Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Dünyanin En Pahali Mantari Trüffel !!!!!

BaşlatanastanaTarih11/12/2008 18:31:08Yorum24

İlk mesaj
Üye305 yazı
Merhaba arkadaslar,
Dünyanin en pahali mantarini hic tattiniz mi?
Dünyanin en pahali mantari Trüffeldir !
bazi yörelerde türkce adi degismekle beraber
" Domalan " yada diger adi yanlisim varsa yanlisimi düzeltiniz " Yer Mantari " dir.
Daha cok Italya`nin küzeyinde ve Fransa`nin Dogu ve Kuzeyinde yer altindan kazilip cikartilarak elde ediliyor.Dogal aromali kokuya sahiptirler.
Iki türlüsü mevcuttur koyu renkli tam siyah olmayan ama siyah olarak adlandirilir ve beyaz renkli olanidir.
Beyaz renkli Trüffel kilosu 4000 - 6000 € dur,
siyah olani da 2000 - 4000 € dur. Bunlar genellikle biraz misketten büyük yumru gibidir. Ama büyük olursa ve en az 300-500 gram ise bir tanesi,acik artirma ile cok yüksek fiyata alici bulmaktadir.
Türkiyede Denizli,Mersin ve Elazig taraflarinda pek cok kisinin bilmemesine rahmen toplanmaktadir,hem de beyaz.
Fakat kalitesi cok cok düsüktür, burada bunlarin parekende fiyati 80 € civarindadir ve pek tutulmamaktadir.
Cin `den, Tunus`tan ve Fas ´tan da getirilmektedir.Ama cok kaliteli degildirler.
Iyi bir arastirma yapilmasi halinde Türkiyede de iyi kalite Trüffelin var oldugundan hic süphem yoktur,yeterki ciddiyetle arastirilsin.
Trüffel`in pahali olmasinin nedeni, bunun insanlar tarafindan yetistirilememesidir.
Sadece dogal ortamda yetismektedir.
Bunlar cok iyi yetistirilmis Köpekler ve Domuzlar tarafindan bulunuyor ve toplaniyor.

Yerleşim ALMANYA / MünsterMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
24 yorum
Yeni Üye7 yazı
Selamlar.

Vay be !!! Bizim memlekette de "Dombalan" gibi birşey diyorlardı aynı şey sanırım. Bahar aylarında çobanlar felan toplar getirirlerdi. Gerçekten de kıymetli olması doğal çünkü lezzeti çok çok iyi ve gerçekten az yani 1 kilo toplayabildiklerini hiç duymadım.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Mühendis
Yeni Üye29 yazı
gercekten trüffel cok lezzetli ve pahali genellikle lüks restaurant larda kullanilan bir mantar
insanlar düsündükleriyle degil yaptiklariyla yasar

Yerleşim ALMANYA / StutgartMeslek Yöneticilik
Üye782 yazı

Kırşehir'de, elleri değnekli yüzlerce köylü dağlarda gezerek 'keme' bitkisi arıyor. Kırşehir'in Akçaağıl Köyü civarında bulunan dağlık bölgelerde yetişen keme bitkisinin fındıktan daha fazla enerji verdiği bildiriliyor. Kilosu 15- 25 dolar arasında satılan kemeye Suriyeli iş adamlarının aşırı talep gösterdiği ileri sürüldü. Yüzlerce esnaf ve köylü, keme bitkisini bulmak için ellerinde bir metre uzunluğundaki değneklerle dağları karış karış arıyor. Değneklerini yere vurarak keme bulmaya çalışan vatandaşlar ilginç görüntüler oluşturuyor.

Buldukları bitkilerin kilosunu 15-25 dolar arasında sattıklarını söyleyen köylülerden biri, "Sabah ezanıyla birlikte keme aramaya çıkıyoruz. Elimizdeki değnekler dedektör görevi yapıyor, günlük 2-3 kilo keme buluyoruz. Kemeleri Suriye'den gelen aracılara satıyoruz. Onlar da Arap iş adamlarına satıyor. Tabii bu aracılar bizden 15 dolara aldıkları kemeleri 50 dolara satıyorlar" dedi.

Kemenin fındıktan daha fazla enerji verdiğini söyleyen bir başka köylü ise, "Keme, fındıktan daha yüksek enerji ve kuvvet veriyor. Aynı zamanda tansiyon hastalarına iyi geliyor" diye konuştu.
insanların en hayırlısı insanlara faydası olandır.

