Ana içeriğe geç

Sanat, Edebiyat, Kitaplar

Gerçek Dostlarımız

BaşlatanİNCİTarih23/12/2004 12:04:34Yorum12

İlk mesaj
Üye239 yazı
Gerçek dostlarımız, güneş gibidirler, o kadar sıcaktırlar ki, kalbimizi ateşlerler, ısıtırlar. Bir telefon kadar yakındırlar bize. Ne zaman bir sorunla karşılaşsak, gecenin bir vakti bile arasak, “Neden bu saatte arıyorsun, sabaha kadar bekleyemedin mi? demezler. Onlara karşı elbette hatalarımız da olur. Ama her zaman bize hatamızı düzeltmek için açık bir kapı bırakırlar. Bunlardır gerçek dostlarımızdır.
Ben paylaşmak istedim sizinle ve belki bir düşünülür gerçek dostların değeri diye.
BİR GÜN GELİR, BİR GÜN KALIR, BİR GÜN GELİR ODA BİTER
İYİ GÜNLER
İNCİ

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Kamu sektörü
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Üye1122 yazı
Hep öyle dostumuz olsun deyip, böyle dost kalmadı falan diyoruz. Ama hiç şunu düşünüyor muyuz? Biz gerçek bir dost gibi davranabiliyor muyuz?

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / GüzelyurtMeslek Bankacylyk-Finans
Üye551 yazı

DOST..GÜNIŞIĞI GİBİ... YÜZÜMÜN, GÜLÜMSEYİŞİMİN AYNASI GİBİ...YAZ TATİLİNDE SICAK KUMLARIN ELİMİ, AYAKLARIMI YAKMASI GİBİ İÇİMİ ISITAN BİRİ...DOST, GECEYARISI SOHBETLERİNİN EN ANLAMLI KELİMESİ.. GÖZYAŞLARIMIN DURDUĞU AN!! HÜZNÜMÜ SEVİNCE BOYAYAN PASTEL, KURU,SULU BOYALAR...DOST....DOSTUM: PERİM...

SANIRIM 2001 YILIYDI TANIŞTIĞIMIZDA AMA BİZİ BİRBİRİMİZE 2002 YILI YAKLAŞTIRMIŞTI...ŞARAP KADEHİNDEKİ KEKREMSİ TATLARI PAYLAŞTIK ONUNLA..YUDUM YUDUM SEVGİLERİ YUDUM YUDUM ACILARI PAYLAŞTIK ONUNLA..LUNAPARKA GİDEN ÇOCUKLAR GİBİ EĞLENDİK... KAHKALARIMIZLA BULUNDUĞUMUZ HERYERİ İNLETTİK...HANİ BAZEN SEVDİKLERİNİZİ CANINIZA KATARAK SEVERSİNİZ YA; İŞTE ÖYLE SEVDİK BİRBİRİMİZİ... KAHVE FALLARINDA BULMAYI İSTEDİK AYRILIK TADINDAKİ AŞKLARIMIZI...

BU SATIRLARA NE SIĞDIRABİLİRİM DOSTU NE DE DOSTUMU...PERİM...ONUN ADI BU...BEN ÖZEL OLANI PAYLAŞMAK İSTEDİM BURADA...ASLINA BAKARSANIZ (TUTMAYIN BENİİİ) BİR KİTAP YAZABİLİRİM ONU ANLATMAYA BAŞLARSAM... BİRGÜN O DA BENİ ANLATAN BİR YAZI YAZMIŞTI BANA..BELKİ KOYARIM O YAZIYI BURAYA...

KELİMELERİN KİFAYETSİZ KALDIĞI NOKTA...
ONU ÇOOOK SEVİYORUM
VE BİLİYORUM Kİ BEN ŞANSLI BİRİYİM EN AZ ONUN OLDUĞU KADAR...
İstanbul'u Dinliyorum Gözlerim Kapalı...

ışık ve sevgiyle kalın.

Yerleşim TürkiyeMeslek Di?er
Üye370 yazı
Sevgili siyahbeyaz adamı deli etmek için birebirsin vallahi.

Yav ne demişler. "Gönül bu ota da konar b.k'a da"
Benimki gitmiş ot yerine allı güllü b.kdan da beter bir pisliğe konmuş.
İçimde aşk, sevgi, tutku, varsa suç benim mi?
B.k dan beter bir pisliği ben mi arayıp buldum?
Pisliği pislik olarak değil de halen yaradılmış olarak gösteren ben miyim?
Bu duyguların ve tesadüflerin sorumlusu kim?

Herneyse, bizi kıskandıracak, kaderimize kahredecek yazı ve tahriklerden uzak durmanı tavsiye ediyorum sana.:Pp
Hastayım, Veremliyim, neden sağlıklı insanlar var, herkes de hasta olsun demek bize yakışmaz.
Ama acılarımın üsütne tuz dökmek de sana yakışmaz.

Sağlıklar diliyorum.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk
Üye239 yazı
Ne güzel anlatmış siyahbeyaz sevdiğini, ona karşı hislerini ve onunda ona karşı hislerini ben yaşar gibi okudum ve anımsadım geçmişte yaşadığım güzel duyguları.
Bugünde yaşamak istedim ve yaşatmak istedim.
Kıskanmadım, gıpta da etmedim ama gördüm yaşantımdaki eksiği.
İYİ GÜNLER
İNCİ

Üye551 yazı
:)) SEVGİLİ MELİH15, YAW NE ZAMAN BİTECEK SENİN ŞU KALP SANCIN YAA...VALLA YAKINDA KONİKSİ DE VEREM EDECEKSİN.. BU ARADA BENİ VEREM ETMEK İÇİN EPEY ÇALIŞMAN LAZIM. O KADAR SAĞLIKLI DUYGULARIM VAR Kİ, VİRÜSLERİN ONLARI YOK ETMESİ İÇİN OLDUKÇA GÜÇLÜ SALDIRMALARI LAZIM ÜZERİME.. KOLAYLIKLA KAZANMADIM BEN BU DUYGULARI... NELER GELDİ GEÇTİ HAYATIMDAN.. BİR ANLATSAM... AMA ADINA YAŞANMIŞLIK DEDİĞİMİZ HER ŞEYİN İNSANOĞLUNUN TARİHİNDE ÖNEMLİ YERLERE SAHİP OLDUĞUNUN BİLİNCİNDEYİM.. KİMİMİZ OLUMSUZLUKLARLA YAŞAMAYI TERCİH ETSE DE KİMİMİZ ONLARDAN KAÇMAK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPIYOR. EVET BENCE BU BİR TERCİH MESELESİ... BEN KENDİMİ ÖNEMSİYORUM VE ÖNEMLİ OLDUĞUMU BİLİYORUM. ORTAK BİR İLİŞKİ YAŞANIYOR ACILAR HER ZAMAN ORTAK OLMAYABİLİYOR. BİRİ DAHA FAZLA ACI ÇEKİYOR.. BENİM KAVGAM BANA GELEN ACILARLA.. BEN ONLARLA MÜCADELE EDİYORUM.. ACI HALA YAŞIYORUM AMA ETKİSİ UZUN SÜRMÜYOR; ÇÜNKÜ BEN İZİN VERMİYORUM!!! VERMİYORUM KARDEŞİM.. BEN MUTLULUK İÇİN HARCIYORUM ENERJİMİ.. DEVAM DA EDECEĞİM...

BANA: "Herneyse, bizi kıskandıracak, kaderimize hakredecek yazı ve tahriklerden uzak durmanı tavsiye ediyorum." DİYECEĞİNE SEN DE ARTIK BU KONUYU KAPATSAN İYİ OLACAK...NEDİR SENDEN ÇEKTİĞİM YAWW:)))) :P

BU ARADA BEN YAZIMDA DOSTUMDAN BAHSETMİŞTİM; YANİ BEN BİLMEDEN FARKLI BİR KONUYA MI GİRMİŞİM...ALLAH ALLAH...BİRDEN BİR SEVGİ(!) YUMAĞININ İÇİNE DÜŞMÜŞÜM GİBİ GELDİ DE... NEYSE ..

AYRIYETTEN ACILARININ ÜZERİNE "TUZZZZ" DA DÖKMÜYORUM SEVGİLİ ARKADAŞIM... SEN ONU TUZ OLARAK GÖRMEK İSTEDİĞİNDEN KAYNAKLANIYOR BUNLAR BENCE...

BAK ANKARA'DA KIŞ GÜNEŞİ VAR; YOKSA ORADA YOK MU?:))
İstanbul'u Dinliyorum Gözlerim Kapalı...

ışık ve sevgiyle kalın.

Yerleşim TürkiyeMeslek Di?er
Üye1122 yazı
Ben İskenderun da kış güneşi bulamadım bugün ne güzelmiş Ankara o zaman. Benim hayatımda ki en değerli, hayatımda ki herşeyi paylaştığım, bana her konuda destek olan insanın henüz 17 yaşında bir lise öğrencisi olması çok gariptir. Onun hayatımda ki değeri çok fazladır. Kardeşim, kuyzenim, annem, kızım gibidir hepsini içinde barındırır. Seni çok seviyorum İpek, seninle hiç bir zaman yollarımız ayrılmaz umarım şimdi çok uzaklarda olsanda hayatım da olman bende büyük bir boşluğu dolduruyor bana sunduğun dostluktan ötürü sana minnattarım. Herkesin gerçek bir dostunun olması dileğiyle..

Üye370 yazı
Sevgli yasemince, gerçekten çok şaşırdım duygularınızı okuyunca. Birkaç ay öncesine kadar yaşadığım içimdeki fırtınlararı yansıtmışsınız.
Bu duyguları ben karşı cins ve yaşıtımla biriyle yaşamıştım.

Olsa da olmasa da ama hep kalp te olmak. İşte buydu tüm mesele.
Sanıyorum kadın olsun erkek olsun herkes herzaman bu duylara gerekli saygıyı göstermiyor.
Uzağa gitmeye gerek yok. Örnek olarak mim burada.
Onun bakış açısı duygusallıktan çok yakalayabildiğini kaçırmadan yaşamaya dönük. Yani cinsellik veya doyum dediği birşeyler. Hani benim ona çıkıştığım hayvani dugular.

En ağır olan ne biliyormusun. Bahsettiğin duyguların yüzlerce kat fazlasını yaşayan birinin, 5 dakikalık bir cinselliği yaşamak için aldatılması.
Birine seni artık sevmiyorum diyebilirsiniz, bıktım hadi yoluna diyebilirsiniz.
Ya da benzeri birçok gerkçeyi söyleyerek ayrılabilirsiniz.
Ama "kipriğin düşse, benim canım acır" dediğiniz birisi, sizden bir müddet uzak kalmak zorunda kaldı diye 5 dakikalık cinselliği yaşamak için karşınıza çıkan ilk erkeğin kollarına atlamazsınız herhalde.

Tüm bu yaşananlar DOSTLUK dahil herşeye karşı güveninizi yitirmeye neden oluyor bir müddet sonra. Herşeyde olduğu gibi, dostlukda da, aldatmada da bile bir kalitesi olmalı sanıyorum.
İnsan olmak insana saygıyı gerktiri çünkü.

Belki de duygularınızın değerini farkıl ölçülerle tartan, marjinal kişilere karşı baştan dikkatli olmak gerekiyordur.
Kim bilir.

Sağlıklar diliyorum.

