Ana içeriğe geç

Diğer Konular

Sinekler Ve Bataklıklar

Başlatanbadman176176Tarih25/01/2005 19:33:19Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye44 yazı
aşırı dinci ve yobazdan kastım kastım,türkiyeye ılımlı islam modelini getirmeye çalışan,avrupa birliği hikayesiyle orduyu susturan,ve bunu yapmak için başkanlık sistemini oturtmak isteyen,susturma sırasının profesörlere ve aydınlara geldiğini bilen akp hükümetidir.benim gözümde ülke çıkarlarına değil de kişi çıkarlarına hizmet eden her grup yobazdır.kim bilir daha bilmediğim böyle nice grup var ama hepsini okuyup araştırmak zorunda değilim.sineklerle teker teker uğraşmak yerine bataklığı kurutmayı tercih ederim.ve göz önündeki en büyük sinek olan akp'yi takip ederek de bataklığı bulabileceğimize inanıyorum.tek sorun bir bataklık olmadığı.diğer bataklıklara da sinekleri açığa çıktıkça ulaşabiliriz.yeterince açık mı?

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Üye1236 yazı
İnsanlar takım tutar gibi parti tutuyor derler de inanmazdım. Üstüne üstlük ezeli rakibimiz havasında bile bahsedilebiliniyor bir partiden. İlginç.

AKP milletvekillerinin bir kısmını tanırım. Sineğe benzettiğin bu insanlar yine bataklığa benzettiğin bu halkın içinde yetişmiş çok değerli ve en az senin kadar şerefli insanlardır. Boş hakaretler, nereye gittiğini bilmeden kullanılan sözler... Hiç hesaba katmak istemiyordum ama yaşına, toyluğuna vermek gerek herhalde bu halini.

AKP dediğin nedir? Kurucularından ve diğer üyelerden oluşan bir teşkilat.
Senin tanımına göre resmen bir şer örgütü, her üyesi vatan haini. El-insaf ya hu! Bir tane AKP milletvekili ile oturup konuştun mu? Tanır mısın bu hakaret ettiğin insanlardan herhangi birini?

Şimdiye kadar hiç bir yazımda AKP'yi övmedim, desteklemedim. Ancak eleştirilecek yanları olduğu zaman yazdım. Fakat çamur at tutmazsa izi kalır mantığı rahatsız eder beni. Bir de en beğenmediğim davranış biçimi körlemesine düşmanlıktır.
Sen Fenerbahçe-Galatasaray gibi AKP-TSK bakış açısına sahipsin kötüadam.
Yazılarının en başından beri çizik plak(*) gibi "Bu maçı alacaz, başka yolu yok" tavrın da bakış açını ortaya koyuyor zaten.
Kimse unutmasın; "...alacaaz!" diye bağıranlar trübinlerde oturup bağırmaktan başka bir şey yapmayan bir güruhtur her zaman. 'Alacakları' bir şey hiç bir zaman da olmamıştır.

Oysa mücadele sahada verilir, kenardan tezahüratla değil.

Umarım liseden sonra siyasal, ekonomi vb bir bölüm okur da sahaya inersin kötüadam. O zamana kadar tribünden tezahürata devam ha?

(*) Plak nedir bilmezsin belki kötüadam. Eskiden ses kayıtları özel bir yöntemle fiziksel bir yüzey üzerine çok küçük çukurlar ve tümsekler şeklinde kaydedilirdi. Yani şimdiki CD'lerin optik yaptığı o zaman kalıplar yardımıyla mekanik olarak gerçekleştirilirdi. Dairesel bir yüzeye dıştan içe doğru milimetrik spral kanallar içine kaydedilen bu sesler 'iğne' tabir edilen bir okuma kafası yardımıyla okutularak sese dönüştürülürdü. İşte plağın yüzeyi bazen çizilir, bahsettiğim kanallar bozulur, plağın her dönüşünde iğne çizikten bir önceki kanala atla**** aynı dairede çalar dururdu. Buradan yola çıkarak, bilinçsiz ve anlamsız bir biçimde sürekli aynı şeyleri tekrarlayan insanlar çizik plaklara benzetilmiştir.
Zann ile yakin zail olmaz. - Mecelle'den

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye44 yazı
işte mim,karakterinizi açıkça ortaya döktünüz.siz yükselecek türkiyenin,güzelleştirilecek dünyanın,yeni çağda yerini alacak olan estetik kültürün,daha 80 yıl önce dastanlar yazmış atalarımızın,ve bugün bilgisayarınızın başında göbek büyütebilmenize imkantanıyan yüce atatürk'ün düşmanısınız.tanrısı para olan yorumsuz bir kuklasınız.nasıl bu büyük soykırım iftiralarını kabul edersiniz?nasıl ermenilerin,kürtlerin ecdatlarına yaptıklarını unutursunuz?yemin ederim şu an karşımda olsaydınız bedelini hiç düşünmeden boğazınızı keserdim.inandığın davaların peşinden ölümüe kadar gitmek gerektiğini savunuyorum.evet,ülkemizde arabeskle uyuşmuş,kıllarını kıpırdatacak halleri kalmamış insanlar olduğunu biliyordum,ama bu derece satılmışların,kuklaların,para kullarının olacağını hiç düşünmemiştim.ama size teşekkür ederim.bundan sonra önlemler buna göre alınacak.askerlikte satıcılığın suçu ölümdür.çünkü böyle çözünmeler çok büyük felaketlere sebep olur ve başta gidenin başı kesilir...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye28 yazı

sayın badman söylediklerizi kulakarınız duyuyormu sen yobaz kelimesini okumuş insandan duymak beni rahatsız edi seni kınıyorum eger buna devam ederseni sizi başka dille uyarabilirim
yobaz demekle in san namusunu serefini başını kapatmak namaz kılmak diger dini vecibelerini yapmakla yobaz olunuyorsa hristiyanlarda yobazın kıralı ozaman diger *********lemi yopazolmuyormu
başını kıcını açmak yopazlık olmuyor sizin agzınızdan ozaman sen insanları böyle eleştirdikçe sen istedigin kadar bilgili ol ama senin gibi insanlar tc geriye atıyor bunu unutma
kara gün dostlarımız

Yerleşim Meslek Ö?renci
Yeni Üye44 yazı
ılımlı islam modeli nedir biliyormusunuz?şeriatın bir ön basamağı.bizim düşüncemiz tamamen yeni bir akım yaratmak,büyük ve yüce bir türk kültürü oluşturmak,herşeyiyle.bunu yaparken de bu güne kadar birikmiş ve oluşturulmuş dünya mirasından faydalanmak,evet,kardeşçe yaşayacağız tüm dünya olarak,ve tüm kültürlerden esintiler olduğu bir büyük kültürü kendimizde eriteceğiz,pişireceğiz.bu cunta yönetim değildir.aynı şeyleri tekrar tekrar yazmayacağım kusura bakmayın,tamam belki askerlerin başta olması pek çekici gelmeyebilir,ama ömrünü boş hayaller peşinde tüketmiş olanlara sesleniyorum,anlamaya çalışın.daha sonra tüm dünya bize katılacak,bizim önderliğimizde.kızıl elma diye birşey duydunuzmu hiç?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye28 yazı
ibrahim onur sizi bu konuda içten destekliyorum
tsk savunma için tc için en önemli kozu diyebiliriz tc ekonomik olarak olarak gücsüz ama askeriyesi dünya kamu oyunda söz sahibi buna göre eleştirilerimizi düşünelim isterseniz mim ,
kara gün dostlarımız

Yerleşim Meslek Ö?renci
Yeni Üye28 yazı
mim bu konu hakkında ban uzun yanıt ve örneklerle sunmuş oldugun için saol bazı söylediklerine içten katılıyorum bunlar şunlar
Netice olarak TSK´nin köklü ve oturusmus br kurum oldugunda, caydirici oldugunda hemfikiriz.
Hem fikir olmadigimiz; bu kurumun; üstüne vazife olmayan isleri trafiikcilik vs..gibi vazife olarak üstlenmisligi dogru degildir. Buna yukardaki nedenleri de ekleyin.

Unutmayiniz ki; her milletin kendini koruyan bir TSK si vardir ve buda sarttir.
Ama PKK yi 1 ay icerisinde halledebilen bir TSK isterim ben....Eger böyle bir TSK yoksa, mevcut TSK bu yapabilirlige getirilmelidir.
Insan gücünün, cok önemli bir faktör oldugu gercektir savunmada ve caydiricilikta...

Buna ragmen asker sayisinin azaltilmasi ve askere harcanan paranin, TSK nin teknik güclendirilmesine harcanmasi sarttir:
daha hklı oldugunuz konu var ama
bu konu hakkıda çözümleriniz
kara gün dostlarımız

Yerleşim Meslek Ö?renci