak bişeyler karalamaya çalışacam. "Arkadaşım" Diye başlamam umarım seni -özellikle soyutlamaya çalıştığın bir kavramın içine aldığımı, düşünmene sebep olmaz, Belki reflex, belki karşındakine bir sıfat belirtme gerekliliği, ne dersen de. Ve yine umarım ki "SEN" diye hitap etmemi bir haddi aşma olarak görmezsin.
Neden mi bu kadar incelik yapıyorum ? Çünkü yapmak istediğim; yukarda alıntı yaptığım yazıya bakarak arkadaşlık, dostluk, din, aşk gibi kavramların değerini bilip gerçek anlamda hakkını veren insanların da varlığını hatırlatmak. Bu dünya, sadece insanca yaşamayı bilmeyenler için yaratılmış bir dünya değil. Kendimizi bunlardan soyutlamak adına, acaba meydanı onlara bırakmıyormuyuz. "Tavşan dağa küsmüş, dağın haberi olmamış" hikayesi...
Yalnızlık nedir?
Çevremizde, sadece somut kişilerin eksikliğimidir acaba? Yoksa aynı hayat felsefesini paylaştığımız, kendi düşüncemizde, kendi fikirlerimizde kimsenin olmayışı mıdır? Eğer 2. si ise yalnız değilsin derim. Çünkü bunca güzel değerin içinde değersiz yaşayan bir toplumun parçası olmayı bende reddediyorum...