Ana içeriğe geç

Sanat, Edebiyat, Kitaplar

Bir Şeyler Unuttuk Zamanın Kalbinde

BaşlatansiyahbeyazoykulerTarih18/12/2004 19:56:16Yorum14

İlk mesaj
Üye551 yazı
Sözcükler şifreli görüntüsüdür yaşadıklarımızın.Tadına doyamadığız romanların
gizli öznesidir hatıralar.Bir varmış bir yokmuş gibi gelip geçen tutkun
hayallerle beraber BİR ŞEYLER UNUTTUK ZAMANIN KALBİNDE...

Kıblemizi aşk ile ve aşk için tayin ediyorduk.yaratılmak korkutulmaktı aynı
zamanda,korkuyorduk sevdiğimiz kadarda...

Dualar,şiirler,filmler,yaz rüyaları,kış üşümeleri,düş çözülmeleri birbiri ardınca
geliyordu.Aşk için savaşan adamlar oluyorduk herbirimiz; herbirimiz savaşarak
yaşıyorduk aşkı.

Usulca sokulan yoksulluğumuzu,kabul görülmeyen adamlığımızı,reddedilen sabrımızı
hayatın mihengine vuruyorduk,kahroluyorduk...

Düşler ormanında yarasından sızan kanı ırmaklara akıtarak ölümü bekleyen
ceylanlar gibiydik.Bal gözünden kanlar akıtan ceylanlar gibi çarpıyordu
kalbimiz.Zamanın kalbine akıtıyorduk kahrolası
yalnızlığımızı,terkedilmişliğimizi...

BİR ŞEYLER UNUTTUK ZAMANIN KALBİNDE!...

Korkarak gizlediğimiz dualarımızı,okşamadan geçtiğimiz yetim başlarını,alnımızı
toprağına mıhlamaksızın uğradığımız mabedleri ve hepsini yaralarımıza merhem
olmaya çağıran zamanın kalbinde unuttuk,unutulmaması gereken şeyleri...

Vefasızdık işte...Sevmeyi bilmiyorduk,yanmayı bilmiyorduk,özlemek nasılda uzaktı
kırık kalplerimize!...

Eski bir tarih oluyordu biz geçtiğimizde şehirler.Sevgiler devrilirdi bu müzmin
çağın yalancı aynalarında.Yüzler yalancı haritalar gibi dururdu
kutlu günlerimizin olmadığı ceplerimizde.Gençliğimizi kaybettiğimiz günlerin
hırçın çocukluğunu ezberlerdik elif-ba cüzlerinden.Hayat akardı,zaman akardı ve
aşk akardı sırlı düşlerin yazılmamış sayfalarına doğru...

BİR ŞEYLER UNUTTUK ZAMANIN KALBİNDE!...

Kimi akşamlar sıcak demli bir çay otururdu masamıza,kimi zamanda hatırasını
özlemle yadettiğimiz bir delişmen sevda eskisi,paslanan düşlerimiz kanatlanırdı
o zaman;coşardık.Eylemlerin tadı,ezgilerin yakışı,baki kıldığımız kardeşlik
yeminleri gibi unutur,unuturduk her şeyi!...

Kimi ölmeleri özlerdik;tam alnının ortasından vurulmuş üniversiteli bir gencin
yazmış olduğu günlüklerini okurken.Kayar erirdi kelimeler,susar çoğalırdı ölüm
şarkıları.Ölüme ilan-ı aşk ederdik kimselerden habersiz,yol ışığı şehitler
gibi!...

dillerimiz lal olurdu,bedenlerimiz gül olurdu;kururduk.Bir meşale gibi taşırdık
sloganların ciğerimize işleyen sözcüklerini.Her şey aşktı.Her şey aşk
kokuluydu.Herşey aşk masalı gibi gizemliydi...

Tükettik ömrümüzden tüketilecek ne varsa.Yığdık önümüze buz dağlarını.Ne gençlik
kaldı türkü olup söylediğimiz,ne de dili tutulmuş sözcüklerin ateş
dansı...Dahası,yalın bir ağıt kaldı dudaklarımızda,zehir tadında...

BİR ŞEYLER UNUTTUK ZAMANIN KALBİNDE...

Aşkı unuttuk,en kötüsü...

Sevmeyi unuttuk,en korkuncu...

merhameti unuttuk,en acıklısı..

