Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Ülker

BaşlatanhakanbulutTarih21/03/2009 22:07:38Yorum15

İlk mesaj
Merhaba,

Ülker yıllar evvel bisküvi, kek ve çikolatacı olarak bilinirdi. Gerçekten ürünleri kaliteli ve her kesime yöneliktir. En ücra bakkalda bile Ülker'in ürünleri bulunur.

Ülker'in gıda'da tekelleşme niyeti sizce ekonomimize olumlu mu yoksa olumsuz mu etki edecek?

Bu niyetin dayanağını soracak olursanız...

Toptan gıda sektöründe faaliyet gösteren bir firmada çalışmaktayım. Neredeyse her ay yeni bir ülker ürünü depomuza geliyor hatta biz istemeden ülker ürünleri üst distribütör tarafından sürekli gönderiliyor. Bizde mecburen bu ürünleri satıyoruz. Hatta, ülker ürünleri satmak firmamın işine daha çok geliyor. Örneğin ülker çorba ve bulyon grubuna knorr ürünlerine nazaran iki katı fazla vadeyle ödeme yapılıyor.

Ülker, çorba, bulyon, katkı maddeleri, ketçap, mayonez, pirinç, bakliyat, un, yağ, margarin, çay, kahve, süt, peynir gibi aklınıza ne geliyorsa gıdanın her alanında mevcut. son olarak ise superfresh'i satın alarak dondurulmuş gıdaya girdi.

geçen hafta ise makarnada tek marka olarak filiz satmaktaydık. aylık 50 ton kadar filiz makarna satıyoruz. bir baktık ki, ülker makarna çıkartmış, daha haberi gelmeden ülkerin makarnası depomuza indi. çok iyi bir fiyatla. satış baskısıyla filizi unuttuk, neredeyse bütün müşterilere ülkerin makarnası gönderildi.

yine aynı hafta, ülker dökme pirinç ve bakliyat sektörüne girdi, hali hazırda çalıştığımız bakliyatçılara hiç sipariş verilmedi ve bütün bakliyatımız ülker oldu.

Ürünlerin kalitesine lafım yok. Ancak şöyle düşünün. Makarna çıkartıyor, ünlü bir diğer markanın satışı düşüyor, diğer az bilinen marka ise neredeyse hiç satış yapamıyor.

pirinç ve bakliyata girdiğinde ise, diğer bir çok bakliyatçının şansı düşüyor.

hem rekabetçi fiyatla hemde iyi kalitede ürünlerle girmesi diğerlerinin şansını bitiriyor.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
15 yorum
Serbest bir piyasada tekelleşen mutlaka bir süre sonra sıkıntıya düşer düşmezse bile düşürürler. Ancak bu arada bir çok küçük firma çok üzülür.

Ülkerin piyasadan sildiği yabancı ürünlere üzülmüyoruz ama yerlileri de sıkıntıya sokuyorsa kötü bir durum. Piyasa serbest yapacak bir şey yok kendi dengesini kendisi kuracak.

Örneğin, Snickers yabancı bir maldı ve her aldığımda neden ülker bunu yapmıyor derdim. Sonra Metro mavi çıktı. Bakkallarda şimdi Snickers bulunmaz oldu.

Algida Panda yı yoketti şimdi Ülker Algida yı yokediyor. Kimbilir çıkar güçlü bir firma Ülker in piyasasını bozar.

Bu duruma engel olmak yanlış olur. Ancak kasıtlı bir tekelleşme yapılır hatta diğer ürünlerin dağıtımına taş konursa o zaman bir şeyler yapmak yanlış olmaz.

Düşüncem budur.

