Süper Gelecek
İlk mesaj
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - armandoTR yahudide ticari kafa vardir, rumda ise emekcilik esnaflik kafasi var, bu boyle geldi boyle gider ,dunyaniin her yerinde boyle bilinir, istisnalar kaideyi bozmaz. |
Yazıyı gönderen - akinselcuk Yap sat gibisi varmı ki ? Ticareti, illede bir dine bağlayacaksak benim gördüğüm ticaret hristiyanların üzerinde dönüyor. Yahudiler populer olsada bu konuda, en büyük ticaret hacmi hristiyan aleminde. Yoksa değil mi ?? |
Yazıyı gönderen - salih_32 aslında ıkısıdee aynı sey bırınde uretımde risk varken digerınde satımda risk vardır uretıcı urettıgı malı artırma yolunda ıyı bır fıyata satması emek harcaması digeri isee sermayesını vererek risk almaktadırr.....işinn kısacasıı giricimsi olmaktırr amacım guvenınızı kazanmak :=)) her seydenn onemlısıı guvendırr tıcarette kar etmekde zarar etmek de var işte bu olursa ticerat olurr saygılarımlaa |
Yazıyı gönderen - akinselcuk Tabi durumu böyle izah edersek haklısınız. Ama o zaman rahmetli Sakıp ağanın ve Vehbi beyin, hatta hayattaki Aydın Doğanın başka bir dine ait olduklarınıda kabullenmek gerekecek. Belki de haklısınızdır. . . . Çinliler ve Japonlar var. Belkide ticaretin hasını budistler biliyordur. Yahudilerin pabucunu dama atmak üzerelerdir. Yahudiler bu konularda oldukça egemen kabul ama dünya çok büyük. Ben hala dünyanın yapsat üzerinde durduğunda ısrarlıyım. Biri bir şey yapmazsa kim alsat yapabilir ki ? Yapmayı da yahudiler sevmediğine göre . . . |
Yazıyı gönderen - armandoTR bir soz var ispanyada catalunya bolgesi insanlari, ve turkiyedeki kayseri ilimiz icin hep derlerdi yahudi kafasi cunku bu bolgeler ticarette basarili olan bolgelerdir. |
Yazıyı gönderen - akinselcuk Tabi durumu böyle izah edersek haklısınız. Ama o zaman rahmetli Sakıp ağanın ve Vehbi beyin, hatta hayattaki Aydın Doğanın başka bir dine ait olduklarınıda kabullenmek gerekecek. Belki de haklısınızdır. . . . Çinliler ve Japonlar var. Belkide ticaretin hasını budistler biliyordur. Yahudilerin pabucunu dama atmak üzerelerdir. Yahudiler bu konularda oldukça egemen kabul ama dünya çok büyük. Ben hala dünyanın yapsat üzerinde durduğunda ısrarlıyım. Biri bir şey yapmazsa kim alsat yapabilir ki ? Yapmayı da yahudiler sevmediğine göre . . . |
Yazıyı gönderen - armandoTR unutmayalimki izmir ilimizden cok kurnaz cikarmis askerdede cavus yaparlarmis. |
Yazıyı gönderen - KIRIMLIOGLU Ben genelde konikse yazilan yorumlari okurum pek yorum yazmam ama burda bi karadenizli olarak insaa etme konusundaki yaraticiliginin ve insaa edilmis olanin nasil hakkini verigini dusunulmemis ve dusunulmuslerin arasina katmak istedim ve engineer38 ya kayserilisin yada yasin umuyorum 38 le baglantili ama plakan buysa tabiri caiz olarak yorumlarin takdire saayan birde temelle kayserililerin ticari fikralarindan espiriye karistirilmis temiz feyZler alabilirsin umuyorum Tesekkur ederim |
Yazıyı gönderen - rterzioglu Bu duruma göre değiştir. Daha önce Ali Şen öğreğini vermiştin. Satmak mı karlı üretmek mi? İşte burada bir soru daha gizli. Hangi sektör daha karlı. 1.Onun içindirki zaten herkes bildiği işi yapar, parası çok olan üretimden anlayan üretim işine girerek fazla para kazanabilir. Amaa. İşler tersine giderse işçi çıkarır ama fabrikayı kapatmamak için çırpınır. Sen satıcı olarak onun malı pahalıysa diğerinden alırsın. Fabrikayı kapatır diğerinden alırsın. 2. Üretici, iyi bir ürün üretiyorsa herkes kapısına dayanır. Yurtdışından teklifler sürekli gelir. Sen sadece belirli bir gölgeye satarken, üretici hem tüm Türkiye'ye hemde yurtdışına satabilir. Kısır bir döngü işte... :) |