İnsanlığı unuttuk,en utançlısı!...

Kime ait olduğunu bilmiyorum ama güzel bir yazıydı paylaşmak istedim..
İstanbul'u Dinliyorum Gözlerim Kapalı...

ışık ve sevgiyle kalın.

Yerleşim TürkiyeMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
14 yorum
Üye551 yazı
"SiDiK YARISI MI ?"

bu ne demek mim???

ışık ve sevgiyle kalın.

Yerleşim TürkiyeMeslek Di?er
Üye370 yazı

Seneler bu saçı beyaza boyadı,
Elemler yüzümde çizgi bıraktı,
Öksürdüm durmadan kalbim sızladı,
Hayata görecek daha nem kaldı.

Ellerim titriyor düştü bastonum,
Gözlerim karardı kapandı yolum,
Sevdiğimin elinde yere vuruldum,
Hayata görecek daha nem kaldı.

Bu karamsar şiirlerime nekadar katlanacaksınız ve bakalım ne zaman beni bu siteden atacaksınız. Yarış yarıştır neli olursa olsun.
Sağlıklar diliyorum.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk
Üye551 yazı

Sanat, tıpkı dünya gibi, başına buyruktur, ve İnsanın dünyayı kavrayışı durmaksızın değişirken dünyanın her zaman aynı kalması gibi, Sanatın da insanların geçici kavramlarından bağımsız kalması gerekir; böylece Sanat özellikle ahlaktan bağımsız kalmalıdır çünkü ahlak, dünya üzerinde ne zaman yeni bir din çıkıp eskisini bir yana itse, sürekli olarak değişir.

-Heinrich Heine
İÇBÜKEY SANCISI

Yüzüm aslında hangisidir? Daha çok hangi çehreme, çehremde oturmalıyım? Öte yandan, herkes başka bir yüz arayabilir yüzümde, aramıştır, arayacaktır.

Kaybolurken bulunuyordur asıl yüz.
Böbürlen, ufalan, diz çök, hiç oturma, farketmez.
Sen kendi dağınık hikayensin.

Bütün harflerimin ortasında böyle dolanıyorum.
Bir, yüksekte, ipin üzerindeyim, sanıyorum.
Bir, yerde, sürünüyorum. İki doğrunun arasında paramparça, ama sürekli, yol uzuyor.'

İçbükey bir dökümün 'içten' dolambacında ve sözün bütün uçlarında dolaşmak isteyenler için reddedilmesi güç bir davet.

ENİS BATUR

ışık ve sevgiyle kalın.

Üye1122 yazı
Mim ben seninle hoş atışma yaptığımızı sanmıyorum bu bence bir savaştı.
Ayrıca şiirlere gelince ben Burcu'yla sidik yarıştırmıyorum gayet hoş bir şekilde seçtiğimiz şiirleri koyuyoruz ve okuyoruz karşılıklı bişey ispatlamaya çalışmıyoruz. Bu tabirin hiçde hoş değildi.

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / GüzelyurtMeslek Bankacylyk-Finans
Üye551 yazı
"Bir siirin, pesinden gelen bir siirle baglantisi oldugunu da göremedim.
Güzel bir tiyatroyu seyrettikten sonra, seyredenlerle, o tiyatro parcasini mütalaa etmeden, dogru eve gidip uyumaya benziyor benim gözümde bunlar...
Hizla giden bir tren yolcusuna benziyorum bu Koniks güzergahinda, buralara koydugunuz siirleri teker, teker göremez, hissedemez oldum. Cok hizli gidiyor bu tren."

TRENİ DURDURMAYA ÇALIŞMAK YERİNE TAKİP ETMEYE ÇALIŞIN SEVGİLİ MİM!!! KALDI Kİ "SİDİK YARIŞI" TABİRİNİZİN ELBETTEKİ ANLAMINI BİLİYORDUM. AÇIKLAMA YAPMANIZ YERİNE "AFEDERSİNİZ" DEYİP BÜYÜKLÜK GÖSTEREBİLİRDİNİZ... vAGONLARIN BİR PARÇASI OLACAKSANIZ OLUN, RAYDAN ÇIKARTMAK İÇİN UĞRAŞMAYIN!!!

SAYGILAR

ışık ve sevgiyle kalın.

Üye239 yazı
KATILIYORUM SİZE
İNSAN NE SÖYLEMEK İSTERSE İSTESİN BUNU ADABINDA SÖYLEMELİ
AKSİ OLUNURSA NE SÖYLEDİĞİ VE SAVUNDUĞUN FİKRİN BİR ÖNEMİ OLUR
NEDE GENEL SÖYLEŞİY TARZININ
GENEL DE İÇERİK NE OLURSA OLSUN İNSANIN GÖZÜ VE AKLI ÇİRKİN O İKİ CÜMLEYE TAKILIR.
.... YARIŞINI YAPMAK NE BANA NEDE BURADAKİ DİĞER İNSANLARA YAKIŞIR
İFADE EDİLMEK İSTENİLEN REKABET DAHA KİBAR BİR DİLLE YAZILABİLİRDİ
YAZILMAMIŞSA ARDINDAN HATA KABUL EDİLİP ÖZÜ DİLENEBİLİRDİ

ZARİF ELEŞTİRMİN ARDINDAN BENDEN DE DUYGU YÜKLÜ SATIRLAR

BEKLEMEK NEYE YARAR, GELENİN OLMAYINCA
ÖZLEMEK NEYE YARAR, SEVENİN OLMAYINCA
KADİR KIYMET FAYDASIZ, BİLENİN OLMAYINCA
GÖZYAŞLARIN BOŞUNA, SİLENİN OLMAYINCA

HER DUYGU KARŞIDAKİ KİŞİNİN DUYGUSUYLA BİÇİMLENİP ANLAM KAZANIYOR
BİR GÜN GELİR, BİR GÜN KALIR, BİR GÜN GELİR ODA BİTER
İYİ GÜNLER
İNCİ

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Kamu sektörü
Üye551 yazı
sanmak ve yanılmak işte bütün mesele bu:))
Sezar'ın hakkını sezar'a verebilirdim, eğer ortada Sezarlık bir durum olsaydı...

Trenin durduğu falan yok; şiirler aynı hızda gidiyor... yoksa takip edemiyor musunuz?
ben olsaydım tüm o yazdıklarınız yerine hızlanabilmenin yolunu arardım sayın Mim...

"Takibedecek hal birakmadiniz bende be anam !!"
""iste yasayan siir..hayatin taaaaa kendisi. S.... yarisi yok burada, hayatin ta kendisiiiiiiiiiiiiiiiiii........"

BU NASIL BİR USLUPTUR!!! KARŞINIZDA BAYANLAR VAR, SİZ BU KİBARLILIKLA(!) MI BİLMEM KAÇ TANE SEVGİLİYİ, EŞİ YANINIZDA TUTUYORSUNUZ??? RİCA EDERİM BİRAZ ÖLÇÜLÜ DAVRANALIM... RİCA EDİYORUM!!!

AYRICA DİĞERLERİNİ BİLMEM AMA BEN SEVGİLİ ŞAİRLERİMİZİN ŞİİRLERİ ALTINA BÖYLE YORUMLARI OLAN YAZILAR YAZMAYI ONLARA BİR HAKARET OLARAK GÖRÜRÜM. O NEDENLE YORUMLAMAK İSTEYEN BUYURSUN...

İNCİ HANIM'IN AÇTIĞI BAŞLIK ALTINDA KENDİMİZCE OLAN ŞİİRLERİ YAZIYORUZ ZATEN...

ışık ve sevgiyle kalın.

Üye370 yazı

"Kesin olan bir şey var. Bir şeyin doğruluğundan şüphe etmek.
Şüphe etmek düşünmektir. Düşünmekse var olmaktır.
Öyleyse var olduğum şüphesizdir.
Düşünüyorum, o halde varım.
İlk bilgim bu sağlam bilgidir.
Şimdi bütün öteki bilgileri bu bilgilerden çıkarabilirim."

Rene Descartes

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk
Üye239 yazı
SİYAHBEYAZÖYKÜLER GREÇEKTEN ÖYKÜ GİBİSİNİZ ILIMLI RAHATLATICI.

BAZI İNSANLAR İÇİN, BAZEN ZOR OLAN, DEVAM EDEN BİRŞEYE UYUM SAĞLA**** KATILMAKTIR.

ONLARA UYMAKTAN DAHA KOLAY GELEN ŞEY, YENİ BİR POLEMİK ÇIKARMAKTIR.

