Ana içeriğe geç

İş Dünyası

İşsizlik Maaşı Hk. . .

Başlatanhilmi321Tarih11/02/2009 20:08:55Yorum1

İlk mesaj
Yeni Üye6 yazı
Merhabalar,

Kafama takılan ve bilmediğim bir konuyu sizlere danışmak istiyorum.Çalıştığım şirkette işten çıkarma gibi bir durum söz konusu.Olası bir çıkarılmadan sonra işsizlik maaşı için başvurmayı düşünüyorum.Ama araştırdığım kadarıyla şartlarım uymuyor.Son 3 yılda 600 gün sigortalı çalışmak şartı varmış.Benim ay sonu çıkış olduğu düşünülürse 590 gün oluyor.Bu şartın bir istisnası yok mu?Yani 600 sınırına yakın olan durumlarda maaş bağlanma durumu var mı?Şartlarda iyileştirmeye gidildiğini okumuştum.Yeni yılda giren iyileştirici bir yasa var mı?

Beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim....

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
1 yorum
Yeni Üye4 yazı
Merhaba Hilmi;

Birkaç yıl geç cevap vermiş olacağım ama senin işine yaramasa yorumunu okuyan arkadaşların bilgilenmesi için cevaplamak istedim. İşsizlik maaşı alabilmen için son 3 yıl da minumum 600 gün çaışmış olman gerekir bunun bir istisnası var mı demişsin. Bunun şu an ki yasada bir istisnası yok fakat yakın zamanda çıkması düşünülen yeni işsizlik maaşı yasasında bu gibi istisnalara yer virilebileceğini düşünüyorum. Aşağıda vereceğim adreste sayfanın yorum bölümünde senin soruna benzer yorumları incelemeni tavsiye edebilirim
http://piyasaanketi.com/issizlik-maasi-sartlari/

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Ö?retmen