Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bit Pazarı

BaşlatanKüçük AğaTarih27/11/2008 20:19:35Yorum17

İlk mesaj
Üye683 yazı
Gerçi sermayesi çok olanın burda ne işi var? Ya da sermayesi çok olana akıl veren de çok olur.
Sorumu tekrar ediyorum: Sermayeniz az ve siz hala iş kurma peşinde misiniz? Kimseye minnet etmeden ekmek paranızı mı kazanmak istiyorsunuz? Bu soylu davranışa bir iş teklifi ile daha katkıda bulunmak istiyorum:

Nüfusu 200-300 bin üzerindeki bir şehirde küçük bir meydanı olan sokak tesbit edin.
Dikkatli olun, sokakta kiralar uçuk kaçık olmasın...
Lüks iş yapmayacaksınız, boşuna vitrin parası ödemeyin.
Ordan tek bir dükkan kiralamayın...
Arkadaşlarınız varsa onları da ikna edin...
Yoksa bile 2-3 ucuz dükkanı da siz tutun...
Yani eskilerin deyişiyle "ARASTA" oluşturun...
Çay ocağı kurmayı da ihmal etmeyin; çok işinize yarayacak!
Sonra bu tuttuğunuz mütevazı dükkanları ve belirlediğiniz meydancığı "BİT PAZARI" yapın... Her türlü ikinci elin borsasını, pazarını oluşturun. Burun kıvırdığınızı görür gibiyim; boşuna kıvırmayın... Unutmayın bundan 20-25 sene öncesine kadar şehirlerde bu tür pazarlar vardı. Şimdi onların çoğu "antikacı" oldu... İnanmazsanız o dükkanların birine gidin ve yolda bulsanız eğilip almaya tenezzül etmeyeceğiniz bie eski eşyaya talip olun, bakalım alabilecek misiniz?
Sizin için gittim, gözledim: Bit pazarındaki eşyalar (ayakkabı-giysi dahil) yenisinden çok daha pahalı. Maliyeti ise çok çok düşük. Bir müddet sonra siz mal aramayacaksınız, mal sizi bulur.
Ama dediğim gibi tek dükkan açmayacaksınız, işin püf noktası bu... Yeter ki o bölgeye bit pazarı açıldığı duyulsun, siz bile şaşıracaksınız... Müşteri profiliniz yoksul kesim de olmayacak... Ha unutmayın, sattığınız mal ne kadar pahalı ise o kadar kıymete binecektir...
Üslubu beyan, ayniyle insandır.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Yayıncılık
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
17 yorum
Yeni Üye1 yazı
haklısın aynen katılıyorum bu işi yapanlar gerçekten çok uçuk rakamlara satıyorlar, tabii ki müşterileri de var akıllıca bir iş, yapana hayırlı olsun

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Emekli
Üye124 yazı
bence pek akıllıca değil
BİLEM

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Üye194 yazı

Olabilir,Online satış mağazalardan esinlenerek buna benzer bir fikir bendede doğdu.Çarşıda,(fakat 1 arka sokakta dükkanların kirası daha ucuz)büyük bir yer tutup 1 el ve 2 el pazar oluşturmaktı.Sen ürününü getiriyorsun ortaklaşa bir değer biçiliyor ve o ürün satıldığında belirli bir komisyon alıyorum.Ürünün yelpazesi çok.Bence gençlerin ve üniversite öğrencilerin uğrak yeri olabilir.Mağaza içine de bir cafe köşesi millet gezinirken hem birşeyler içebilsin.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Yeni Üye10 yazı
bence fikirr güzel uygun yer bulunursa birazda gayretle bu iş tutar akıllıca bi iş.
bznyz

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye1359 yazı
Kurun derseniz eleştiren çok olur.
Kurdu ve zengin oldu denince de vaybe adam nasıl düşünmüş de parayı vurmuş helal olsun derler.

Seçim sizin
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Üye683 yazı
Gençliğimizde Çukurcuma, Horhor gibi yerlerde bit pazarları vardı. Ankara'da da Hergele Pazarı diye bir yer vardı. Şimdi Ankara'yı bilmiyorum ama,
gerek Çukurcuma gerekse Horhor'daki bit pazarı "antikacı çarşısı"na döndü. İşe ciddi eğilecekler gidip bir araştırma yapsınlar: Ordaki hurda niteliğinde eşyalarla da yenilerini fiyat olarak kıyaslasınlar. Ne demek istediğim o zaman anlaşılır. Beyoğlu'ndaki Fransız Sokağı da yapılırken birçok insan alaya almıştı. Şimdi gidin Fransız Sokağı'ndan 1 m2 yer kiralamaya kalkışın, bakalım ne isteyecekler?
Özellikle genç arkadaşların hayallerini geniş tutmalarını istiyorum.
Her büyük başarının altında, büyük emek ve sabır vardır. Kurbağanın ufku, kuyunun ağzı kadardır!
Emek vermek istemeyen, umudunu totoya lotoya bağlayabilir...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yayyncylyk
Yeni Üye2 yazı
İnternetten para kazanma yollarıda var mesela kontör satabilirsiniz artık heryerde internet var hem sermayede gerektirmiyor. Üye oluyorsunuz bakiye açtırıyorsunuz ve satışa hemen başlıyorsunuz bence deneyin.
www.direkkontor.com

Yerleşim Türkiye / Samsun
Yeni Üye11 yazı
Arkadaşlar mantıklı bir iş.Bir eklemede benden.Mümkünse 8-10 dükkanlı bir pasaj bulunur.Fazla işlek olmayan.Tüm dükkanlar tek kalem çalışır. Örnek:gömlekçi. Pasajın adı 3ay içinde : gömlekçiler çarşısı olur.Tabi her dükkanda farklı marka&model olmak kaydıyla saygılar....

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Memur
Yeni Üye20 yazı
www.takasmerkezi.com var gerçekten güzel bir fikir.

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Mühendis
Üye683 yazı
Postmodern bir mekan yaratabilirseniz, sirkülasyona siz de şaşacaksınız...

Üye581 yazı
Aslinda elimde antika (daha dogrusu tarihi eserler) mevcut. Ben onlari kiyipta satamiyorum:)) Eger bu ise ben girecek olursam, kesin 3 ayda evim muzeye doner ve bende topu dikmis olurum....
Ama fikir olarak mukemmel. Eskiciler pazari, Bit Pazari halen is yapiyor, cunku kulturumuzde eskilerden beri olan bir is. Bugun ise, defolu mallar, spot magazalar, Outlet magazalar turedi. Zamana ve tknolojiye inat, ayakta kalmis bir konu.
Tavsiye ederim.
Murat Gocmen

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye683 yazı
Kurulacak bitpazarı içinde bir de köfteci dükkanı olsa...
Şimdilerin lastik gibi köftelerinden değil, eski, bildiğimiz o leziz köftelerden satılsa.
Belki nargile içilecek bir de çay ocağı... Şöyle eski usul sedirlerde, minderlere oturup muhabbet kaynatılacak.
Amma keyifli bir mekan olmaz mı?

Üye683 yazı
Bizim oğlan bina okur, döner döner kendi okur hesabına döndü...

Üye683 yazı
Beyoğlu'ndaki Fransız Sokağı konseptinde bir bit pazarı sokağı hayal ediyor musunuz?
Bravo Mehmet Taşdiken'e...

Üye683 yazı
Sermayesi az olan arkadaşlar...
Sizin için bu soğukta Kadıköy, Bahariye'deki eski eşyacıları dolaştım...
Yeni satanlardan daha çok sirkilasyon var...
Bu gözlemimi dikkate alsanız iyi olur:)

Üye683 yazı
2009 yılının tüm hayırlara vesile olmasını, düşüncelerinizin pratiğe dönüşmesini diliyorum.