Türkiye'deki Emeklilere Bulgaristanda Oturum Hakkı - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Türkiye'deki Emeklilere Bulgaristanda Oturum Hakkı


yurdalan
Üye

Toplam 170 yazı
30/04/2019 :  20:11:24 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Arkadaşlar merhaba..
Uzun bir aradan sonra yeni bir yazımla sizinleyim.Bulgaristanda 2016 da çıkarılan yeni bir kanunla başka ülkelerden emekli olanlar belirli evrak ve prsödürleri yerine getirdiklerinde 1 yıl (bu birkaç sene devam edebiliyrmuş) sonrasında daha uzun süreli oturum hakkı tanıyormuş.Kısa bir araştırmam sonucunda TR den emekli olanların emekli olduklarını ispatlaması b.g bankalarında hesab açıp para yatırması bir ev kiralamısı gibi durumlar söz konusu fakat bu işlemlerin tam işleyişini öğrenemedim B.G de bu işleri takip eden veya bu konuyla ilgili tam bilgi sahibi olan arkadaşlarımızın paylaşımlarını bekliyorum. Saygılarımla sağlıkla kalın..
Not: B.G de bu ilşleri takipini yapan arkadaşlar var fakat hizmet bedeli olarak çok yüksek rakamlardan söz ediyorlar.
BİLGİ PAYLAŞTIKA GÜZELDİR.
"BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR…" YURD@L@N

Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : Satış / Pazarlama
yurdalan
Üye

Toplam 170 yazı
07/05/2019 :  22:12:45  Alıntı
Bulgaristanda yaşayıp koniks üyesi olan arkadaşlar konuyla ilgili daha iyi değerlerdirme yapabilirler diye düşünüyorum..
"BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR…" YURD@L@N

Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : Satış / Pazarlama
yurdalan
Üye

Toplam 170 yazı
16/05/2019 :  04:30:11  Alıntı
Konu hakkında bilgi sahibi olan veya araştıracak arkadaşlarımızın paylaşımlarını bekliyorum...
"BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR…" YURD@L@N

Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : Satış / Pazarlama
luckxor
Yeni Üye

Toplam 73 yazı
17/05/2019 :  14:30:25  Alıntı


Bulgaristan’da uzun süreli ikamet için başvuru sahiplerinin öncelikle Bulgaristan D vize başvurusu yapması gerekir. D vizeler, başvuru sahibine 3 aydan daha uzun bir süre konaklama imkanı verir. Kişiler oturum izni alabilmek için önce d vize almalıdır. Bulgaristan D vize başvuru prosedürleri ise seyahat amacına göre farklılaşır. Bulgaristan uzun süreli ikamet izni almak için başvuru koşulları hangi amaçla oturum talep edildiğine göre değişir. Oturum izni, aile birleşimi, vatandaşlık işlemleri, eğitim, sağlık (tedavi), temsilcilik açma, yatırım vb. amaçlarla talep edilebilir. D vizeler hangi amaçla talep edildiyse sonrasında alınacak olan oturum iznine de bu çerçevede başvuru yapılır.

DİKKAT!

Başvuru sahipleri,Bulgaristan D vize başvurusu sonrasında almış oldukları vize ile ülkeye giriş yaptıktan sonra oturum izni için Yabancılar Şubesine başvuru yapılmalıdır.

Bulgaristan oturum izni için gerekli evraklar hangi amaçla oturum talep edildiğine göre değişir. Uzun süre ilgili ülkede ikamet etmek isteyen kişilerin durumlarına uygun bir d vize başvurusu yapması gerekir.

D vize başvuruları; evlilik için talep edilebildiği gibi, ülkede şirketi olan kişiler, yatırımcılar, ailesi Bulgaristan’da yaşayan kişiler, eski göçmenler, eğitim amacıyla ülkeye giden öğrenciler, emekliler vb. tarafından da talep edilebilir.

Bulgaristan D vize başvuruları Türkiye’de bulunan Bulgar diplomatik temsilciliklerine yapılmaktadır. Oturum izni alınabilmesi için ilk olarak yaşanılan şehre hizmet veren temsilcilikten d vize başvurusu yapılır. Oturum kartı ne sebeple alınacaksa Bulgaristan D vize başvuruları için de duruma uygun evraklar hazırlanmak zorundadır.

Bulgaristan oturum izni için gerekli belgeler başvurunun türüne göre değişse de genel hatlarıyla aşağıdaki gibidir;

Pasaport: En az 2 yıl geçerliliği bulunmalıdır.
Biometrik Fotoğraf
Sabıka Kaydı: Bulgar tercümeli ve noter tasdikli
Başvuru Formu: Seyahat amacına uygun bir şekilde doldurulmalıdır.
Seyahat Sağlık Sigortası: Seyahat süresini kapsayan en az 30.000 Euro teminatlı ve Bulgaristan'da geçerli sigorta sunulmalıdır.
Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Tüm aile bilgilerini gösterir olmalıdır.
Oturum Kartı Fotokopisi: (Aile bireylerinden biri Bulgar vatandaşı ise gereklidir.
Bulgar Doğum Belgesi: Bulgar vatandaşı çocuk üzerinden oturuma başvurmak için gereklidir.
Taahhütnameler: Aile fertlerinin birlikte oturacağına, evliliğin sahte olmadığına, tüm bakım ve masrafların üstlenildiğine dair yapılması gerekli olan taahhütnameler vardır. Bunlar, kişinin başvuru amacına göre değişip şekillenir.
Eğitim amacıyla oturum izni başvurusu yapacak kişilerin kabul belgesi, kurumdan alınan yazılar vb.
Emekliler için emekli olduğunu kanıtlayan belgeler
Uzun süreli tedavi dolayısıyla seyahat edecek kişilerin ilgili sağlık kuruluşundan aldıkları belge.
Bulgaristan’da ticari temsilciliği olan kişilerin bu temsilcilik üzerinden oturum alabilmesi için Ticaret ve Sanayi Odası Tasdik Belgesi (Udostoverenie)
Bulgaristan’da yaşayan 1. Derece akrabalar tarafından gönderilen davet mektubu ile uzun süreli oturma izni başvurusu yapılabilir.
Bulgaristan kira kontratı
Şirket üzerinden yapılan oturum izinleri için şirket evrakları

Yukarıda verilmiş olan evraklar başvurunun türüne göre şekillenmektedir. Evrakların doğruluğu konsoloslukların kontrol edilmeli, konsolosluk biriminden yapılacak işlemler için bilgi alınmalıdır.

Bulgaristan Oturum İzni Almak İçin Nereye Başvuru Yapılmalıdır?
Bulgaristan'a uzun süreli yerleşim amacıyla vize başvurusunda bulunan kişiler işlemleri için şahsen konsoloslukta bulunmak zorundadır. Bulgaristan'dan oturum izni almanın ilk basamağı, Türkiye'de bulunan Bulgar diplomatik temsilciliklerine d vize başvurusunda bulunmaktır. Dolayısıyla başvuru sahibi seyahat amacına uygun olarak hazırladığı evraklarla birlikte yerleşim yeri görev bölgesindeki Bulgar Konsolosluğundan işlemlerini tamamlamalıdır. D vize başvuruları, konsolosluk birimlerinin talep ettiği evraklar doğrultusunda eksiksiz bir şekilde tamamlanmalıdır. Başvuru sürecinde sunulan eksik ya da hatalı bir evrak, sürecin aksamasına ve başvurunun olumsuz sonuçlanmasına yol açabilir. Dolayısıyla kısa süreli c vizelerine göre daha detaylı prosedürler barındıran d vize başvuruları için yetkili vize başvuru merkezlerinden danışmanlık hizmeti talep edilebilir.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Serbest meslek
yurdalan
Üye

Toplam 170 yazı
18/05/2019 :  20:16:57  Alıntı
Değerli arkadaşım luckxor..
Yazmış olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim.Fakat benim sorum bu değildi yapmış olduğum araştırma sanucunda edindiğim bilgiler bunlar fakat B.G takip işleri ile ilgelenecek arkadaşları faişfiatlar istediğini duydum daha uygun fiat a iş takibi aracı kişiler bulunursa daha iyi olacaktır...
Bulgaristan Oturum İzni İçin Gerekli Evraklar (Emekliler)
Bulgaristan Emekli Oturum Vizesi için emekli olduğunuzu ispatlayan belgede, Emeklinin Bulgaristan Emekli Oturum Vizesi için Emekli Belge Tahsis Numarası. Bulgaristan Emekli Oturum Vizesi için Türkiye Cumhuriyeti’nde emekliliğe ayrılmaya hak edilen tarih. Bulgaristan Emekli Oturum Vizesi için Türkiye Cumhuriyeti’nde emekli maaş tutarının belirtilmiş olmasına dikkat edin. Pasaport emekli kişilerin Bulgaristan Oturum Vizesi başvurusu için gerekli. En az iki (2) yıl geçerli. Biometrik fotoğraf, İki (2) adet 35x45 milimetre ölçülerinde son üç (3) ay içerisinde çekilmiş. Adliyelerden alınmış Adli Sicil Kaydı Sorgulaması Sonucu – Adliyeden apostilli Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği. Son bir (1) hafta içerisinde Nüfus Müdürlüğü'nden alınmış. Yukarıda belirtilen evraklar Bulgaristan Emekli Oturum Vizesi için başvuruda bulunacak kişinin Türkiye Cumhuriyeti’nde bağlı olduğu Valilik ve ya Kaymakamlık tarafından Apostillenecek. Bulgaristan’a tercüme edilmek üzere gönderilecek. Bulgaristan’da tercüme edilen bu evraklar Bulgaristan – Sofya, Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdiklenecek.

Türkiye’de Bulgaristan Emekli Oturum Vizesi için başvuran kişinin bağlı olduğu Bulgaristan Elçiliği veya Bulgaristan Konsolosluğuna Bulgaristan Emekli Oturum Vizesi için başvuru yapma hakkı elde etmiş olacak. Bulgaristan Vizesi İşlemi Takip Belgesi. Eksiksiz doldurulmuş, Bulgar Emekli Oturum Vizesi başvurusunda bulunan kişi tarafından imzalanmış olmalı. Bulgaristan Emekli Oturum Vizesi için başvuruda bulunmak isteyen kişinin adına Bulgaristan’da kalacak yerinin olduğunu ispatlayan Kalacak şehirdeki bir adreste Bulgaristan Emekli Oturum Vizesi için başvuruda bulunmak isteyen kişinin adına düzenlenmiş Kira Kontratı. Kira Kontratı var ise taahhütnameye gerek yok. Emekliler için Bulgaristan oturum izni başvurusu için başvuruda bulunmak isteyen kişi tanıdık veya akraba yanında kalacak ise Kira Kontratı yapmasına gerek yok, yanında kalacağı kişi adından bunu beyan eden Taahhütname.

Bulgaristan bankasından alınan Banka Referans Mektubu: Bulgaristan Emekli Oturum Vizesi için başvuruda bulunmak isteyen kişinin adına herhangi bir Bulgar bankasında açılmış olmalı ve hesabında minimum 3.000 Euro bulunmalıdır.

Emekliler İçin Bulgaristan Oturum İznine Dair Önemli Notlar
Bulgaristan Emekli Oturum Vizesi başvurusunda bulunabilmeniz için Türkiye Cumhuriyeti’nde "emeklilik" hakkını elde etmiş olduğunuzu ispatlamanız gerekmektedir. Bulgaristan Emekli Oturum Vizesi başvurusunda bulunabilmeniz için evrakların orijinalleri ve aslı gibi Noterden tasdiklenmiş şekilde iki nüsha şeklinde teslim edilmeli.

Emekliler İçin D Vize Sonuçlanma Süresi
Bulgaristan Oturum İzni Vizesi işlem süresi ortalama bir (1) aydır.
"BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR…" YURD@L@N

Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : Satış / Pazarlama
kartay
Üye

Toplam 180 yazı
26/05/2019 :  05:05:59  Alıntı
Sürekli gidip gelen transport isi yapan arkadaslarin anlattigina göre su an Bulgaristan , bulgar vatandaslarinin bu isi dolandiricilik düzeyinde yapmalari sonucu evlilik yolu ile Bulgaristana yerlesme konusunda cok detayli inceleme yaptiklarini söylemektedirler,sadece bilgi olarak arkadaslarla paylasmak istedim,kolay gelsin yurt disina cikmak isteyen arkadaslara slmlar.
kartay

Yerleşim : ALMANYA / Frankfurt Am Main  |  Meslek : Mühendis
yurdalan
Üye

Toplam 170 yazı
26/05/2019 :  07:34:48  Alıntı
Bulgaristan bu oturum hakkını türkiyede emekli olmuş kişilere veriyor.Yeni çıkmış bir uygulama biraz masraflı gibi geldi?
"BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR…" YURD@L@N

Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : Satış / Pazarlama
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

4.22 saniye.
01:37:42, 19 Nisan 2024, Cuma

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım