Ana içeriğe geç

Gıda, Tarım, Yeme-içme

Tavşan Ve Kültür Mantarı Satışı (tüm Yurtta). .

BaşlatancuyanustaTarih06/03/2009 00:52:09Yorum43

İlk mesaj
Üye105 yazı
eskişehirde
tavşan eti ve kültür mantarı üretimi yapıyoruz.

tavşan eti ve ya kültür mantarı siparişleriniz var ise nerede olursanız olun şehir fark etmeksizin görüşelim
siparişe göre çeşitli yasal izinleride alabiliriz.

ayrıca bu işi bizimle beraber geliştirmek isteyenler arkadaşlarımız varsa onlarlada görüşmeyi isterim

saygılarımla..
cihad uyanusta

Yerleşim Türkiye / EskişehirMeslek Öğretmen
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
43 yorum
Üye2981 yazı
tavşan eti angora değil dimi bu işi yapıyorsunuz biraz bilgi verin lütfen bazı arkadaşlar karıştırıyorlar . her tavşanı hem et hem yün için olabileceğini zannediyorlar . kültür mantarı için bir ünite kurmak için gerekli malzemeler nelerdir kaç paraya mal olur malzemeler nereden tedarik edilir bu işi anahtar teslimi yapan kuruluşlar varmı hem tesisi kurarım hemde ürettiğin malı alım garantisi veririm diyen varmı . (ne çok soru sordum dimi ama ne yapalım öyle bir zamana geldikki her şey garanti olsa bile bilemediğimiz bir şey çıkıyor ve zarar ediyoruz o yüzden her şeyi sormak istiyorum.)
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye105 yazı

sorduğun sorulara cevap vermeye çalışayım

1-et tavşanı yani yenizellanda
2-kültür mantarının toprağının hazırlanması zor hazır alınırsa daha kolay ama daha maliyetli
3-her iki iş içinde havanlandırma önemli
4-anahtar teslimi yapan kuruluşlar yok ama ben yardımcı olabilirim.
5-artık bu devirde garanti olan hiç bir şey yok

saygılarımla
cihad uyanusta

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Ö?retmen
Üye105 yazı
sorduğun sorulara cevap vermeye çalışayım

1-et tavşanı yani yenizellanda
2-kültür mantarının toprağının hazırlanması zor hazır alınırsa daha kolay ama daha maliyetli
3-her iki iş içinde havanlandırma önemli
4-anahtar teslimi yapan kuruluşlar yok ama ben yardımcı olabilirim.
5-artık bu devirde garanti olan hiç bir şey yok

saygılarımla
cihad uyanusta

Üye2981 yazı
sağol cuyan usta sadece havalandırmamı mantar konusunda , değişik evrelerde nem ve ısı da önemli değilmi iyi çalışmalar ve başarılar
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye105 yazı
tabi nem ısı da çok önemli ben havalandırma derken genel olarak bunlarıda dahil ettim ama detaylı anlatmadım.

Üye134 yazı
Antalya korkutelinde kültür mantarı için anahtar kurulumu tesisi yapılıyor mu bilmiyorum. Ama kültür mantarı için komspost üretildildiğini çok iyi biliyorum.

Ayrıca orada anahtar kurulumu tesis kurmak için danışmanlara ihtiyacınız da olmaz. Korkutelli ilçesinin yarısı bu işi yapar. Tüccarları da kessin alım..

İşin zor kısmı bence mantar yetiştirmek (üretmek)

Hem mantar üretip hemde bunun pazarlanması da ayrı bir zorluk. Kültür mantarı günlük bir ürün olduğundan satış ve pazarlaması için frigrofik servis ve çok iyi bir pazarlama ağınızın olması gerek.
25 yıldır çalışıyor

Yerleşim Türkiye / istanbulMeslek Ticaret
Üye105 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - markasinisatanadam
Antalya korkutelinde kültür mantarı için anahtar kurulumu tesisi yapılıyor mu bilmiyorum. Ama kültür mantarı için komspost üretildildiğini çok iyi biliyorum.

Ayrıca orada anahtar kurulumu tesis kurmak için danışmanlara ihtiyacınız da olmaz. Korkutelli ilçesinin yarısı bu işi yapar. Tüccarları da kessin alım..

İşin zor kısmı bence mantar yetiştirmek (üretmek)

Hem mantar üretip hemde bunun pazarlanması da ayrı bir zorluk. Kültür mantarı günlük bir ürün olduğundan satış ve pazarlaması için frigrofik servis ve çok iyi bir pazarlama ağınızın olması gerek.

ben tam aksini düşünüyorum biz üretim konusunda hiç bir sakıntı yaşamıyoruz aksine pazarlaması ve satışı çok zor siz satışını yapın biz sınırsız mantar üretebiliriz.

yani işin zor kısmı pazarlama ve satış...

Üye134 yazı

Ülkemizde üreticilerin de en büyük sorunu da budur zaten yani pazarlama ve satış noktası bulmak.

Ben daha önce hem açık hem de paketleyerek kültür mantarını orta ölçekli marketlere pazarladım. Mantarı paketleyip raf ömrünü uzatmama rağmen bu işten randıman alamadığımdan işi bıraktım. Marketlere satamadığım günlük ürünü öğleden sonra semt pazarında tüketerek karşılaşacağım zararı minimize etmeye çalışıyordum.

Yardımcı olabilmek adına şu yolları izlemenizi öneririm.

Yüklü miktarda bir üretiminiz söz konusu ise, IM’nize (özel mesaj) yazacağım internet sitesinde ki firma ile bağlantıya geçin söz konusu firma gün aşırı İstanbul ve Türkiye’nin birçok şehrine sevkıyat yapmaktadır. Kendilerinin oturtmuş oldukları bir dağıtım ve pazarlama ağları vardır. Belki ürünlerinizin pazarlanması konularında size yardımcı olabilirler.

İkinci yol olarak ta bir web sitesi açın ama paraya kıyıp profesyonel bir tasarım olsun. Sonra belirleyeceğiniz günlük bir bütçe ile siteniz ile entegreli google adsense reklam çalışması içerisine girip bu yolla hem firmanızın hem de ürünlerinizin satış ve pazarlamasını yapmaya çalışın. (günümüzde artık sadece internet sitesi açmakla bitmiyor, açtığınız sitenin reklamını yapmanız da gerek) bu yolu izlemenizi şiddetle önerim.

Nedenine gelince?

Kültür mantarı satış ve pazarlamasına yapan en güçlü tüccar kökenli firmalar sektörün ilklerinden olduklarından dağıtım ve pazarlama ağları geleneksel yöntemle oluşmuştur. Ve durum böyle olduğundan sektörün ilklerinden olan bu firmalar internette site açsalar bile bu tür tanıtım çalışmalarına girişmeleri gerekmiyor. İşleyen bir yapı oluşturmuş oldukları için buna gereksinim duymuyorlar. Gönderdiğim adreste ki firmanın internet site tasarımına bakıldığında ne kadar haklı olduğum görülebilir.

Basit bir ipucu!

Google da “kültür mantarı” diye aratma yaptım. 3 adet firma reklam vermiş yani hala bu konuda bir açık var.

Kaldı ki benim önerdiğim adsense reklam çalışması ile koniks.com ve benzeri sitelerde de görünebilirsiniz.

Kendinize akılda kalıcı bir marka bulmanız da ayrıca işinizi daha yükseklere taşımınızı sağlayacaktır.

Konu ile ilgili merak ettikleriniz olursa ben buralardayım..

25 yıldır çalışıyor

Yerleşim Türkiye / istanbulMeslek Ticaret
Üye105 yazı
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler hepsini değerlendirecem...

Üye105 yazı
hiç kimse yokmu arkadaşlar "ben bulunduğum yerde satarım tavşan eti yada kültür mantarı" diyen...

Yeni Üye21 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - cuyanusta
hiç kimse yokmu arkadaşlar "ben bulunduğum yerde satarım tavşan eti yada kültür mantarı" diyen...

cihad bey merhaba. size özel mesaj atıyorum. okursanız sevinirim.....
:)

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Gyda
Yeni Üye9 yazı
merhaba cuyan usta bu işi sayın turan beyden destek alarak yaptınız . sizin ürettiginiz etleri almada problem mi olustu .bu konuda bizi aydınlatır mısınız
fatih fırat

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Üye105 yazı
hayır turan bey her türlü alım garantisi veriyor ben sadece kendi piyasamıda oluşturmak istediğim için böyle bir çalışma yapıyorum.

Yeni Üye9 yazı
çok güzel işte sevindim o zaman .siz üretime başladınız mı ne kadar üretim yapıyosunuz.
fatih fırat

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Yeni Üye23 yazı
üstadım kültür mantarı ve tavşan eti doğrusu ilgimi çekti bulunduğum bölgede mantar satışı yapabilirim ancak tavşan eti için detaylı araştırma yapmak gerektiğini düşünüyorum lütfen detaylar için 0532 703 29 51 arayınız
KARDELEN ÇİÇEKLERİNİN BAHARI MÜJDELEDİĞİ GİBİ ASUDE BİR MEVSİM ELBET DOĞACAKTIR.

Yerleşim Türkiye / A?ryMeslek Esnaf
Üye108 yazı
arkadaşlar bende kocaelinde mantar ve tavşan üretim çiftlikleri kurmak istiyorum banada bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?
senden öncekilerden ibret al ama senden sonrakiler ibret olma...

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Sanayici
Yeni Üye1 yazı
mantarı yetiştirdikten sonra satış sorunum olabilir yardım edermisiniz*??
veya mantar yetiştiriciligi konusunda kendimi daha fazla geliştirebilecegim bir fabrikayla irtibata geçebilirimisiz çalışmak için şimdiden teşekkür ederim
nadi arslan

Yerleşim Türkiye / AfyonkarahisarMeslek Serbest meslek
Yeni Üye1 yazı
Kültür mantarı almak isteyen her yere satış yapılmaktadır. Fiyat teklifinizi ve istenilen mantar miltarını yazınız...

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Ymalat
Yeni Üye14 yazı
Meraba arkadaşlar ben hayger organik gıda firması adı altında denizlide yaprak mantarı üretiyorum tüm sipariş ve ürün hakkında size yardımcı olabilirim.
tel no:05335535378
muhammet@hayger.com
bu iletişim adreslerinden bana ulaşabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / DENYZLYMeslek Yöneticilik
Üye265 yazı
selamlar trakya da edirne de 1300 m2 kapalı kullanmadıgım alanım var burada mantar yetiştirmem mumkunmu bana yrtiştiricilik hakkında bilgi verirsesiz sevinirim. ahmetozabaci@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Ythalat / Yhracat
Üye105 yazı
ahmet bey tabiki mümkün mümkün olmayan bir şey varmı ki

Yeni Üye1 yazı
Selamlar cihad bey bende eskişehir liyim.. kültür mantarı üretiyormuşsunuz..şu an bodrum dayım burada kültür mantarı satabilirim sizcede uygun sa görüşelim.. saygılar

mail yalcin_oney@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Emekli
Üye183 yazı
arkadaşım bize günlük nevşehir teslimi 2 ton mantar tedarik edebilirmisin fiyat için görüşelim
0 384 212 00 81- 0554 421 45 18
nevkaptarim@windowslive.com
www.nevkaptarim.com.tr

Yerleşim Türkiye / Nev?ehirMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye3 yazı
ben de et tavşancılığı ile ilgileniyorum. görüşmek isterim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Doktor
Yeni Üye17 yazı
mantar üreticilerin dikkatine misel arayan arkadaşlara duyurulur her çeşit misel satışı mevcuttur

hab-misel@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye14 yazı
eskişehirde
tavşan eti ve kültür mantarı üretimi yapıyoruz.
ben dış ticaret ve danışmanlıkla ilgileniyorum,tantunici,1000 ton sarımsak arar,Tavşan Yetiştiriciliği,ögretmen, bu adamın mesleklerı arkadaslar adam tam bi   yazdıklarını okudum ınnaılmaz yorumlar yapıyor baskası ıs yapacagı zaman olumsuz kendısı yapacagı zamandunyada tek bu adam anlıyor ısten yukardakı meslekler onun yazılarından alıntıdır.

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Emlakçy