Ana içeriğe geç

Gayrimenkul, Emlak, İnşaat - Özel

2+1 12 Adet Daire

BaşlatanemrenazliYayınlandıGüncellendiYorum7

İlk mesaj
GÜVEN BAĞLAMISinyalleri ve bağlamı gör

Aşağıdaki sinyaller içeriği değerlendirmenize yardımcı olur; doğruluk, uzmanlık veya kalite puanı değildir.

Topluluk katkısı155 katkı
Profil alanıEsnaf
Profil konumuBursa, Türkiye
Yayın
Güncelleme
ZAMANSAL BAĞLAM

Konu yayın tarihi yukarıda gösterilir. Tarih bilgisi, içeriğin bugün de geçerli olduğunu göstermez.

Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.

Arkadaşlar kolay gelsin . Bizim dededen kalma 3 hisse bir arazimiz var Dedem ve iki kardeşine ait 220 m2 civarında 6 kat imarlı. 90 m2 den kata 2 adet sığacak gibi duruyor . Çok samimi bir arkadaşımın babası 30 senelik inşaat kalfası onlar burdan başla**** para kazanılabiliceğıni düşünüyorlar. OnlAr ortalaması 180-200 satılır diyor ancak en 150 diyorum garanti olsun diye. Dedemin kardeşlerine 1.5 ar dan 3 daireyi vermem gerekicektır . Buna dayanarak bi kar zarar hesabı yapabilir miyiz yaklaşık ? Sizlerin de görüşlerini almak istedim Teşekkürler şimdiden
Çocuk giyim üzerine perakende ve toptan mağazalarımız var.

Kelepir serili Çocuk giyim ürünleri alınır.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Güven bağlamı

Bu sinyaller yanıtı değerlendirirken bağlam sağlar; doğruluk, uzmanlık veya kalite puanı değildir.

Topluluk katkısı 15Profil alanı TicaretProfil konumu Mersin, Türkiye

Profil bağlamını gör →
Merhaba Emre kardeşim. m2 maliyetini 750,00 TL. üzerinden hesaplarsan, 1 daire 67.500,00 TL. * 12 daire= 810.000,00 TL. maliyeti çıkar. KDV ile birlikte maliyetin 955.800,00 TL. tutar. 3 daireyi akrabalarına verdiğini düşünürsek ki (kaç kişi oldukları mühim. çünkü kişi başı kazanç doğru çıksın.) 9 daire sana kalıyor. Her bir daireyi 150.000,00 TL. den satarsan toplam da 1.350.000,00 TL. gelir edeceksin. Bu da 394.000,00 TL. Kar demek. Yalnız sattığın dairelere fatura keseceksen KDV cebinden gidebilir. Tabi sana ortalama 2,5 daire kalıyor demek.

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Güven bağlamı

Bu sinyaller yanıtı değerlendirirken bağlam sağlar; doğruluk, uzmanlık veya kalite puanı değildir.

Topluluk katkısı 155Profil alanı EsnafProfil konumu Bursa, Türkiye

Profil bağlamını gör →
Yorumunuz için çok teşekkür ederim benim hesabıma yakın bir hesap çikarmışşınız. 400 kalıyorsa 100 ü de kendi arsa payıma saymak lazım . Bu da 300 bin kar demek, biraz az gibi aslında ama başlangıç için olabilir.

Güven bağlamı

Profil bağlamını gör →

Rica ederim. Başlangıç için %30 kar payı iyi bir rakam. 2, yada 3, projelerinizde %50 kar payı zaten sizi uçurur artık.

Güven bağlamı

Topluluk katkısı 11Profil alanı Bilgisayar-BilişimProfil konumu Aydın, Türkiye

Profil bağlamını gör →
kdv olayını anlamadım
750 den maliyet çarpıldı
+ kdv nedir ?

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Bilgisayar-Bili?im
Güven bağlamı

Profil bağlamını gör →
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - alsat_ekonomisi
kdv olayını anlamadım
750 den maliyet çarpıldı
+ kdv nedir ?

İnşaat yapılırken alınan malzemeler %18 KDV ye tabidir. Daire satışı yapılırken KDV %1 dir.
Referans bağlamı1 alıntı

Bu işaretler mesajda yazar tarafından kullanılan bağlantı ve alıntıları görünür kılar. Bir referansın bulunması, içeriğin doğrulandığı veya kaynağın güvenilir olduğu anlamına gelmez.

Alıntı 1 bölüm

Güven bağlamı

Profil bağlamını gör →
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - emrenazli
Yorumunuz için çok teşekkür ederim benim hesabıma yakın bir hesap çikarmışşınız. 400 kalıyorsa 100 ü de kendi arsa payıma saymak lazım . Bu da 300 bin kar demek, biraz az gibi aslında ama başlangıç için olabilir.

Aynı zamanda yapacağınız daireler brüt 150 m2 altında ise KDV iadesi almaya hak kazanıyorsunuz. O da Şöyle. İnşaat yapılırken alınan malzemeler %18 alınıp daire satılırken %1 den satıldığından orda KDV kaybı oluyor sizin açınızdan. Dolayısı ile devlet size yeminli mali müşavirin hazırlayacağı bir raporla kayıp %17 KDV nizi size geri iade ediyor.
Referans bağlamı1 alıntı

Bu işaretler mesajda yazar tarafından kullanılan bağlantı ve alıntıları görünür kılar. Bir referansın bulunması, içeriğin doğrulandığı veya kaynağın güvenilir olduğu anlamına gelmez.

Alıntı 1 bölüm

Güven bağlamı

Topluluk katkısı 155Profil alanı EsnafProfil konumu Bursa, Türkiye

Profil bağlamını gör →
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ilkerfg
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - emrenazli

Aynı zamanda yapacağınız daireler brüt 150 m2 altında ise KDV iadesi almaya hak kazanıyorsunuz. O da Şöyle. İnşaat yapılırken alınan malzemeler %18 alınıp daire satılırken %1 den satıldığından orda KDV kaybı oluyor sizin açınızdan. Dolayısı ile devlet size yeminli mali müşavirin hazırlayacağı bir raporla kayıp %17 KDV nizi size geri iade ediyor.
Böyle bişiyi ilk kez duyuyorum bilgilendirme iÇin çok teşekkür ederim. KDV yi araştırdım böyle bir şey gormemistim böyle birşey varsana çok iyi
Referans bağlamı2 alıntı

Alıntı 2 bölüm

KATKI FIRSATI

Bu toplulukta ilk yanıtını bekleyen bir tartışma var

TOPLULUK HAFIZASI

Bu toplulukta yeniden keşfet