Saygılar. . .
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
ülker şu anda sadece iç piyasada degıl aynı sekılde balkanlar avrupa ve arap ulkelerınde en cok satan markaların başında gelmektedır.bıldıgım kadarıyla yurt dısındakı fabrıka ve depolarındada genelde turk kokenlı kısılerı calıstırıyor son olarak dunya cıkolata devı godıvayı kımsenın hayal bıle edemeyecegı bır fıyatla satın aldı ve şu an dunya çıkolata devı bır turk markası ve dunyanın her yerınde bınlerce noktada bu turk markası satılmaktadır.fabrıkalarında ayrımcılık yapmayan nadır holdınglerden bırıdır yanı basıkapalı veya acık herkes rahatlıkla sıkılmadan calısabılmektedır ınsanlarımız arasında ayrımcılık yapmaması cok sevındırıcı ve ınanıyorumkı gelecekte dunyada tanınan en buyuk turk markası olacaktır.
“Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur.” (N. F. Kısakürek)

Yerleşim Bulgaristan / Veliko TirnovaMeslek Ythalat / Yhracat

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akinselcuk
Serbest bir piyasada tekelleşen mutlaka bir süre sonra sıkıntıya düşer düşmezse bile düşürürler. Ancak bu arada bir çok küçük firma çok üzülür.

Ülkerin piyasadan sildiği yabancı ürünlere üzülmüyoruz ama yerlileri de sıkıntıya sokuyorsa kötü bir durum. Piyasa serbest yapacak bir şey yok kendi dengesini kendisi kuracak.

Örneğin, Snickers yabancı bir maldı ve her aldığımda neden ülker bunu yapmıyor derdim. Sonra Metro mavi çıktı. Bakkallarda şimdi Snickers bulunmaz oldu.

Algida Panda yı yoketti şimdi Ülker Algida yı yokediyor. Kimbilir çıkar güçlü bir firma Ülker in piyasasını bozar.

Bu duruma engel olmak yanlış olur. Ancak kasıtlı bir tekelleşme yapılır hatta diğer ürünlerin dağıtımına taş konursa o zaman bir şeyler yapmak yanlış olmaz.

Düşüncem budur.

Saygılar. . .

Evet açıklamanız çok doğru. Serbest piyasa kavramı sebebiyle kimse birşey diyemez elbet. ancak ben biraz duygusal yaklaşıyorum. mesela anadoludan bazı üreticiler geliyor, örneğin hazır çorba üretmek için dünyanın yatırımı yapmış ancak pazara bir türlü giremiyor. knorr başlı başına bir marka ancak gerek fiyat gerek vade yapısı itibariyle her zaman bir alternatif ürünü arattırıyor. ülker ise bütün alternatif ürünlerin önünü tıkıyor. çünkü marka bilinirliği yüksek, fiyatı iyi, vade açılımı uygun.

böyle bir durum mevcut.

her neyse, geçen gün konyadan iyi bir esnaf abimiz geldi, ürünlerini satmak istiyor, çokta güzel kaliteli ürünler yapmış, folyo ambalaj endüstriyel çorbalar üretmiş, çeşit çeşit. kıran kırana yaptık pazarlığımızı, fiyatı ülkerin %10 altına çektik, vadeyide 30 gün uzattık ancak satışa söylediğimizde hiç satılmayacağı söylendi. çünkü bu grupta knorr ve ülker dışında hiçbir markanın şansı yok maalesef. düşünün nestle'nin maggisini bile satamadık.

ne ne yazıkki her üründe böyle.

mesela ülker şuan baharatta yok. baharatla ilgili üç beş firmadan mal alıyoruz. onlarda tedirginler, ya ülker girerse diye. çünkü ülker baharata girerse gerçekten şansları yok.

duygusal yaklaşınca insan üzülüyor. bunca firma mal satamıyor ve çoğu kepenk kapatıyor.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Mesela Konya daki hazır çorba yatırımını yapmış mütesebbisimiz Ülkere gidip bölgesel fason üretim yapmayı teklif etse kendi başına pazar şansının kendileri tarafından yok edildiğini söylese durumu anlatsa, Ülkerle iyi bir anlaşma yapma ihtimali olabilir.

Tadelle bir dönem Karaman da Ülkerin kurmadığı bir tesiste Ülker adına başkaları tarafından üretilirdi. Hala öylemidir bilmiyorum ama bu yöntem hem Ülkeri büyütür hem de Ülkerden küçük bölgesel üreticiyi kalkındırır.

