Felsefi Türde Bir Roman "zamanı Yırtmak" - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla

Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Felsefi Türde Bir Roman "zamanı Yırtmak"

tutuya20002000
Yeni Üye

Toplam 6 yazı
13/11/2008 :  18:27:07 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı

Sayın fkarais,
Öncelikle size, kitabım "Zamanı Yırtmak"a gösterdiğiniz ilgi için teşekkürlerimi sunarım.
Sevgili arkadaşlar,
"Zamanı Yırtmak", felsefi türde yazdığım bir romandır.
D&R ve Remzi Kitabevleri'nde sunulmaktadır.
İnsan varlığının kaynağını açıklayan, "Yaratan" kavramını irdeleyen, doğumla ya da ölümle sıçranan zaman ve mekan ilişkilerini vurgulayan, yeniden doğuşların kriterlerini tanımlayan, kozmik evren oluşumunun nedensel gerekliliğini irdelerken içsel gelişimlere açılım getirmeyi amaçlayan, derin ve zengin içerikli felsefi türdeki romanımla, "neden varız, biz neyiz "sorularının arayışı içinde olanlara yol gösterebilmeyi ummaktayım.
Romanımın, kurgusu ile, bir taraftan bugünün Türk insanının yaşamsal ve kültürel sancılarını vurgularken diğer yandan evrensel insan varlığının varoluş nedenlerini sorgulaması yönüyle ilginç bulunması, varoluş felsefemi paylaşma adına bana mutluluk vermektedir.
"Zamanı Yırtmak" ile, insan varlığının gelişimsel sürecini, yeniden doğuşu, cennet-cehennem kavramlarını, hayvanlarla kozmik ortamı paylaşma nedenlerimizi, zaman-mekan ilişkisini, dünya uygarlıkları olarak bilinen efsanelerin gerçekte ne olduğunu, "Yaratan" kavramının doğru tanımını sunmaktayım.
Felsefi ağırlığı eserimin romansı özelliğini zorlasa da, her kesimden okuyucuyu yakalayabilmeyi başarabilmiş görünmekteyim.
Kitabımda yer alan resimler ve şiirler, varoluş felsefemin olgunlaşmış sunumlarıdır.
Romanımın kahramanı Tusan, kendimden olduğu kadar şu anda 8 yaşında olan kızım Tuana'dan da alıntılarla yarattığım şahsiyettir.
8 Kasım'da Astoria Alışveriş Merkezi, D&R'da, çok yoğun katılımın gerçekleştiği imza günümde karşılaştığım büyük ilgi kitabımın içerik açısından her kesimden kitleye ulaşabildiğinin göstergesi olmuştur. "Zamanı Yırtmak" ın tüm gelirini büyük bir mutlulukla " Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı" na bağışlamaktayım.
Sevgiyle kalın
Şehrazat Yazıcı
şehrazat yazıcı

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Mimar
n/a
deleted

Toplam 60 yazı
13/11/2008 :  18:55:44  Alıntı
ilginc bir kitaba benziyor.kitabiniza amerikadan ulasma sansimiz var mi acaba.yoksa birinin turkiyeden alip bize gondermesi mi gerek.

Yerleşim : / Texas  |  Meslek : Serbest meslek
Kenan Kablan
Üye

Toplam 1236 yazı
14/11/2008 :  00:26:59 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Yukaridaki yaziyi okurken Sener Sen'in "Ask Filmlerinin Unutulmaz Yonetmeni" filmindeki, cektigi filmi anlattigi sahne aklima geldi. Ve Mujde Ar'in cevabi:
"Hmmm... Anliyorum..."
Zann ile yakin zail olmaz. - Mecelle'den

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Danışmanlık
Goldenist
Üye

Toplam 964 yazı
14/11/2008 :  00:59:52 Yazarın websitesine git Website   Alıntı

"Her ne istiyorsan kendinde ara,
Senin Canının içinde bir Can Var,
O Canı ara! Dağın içinde bir Hazine var,
O Hazineyi ara,
eğer yürüyen dervişi arıyorsan
onu senden dışarıda değil,
Kendi nefesinde ara..."

Mevlana

Şehrazat Hanım kitabınız hayırlı olsun..
İçimdeki yolculuk kitaplarıyl yakın arayış yolculuğunuz var anladığım kadarıyla. Umarım bu arayışınızdaki içsel yolculuk sizi içinizdeki güzelliğe ulaştırabilir.
Büyüklük odur ki, hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır, kendini büyük değil küçük, zayıf, vasıtasız, hiç telâkki ederek, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana büyüksün derlerse, bunu diyenlere de güleceksin.( 1908 )

Bir adam ki büyük olmaktan bahseder, benim hoşuma gitmez. Bir adam ki memleketi kurtarmak için evvelâ büyük adam olmak lâzımdır; der ve bunun için bir de örnek seçer, onun gibi olmayınca memleketin kurtulamayacağı inancında bulunur, bu, adam değildir. ( 1908 )

Mustafa Kemal Atatürk

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Satış / Pazarlama
tutuya20002000
Yeni Üye

Toplam 6 yazı
14/11/2008 :  01:05:25  Alıntı
Merhaba,
Aidığım mailler üzerine genel bir bilgilendirme yapmayı uygun görmekteyim. Felsefi türdeki romanım "Zamanı Yırtmak" D&R ve Remzi Kitabevleri'nde sunulmaktadır. Yurtdışından kitabımı edinmeyi arzu edenler, www.dr.com.tr den sipariş edebilirler.
Şehrazat Yazıcı
şehrazat yazıcı

n/a
deleted

Toplam 60 yazı
14/11/2008 :  01:17:24  Alıntı
tesekkurler

Yerleşim : / Texas  |  Meslek : Serbest meslek
Kenan Kablan
Üye

Toplam 1236 yazı
14/11/2008 :  10:38:42 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Bir mail aldim:

"Sayın Kemal Kablan,
"Hımm.. Anlıyorum" yanıtını anımsayabilmeniz için sözünü ettiğiniz filmden bayağı etkilenmiş olmalısınız. :))
Şehrazat Yazıcı"

Oncelikle belirtmeliyim ki ismim KEMAL degil Kenan...

Sonra tahmininizi degerlendirelim;

Film gercekten cok basarili ve etkiliyici bir filmdi birinci tahmininiz isabetli.
Fakat normal hafizali insanlarin temasa ettikleri veya duyduklari bir vakiayi hatirlamalari icin mutlaka ondan cok etkilenmis olmalari gerekmez. Sarta bagli onermeniz sizi yanlisliyor ne yazik ki...
Zann ile yakin zail olmaz. - Mecelle'den

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Danışmanlık
tutuya20002000
Yeni Üye

Toplam 6 yazı
14/11/2008 :  13:20:29  Alıntı
Sayın KENAN Bey,

Haklısınız, isminizi yanlış yazmışım, özür dilerim.

Tahminimde yanıldığımı sanmıyorum.

Kişilerin yıllarca üzerinde çalışarak yarattıkları ve paylaştıkları eserlerin (ki kitabım bu türden bir uğraşın eseridir) etkileyici izler bırakması elbette takdir edilecek başarılarıdır.
O nedenle bu filmi sizin açınızdan da (eminim bir çokları gibi) başarılı bulunmuş görmek yadsınılmaz. Kaldı ki, yazımı okurken filmi ve yazıma yorum olarak takdir ettiğiniz sözleri hatırladığını söyleyen de sizsiniz.

Ancak, kitabımla ilgili açıklamada bulunduğum satırları değerlendirirken yapmış olduğunuz sunumu, sadece espiri anlayışınız olarak değerlendirebildiğimi paylaşmalıyım.
O nedenle, yanıtımın, bu anlayışınıza yaklaşım göstermek çabasından ibaret olduğunu belirtmeliyim.

Şehrazat Yazıcı
şehrazat yazıcı

tutuya20002000
Yeni Üye

Toplam 6 yazı
17/11/2008 :  00:10:15  Alıntı
Sevgili arkadaşlar,
Öncelikle göstermiş olduğunuz yoğun ilgiden dolayı hepinize çok teşekkür ederim.
Ne var ki, özel mesajlar yerine, bu ortamda fikirlerimizi ve yorumlarımızı paylaşabilirsek beni, aynı türden sorulara yanıt verme güçlüğünden uzaklaştırmış ve hem de farklı bakış açılarınızı birlikte irdeleme fırsatı yakalamış oluruz.

Sıkça sorulan sorulardan biri, boyutsal açılımlarda insan öz varlığının gelişimsel süreci hakkındaki saptamalarım..
Kitabım incelenmeden bu konuyu tartışmak pek kolay olamıyor. Yine de ricam, soru ve/veya eleştirileri, fikirleri birebir mesajlaşmak yerine bu ortama taşımaktır.
Anlayışınız için çok teşekkür ederim.
Şehrazat Yazıcı
şehrazat yazıcı

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

• Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.

4.89 saniye.
15:36:54, 1 Haziran 2025, Pazar

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2025 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım