İş Görüşmesi Taktikleri - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

İş Görüşmesi Taktikleri


Fahas
Üye

Toplam 506 yazı
17/02/2009 :  18:54:08 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


İŞ GÖRÜŞMESİ TAKTİKLERİ

Soru:
İlanlardaki bütün özellikleri taşıdığım halde, iş görüşmesi sonrası red cevabı alıyorum. Görüşme esnasında her şey çok pozitif görünmekte. Bunun nedeni ne olabilir?

Yanıt:
Mülakat performansınızı hemen gözden geçirmelisiniz. İş görüşmelerini daha olumlu geçirmek için ilişikteki önerilerimize göz atın:

Sıkı bir tokalaşma. Karşı tarafın uzattığı eli çekingen bir tavırla değil, kendinizden emin ve samimi bir üslupla sıkın. İlk izlenim çok önemlidir!

Görüşmenize geç kalmayın. Belirtilen zamandan kısa bir süre önce görüşme yerinde olmak, rahatlamanız ve konsantre olmanız için size zaman kazandırır. Ama, size belirtilen süreden çok önce varıp, ilgili kişiyi programı dışına çıkmaya zorlamayın. Olumsuz bir hava yaratabilir.

Görünüşünüze özen gösterin. Mümkün olduğunca koyu bir takım elbise tercih edin, uyumsuz giyinmeyin.

Tebessüm edin. Asık bir surat size puan kazandırmaz. Enerjik olun ve bunu karşınızdakine yansıtın. Dik durmaya özen gösterin. Kamburu çıkmış bir oturuş sizi yorgun ve bakımsız gösterir. Göz temasını kaçırmayın.

Hitap edeceğiniz kişinin ismini ve ünvanını mutlaka bilin. Birden çok mülakata girebilirsiniz, size bildirilen isimleri unutmayın. Görüşmenin havasına göre, karşı taraftan kartvizit isteyebilirsiniz.

Güçlü bir ifade. Cümleleriniz net ve anlaşılır olsun. Aralıklı ve dağınık konuşmayın. Uzun ve karmaşık cümleler içerisinde kaybolmayın. Bu, söylediklerinizden emin olmadığınız izlenimi verebilir. Karşı tarafın konuşması sırasında ilgili görünün, başka bir şey ile ilgilenmeyin. Tedirgin ve heyecanlı olsanız bile bunu belli etmemeye gayret gösterin.

İşi istediğinizi belli edin. İşin kapsamı, sorumluluklar ve detaylar konusunda sorular sorun.

Mimiklere dikkat edin. Doğru vurgulama ve tonlama, bir ifadenin istendiği şekilde algılanması için en önemli araçtır. Bunu iyi kullanın. Evde alıştırma yapmak işe yarayabilir.

Bazen, her iki tarafın karşılıklı tavırlarına bağlı olarak gerilimli bir ortam oluşabilir. Bu durumda gerilimi arttırmamak için konu değiştirmek, ofansif olmamak ve kontrolü biraz daha elinize almak gerekebilir.

Sessizlik anı. Bazen mülakatlarda kısa bir sessizlik anı olur, siz içinizden konuşmanızı gözden geçirirken ye da konuyu değiştirmeye hazırlanırken, karşı taraf sizin hareket ve tavırlarını izler. Bunlar sizin hakkınızda önemli donelerdir.

Başarılarınızdan söz edin. Aşırıya kaçmadan, sohbet arasında, gerçekleştirdiğiniz projeler ve başarılarınızdan bahsedin. Örneğin satış rakamları, müşteri portföyü vb bilgilerin üzerinden geçebilirsiniz. (Not: İlk görüşmenizi İK görevlisi ile yapıyorsanız, sorulmadığı sürece teknik konulara fazla girmeyin)

Bana kendinizden bahseder misiniz? –gibi ucu açık sorulara dikkat edin. Bunların belirli bir cevabı olmamakla beraber, önceden tasarlayacağınız bir cevabı da kullanabilirsiniz. Not: Cevabınızın arkasından: “Sorunuza yanıt oldu mu?” diye teyit isteyin.

Dedikoduya dikkat! Kendi şirketiniz ye da üçüncü şahıslar hakkında sorulabilecek sorulara dikkatli cevaplar verin, özellikle kişisel olan sorulara. Tuzak olabilir. Ayrıca kimseyi kötüleyerek puan toplayamazsınız.

Araştırma yapın. Şirketin vizyonu, misyonu, politikaları ve pozisyonun gerektirdikleri hakkında bilgi edinin. Böylece mülakat esnasında soracağınız dikkatli sorularla, umduğunuzdan fazla bilgi edinme şansınız olur. İyi bir izlenim uyandırır.

Ketum olun. İlk görüşmenin ardından, size önerilen pozisyon ile ilgilenmiyorsanız bile bunu ifade etmeyin ve kimseye de söylemeyin. Görüşmeleri devam ettirmeye ve sonlandırmaya gayret gösterin. Zaman kaybı olarak düşünmeyin. Daha sonrasında işinize yarayabilir.

Görüşmeler olumlu bir havada geçmiş ve siz de işi istediğinize emin iseniz, işe talip olduğunuzu açıkça ifade adin. Kararlı ve istekli olmak size puan kazandırır.

Yanınızda kalem olsun. Mülakatlar esnasında çeşitli testler uygulanabilir. Hoşnut olmasanız bile bunu belli etmeyin. Bu testler birçok işyerinde standart uygulamalar arasındadır.

Karar vermeye hazır olun. Bazen işler o kadar hızlı ilerler ki; daha ilk görüşmede iş teklifini alabilirsiniz. Bu durumda, sizden hemen karar vermeniz istenebilir. Buna hazırlıklı olun. Nüfus cüzdanınız ve vesikalık fotoğrafınız da yanınızda olsun.

Mülakatın sonunda, her ne olursa olsun teşekkür etmeyi ihmal etmeyin. Bir sonraki mülakatın zamanını, yerini ve kiminle görüşeceğinizi sorun.

Mülakat sonrasında, mümkün ise e-mail vasıtası ile bir teşekkür notu atın. Çok değil, 2-3 cümle yeterli. Bunun için, mülakatı yaptığınız kişinin tam adı ve unvanını ilgili sekreter ye da görevliden alın.

Soru:
Mülakatlarda aşırı heyecan yapıyor, rahat olamıyorum. Kasılıyorum. Bu konuda ne yapabilirim?

Yanıt: Mülakatlarda heyecanlanmanız çok normal. Ancak önemli olan heyecanınıza rağmen kendinizi doğru ve iyi bir üslupla ifade edebilmenizdir. Size tavsiyemiz, iş görüşmesine gitmeden önce evde mutlaka alıştırma yapmanız. Hatta tecrübeli bir profesyonelle birlikte çalışmanız sizin için çok faydalı olur. Mülakatlara ne kadar iyi hazırlanırsanız o kadar başarılı olursunuz.

Soru:
İş görüşmelerimde sürekli neden bizi tercih ettin?, Biz seninle neden çalışmalıyız? Gibi sorulan sorularda, dikkat edilmesi gereken önemli noktalar nedir?

Yanıt:
Bu soruların temel amacı, ne ölçüde bilinçli başvuru yaptığınızı anlayabilmektir. İşsizliğin çok yoğun olduğu, bir iş ilanına binlerce uygun yada uygun olmayan başvurunun yapıldığı bir ortamda firmaların en çok önemsedikleri konu; hedefi belirli, kariyer çizgisi netleşmiş, uzun erimli çalışabilecek, istikrarlı, kararlı, gelişmeye açık elemanlarla çalışmaktır. Bu açıklamalar ışığında bu tür sorulara yanıt vermeli; işi neden istediğinizi, kariyer hedefinize uygunluğunu, bu işe sağlayacağınız katma değeri doğru ve etkileyici bir ifadeyle aktarabilmelisiniz.

Soru:
İş görüşmelerinde işten ayrılma nedenini açıklarken nasıl bir yol izlenmelidir?

Yanıt:
Gerçeği söylemek her zaman en doğru yoldur. Önemli olan bunu nasıl ifade ettiğinizdir. Bu açıklamayı görüşmeye gitmeden önce kafanızda kurgulamalısınız. Kimseyi suçlamamaya, kırıcı olmamaya dikkat etmelisiniz. Unutmayın, mülakatlarda aynı zamanda tutarlılığınız ve kendinizi ifade ediş biçiminiz de gözlenip değerlendirilecektir. Profesyonel iş etiğini hiç unutmadan, dedikodu yapmadan, firmayı kötülemeden, çalışma koşullarının sizin kariyer hedefiniz, kişisel gelişiminiz için uygun olmadığını bu durumun motivasyonunuzu olumsuz etkilediğini profesyonele yakışır bir üslupla açıklamalısınız.

Soru:
Bir iş görüşmesinde neler yapılmalı ve yapılmamalı?

Yanıt:
Başarılı Bir İş Görüşmesi İçin tavsiyeler:

Kendinize güvenli ve kendiniz gibi olun. Asla rol yapmayın. İçten, samimi dürüst bir mülakat daha etkileyicidir. Mülakat sırasında rahat olun. Olumlu düşünün. Reddedilmekten korkmayın.

Bir iş görüşmesine gitmeden önce korku, heyecan ve endişe duyabilirsiniz. Ama sonuçta, her şeyin gelip dayandığı nokta özgüvendir. Peki, kendinize duyduğunuz güveni nasıl gösterirsiniz?

Rahatlayın: İçeri girmeden önce, derin nefes alın, omuzlarınızı kasmayın, rahat bırakın ve kendinize bu mülakattan keyif alacağınızı söyleyin. Daha sonra gülümseyerek odaya girin ve sağlam bir şekilde tokalaşın.

Olumlu düşünün: Bunun anlamı, "Bu mülakatla başa çıkamayacağım" veya "Çok korkuyorum" gibi düşünceleri aklınızdan çıkarmaktır. Bunlar yerine, "Bu mülakatta başarılı olacağımı biliyorum", "Benden çok etkilenecekler" ve "Bu mülakattan keyif alacağım" şeklinde düşünmeye çalışın.

Zor soruların aklınızı karıştırmasına izin vermeyin: Kimse kendisine zayıf yönlerinin sorulmasından hoşlanmaz. Ama aslında bu, güçlü taraflarınız hakkında konuşmak için iyi bir fırsat sunar. Örneğin, "Sabırsız biriyim" demek yerine "Çabuk sonuç almak isterim" diyebilirsiniz. Veya, "Çabuk sıkılırım" yerine "Rutinler yerine yaratıcı işlerde daha başarılı olurum" şeklinde konuşabilirsiniz.

Kendinizi ifade edin: Bir soruya cevap vermeden önce duraklamaktan kaçınmayın. Bu, size düşünme fırsatı verir. Derin bir nefes alın ve karşınızdakinin gözlerinin içine bakın. Derin nefes almak gevşemenize yardımcı olur. Kendinize güvenli bir ses tonuyla konuşun.

Reddedilmeyi olumlu karşılayın: Unutmayın, başvurunuzun reddedilmesi, sizin kişi olarak reddedildiğiniz anlamına gelmez. Her görüşmeyi tecrübe hanenize kaydedin. Tüm soruları ve yanıtlarınızı her mülakattan sonra gözden geçirin ve iyileştirin. Bu görüşmeden öğrendiklerinizi kullanarak bir dahaki görüşmenizi daha etkili hale getireceğinizden emin olun.

Soru:
İş görüşmelerimizdeki kıyafet seçimi, karşımızdaki kişilerde nasıl etki bırakır?

Yanıt:
İş görüşmelerinde kıyafet seçimi önemlidir. Adayın temiz, uyumlu, profesyonele yakışır bir tarzda giyinmesi beklenir. Dış görüşünüz iş görüşmesinde ilk imajınızı belirler ancak asıl önemli olan mülakat sürecindeki performansınız ve davranışlarınız olacaktır.

Soru:
İlk görüşme sonunda ne kadar ücret istediğimizi sorduklarında nasıl bir cevap verilmeli? İkinci görüşmeyi beklemek daha mı uygun olur?

Yanıt:
İş görüşmeleri sırasında sorulan, ücret bekletiniz hakkındaki sorulara cevap vermenizde hiçbir sakınca yoktur. Bu sorunun ilk görüşme sonunda yada sonraki görüşmelerde sorulmasının herhangi bir önemi yoktur, çünkü bazen adaylara ilk iş görüşmesinin 10. dakikasında bile iş teklif edilebilir. Aksine mutlaka “ ..........ücretin altında çalışmaya değmez” diye düşündüğünüz minimum ücret beklentinizi iletmeniz yararınıza olacaktır. İşverenin sizi demotive etmeyecek ücret bedelini öğrenmesi ve değerlendirmelerini bu beklentinizi göz önüne alarak yapması iki taraf açısından hem zaman kaybetmemek adına hem de sonradan oluşabilecek olumsuzlukları önlemek adına son derece önemlidir.

Soru:
İş görüşmelerinde “şimdiye kadar niye iş bulamadın” sorusuna nasıl bir cevap vermem gerekir?

Yanıt:
İş olanakları açısından arz/talep dengesinin çok bozuk olduğu bir ortamda sorulsa bile bu sorunun amacı sizi sıkıştırmak değildir. Özelliklerinizi, hangi işlere başvurup, kaç yerden hangi sebeplerle reddedildiğinizi bilmeden cevap önermemiz doğru olmasa da, kalıcı bir iş istediğinizi, istediğiniz niteliklere, koşullara, beklentilerinize uygun bir iş teklifi çıkmadığını belirterek durumunuzu açıklayabilirsiniz. Böyle bir yanıt, herhangi bir iş arayan değil bilinçli, ne aradığını bilen bir profesyonel olduğunuzu gösterecektir.

Soru:
Çalıştığım sektörde kendimi nasıl kanıtlamalıyım?

Yanıt: İçinde bulunduğunuz sektörün gerektirdiği tüm teknik bilgi ve becerileri edinmenin yanında, bunları doğru zamanda, doğru yerde doğru biçimde uygulamanız, diğer çalışanlarla uyumlu ve sinerji yakalayan bir tutum izlemeniz halinde iyi bir profesyonel olarak kendinizi kanıtlamış olursunuz. Vazgeçilmez ve başarılı olmanız firmaya katma değer sağlayan bir çalışan olmanıza bağlıdır.

Soru:
Nasıl daha ikna edici olabilirim?

Yanıt:
İş görüşmelerinde ikna edici olmaya çalışmak, o işin size uygun olduğunu, sizin de o işe uygun olduğunuzu kanıtlamaya çalışmak yerine tamamen doğal davranıp, "kendiniz" gibi davranmanızı öneririz. Kendinizi görüşmeyi yapan kişiye olduğunuz gibi anlatın. İkna edici olmaya çalışırken fazladan söylenen cümleler o iş için uygun kişi olsanız bile antipati yaratabilir. Kendinize güvenin ve kendiniz olun, başarılı bir görüşme yapmanın yolu budur.

Soru: Yöneticiler hangi kriterlere göre seçilir?

Yanıt: Yöneticiler başarı ve bilgilerine göre seçilir. Kişinin daha önce yaptığı işlerde kendini kanıtlamış olması, alanında bilgi sahibi olması ve bir ekip yönetecek olgunluğa sahip olması çok önemlidir.

KARİYER DEĞİŞTİRME STRATEJİLERİ

Kariyerinizi değiştirmek için 10 strateji.

Kariyerinizde ve hayatınızda değişiklik mi yapmak istiyorsunuz? Kendinizi geliştirmek ve çevre edinmek mi istiyorsunuz. Amerikalı İnsan Kaynakları uzmanı Gabrielle Parkinson'un hazırladığı bu 10 strateji size yardımcı olabilir.

Geçmişte öğrendiğiniz hatalardan ders alarak bugünü yaşayın. İhtiyacınız olmayan yada sevmediğiniz şeyleri hayatınızdan çıkarın. Hayatınız her alanında mümkün olduğunda her şeyi sadeleştirin.

1. İşe kendinizle başlayın.

Kendinize ve hayatınıza objektif olarak bakın. Kariyerinizde ilerlemek istediğiniz yola doğru ilerliyor musunuz? Hayatınız yolunda gidiyor mu? Kişisel ve kariyerinizle ilgili gelişiminize devam ediyor musunuz? Sevdiğiniz işi mi yapıyorsunuz?

2. Özkaynağınızı iş ortamında değerlendirin.

Güçlü olduğunuz yanlar ve değerleriniz neler? İş yetenekleriniz, uzmanlık alanınız, ilişkileriniz, çevreniz, imajınız ve başarılarınızı gözden geçirin.

3. Kariyeriniz ve yaşamınıza dair bir plan yapın.

Hayattan beklentileriniz konusunda yeterince kesin ve açık mısınız? Uzun vadede hayalleriniz neler? Hayat içindeki değerleriniz neler? Önümüzdeki 5-10 yıl süresi içinde neler yapmak istiyorsunuz? Tüme dayalı bir yaklaşım geliştirin, yaşam/kariyer, finans, sağlık, ruhsal gelişim, boş zamanları değerlendirme, ilişkiler, ev hayatı, kişisel ve profesyonel gelişim konularını gözden geçirin. Ne istediğiniz ve neye değer verdiğiniz konusunda açık olursanız daha akıllıca adımlar atabilirsiniz.

4. Başarılarınızı takip edin.

Bilginizi ve becerilerinizi geliştirecek yeni fırsatlara açık olun. Tüm başarılarınızı, performansınızdaki yükselişi, katıldığınız çalışmaları, sunumlarınızın kaydını tutup takip edin.

5. Her şeyin düzenli gitmesi için çalışın.

Duygusal ve fiziksel tüm alanlarda tam bir temizliğe girişin.

6. Saygı duyduğunuz ve hayranı olduğunuz insanların hayatlarını kendinize örnek alabilirsiniz.

Özel yaşamında ve kariyerinde başarılı insanlardan öğrenecek çok şeyiniz olabilir. Bağlantı kurabileceğiniz örnek alınacak kimseler yada mentor bulun.

7. Yeni seçeneklere ve fırsatlara açık olun.

Yeni olasılıklara her zaman açık olun. Yeni bilgi, kaynak ve deneyimlerden yararlanın.

8. Üretici olun, harekete geçin.

Kariyeriniz ve hayatınızla ilgili ne yapmak istediğiniz konusunda eminseniz, harekete geçebilirsiniz. Tüm seçeneklerinizi gözden geçirin, çevre edinin, yeni insanlarla tanışın, yeni kaynaklar araştırın.

9. Bilinçli bir şekilde çevre yapın.

Mevcut tanıdıklarınızla irtibata geçin ve yeni insanlarla tanışarak çevrenizi genişletin. İlgi alanlarınıza ve kendinizi geliştirmek istediğiniz alanlara odaklanın ve bu alanlardaki insanlara ulaşmak için yollar deneyin.

10. Sezgilerinize güvenin.

Sezgilerinize ve içinizden gelen ses kulak verin. Kendinize güvenin ve inanın. Ne yapmanız gerektiğini size söyleyecektir.

kpss
Mutluluk dışarıdan elde edilecek bir hal değildi.
Mutluluk ancak içimizden dışımıza taşacak bir hal olabilirdi.
Mutluluk bir koşula bağlanamazdı,
onun bir adı yoktu.
O değişmez olmalıydı, o her halde ve her yerde var olmalıydı.
O bir huzur haliydi.
Her ne olursa olsun hiç bozulmayan, azalmayan ya da artmayan bir duyguydu.
O gün tüm bu hali içinde barındıran yeni bir kelime öğrendim.
Sevgi.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Öğretim görevlisi / Asistan
furki
Üye

Toplam 599 yazı
17/02/2009 :  22:49:51  Alıntı
selam fahas..
tamda yarın önemli biri ile iş görüşmesine gidecektim..yazını dikkatlice okudum..
heyecanı yenme,dik duruş,kendine güven..bakalım bunları başarabilecekmiyim..
yarın ola hayrola..
teşekkürler fahas....
Yorum yazmadan önce lütfen okuyun ...
1- N-ok...tala,!!ma +işar:etlerine "dik"(kat ed?in.
2- BüYük hARf kÜçüK haRf OlayıNI atlAMAyın.
3- Bu "Dolar" i$areti de size i$ çıkarmasın artık.
4- Veenönemlisisözcükler arasındaboşlukbırakın.
5- A ma g erek siz bo şluk lar d an k açının.
6- Gösterin özen cümleleri kullanmamaya devrik.
7- Sözcüklari anlaşılur vea dorğu yazen.
8- Bu güzelim Türkçemize foreign wordlar katmayın.
9- In keys yu rayt Ingilis vords, it hez to bi andirsitendibil.
10- Türkçe’deki spesifik kelimeleri İRDELEMEYİN.
11- Narin maillerinizi naciz kibarlığınızla süslemeyiniz efenim.
12- Benim Türkçem mükemmeldir, NARSIST şeyler yazarsanız hemen anlarım.
13- Yazılarınızda kibar olun, meydan okumayın, yoksa sizi harcarım.
14- DiĞer yandan, TÜrkÇe karakter iŞinize geliyorsa yazIp gÖnderin.
15- Yazdığınızı yarım bırakmamaya lütfen özen gös...

Yerleşim : Türkiye / Manisa  |  Meslek : Satış / Pazarlama
Fahas
Üye

Toplam 506 yazı
18/02/2009 :  23:23:53  Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - furki
selam fahas..
tamda yarın önemli biri ile iş görüşmesine gidecektim..yazını dikkatlice okudum..
heyecanı yenme,dik duruş,kendine güven..bakalım bunları başarabilecekmiyim..
yarın ola hayrola..
teşekkürler fahas....


Teşekküre gerek yok. Benden naçizane farklı bir tavsiye.
İş görüşmesine giderken

"Ben kendi kendime yeterliyim.
"Ben kendi işimi sevgiyle ben yaratıyorum.
"Ben o işe kabul edilmeye yeterliyim.
"Ben o işi yapabilecek güçteyim"

diye tekrarlamanızı tavsiye ediyorum..
Ben yararını görüyorum.
Bakalım size ne kadar yararlı olacak..?
Mutluluk dışarıdan elde edilecek bir hal değildi.
Mutluluk ancak içimizden dışımıza taşacak bir hal olabilirdi.
Mutluluk bir koşula bağlanamazdı,
onun bir adı yoktu.
O değişmez olmalıydı, o her halde ve her yerde var olmalıydı.
O bir huzur haliydi.
Her ne olursa olsun hiç bozulmayan, azalmayan ya da artmayan bir duyguydu.
O gün tüm bu hali içinde barındıran yeni bir kelime öğrendim.
Sevgi.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Öğretim görevlisi / Asistan
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

2.55 saniye.
18:41:38, 29 Nisan 2024, Pazartesi

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım