Özetle; Boyner in sadece elit müşterilerine verdiği çok kapsamlı bedava bir hizmetten söz etti. Yol yardımı , çilingir hizmeti, cam değiştirme, ayağa doktor getirme, tatil yardımı vs. bir çok güzel hizmet saydı. Hepsi bedava dedi.
Tabi sordum; ben neden elitim size göre ? Boyner e defalarca gittim. Alışveriş olarak 3 - 4 yılda bin lirayı bulur bulmaz bir alışverişim olabilir. Kravat, gömlek, kemer, evrak çantası, çocuk ayakkabısı belki bir iki triko hatırladıklarım bunlar 3 - 4 yılda toplam alınan. Bu beni elit müşteri yapmaz ticaret hayatında.
Saydığı bütün hizmetler bedava verilecek. Niye ki ? Boyner in parası çok herhalde . . .
Konuşmanın sonlarına doğru tüm ısrarlı sorularıma rağmen açıkca söylenmeyen bunların bana külfeti nedir sorusunun karşılığı gelmeye başladı. Isıtma turları 10 - 15 dakika sürüyor. Hangi kartları kullanırsınız niye öyle yaparsınız vs. den sonra bu kartlardan birinin numarası ve son kullanma tarihi isteniyor.
Niye diyorsunuz ; tahsilat mı yapacaksınız ? Cevap aynen şöyle ; Kontrol edilecek mail order en güvenli yoldur bütün detayları görebilirsiniz.
Ne kontrol edilecek neyin detaylarını nerede ne zaman görebilirim ? Belirsiz.
Bu noktada anlaşılıyor ki buhizmetler ayda 31 lira mukabilinde veriliyor ve hemen bu konuşma esnasında da 4 taksit tutarı peşin alınıyor. Yani konuşurken karttan 31 X 4= 124 lira uçup gidiyor. Henüz ne hizmet aldınız ne de verilecek hizmetin garantisi var. Ayrıca bu hizmetlere hiç bir zaman ihtiyaç duymama ihtimalinizde mevcut. Bu duruma 124 lirayı peşin ödüyor ve müteakibende ayda 31 liralık yeni bir masraf kapısının sahibi oluyorsunuz.
Kontrolü kolay interneti açık bakiyesi kapalı bir kartın bilgilerini verdiğim için tahsilat yapılamadı. İçten içe bana çok kızdılar biliyorum ama o kadar kibarız ki tabi her türlü manevi baskı da cabası.
Ben bunun kontrolünü kendi bulacağım kanallardan yapmadan bu akşam hemen bir ödeme yapmak istemiyorum dedim. Bunun üzerine konuşma uzadıkça uzadı. Amirimin numarasını vereyim. Cep nolarımız şunlar siz bizi arayın vs. Fakat arada kendi kararlarınızı kendiniz veremiyormusunuz lafını ağzından kaçırdı gene en kibar ses tonuyla. Dedim ki kendi kararım bu akşam bu şekilde bir ödeme yapmamak eğer yaparsam sizin kararınızı tatbik etmiş olacağım kendi kararımı değil.
Toplam 34 dakika Boyner benden hiç tanımadığım bilmediğim bir hizmet için 124 lira tahsil etmeye çalıştı.
Bir akşamda kaç kişiyi poh pohlayıp emri vakiye getirebilirsiniz ?
İşte kazanç budur.
Herşey nizama uygun. Bilgilerinizi kendiniz veriyorsunuz. Sonradan neye itiraz edeceksiniz. Kaldı ki itiraz bile etseniz üç beş kuruşunuz mutlaka gidecek.
Hizmet mükemmel bile olsa satış şeklini hiç sevmedim.
Elit müşteriler haberiniz ola.
Boyner i arayıp teyit aldım. Backup dedikleri böyle bir hizmetleri gerçekten varmış. İletişim maillerine yazıp durumdan hoşlanmadığımı yazdım.
tamnland.com