Üye1122 yazı
Aşk zaten bu yüzden bana çok saçma gelir. Karşınızdakini hiç bir zaman elinizde yakınınızda tutamazsınız ve dediğin gibi 5 dk için seni, emeğini, kendini satabilir. Bir gün bile aşık olupda kötü bişeyler başımdan geçmediği hiç olmadı hep acı verdi. Ayrıca aşk kadar insanı körelten bişey yok, kanatlanıp uçuyorsunuz ve değişim gelişim adına çok geri kalıyorsunuz. Aşkın nankörlüğü yüzünden sadece aşka bağlancaksınız ve anların keyfini çıkarcaksınız. İyisiyle kötüsüyle bişeyleri yaşadınız için mutlu olacaksınız. Yeri geldiğinde aşkı tek kişi yaşayacaksınız. Yoksa hayatını bu sevdalarda acılarda boşa harcamış olursun. Aşk kadar hikaye bişey yoktur benim için artık.

Üye370 yazı
Dostlar ediniriz yaşamımız boyunca.
Düştüğümüzde, sendelediğimizde elimizi atacak bir destektir o.
Öyle görürüz öyle hisederiz buna ihtiyacımız olmasa da.
Aslında birinin dost olduğuna inanmak da yeterli çoğu zaman.
Hani bu kendinize bir moraldir, takviyedir. Hatta motivasyondur.

Yaşam bize DOST dediklerimizi sınama imkanı da verir.
Bazıları sendelemeyi, düşmeyi, bir yana bırak daha arkamızı döndüğümüzde hançeri saplarlar sırtımıza.
Çok önemlidir bu arkayı dönmek bir insanı, bir dostu anlamak için.

Yaşam bana şunu öğretti ki; her insanın TEK DOSTU vardır o da kendisidir.

Hatta sırtınızda, düşman değil de dost hançeri görmektense, DOSTSUZ yaşamı öğrenmemiz gerektiğini düşünüyorum.
Çünkü kimin kimi nerde neyin karşılığında ne için satacağı belli değil artık.

Böyle desem de, Yaradanın içimize koyduğu, Sevgi, Aşk, Dostluk gibi duyguları içimizden atmayı başarabilmek çok zor tabi ki.

Sağlıklar diliyorum.

Üye239 yazı
YÜZYÜZE DOSTLUKLAR VARDIR
GÜNEŞLE AYÇİCEĞİNİN DOSTLUĞU GİBİ
AYÇİÇEĞİ GÖZÜNÜ SABAHTAN AKŞAMA KADAR GÜNEŞTEN AYIRAMAZ

UZAK DOSTLUKLAR VARDIR
DENİZLERİN ORTASINDAKİ BİR ADA İLE DAĞLARIN ARDINDAKİ BİR GÖL GİBİ
DOSTLUKLARINI GÜNDÜZ KUŞLAR, GECE YILDIZLAR İLETİR BİRBİRLERİNE

SESSİZ DOSTLUKLAR VARDIR
DİLSİZ BİR ADAMLA, DUYMAYAN BİR ADAMIN ELLERİ ARASINDAKİ DOSTLUKLAR GİBİ
SESSİZ DOSTLUKLAR VARDIR
BURADAKİ GİBİ PARMAKLARIMIZLA DOKUNDUĞUMUZ TUŞLARLA KURDUĞUMUZ DOSTLULAR GİBİ
SESİMİZİ HİÇ DUYMADAN?!
İYİ GÜNLER
İNCİ

Üye239 yazı
UZUN DOSTLUKLARIMIZ VARDIR

İKİNDİ GÜNEŞİNİN ALTINDA UZAYAN GÖLGELER BİRBİRLERİNE KAVUŞTUKLARINDA UZUN BOYLU BİR DOSTLUK OLUR.

BİRAZ ESPRİ OLSUN İSTEDİM. DOSTLUK BU DEĞİLMİDİR BİRAZDA İÇİNDEN GELDİĞİ GİBİ ESPİRİ YAPMAK.
İYİ GÜNLER
İNCİ