Ben evden çalışırken sınır koyma için hedefi çok küçültünce düzen oturdu. İlk hafta sadece 10 dakika yaptım, sonra süre kendiliğinden arttı. Ben olsam ilk adımda rakamları basit bir tabloya dökerdim.
evden çalışırken sınır koyma için sizi en çok bozan şey zaman mı, unutmak mı, yoksa isteksizlik mi? Çözüm ona göre değişiyor. İlk denemede mümkün olduğunca geri dönüşü kolay bir yol seçerdim.
Ben kağıt takvimde sadece yaptığım günlere çarpı koyuyorum. Fazla detay yok, o yüzden sürdü. Gerçek kullanıcı veya müşteri davranışı bence en iyi sinyal.
Bende sabit bir saat koymak işe yaradı. Gün içinde boşluk bulmayı bekleyince çoğu zaman sıra gelmiyordu. Bir de kötü senaryoyu ayrıca hesaplamakta fayda var.
evden çalışırken sınır koyma için ortamı önceden hazırlamak ciddi fark yaratıyor. Başlamayı ne kadar kolaylaştırırsanız devam etmek o kadar rahat oluyor. İlk denemede mümkün olduğunca geri dönüşü kolay bir yol seçerdim.
Bir gün kaçırınca zinciri tamamen bırakmamak önemli. Benim kuralım iki gün üst üste kaçırmamak. Gerçek kullanıcı veya müşteri davranışı bence en iyi sinyal.
Haftalık kısa bir değerlendirme ekleyince neyin aksattığını daha net görmeye başladım. Her gün uzun uzun takip etmeye gerek kalmıyor. Ben olsam ilk adımda rakamları basit bir tabloya dökerdim.
Ben tek başına motivasyona güvenmiyorum. Mümkünse bir arkadaşla takip etmek ya da birine yaptığınızı söylemek devamlılığı artırıyor. Bir de kötü senaryoyu ayrıca hesaplamakta fayda var.
KATKI FIRSATI
Bu toplulukta ilk yanıtını bekleyen bir tartışma var
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz