Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Esnaf Satışı Nasıl Olur?

Başlatanguncan.suTarih13/03/2009 18:45:42Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye71 yazı
merhaba,nasıl başlık atacağımı tam bilemedim ama küçük bir dükkanım var ve ne çok işlek ne de çok tenha bir yerde.
ve ben satış yapabilmek için neler yapabilirim .dükkanımda bayan,bebek ve tuafiye ve orlon vardı.fakat bayan ve çocukdan çıkmak istiyorum.ama satışlarım çok az.sürkilasyon deseniz öyle.fikirlerizle yardımcı olursanız sevinirim.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Muhasebe
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Yeni Üye16 yazı
BENCE ÇOCUKTAN ÇIKMA AKSİNE AĞIRLIK VER,ÇOCUKLA DİKKATLERİNİ ÇEKMEYE ŞİRİN ÇOCUK KIYAFETLERİYLE DİKKATLERİNİ ÇEKİP İÇERİYE ALDIKTAN SONRA KENDİLERİNE YARAR BİR ŞEYLER BULDUKLARINDA ONLARIDA ALACAKLARDIR.AMA BU KRİZ ORTAMINDA KENDİLERİNDEN VAZ GEÇEBİLİRLER AMA ÇOCUKLARDAN ASLA VAZ GEÇİLMİYOR.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Gyda
Yeni Üye26 yazı
dükkanın önüne yemlik at yani ucuz ürün getir maliyetine yada 1 2 lira karla ver geç günlük sürkilasyonu çok olan ürün bulmaya çalış koy dükkanın önüne bunlarla müşteriyi çekersin gelen müşteri birde içeri bakalım diyerekten girer tabi koyduğun ürünlerin her çeşidini dışarda bulundurma mesela örnek veriyorum t-shirt koydun 3 tane 10 lira dedin t-shirtlerin çeşidinden içerdede bulundur müşteri bakmaya geldiğinde hoşgeldiniz içerdede aynı fiyattan ürünler var dediğin zaman girerler içeri bunun sayesinde içerdeki ürünleride gösterme şansın olur olay müşteriyi dükkana çekmekte sonrada diyalog kurabilmekte bitiyo

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Esnaf
Yeni Üye9 yazı

Eminim bu tavsiyelerinizi bir çok esnaf arkadaş uygulamıştır. Fakat kanatimce hiçbir faydası olmamıştır.En azından istenen düzeyde... Şu ortamda yapılacak pek birşey görünmüyor gibi? Eğer olsaydı büyük yatırımcılar iflasın eşiğine gelmezdi sanırım. Ayrıca insanlarda para mı kaldıki ...? Yani para yoksa müşteri de yok.Yardımcı olmak isterdim ama insanların cebine para koyamayacağıma göre bu sorunu da ben çözemem.Devlet işin içinden çıkamazken vatandaş nasıl çıksan ama değilmi?

Yerleşim Türkiye / KarsMeslek Ö?retmen
Yeni Üye71 yazı
genede kirizler fırsatada dönebilir.kiriz olabilir ama yaşamak zorundayız bir şekilde
bunun içinde yapılabilecekler yapılmalıdır değilmi

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Muhasebe
Yeni Üye4 yazı
Merhaba arkadaşım. Sana tavsiyem lüks mal sat. Krizdeki mantık şudur birilerinin parası birilerini doğru yön değiştirir. Senin malını alıcak kesimin alım gücü düşer. Seninde fiyatların tabiki de. Bu etkileşim domino gibi diğer mallarda da boy gösterir. Fakat lüks malların fiyatı çok zor değişir. Çok abartılı bir örnek olucak ama anlaman açısından en güzel yolu bu; Sen hiç Ferrari de Porsche da indirim, kampanya, promosyon vs. gördünmü? Müşterisi sabit. Yada Lacoste, Tommy Hillfiger, Gucci hiç 3 alana bir bedava falan ??? O yüzden piyasayı iyi incele eksiği bul en kalitesini getir az sat ama karlı sat. Sana önerebileceğim eğer egede veya batı marmarada değilsen Zeytinyağı(Soğuk sıkım, Saf, Naturel, 0 asit) . Ben çiftçiden 10 liraya aldığım sonrasında özel yaptırdığım (Tanesi 2 Ytl) şişeye aktardığım zeytinyağını elit kesime 25 liradan satıyorum. Ayda 150 litreye yakın satıyorum ama kar oranım çok fazla sürüme gitmeye gerek yok. Bu arada eğer yağ işini düşünürsen irtibata gecebiliriz. ( marlboro__85@hotmail.com)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Turizm
Yeni Üye1 yazı
sitedeki herkes esnafmı bilemiyorum bildiğim tek şey var
kısmetten ötesi boş ben öyle esnaf ***üyorum
içi dolu ama satış yok öyle esnaf biliyorum bir masa iki sandalyeyle şirket gibi iş yapıyor kısmetinde varsa tüm yolar sana açıktır
İSTANBULDA KÜÇÜK ESNAFLIK SERMAYENİN HAMMALIGIDIR

Yerleşim Türkiye / Ystanbul