Ana içeriğe geç

İş Dünyası

En Buyuk Zaafimiz : Para

Başlatanmuratik2002Tarih11/11/2008 23:20:27Yorum3

İlk mesaj
Üye581 yazı
Gunumuzde paranin olmadigi biryer kalmadi. Saglik icin para, is icin para, egitim icin para. Hepsinden cok; luks yasamak icin para ister insanoglu. Peki bu parayi elde etmek icin ne yapar? Kimisi gece gunduz calisir, kimisi ticaret yapar, kimisi adam soyar, kimisi dilenir, vs...

Para bir aractir, kullanmasini bilene cok guclu bir silah gibi. Kullanmayi bilmezsen geri teper. Kendini ve cevreni incitirsin, uzersin, maddi manevi zarar verirsin. Ben Amerika'da o kadar kisa zamanda o kadar hizli buyudumki, basimi donduren o paranin gucunun cazibesine kapildim. Daha cok istemeye basladim. Ama birgun kendime geldigimde, bircok seyimi kaybettigimi, ailemi kendimle beraber bir cikmaza surukledigimi gordum. Toparlanmam uzun zamanimi aldi. Simdi cok sukur ac- acikta degiliz ve benim mucadelem devam ediyor. Ayni hirsim yokmu? Var. Ayni hevesim, gucum, azmim, artmis tecrubem var. En onemlisi, kaybetmeye yuz tuttugum ailem var yanimda. Bugun okul donusu kizima kucuk bir cikolata alip onun o sevincini gorebiliyorum ve bunun icin sukrediyorum. Gecmiste yaptigim hatalar gelecegimi yeniden kurmamda bana Isik oldu.

Parayi bugun halen istiyorum cunku sorumluluklarim var. Kim ister ailesinin gece karni ac uyumasini? Kim ister cocuguna istedigi cikolatayi alamadigi zamanki buruklugu onun minicik gozlerinde ve yureginde gormeyi?

Dostlarim, lutfen cok paralar kazanacagim diye ne kendinizi ne sevdiklerinizi risklere atmayin. Baskalarinin nasiplerinide, geleceklerinide kapamayin. Illede zengin olacam diyorsaniz, ve bunu degil yapmaya, baslamaya bile gucunuz yoksa, el ele verin. Bir gruplasma baslatin demiyorum ama, bir yardimlasma, dayanisma baslatin. Bir elin nesi var misali, birkac el biraraya getirin. Dusuncelerinizi, fikirlerinizi ve ihtiyaclarinizi ortaya koyun. Herkes sunumunu yaptiktan sonra en uygun ve mantikli olan projeyi hayata gecirin. Yardimlasma ve Dayanisma Dernekleri var, sadece kagit oyunlari oynamayi resmi ve kolay formata sokmak icin sanirim. Bu insanlardan beklenti icinde olmak ne buyuk gaflet!

Kendi aranizda birkac arkadas bile biraraya gelse bunu yapabilirsiniz. Tavsiyem, krizin baslayip korkunc buyudugu, yayildigi bu donemde sadece ayakta kalmak icin degil, krizi nasil leyhimize cevirebiliriz planlari icinde olmak lazim. Bunun icin biraraya gelmemiz, elele vermemiz lazim.

Ben bugun kizima kocaman bir cikolata aldim. Iste onun dev gibi yuregini, o kucucuk paketle kazandim.

Birlik ve beraberlik, dayanisma, samimi yaklasim dolu gunler sizinle olsun

Saygilarimla.
Murat Gocmen

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
3 yorum
Editör5590 yazı
Sevgili Murat kardeşim şimdi benim çok aklıma takılan bir konuya değinmişsin.

Ben çok evcimen biriyim. Fakat bu durumum 180 derecelik bir dönüşle gerçekleşti. Yani hiç evcimen değildim. Bekarken tabi. Bir gün birden değiştiğimi hissettim ve ailemi kurup evine çok bağlı bir insan oldum. Akşam belli bir saatte eve dönmeye özen gösteren mutlaka hergün çocuklarına zaman ayıran bir sistem oluşturdum bundan da çok zevk aldım. Her işimi ailemi içine katarak yaptım. İşim olsada bırakıp bulunmam gereken her etkinliğe ailemle beraber katıldım. Bu işleri kimselere bırakmadım ki yardımcı olabilecek bir çok eli boş emekli akrabam etrafımda olmasına rağmen. Bunun çok faydasını gördüm evde yolu gözlenen biri olmak çok ama çok zevkli.

Buraya kadar mükemmel. Ancak bu durumun iş konusunda bana çok zarar verdiğini düşünmeye başladım son yıllarda. Gerekirse onlardan biraz uzak kalmamın işime bakmamın çok daha üretici olmamı sağlayacağını düşünmeye başladım. Bu sistemin benim iş gücümde bir azalma ortaya çıkardığına kanat ettim. Mesela pazar günleri bu yıla kadar mutlaka ailevi bir etkinlikte bulunmakta iken artık ben işe gitmeye başladım. Gerekiyorsa 24 e kadar çalışmaya başladım. Ev ahalisinin bu duruma itirazı var. Ben de eski durumu tercih ederim. Tabi ki bunun son yılda yaşadığımız bir kaybı kapatabilmekle de alakası var. Fakat bütün amaç para kazanıp konforu sürdürmek. Para olmadan bir çok şeyin devamlılığı sağlayamayacağına göre eski taktikden çıkmak gerekti.

Sizin durumla tam tersi bir durum. Yoksa bunun geri dönüşü yok mu ?? Ne dersiniz bu konuda . .

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye581 yazı
Akinselcuk Bey,
Ben herseyin ortasi iyidir derim. Yani ne isini ne aileni ihmal etmeye gelmez. Ancak istisnai durumlarda fedakarlik etmen gerekiyorsa bu eglencen olmalidir. Ailenin bir mutlu gunune bir omur feda edersin, buna inaniyorum. Kim etmezki? Onun icin ben derimki, ailen herseyin ustunde ise, onlardan ayri kaldigin her zaman, her dakika yine onlar icindir. Benim esim ve cocuklarim Istanbul'dalar. Ben hemen hemen butun Arap ulkelerini gezip para kazanmaya calisiyorum. Cogu zaman otel odalarinda netten veya telefonda konusuyoruz. Turkiyeye geldigim her zaman bana cocuklarimin dedigi birseyi hatirliyorum, "Baba sen neden isten cikmiyorsun? Calsimani istemiyoruz senin", neden diye sordugumda, o bomba cevap geldi "Cunku seni goremiyoruz. Gittiginde cok uzun saatler gelmiyorsun, seni ozluyoruz." ... cok uzun saatler, burada gunler, bazen haftalar anlamina geliyor, ama onlar bunu bilmeyecek kadar kucukler henuz.

Fedakarlik ister, yurek ister aile sahibi olmak. Sende o yurek varki, aile kurdun. Dilerim o gulen yuzleriniz hicbir zaman solmaz, ailenle daha uzun saatler, gunler, hatta bir omur beraber yasarsin. Dilegim herkes icin...

Saygilarimla,
Murat Gocmen

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Editör5590 yazı

Amin ve teşekkürler.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er