Yerleşim Türkiye / Elazy?Meslek Saty? / Pazarlama
Üye255 yazı
Arkadaşlar bir önerim var herkes memleketinde bulunan böyle değerleri yazsın böylece harap olup giden ve gerçek değerlerinin çok çok altında giden bu hazinelerden haberdar olalım. Memleket ekonomisine ve köylümüze karınca kadarınca bir faydamız olsun
http://istanbulesnaflari.com/ istanbul esnaf rehberi geç olmadan mutlaka yerinizi alın http://istanbulesnaflari.com/EskiIstanbul.php

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Medya
Editör5590 yazı
Bizim dağlardaki orjinal bitkileri öğrenmenin en iyi yolu İngiliz Ekoloji dökümanlarına bakmak !!!!

Bizim haberimizin olmadığı bitkileri bile biliyorlar, bazen Türk makamlarını uyarırlar. Sadece sizde olan şu bitkiyi çok topluyorsunuz dikkat edin diye bizimkilerde önlem alırlar !!!

Devlet geçtiğimiz yıllarda salep bitkisinin dış satışına kota koydu İngiliz uyarısı üzerine . . . Ne yazıkki doğru bir uyarıydı.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye29 yazı
kuru domatezi duymayan yoktur sanirim italyan bir arkadasimin ailesi bu isle ugrasiyor almanyaya kurutulmus italyan dometezi diye satis yapiyorlar buraya kadar iyi güzel ama kuru domatezleri türkiyeden aliyorlar buna nedersiniz ayni sey zeytin yagi icin gecerli en güzel yag italyanin diye biliyorlar italyan arkadasima saf zeytin yagi verdim denesin diye bana böyle güzel yag görmedim dedi birde tanitabilsek sadece döner kebab olmadigini anlatabilsek cok iyi olacak burda en iyi taninan sebzelerin basinda üzüm geliyor(sultan üzümü)daha sonra incir bilmenizi isterim incirin tanesi 20cent oda türkiyeden geliyor aklima geldikce taninanlari yazmaya devam edicem taninmayanlari belirlenirse size fikir olur diye düsündüm
insanlar düsündükleriyle degil yaptiklariyla yasar

Yerleşim ALMANYA / StutgartMeslek Yöneticilik
Üye1714 yazı
bilseydim yemezdim :) köpekler neyle topluyor bunu patilerinle mi.

evet güzel bir mantar ama mantar sonuçta. Et tadı var. Çok fazla birşey değil yani. Birde sürekli taze olması gerekiyor sanırım. Hergün uçaklarla teslim ediliyormuş.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye305 yazı
Köpekler egitildikleri icin mantarin kokusuna gidiyorlar,bulduklarinda ise hafiften eselemeye basliyorlar,ama sahipleri mantarlara zarar gelmemesi icin hemen müdahale edip kendileri cikariyorlar.keza bazi cins Domuzlarin da en sevdikleri yiyecek oldugundan 1 yasindan kücük Domuzlar tarafindan mantarlar araniyor,yetistigi yer bulundugu an, yine sahipleri mantarlara dokunulmasina izin vermiyorlar.Yani bu acidan hic süpheniz olmasin,hic bir sekilde bu iki hayvan da mantarlara dokunamuyor.
Mantarlar toplandiktan sonra, 1 hafta icerisinde tüketilmek zorunda,yoksa hemen küflenip cürüyorlar.
Italyan mutfaginda genellikle Spagatti üzerine cok ince ve tasarruflu rendelenir,ve bir porsiyon Spagatti 80 € dan baslar,Fransiz mutfaginda daha cok ezilmis bonfile kizarmasinin yaninda üzerine eritilmis olarak dökülen kasarimsi peynir üzerine rendelenir,porsiyon fiyatini yazmiyorum.
Arkadaslar,bir Italyanin,bir Fransanin bizim güzel yurdumuzdan daha üstün tarafi yoktur,klima asagi yukari aynidir.Trüffel ciplak gözle görülmesi nerede ise imkansiz gibi,muhakkak yardimci bir hayvana gereksinim var.bizim ülkemizde köpekler ev bekleme,davar bekleme haricinde neden egitilip bu gibi alanlara yönelmezler,sanirim biraz gözlerin acilmasi ile sadece bu alanda degil,bir cok alanda basarilar kendiliginden gelecektir.

Yeni Üye20 yazı
Dikkat ediyorum bu sitede hep degisik fikirler ortaya atiliyor ne yazikki Türkiyede binlerce cok degerli sinifina girecek bitki var ama kiymeti bilinmiyor. kimse cesaret edipte hali hazirdaki ürünü satmiyor. Benim gibi yapmak isteyenlerde cok güclü olan prosedurleri asamiyoruz. Benim bile dogal olarak yetisen ürünler üzerine calışmalarim var. Ama dedim ya maddi durum ve prosedür engel oluyor. Mesela yurt disinda olanlar bilir blueberry diye bi meyve var kilosu 30 euro. Sofralarin vazgecılmezi olmus AB de ben recelini kurutmasini marmelatini yaptim ama sadece perakende cok ozel müşterilere verebiliyorum. Bunun gibi bir cok meyve var. Karayemis cape bogurtlen frambuaz ahududu vb. Birakin trüf mrüf kendi degerlerimize sarilalim. Eger ilgilenen olursa onumuzdeki sene seri uretim yapacağım. Tamamen dogal urunler olacak ama sinirli miktarda saygilar sunarim . Ayrıca herkesin kurban bayramı mubarek olsun.
herkes zihnine hükmeder

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Turizm
Yeni Üye1 yazı
domalan mantarı( keme) mevsimi başlamıştır
konyadan etem ben. bu mantarları kime nasıl satacam çokca bulunmaktadır eger böyle biri varsa beni arayın 05559883909

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ymalat
Yeni Üye1 yazı
Merhaba, Ben Ingiltere'de yasiyorum ve elinizde olan Truf Mantarlarinizi almakla ilgileniyorum.Bana satis fiyatlarini gonderirmisiniz lutfen. Email adresim ozercagri@hotmail.com

Yerleşim Yngiltere / ThatchamMeslek Di?er
Üye124 yazı
Merhaba arkadaşlar karaman dan fikret ben domolan mantarı (keme mantarı ) şuan biizm burada cıkmakta isteyen arkadaşlar irtibat kursun yardımcı olayım veya meil atsın egilmezgroup@gmail.com 0543 848 48 80
Eğilmez Dağıtım Pazarlama

Yerleşim Türkiye / KaramanMeslek Ymalat
Üye305 yazı
sayin Esat70,mantarin fotografini e-maile gönderebilirmisin?
siyah mi beyazmi onuda yazarsan iyi olur...
yyildiri@hotmail.de

Üye251 yazı
türüffel yani dobalan mantarını yurt dışına satıyoruz<
Tevrat FİDAN
wieseel dış ticaret ve pazarlama danışmanlığı
0545 422 87 61

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye360 yazı
trüf mantarı toprağın altında, meşe ağaçlarının gövdesinde yetişen bir mantar türü ve kilosu açıkartırma yoluyla özellikle lüx restoranlara ve gurmelere; öncelikli tercihleri olduğu için satılmakta. ülkemizdeki ormanların % 25 i meşe ormanı ve bu mantarların doğal yetişenleri daha makbul. amerikada trüf çiftlikleri kurulmakta ve tarımı geliştirileye çalışılmakta.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
Yeni Üye41 yazı

meşe ağacı nerdeyse truff de oradamıdır yani?..yoksa sadece belli yöredemi?
joker

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Esnaf
Üye305 yazı
Türkiye´de cikartilanTrüf Mantararinin Kalite degeri malesef cok düsüktür..

Yeni Üye66 yazı
Trüf Mantarı TEDARIK EDILEBILIR
BIZE ULASMAKTAN CEKINMEYIN,
selinakimya@gmail.com
skype-escard1
GSM-05380231381

Yerleşim Bulgaristan / PlovdivMeslek Ythalat / Yhracat
Üye223 yazı
trüf italyada fındık bahçelerinde köpek ve domuzlarla bulunmaktadır.

Yerleşim Türkiye / TrabzonMeslek Ticaret
Yeni Üye54 yazı
Slm.arkadaslar bizim ege bölgesinde kuzu göbeği mantarı çıkar toptan alacak olan varsa bahar ayında başlayabiliriz ilgilenenler özelden yazabilir

Yerleşim Fransa / MontluconMeslek Turizm
Yeni Üye37 yazı
Trüfü bilmiyorum ama ben istiridye mantarı işine girdim.Şuanda kendi miselimi üretiyorum.Mantar miseli isteyenlere gönderebilirim.İsteyenler mail atabilirler,kargo ile gönderim yapabilirim.
must1301@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Mühendis
Yeni Üye15 yazı
merhabayin arkadaslar ben bulgaristandanim burada trufel mantariyla urasanar var yani deyeceyim suki mantar ariyorlar buluyorlar ilgilenen varsa daha iyi bir pazar varsa arayan yaza bilir
ali

Yerleşim Bulgaristan / SilistraMeslek Ticaret
Editör5590 yazı
Mantar üretebilene kazanç sağlar. Kolay yetişir ve masrafsız başlanabilir. Tabi ki para kazandırması için artık masraf yapılacak büyüklüğe erişilmiş olması gerekir. Hoş olan tarafı o noktaya sizi azar azar harca**** ciddi bilgi sahibi yapan bir iştir. Yani işi öğrendiğinizde hala batmamış sınızdır. Düz şapkalı mantar değil de spesifik mantar türlerinden birine kanalize olunur ve iyi ambalajlanıp markalı ürün kıvamına getirilirse müşterisi hep olur. Bu işi eğer becerikli iseniz sizi bir üste taşımaya hep adaydır.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er