Ayrıca Ülkerin çok iyi bir istihbaratı var. Bölgenin birindeki yerel üreticinin imkanlarını, o üreticiden daha iyi biliyorlar şaşırıp kalıyorsunuz. Fakat olumsuz ya da acımasız bir yaklaşımları yok bildiğim kadarı ile.
tamnland.com

ulker in buyume ucma donemini arastirirsaniz anlarsiniz arkadaslar.yanli ve yandas duzen holdingi oldu oda....
baska ne denebilirki hukumete kim yakinsa imparatorlugunu ilan ediyor.tipki dogan holding gibi sektor farkli olabilir DUZEN ayni SISTEM ayni.YANLI YANDAS DUZENI .her donem her daim.kimle nasil basedeceklerki elbette yok olup gidicek digerleri .ne denir YAZIK....

Yerleşim / YzmirMeslek Yöneticilik
Arkadaşlar ülkeri iyi araştırmadan yorum yapmayın. Arkasındaki güçleri araştırın. Unutmayınki bir firma kısa sürede eğer bir yerlere geliyorsa bu sadece çalışmakla olmuyor.

Ülkerde yeşil sermayenin kalelerinden biri. Yukarda yazan bazı arkadaşlar var okudum hiç bir ayrım yapmıyorlar eleman konusunda diye. Ben ankarada otururken bizim apartmanda ve sokağımızda ülker çalışanları otururdu. Sene 90 ların başı hepsi tornadan çıkmış gibi sakallı çarşaflı gruptu ve eleman alacakları zaman ısrarla bu şekilde olan insanları arıyorlar.

Bakın eğer gerçekten biraz samimiyse ve anketlerdeki kadar ordumuza güveniyorsak onu takip etmekte fayda vardır. Bugün TSK ya ait hiç bir yere ülker ve ürünleri giremez. Hatta ordu ülkerin bu tekelleşmesini önleyebilmek için OYAK vasıtasıyla ETİ yi almış ve desteklemiştir.

Ben gerek şahsi ilgim gerekse tesadüfler sonucu bu din merkezli dayanışmanın çok tanığı oldum. Ne olursa olsun benim adamımdan olsun o kalkınsın.... kalkınsınki benin cephemde olsun bana bağımlı olsun mantığı...

Ayrıca sadece ülker değil arkadaşlar şu an meşhur bir çok holdingin geçmişi bu tür karanlık işlerle doludur. Yıllarca sırf kendi otomotiv ürünlerini satmak için demir yollarını engelleyeninden,,, dışarıya 1 liraya sattığını sırf rekabet yok diye kendi halkına 10 liraya satan sözde sanayicisine.

Konu harici olacak ama bu aralar gündemde olduğu için aktarıyorum çok geliştik ya birde hızlı trenimiz oldu. 95 yılında bir gazete haberi okumuştum Japonyada 40 yıldan fazladır hizmette olan ve ekonomik ömrünü tamamlayan hızlı tren yenileniyordu. Yani bizim daha yeni çok kısıtlı olarak tanıştığımız bir şeyi adamlar hemde 2. Dünya savaşında yerle bir olmalarına rağmen 60 senedir kullanıyor.

Bütün sorun yapılanlar gerçekten doğrumu yapılıyor gerekli olduğu içinmi yapılıyor bunlar hiç tartışılmıyor. Bu kadar sıkıntısı ve öncelikli ihtiyaçları olan bir ülkenin vatandaşları Ankaradan Eskişehire 1.5 saatte gideceğine 3 saatte gitsin ama dha öncelikli ihtiyaçları çözümlensin.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ynternet
sevgılı tırpan sene 90 lardada ve şu andada ulkerde calısan en az 20 tanıdıgım var ve hıcbırınde dedıgın gıbı karışlarla sakalmış bılmem neymış asla gormedım senın o gorduklerın ergenekoncuların destekledıgı hızbullah yada aczmendıcıler olmasın.cunku o donemlerde bunlar cırıt atıyordu.ordu meselesıne gelınce,ordumuzun tabanına bır sorsunlar ulkermı ıster etımı senelerdır ordunun destegını alan etı hıc bır zaman ulkerın karsısında rakıp bıle olamadı olamazda cunku ulkerın arkasında elıt secılmısler degıl halk var o yuzden dunya pıyasasında lıder zaten.

Arkadaşlar bence firmaların aldığı elemanların siyasi durumu konusunda firmaya bir eleştiri getirmemelisiniz. Bu durum her firmanın özgürlüğüdür. Hiç bir firma tam demokratik ve çok etik kurallara u**** eleman alamaz. en küçük firmada bile eleman ayrımcılığı bir nebze mutlaka olur.

Bazısı çok iyi sağlam referanslar ister, bazısı güzel bakımlı eleman arar, bazısı dini bütün eleman ister. Bu durumlardan herhangi birini ön planda tutmak bir noktada ayrımcılıktır. Daha başarılı olabilecek bir diğer kişinin önünü tıkamaktır. Fakat firmanın bir yargısı varsa yapacak bir şey de yoktur.

Akıllı bir firma iş bilgisini çabuk öğrenecek veya iş bilgisine hazır olarak sahip eleman almalı ve başarıyı çalışkanlığı desteklemelidir. Kapalı veya açık. Sırf görüşe uygun diye iş bilmez elemanı içine dolduran firma zaten bunun bedelini öder eğer hazır gelen bedava bir para kaynağı yoksa.

Ülkerden böyle bir önyargı ummam.
tamnland.com

Bu sistem diğer üreticileri yok etme sistemi,haksız rekabet,önüne geçilemez hırs ve sonunda BOOOOOM ! Zirve çok dar ve çok sivridir orada herkez uzun süreli konaklayamaz,bir gün çekerler aşağıya.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Serbest meslek
sonuçta rekabet adına çok iyi. hem fiyatlar hemde kalite iyileşir. tabii diğer firmalar rekabetçi davranırsa. ayrıca nestle ve diğer yabancı çikolata v.s ürünlerden se ülker ve eti yi yeğlerim.

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Memur
Sevgili ottoman ben gözümle gördüklerimi burda aktardım. Ayrıca ordunun tabanından neyi kastettiğini anlamış değilim (bir ordu mensubu olarak). Ben her türlü radikalliğe karşıyım gerek dinci olsun gerek *********. Ayrıca ergenekon demişsin hizbullah demişsin bu konularla ilgili bir bilgin bir belgen varsa söylede ordan bende bakayım öğreneyim birşeyler. Yok sadece hükümet ve onun yardakçısı medyanın anlattıklarıyla burda birşeyler yazıyorsan o zman biraz daha bekle bu işler bir sonuçlansın ondan sonra yorumda bulun bence.

sayın tırpan şu ana kadar forumdaki tum yazılarımı ınceleyebılırsınız ve mesnetsız bır yazım varsa buyrun soyleyın bende forumda bırdaha yazmayacagım soz verıyorum.
Sakallı kısılerı potansıyel tehlıke olarak gormenız ınanıyorumkı bu vatan ıcın canlarını seve seve veren osmanlının son zamanlarındakı cogu sakallı sehıtlerımızın ruhunu ıncıtmıstır.
Buyuk onder Ataturkun meclısı kurdugundakı dava arkadaslarınla beraber cektırdıgı fotograflara ıyı bakınız cogu sakallı hatta sarıklıdır.
Bu vatanı en az bızım kadar sakallıların coguda sevmektedır bundan emınım pekı neden sakallılardan bu kadar korkuyorsunuz merak edıyorum.

Ergenekon teror orgutunun sene 95 lerde hızbullah,sahte şeyh alı kalkancı ve aczmendıcılerı orgutledıgı ve kendı cıkarları ıcın kullandıgını belgelerıyle beraber hem gazeteler(d.medyada dahıl) hemde ınternet sıtelerı defalarca yayınladı bunları gormedıysenız hata benım degıldır.mesela alı kalkancı 28 subatın olusturulmasında gorevını en az hızbullahcılar kadar ıyı yapan bır aktordur.aczmendı lıderı muslum gunduzde kendı deyımıyle;'Tam tersine 28 Şubat'ı biz kullandık. Üstelik hedefi de tam tutturduk' demıştır.

BENİ FADİME İLE EVLENDİRDİLER

Polisin sorguda Kalkancı'ya, Fadime Şahin'le ilgili sorular sorduğu da öğrenildi. Kalkancı, başına gelenlerden çok korktuğunu ve pişman olsa da bir noktadan sonra geri dönemediğini belirterek, "Bana para yardımında bulunanlar, Veli Küçük benden Fadime Şahin'i nikahıma almamı istedi. Fakat Fadime Şahin ile aramızda bir şey olmadı. Sadece nikahıma aldım" dedi.

MAHKEMEDEKI GIZLI TANIGIN IFADELERI;

Tanık şu iddialarda bulunmuştu: "Şeyh olarak lanse edilen Ali Kalkancı alkolikti. Skandalların talimatı Veli Küçük'ten geldi. Organizasyonu, Turgut Büyükdağ'ın sahibi olduğu Strateji dergisinin yayın yönetmeni Ümit Oğuztan ile Sisi yaptı. Sisi, Aksaray'da bir müzikholde çalışan Fadime Şahin'i, tesettür kıyafetleri giydirerek Çarşamba'da cemaatlerin içine sokup staj yaptırdı. Kalkancı da umreye gönderildi. Aczmendi şeyhi Müslüm Gündüz'ün etrafına, sahte müritler ayarlandı"

HIZBULLAH VE ERGENEKON BAGLANTISI.

İstanbul Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin önceki gün Esenler Otogarı'nda yakaladığı el bombalarının Ergenekon terör örgütüyle ilişkisi kesinlik kazandı. Polis, otogarda ele geçirdiği el bombalarının, Ağrı'daki Hizbullah operasyonunda ele geçirilen el bombaları ile Ümraniye'de bir evde bulunan el bombalarıyla aynı seriden olduğunu tespit etti.
Polis bombalarla ilgili istihbaratı, Malatya'dan sevkiyat başlamadan 7 gün önce aldı. Malatya'dan İstanbul Esenler Otogarı'na kadar el bombalarının bulunduğu çantayı adım adım izleyen polisler, emanetçiye bırakılan çantanın kim tarafından alınacağını öğrenebilmek için takibi sürdürdü. Operasyondan bir gün önce, gece emanetçiye giren polisler içindekilerden emin olmak için çantayı açtı, bombaları inceledikten sonra yerine ko**** beklemeye devam etti. Sivil ekipler halinde iki gün boyunca otogarda alıcıyı bekleyen polis bir kişinin Malatya'dan gelen şüpheli çantayı sorması üzerine harekete geçti. Alıcı kıskıvrak yakalanırken el bombalarının bulunduğu çanta içindekilerle birlikte incelenmek üzere kriminal laboratuvara gönderildi.

Ergenekon teror orgutunun hızbullahı ozellıkle guneydogu anadolu bolgesınde faılı mechul cınayetlerde taseron olarak kullandıgı hem ıtırafcılar hemde savcılıgın ıddanamesınde acıkca belırtılmıstır.

Sevgılı tırpan sende cok ıyı bılıyorsunkı ordumuzun ust kademesının cogu ne yazıkkı halkından bı haber yaşamaktadır.Hatta genel kurmay baskanlıgı yapan bır zat bugun cıkan ses kaydında ''turk halkı cahıldır''dıyebılecek kadar ılerıye gıtmıstır.

Ordumuzun ust kademesı ıslamıyetı ocu gıbı gormekte ve halkının degerlerıne ne yazıkkı saygı gostermemektedır ne kadar acıki 21.yuzyılda bıle basıkapalı şehıt analarımız torenlerde cadı gıbı kovulmaktadır.

Sız ordu mensubusunuz Bende halktan bır ferdim bende vatan aşıgıyım ve vatanım ıcın canımı severek verecek manevı duygulara sahıbım Ordumuzda mılletımızın gozbebegıdır ancak Ordumuzun ust kademesı bu olaylarla gundeme gelecegıne başarılarıyla sılah sanayısıne verecegı destekle gundeme gelmelıdır halkıyla farklı dusunmemelıdır.

Son olarak ulker konusa gelıyorum Ulkerın arkasında farklı odakların oldugunu belırtmıssınız lutfen buna acıklık getırınız bızde ogrenelım.
Ulkerde bu memleketın fırmasıdır vergısını odemektedır calısanlarının hepsı bu ulkenın vatandasıdır.
ben askerlık yaptıgımda sadece kantınlerde etı urunlerı degıl ulker saray ve halk markalarınıda gormek ıstıyorum.bu benım en dogal hakkım.sırf ıslamı sermaye dıye bu markayı dıslamak, personelının tamamına yakını musluman olan ordumuza hıc bır menfaat kazandırmayacaktır.

Saygılarımla.

Sevgili Ottaman herşeyden önce seviyeli uslubunuzdan dolayı teşekkür ederim.

Şunu hemen belirtmek isterimki benim sakala ve başörtüsüne herhangi bir karşılığım yok. Benim karşı durduğum bunların bazı kesimler tarafından sahiplenmesi ve simge olarak kullanılması. Benim ailemdeki bayanlarda baş örtülü ve dedelerimde sakallıydı. Dinimizi yaşayan insanlarız.
Bakın ordumuzla ilgili size ve tabiki toplumumuza yanlış aktarılan birkaç şeyi düzeltmek belkide biraz farklı açıdan bakmanızı sağlayacak bilgiler aktarıcam size. O üst düzey diye bahsettiğiniz genelkurmay ve kuvvet komutanlıkları her yıl ramazan gelmeden önce emir yayınla**** silahlı kuvvetler gibi büyük bir organizasyonun kurulu çalışan sistemini oruç tutanların bu ibadetlerini daha kolay yapabilmeleri için geçici olarak değiştirir. Bunlardan bazıları günlük öğünleri yerleri değiştirilir. Normalde sabah kahvaltısı ve ögle yemeği daha çeşitli ve dolu akşam yemekleri daha zayıftır. Ramazan boyunca öğlen yemekleri iftar saatine akşam ve sabah kahvaltısıda sahura kaydırılır. Sabahları sahur saatinde abdest ihtiyacı olanlar için banyolar erken açtırılır ve sizde bilirsiniz normalde her birliğin banyo günleri olmasına rağmen bu gözetmeksizin ihtiyacı olanların banyo yapması sağlanır. Geceleri koğuş nöbetçileri tarafından oruç tutmak isteyenlerin sahura kaldırılması sağlanır.
Biz Harp Okulundayken 1000 kişilik dönemizden 700-800 ü oruç tutardı ve sizin halk tan kopmakla suçladığınız generaller zaman zaman sahur saatinde bizzat kendileri gelip alınan tedbirleri denetler ve bizlerle sahura katılırlardı. Hele görev esnasında askerlerimizle birlikte arzilerde kıldığımız bayram namazlarının maneviyatını anlatamam size. Ben çok uzun süreler güneydoğuda görev yaptım orada görev esnasında zamandan haberimiz olmazdı. Sadece bayramlarda sabah namaz saatinde sırtımızdan battaniye, panço, ve parkamızı çıkararak yere serer namazımızı kılara görevize devam ederdik.
Silahlı kuvvetlerin birçok kışlasında büyüklüğüne göre cami ve mescit vardır. Harp okulunda da ufak bir cami vardır.

Ayrıca nasıl yanlı aktarım yapıldığını görmeniz için birkaç örnek daha vereyim size..

Evet haklısınız şuan radikal dinciler tarafından sahiplenen çember sakalla askeri tesislere giremezsiniz ama solcuların simgesi olan keçi veya top sakallada giremezsiniz buralara.
Şalvarla giremediğiniz doğrudur ama şortlada giremezsiniz
Evet türbanla ve çarşaflada (özellikle belirtiyorum baş örtüşü değil eğer istihbarat yönünden sakıncası olmasa size askeri tesiste olan kendi düğün fotolarımı yollardım) giremezsiniz ama aşırı dekolte ve mini eteklede giremezsiniz. İstanbulda ki büyük bir kışlanın muhafız böük komutanlığını yaparken gelen emirlerden aktardım bunları size.

Bakın bir subay olarak ben bile 2-3 günlük sakalımla bu tesislere ve kıravat ceketim olmadanda bu tesislerde ki yemek salonlarına giremiyordum.

