Ana içeriğe geç

Sanat, Edebiyat, Kitaplar

*STRES*

Başlatanm.sokerTarih04/02/2005 19:04:55Yorum7

İlk mesaj
Üye133 yazı
Olumsuz duygudan kaynaklanan stres beyin hücrelerini öldürüyor.

Sevdiğiniz birinin başarısını beklerken yaşadığınız stres vücudu rutinden kurtarıp, olumlu etkilerken, bir kaza anında yaşanan olumsuz stres beyin hücrelerinin ölümüne yol açıyor

* Stresin beyin hücresi üzerinde gerçekten öldürücü etkisi var mı?
Mekanizmasını tam olarak anlamasak bile stresin beyin ve vücut sağlığı üzerinde olumsuz birçok etkisi var. İlk olarak kan basıncını artırarak beyin olsun, kalp olsun tüm organları yıpratıyor. Stresin yanında ortaya çıkan duygular da çok önemlidir. Çünkü duygular maddelerin bir bakıma salgılandığını gösterir. Örneğin sevdiğiniz birinin başarısını beklerken duyduğunuz stresle, bir kaza anında yaşadığınız stres farklıdır. Olumsuz duygulara neden olan stres, beyinde öldürücü etki yapar.

Yale Üniversitesi Beyin Cerrahisi Bölüm Başkanı Dr. Murat Günel
**SökeR**

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Üye1122 yazı
Hayatımda tek çare bulamadığım şey strestir. Müthiş bir stresle boğuşuyorum, sürekli hastalanıyorum. Üzüntüleri, herşeyi, ölümü bile unutabiliyorum ama stresle başedemiyorum. Umarım beynimi bu yüzden kaybetmem. Bunun çaresini bilenler varsa çok güzel bir konu açalım.

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / GüzelyurtMeslek Bankacylyk-Finans
Üye133 yazı
bende yukarıda doktoru savunacak değilim ama bu cerrahın beyinden anlamadığı kanısına nasıl vardınız anlamadım sayın mim.
**SökeR**

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye1122 yazı

Sende stresden bence pek anlamıyorsun Mim. Sanki biraz olayı heyecanla karıştırıyorsun. Stres anlık bir olay değildir çünkü. Sürekli insanın içinde yer alır. Ben stresin baş düşmanı olarak sağlıklı beslenmekle, spor yapmak olduğunu düşünüyorum. Bunu yapmak içinde motivasyon bulmak lazım ben bu motivasyonu çoğu zaman bulamıyorum. Dediklerini heyecan konusunda kullanacağım Mim. Aşırı heyecan yüzünden iş fırsatlarını kaçırıyorum. Çoğu yerde başarısız oluyorum. Dün bir sınava girdim heyecanım yüzünden çok iyi bildiğim şeyleri bile cevaplayamadım. Allah'tan insanlar anladı da hakettiğim notu verdiler. Ama bir iş görüşmesi veya sınavında bunu anlayamıyorlar.

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / GüzelyurtMeslek Bankacylyk-Finans
Üye133 yazı
Meslektaş sayılırız Sayın MİM bende bilgisayarla uğraşıyorum.
Beyin vucudumuzu sadece sinirler yolu ile değil daha çok hormonlarla yönetir.Vucudumuzda bulunan birçok iç organımızın çalışmasını düzenleyen, organla beyin arasında bir sinirsel bağlantı yoktur(karaciğer,kalp,böbrek,dalak vs)yani beyin bir insanın vucudunu sinirler ve hormonlarla yönetir.Dolayısı ile uzun süreli çevresel olumsuz etkenler vucudumuzdaki bu iletişimi bozabilirler stres uzun süreli olduğunda beyindeki seratonin adında bir hormonun salgılanmasını azaltıyor bu hormonun kanda belirli bir seviyenin altına düşmesi sonucunda
da depresyon adı verilen hastalık başlıyor.Bu aşamada değil sadece beyin hücreleri vucudumuzdaki birçok hücre ölmeye başlıyor yani yaşlanma hızlanıyor bu aşamadan sonra bir insanın kendi kendine düzelmesi zorlaşıyor çünki aynı çevresel etkenler içerisinde yaşamaya devam ediyor. Amerika ve avrupada yani gelişmiş ülkelerin bir çoğunda insanlar stres ve depresyondan kurtulabilmek için yan etkisi çok az olan ve bağımlılık yapmayan yeni nesil anti depresanlar kullanıyorlar öyleki bu ilaçlar reçetesiz satılabiliyor ve sağlık kurumları bunları ücretsiz veribiliyorlarmış.
yani sayın mim hem doktor olmadığını söylüyorsun hemde üniversitede kendi alanında bölüm başkanı olan bir doktorun bu işten anlamadığını söylüyorsun olacak şey değil.
**SökeR**

Üye133 yazı
Yani bu yazıya nasıl cevap yazılırki sanki bir kör döğüş gibi strese girdim
saygılar;
**SökeR**