BAZEN DUYGULARINI ŞİİR GİBİ İFADE EDEMEZLER ÇÜNKÜ,

ŞİİR YUMAŞAKTIR, HASSASTIR, BEN DEMİYORUMKİ BEN İFADE EDEBİLİYORUM,

AMA DENİYORUM, BENİM CİVARIMDA ŞİİR KİTABI FİLAN YOK

AMA İÇİMDE SEVGİ DOLU YÜREĞİM VAR, ARA SIRA HIRÇINLAŞSADA ÖZÜNDE İYİ YÜREĞİM

ALTIN ÇÖPE DÜŞSE
DEĞERİNİ KAYBEDER Mİ
TENEKEYİ PARLATSAN HİÇ
ÇEYREK ALTIN EDERMİ

İYİ GÜNLER
İNCİ

Üye551 yazı
SEVGİLİ İNCİ,

TEŞEKKÜRLER DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN...

İNSANLARI KIRMADAN DA BAZI ŞEYLER İFADE EDİLEBİLİR BANA GÖRE.. HAYATIMIZDAKİ İLETİŞİM PROBLEMLERİ NELERDEN KAYNAKLANIYOR HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ? MUTLAKA DÜŞÜNMÜŞ VE ÜZERİNE YORUM DA YAPMIŞSINIZDIR... KARŞIMIZDAKİNİ TAM OLARAK DİNLEMEMEKTEN, VERİLMEK İSTENİLENİ FARKLI ALMAKTAN, YANLIŞ ANLAŞILMALARDAN VS. VS. OYSA YAŞADIĞIMIZ DÜNYAYI ZİNDAN ETMEYE GEREK YOK TÜM BUNLARIN FARKINDA OLMAYI BAŞARIP, UYGULAYABİLDİKTEN SONRA...

BEN DUYGUSAL BİR İNSANIM, YAZARAK KENDİMİ ÇOK İYİ İFADE EDEBİLDİĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM. .ÇEVREMDE BENİ TANIYAN İNSANLAR DA BU DÜŞÜNCEMİ ONAYLIYORLAR.. ŞİİR, DENEME BUNLARIN SAYISINI BİLMİYORUM.. VE YAKINDA BİR ROMAN...

HERKESİ OLDUĞU GİBİ KABUL ETMEKTEN YANAYIM.. AMA DEĞİŞTİRİLEMEYECEK HİÇBİR ŞEYİN DE OLDUĞUNU İNANMIYORUM, İNSANLARIN "DEĞİŞTİREMEM" DEDİĞİ... İNANÇ VE İSTEK ÖYLE GÜÇLÜ DUYGULAR Kİ; YETER Kİ BİR DEFA ÖNÜMÜZE KATALIM VE TAKİP EDELİM...

BEN NE ZAMANKİ IŞIĞI GERÇEK ANLAMIYLA BULDUM; BİRÇOK ŞEYİN DEĞİŞEBİLDİĞİNİ GÖRDÜM... BEN DEĞİŞTİREBİLİYORSAM BİR ZAMANLAR "ASLA DEĞİŞMEZ" DEDİKLERİMİ, O HALDE DEMEKKİ DEĞİŞEBİLİYORDUR. YETERKİ İSTEYELİM VE İNANALIM... ACIYA SIĞINMAK NEDENSE İŞİMİZE GELİYOR; BEN ACILARIN VARLIĞINI DA UNUTMA**** YOLUMA DEVAM EDİYORUM.. Kİ BİRGÜN YENİDEN KARŞILAŞTIĞIMDA ONA YÜZ VERMEYEYİM DİYE:))

SİZE KİTABIMDAN BİR ALINTI YAPAYIM...MALUM ONUN DÜZELTME İŞLEMLERİNİ YAPIYORUM ŞU ANDA...

...

Hepimiz sevmekten çok sevilmeyi isteriz, aslında bekleriz. Canımızı en çok yakan kişi nedense hep vazgeçilmezimiz olmuştur. İlişkilerdeki bu çelişkiyi galiba hayatım boyunca anlayamayacağım. Neden bile bile lades deriz ki? Neden geceler boyunca şüphelerle yoğruluruz ki? Neden?

Ardı arkası kesilmeyen sorularla yaşıyoruz. Düşünsene her şey aslında o kadar basit ki! Biz bu hayatı ve ilişkilerimizi zora sokmak için elimizden geleni yapıyoruz. Rahat bırakmıyoruz. Ne kendimizi ne de karşımızdakini. Küçük bir çocuk gibi olan biten her şeyi öğrenmek istiyoruz. Çoğu zaman da verilen cevaplardan hoşnut olmuyoruz. Neden mi? Çünkü verilen cevaplar bizim kurguladığımız senaryodan oldukça farklı olduğu için. Bizler nedense daima olumsuz sonları kendimize yakıştırmayı uygun buluyoruz. İstemediğimiz sonların günlerce acısını çekiyoruz içimizde. Bir şekilde ilişkilerimizi farkında olmadan çıkmaza sokan bizleriz.
Ortak acılar yaşıyoruz ama her birimizin koyduğu isimler farklı. Kimi ayrılık diyor, diğeri ihanet. Kimiyse terk edilmek..Anlayacağın hepimiz mutlaka bir şeyler yaşıyoruz. Yaşamımızın geri kalanını unuttuğumuz noktadaysa acılarla baş etmekte zorlanıyoruz. Sanki bizim için her şey bitmiş gibi! Oysa farkındalığımızı arttırdığımız zaman bazı şeylerin daha kolay olabileceğini görmemiz gerekiyor. İçimizdeki şeytan acıyı seviyor. Bizler de onu mutlu etmek için çalışıyoruz. Garip..

ışık ve sevgiyle kalın.

Üye239 yazı
ATTIĞIMIZ HER ADIMDA, BAŞLADIĞIMIZ HER BİRLİKTELİKTE ELİMİZLE BESLEMEK İÇİN ELLERİMİZLE HAZIRLIYORUZ ONA YEMEĞİNİ, TUZUNU BİBERİNİ BİRLİKTE ATIYORUZ VE SEVGİMİZLE AYNI TABAKTA O ŞEYTANA YEMEĞİNİ SUNUYORUZ, ONA BIRAKIYORUZ TERCİHİ İSTER SEVGİMİZİ YESİN, İSTERSE SEVGİYLE HAZIRLADIĞIMIZ YEMEĞİNİ, İYİ NİYETLE BAŞLIYOR HERŞEY İLK BAŞTA VE BAZEN O KADAR İYİ GİDİYORKİ, KORKUTUYOR BİZİ BU İYİ GİDİŞLER,

HER DEFASINDA YENİDEN DOYURUYORUZ KARNINI, HER BAŞALAYAN İKİŞKİDE YENİDEN,

NEDEN HER GÜZEL ŞEYİ SONU ACI OLACAK GİBİ GELİYOR VE NEDEN İNSAN KENDİNE MUTLULUKTAN ÇOK YAKIŞTIRIYOR MUTSUZLUĞU.

İYİ GÜNLER
İNCİ

Üye551 yazı
"VE BAZEN O KADAR İYİ GİDİYORKİ, KORKUTUYOR BİZİ BU İYİ GİDİŞLER, " ... NE GÜZEL İFADE ETMİŞSİNİZ İNCİ HANIM... İŞTE BENİM ANLAMKATA ZORLANDIĞIM BİR DURUM BU... HEP HAYATIMIZDA MUTLU OLMAYI İSTERİZ, BİR ŞEYLER İYİ GİTSİN DERİZ; SONRA DA İYİ GİTTİĞİNDE KORKARIZ...

İŞTE BU KORKUYU YENEBİLMELİ İNSAN... MUTLULUĞUNU DOYASIYA YAŞAYABİLMELİ, SONUNU DÜŞÜNMEDEN...AMA DEDİĞİM GİBİ GELEBİLECEK HER TÜRLÜ SON A DA HAZIRLIKLI OLABİLMELİ...

BİR PARAGRAF DAHA KİTABIMDAN...

...

Yaşamlarımız neden sorunlara ve acılara, beklenmedik sonlara karşılık gelmek zorunda ki! Biz yazıyoruz bu karmaşık oyunları ve sonra gün gelip de sahneye koyduğumuzda inanılmaz bir şaşkınlık yaşıyoruz. Sanki önümüzde olup biten her şey bizim değilmiş gibi sahiplenmekten ölesiye korkuyoruz. Eksiliyor hayatlarımız..

...

ışık ve sevgiyle kalın.

Üye551 yazı
canladırmalı geride kalanları öyle değil mi?takılıp kalmamalı bazen...rahatlamalı....

ışık ve sevgiyle kalın.