Silahlı kuvvetler kendi işine baksın demişsiniz. Doğrudur Zaten öncelikli olarak bakmaktadır ve onun için bugün dünyanın sayılı silahlı kuvvetlerindendir. Harp sanayinde yapmış olduğu buluş ve yeniliklerlede prototip amaçlıda sizin sandığınızdan çok çok ilerdedir. Fakat burda da gizlilikten dolayı kendisini dışarı fazla açmaz . Bu bizim birazda kendi yapımızda var. Örneğin Çok ileri çok teknolik diye bildiğimiz ABD ve Rusya nın en yakın burnumuzun dibinde Irak ve Afganistanda düştükleri durum ortada. Uydudan senin gözbebeğini görüyor ama burnun dibinde patlayacak bombayı göremiyor.
Bakın dünyaki büyük ordular bu gün hem kendi personelini hemde az gelişmiş veya daha ufak çaplı ordulara sahip ülkelerin personelini yetiştirir. Her yıl yapılan değişik kuvvetlere ait uluslar arası yarışmalarda çoğu zaman birincilikleri TSK almaktadır ikinci üçüncü ve diğer dereceleri kim alıyor biliyormusunuz. Hayır Amerika, ingiltere, fransa askerleri değil. Gene TSK personeli tarafından eğitilmiş o ufak ülkelerin orduları alıyor bu dereceleri. Sırf şu aklıma gelen hersene Türkler birinci geliyor diye kaldırlan 2 tane uluslar arası yarışma var.

Yani sevgili vatansever ottaman esas gücünü maneviyattan alan ordumuz hiç bir zaman dinin karşısında olmamış ama daima DİNCİ lerin karşısında olmuştur.

sevgılı tırpan kardeşim uslubumdanda anlamış olmalısınkı benım kahraman ordumuzla herhangı bır sorunum yok ve bu canımı teslım edınceye kadarda olmayacaktır.Benım derdım ordumuzun guvenırlıgını halk neznınde dusuren etık olmayan davranıslarda bulunan muvazzaf veya emeklı ust duzey kendını bılmez generallerdır.Dıkkat edersenız tum genaraller boyledır demıyorum elbettekı vatan ve mılletının aşığı bırcok generallerımız vardır ve daıma olacaktır.

Ben ordumuzun guvenırlıgıne zerre kadar zarar veren kım olursa olsun karşısındayım cunku ordu kahraman mılletımızındır.Ama mılletle çatışıp onu kucuk goren zıhnıyette kusura bakmasın mılletten tokadı yemeye mustehaktır.

Ordumuzun son zamanlardakı tutumunu begenıyorum cunku aslı gorevı olan savunma ve teknolojık gelısmelerde son derece basarılı faalıyetlerı hep beraber goruyoruz ve bunları takdır edıyoruz ve ordumuzdan bu alanlarda sıkca basarılarını gormek ıstıyoruz anaların basortusuyle dedelerın sakalıyla ugrasmak, samımı olarak soyluyorum halkla kutuplaşmaktan başka bırsey degıldır ve bunu yapanlarda bu mılletın samımı evlatları olamaz ve olmamıstır.

Son olarak dılegım ordumuzun halkıyla her alanda butunlesmesı ve gelecege daha guclu daha saglam adımlarla yurunmesıdır.
Çunku ordumuz bolgesındekı en buyuk mıhenk tasıdır.bu tas sarsılırsa telafısı ımkansız zararlar cıkacaktır.

Sizede vermıs oldugunuz bılgılerden ve samımı yaklasımınızdan dolayı ayrıca da tesekkur edıyorum.

Saygılarımla....

Satmasanda, müşteri soruyor. Ben bununla çok karşılaştım. Bir bakıyorsun yeni ürün çıkmış, bir bakıyorsun bazı ürünleri bırakmamış. Bende çözüm olarak Ülker'e raf satmaya karar verdim. Rafları kırmızı yaptırdım ve sattım. O bölüm artık bana sormadan dolduruluyor. Eğer ürün 2 hafta satılmazsa, alınıp yerine başka ürün diziliyor.

Ama piyasa yeni oyuncuları alacak içine. Gıda hiçbir zaman kaybettirmiyor. Kriz falanda dinlemiyor. Büyük balık küçük balığı yutacak. Piyasadaki boşluk doldurulacak. Ülker rakip tanımıyor olsa da rakipler çıkabilir.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik