Yeni Üye Toplam 7 yazı |
|
rterzioglu Üye Toplam 1714 yazı | Bu işte para var! - https://buisteparavar.com Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Yöneticilik |
isisseda Yeni Üye Toplam 7 yazı | 09/11/2008 : 00:15:51 ![]() __seda__ Yerleşim : Türkiye / Antakya | Meslek : Öğretmen |
Goldenist Üye Toplam 964 yazı | Her giden Sevgilin ardından kendimizi yakacaksak? Neden biz değersiz olalım, gidenler değerli. Ama işte hep başkasından medet umduran egomuz bize "Sen değersizsin, sen terkedilmeye layıksın, sen sevilemezsin, terkedilmişsen kendine acı çektirmelisin" diye fısıldar. Bizde tüm bu sözleri doğru sanıp uygularız... Oysa Sevgi içimizde...Sevgi Benim der içimizdeki o gerçek ikinci ses. Ahh herkes bir duyabilse.. Bir şiir okumuştum gidenleri bulunduğu yerlere sığamayıp hep yer değiştirenleri anlamamız adına çok güzel bir şiir.. Ben böyle anladım. Bakalım sizlere neler çağrıştıracak:D Yeni bir ülke bulamazsın Yeni bir şehir bulamazsın Bu şehir arkandan gelecektir, Nasıl geçirdiysen ömrünü burada, bu köşede Öyle geçirdin demektir bütün yeryüzünde... Konstantin Kavafis Kendini aramaya uzak diyarlara gidenlere.... Büyüklük odur ki, hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır, kendini büyük değil küçük, zayıf, vasıtasız, hiç telâkki ederek, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana büyüksün derlerse, bunu diyenlere de güleceksin.( 1908 ) Bir adam ki büyük olmaktan bahseder, benim hoşuma gitmez. Bir adam ki memleketi kurtarmak için evvelâ büyük adam olmak lâzımdır; der ve bunun için bir de örnek seçer, onun gibi olmayınca memleketin kurtulamayacağı inancında bulunur, bu, adam değildir. ( 1908 ) Mustafa Kemal Atatürk Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Satış / Pazarlama |
isisseda Yeni Üye Toplam 7 yazı | 09/11/2008 : 09:35:38 ![]() duygu olmadan yaşanmaz........ acı___ acı da bir duygu terk etmek,terkedilmek,sevmek,sevilmek,nefret etmek..... tüm bunlar insanlarda duygu oluşturur.... duygusuz insan hissiz olur hissetmemek,algılamamak bence bu bir bitiş... hissetmek ve algılamak, bunlar insan olmanın erdemi,yaşamın ta kendisi kendimi yakmadım,evi yakmadım bu sadece bir duygu aktarımı hislerin kelimeye dökülüşü.duyguların yansıması tabi ki herkes kendine değerlidir. ama bu eğer edebi bir yazıysa herşeyi anlatmak gerek engellenmemeli bence ülkeyi değiştirebiliriz yaşadığımız şehri insanları,evleri,eşyeları.... tabi anılar kalır,belli olmaz belki de acıtır. ama kalıp bile bile yanmaktansa değiştiririm hayatımı anılarımı yakarım... bence sevgi içinizdeyse ve bir ses size bunu fısıldıyorsa bırakın kendinizi kendinize iiçnizden ne geliyorsa onu yapın sevgi içimde aman onu dinleyeyim diye kendinizi sınırlandırmayın.yanmak istiyorsanız yanın,aklınızı kaçırmadan kaçmak istiyorsanız kaçın.... bence hayatın anlamı bu __seda__ Yerleşim : Türkiye / Antakya | Meslek : Öğretmen |
Goldenist Üye Toplam 964 yazı | tabi ki herkes kendine değerlidir. ama bu eğer edebi bir yazıysa herşeyi anlatmak gerek engellenmemeli intiharı özendirmemeli... anılarını yakmak ondan kurtulmanı sağlıyorsa yak elbette am sadece anıları. Edebiyat öğretmenisiniz geleceğimiz olan gençlerimizin, İnsanlığın ve ailenizin size ihtiyacı var.. :D değiştiririm hayatımı anılarımı yakarım... Büyüklük odur ki, hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır, kendini büyük değil küçük, zayıf, vasıtasız, hiç telâkki ederek, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana büyüksün derlerse, bunu diyenlere de güleceksin.( 1908 ) Bir adam ki büyük olmaktan bahseder, benim hoşuma gitmez. Bir adam ki memleketi kurtarmak için evvelâ büyük adam olmak lâzımdır; der ve bunun için bir de örnek seçer, onun gibi olmayınca memleketin kurtulamayacağı inancında bulunur, bu, adam değildir. ( 1908 ) Mustafa Kemal Atatürk Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Satış / Pazarlama |
Goldenist Üye Toplam 964 yazı | BİR KALB Kİ Bir kalb ki onun sevmesi, aldanması yok. Tutkunluğu yok, bir güzele yanması yok. Bin kez yazık olsun sevisiz bir yüreğe, Aşksız geçecek günlerin faydası yok Ömer Hayyam SEVGİYLE.. Sevgiyle yoğrulmamışsa yüreğin Tekkede , manastırda eremezsin Bir kez gerçekten sevdin mi dünyada Cennetin cehennemin üstündesin Bir sır daha var , çözdüklerimden başka Bir ışık daha var , bu ışıklardan başka Hiç bir yaptığınla yetinme , geç öteye ! Bir şey daha var , bütün yaptıklarından başka Ömer Hayyam Büyüklük odur ki, hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır, kendini büyük değil küçük, zayıf, vasıtasız, hiç telâkki ederek, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana büyüksün derlerse, bunu diyenlere de güleceksin.( 1908 ) Bir adam ki büyük olmaktan bahseder, benim hoşuma gitmez. Bir adam ki memleketi kurtarmak için evvelâ büyük adam olmak lâzımdır; der ve bunun için bir de örnek seçer, onun gibi olmayınca memleketin kurtulamayacağı inancında bulunur, bu, adam değildir. ( 1908 ) Mustafa Kemal Atatürk Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Satış / Pazarlama |
isisseda Yeni Üye Toplam 7 yazı | 16/11/2008 : 15:10:32 ![]() ben anasınıfı öğretmeniyim ve merak etmeyin onları bambaşka yetiştiriyorum. bence edebi yazılar engellenmemeli,düşünce suçluluğu diye birşey olmamalı.nasıl geliyorsa öyle yazılmalı.ben diyorum diye kimse intihar etmedi şimdiye kadar.insanın bazı şeyleri yapmaya niyeti varrsa bahanesi çok olur bence.... kişi kişilik sahibiyse zaten kimseyi dinlemez bence....teşekkür ederim ama eleştirileriniz için güze eleştirileri severim __seda__ Yerleşim : Türkiye / Antakya | Meslek : Öğretmen |
Goldenist Üye Toplam 964 yazı | Amacım polemik yapmak değildi. Anlatım gücünüz çok kuvvetli. Umarım sevgiyle yazılmış daha bir çok yazınızı okuma şansımız olur. Hatta bu yazılarınız bir çok kişinin ulaşabileceği güzel kitaplar olur umarım. Güzel anlatım gücünüzle bizlere tat ve renk verdiğiniz için ben teşekkür ederim.. Büyüklük odur ki, hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır, kendini büyük değil küçük, zayıf, vasıtasız, hiç telâkki ederek, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana büyüksün derlerse, bunu diyenlere de güleceksin.( 1908 ) Bir adam ki büyük olmaktan bahseder, benim hoşuma gitmez. Bir adam ki memleketi kurtarmak için evvelâ büyük adam olmak lâzımdır; der ve bunun için bir de örnek seçer, onun gibi olmayınca memleketin kurtulamayacağı inancında bulunur, bu, adam değildir. ( 1908 ) Mustafa Kemal Atatürk Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Satış / Pazarlama |
isisseda Yeni Üye Toplam 7 yazı | 16/11/2008 : 19:20:03 ![]() benim yazılarım genellikle kötü sanlu biter ama yazma stilim bu.sanırım artık yeni bir yazı eklemeyeceğim sırf bu yüzden. çok teşekkür ederim beğendiğiniz noktalar için... __seda__ Yerleşim : Türkiye / Antakya | Meslek : Öğretmen |
Goldenist Üye Toplam 964 yazı | Büyüklük odur ki, hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır, kendini büyük değil küçük, zayıf, vasıtasız, hiç telâkki ederek, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana büyüksün derlerse, bunu diyenlere de güleceksin.( 1908 ) Bir adam ki büyük olmaktan bahseder, benim hoşuma gitmez. Bir adam ki memleketi kurtarmak için evvelâ büyük adam olmak lâzımdır; der ve bunun için bir de örnek seçer, onun gibi olmayınca memleketin kurtulamayacağı inancında bulunur, bu, adam değildir. ( 1908 ) Mustafa Kemal Atatürk Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Satış / Pazarlama |
göksen Üye Toplam 228 yazı | 30/11/2008 : 15:05:09 ![]() güzel.. Düşlerim Gerçek Gerçeğim Yalan... Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Diğer |
![]() | ![]() | ![]() |
![]() |
| ![]() |
![]() | ![]() | ![]() |
| ||||
Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz. | ||||
© 2000-2025 Koniks.com İletişim || Kullanım Şartları | Kurallar | Sitenin Kullanımı | Gizlilik | Yardım |