Ana içeriğe geç

Diğer Konular

MaTaMaTiK SoRuLaR1

BaşlatanSaGoPaTarih19/11/2004 19:13:50Yorum13

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
HeRkes matamatik sorusu yazs1n

1875224128416+54948924892=? kaçt1r

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
13 yorum
Üye1236 yazı
M-A-T-A-M-A-T-İ-K DEĞİL M-A-T-E-M-A-T-İ-K.

Elimdeki abaküs ile 9 milyara kadar işlem yapabildiğim için ben sonucu bulamadım. Hoş, bulsak ne işe yarayacak onu da anlamadım ya neyse....

Hah, aklıma gelmişken burada hemen sorayım. İlkokula gidip abaküsü (sayı boncuğu) olmayan pek yoktur herhalde. Peki abaküs ile 10 basamaklı sayılarla dört işlemi yapmayı okulda öğrenen var mı aranızda? Eğitim sistemimizin ayaklar altında süründüğünün bir başka göstergesi olacak vereceğiniz cevaplar.
Zann ile yakin zail olmaz. - Mecelle'den

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye110 yazı
Benimde abaküsüm vardı,ne işe yaradığını hatırlamıyorum(çok güzel,rengarenk boncukları vardı:).Merak ettim 10 basamaklı sayılarla 4 işlem abaküsle nasıl yapılır?
Abd de olmasa kimi suçlardık bukadar...
Selamlar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye551 yazı

M+A+T+E+M+A+T+İ+K =?
İstanbul'u Dinliyorum Gözlerim Kapalı...

ışık ve sevgiyle kalın.

Yerleşim TürkiyeMeslek Di?er
Üye1236 yazı
Abaküs hesaplama makinaları arasında en önemli buluştur. Hesap makinanızın veya bilgisayarınızın işlem yapamayacağı kadar çok haneli sayıları işleyebilirsiniz abaküs ile. En karmaşık hesapları hane arttırma, eksiltme veya kaydırma yöntemleri ile çok kolaylıkla yapabilirsiniz. Elektronik hesaplayacıların (hesap makinası, bilgisayar ve diğer özel mühendislik hesaplayıcılarının) tasarım hesapları, ayrıca temel bilimlerdeki bir çok buluş abaküslerle yapılan hesaplar sonucu ortaya konmuştur. Öğrenmesi ve kullanması çok kolay olan abaküs bu kolaylığının yanında karmaşık işlemleri çabucak yapabilmemize olanak tanır. Japonya'da halen yaygın olarak kullanılmaktadır.
Şu anda kullanılan tüm elektronik hesaplayıcılar abaküs mantığı ile çalışır. 8 bit, 16 bit, 32 bit işlemcileri, her sırasında 8 boncuk, 16 boncuk, 32 boncuk bulunan ve milyonlara varan sırası bulunan abaküslere benzetebiliriz. Tıpkı abaküste boncuk kaydırarak yapılan işlemler gibi mikroişlemciler de bit kaydırarak tüm görevlerini yerine getirirler. Eğer abaküs icad edilmiş olmasaydı bilgisayarların yapılamayacağını çok rahatlıkla söyleyebiliriz. Fikrimce, abaküs mantığını bilmeyen hiç bir mühendisin matematikten tam olarak anladığını ise asla söyleyemeyiz.
İşin gerçeği diğer ülkelerden kopya edilen eğitim sistemimiz, ilkokula giden her öğrencimizin çantasında abaküs olmasını gerektiriyor. Fakat ne yazıkki kitapların olduğu gibi onun da sadece hamallığını yaptırıyoruz çocuklarımıza. Bırakın çocuklara abaküs kullanmayı öğretecek bir öğretmeni, ben onu kullanmayı bilen öğretmen sayısının bile oldukça sınırlı olduğunu düşünüyorum.

Yeni Üye2 yazı
bus site cok güzelmiş ya zekamı geliştirdi

Yerleşim Türkiye / TokatMeslek Di?er
Yeni Üye2 yazı
saatte 3 km hızla evinden okuluna giden bir ögrenci 1. derse 10 dakika geç kalıyor.
bu ögrenci satte 4 km hızla gitseydi 1.ders zilinden 10 dakika önce okula varacaktır.
ögrencinin evi okul arasındaki yol kac metredir
mervenur

Yerleşim Türkiye / TokatMeslek Di?er
Üye1236 yazı
OGRENCININ EVI ILE OKULU ARASINDAKI MESAFE TAM OLARAK 4.000,0001 METREDIR.

Üye347 yazı
Acıklama yapılmadan yazılarımın onaylanmadığı için gecmişe dönük tüm paylaşımlarımı siliyorum

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Saty? / Pazarlama
Üye184 yazı
(x) = 5 x13 + 13 x5 + 9 a x

fonksiyonunun her x tamsayısı için 65'e bölünebilmesi için a yerine konabilecek en küçük pozitif tamsayıyı bulunuz.
İzcen Computer

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / GüzelyurtMeslek Mühendis
Yeni Üye1 yazı
çok güzel bravo
www.OssMatematik.Com
www.Netmatematik.Net

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Ö?retmen
Yeni Üye2 yazı
arkadaşlar busite cok güze

Yerleşim Türkiye / YozgatMeslek Ö?renci
Yeni Üye2 yazı
matamatik leilgili veren arkadaşım cevap..1930173053308