Ölmemiş Sevgiler Arasına Koy Beni. . . . . . . . . - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla

Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Ölmemiş Sevgiler Arasına Koy Beni. . . . . . . . .

isisseda
Yeni Üye

Toplam 7 yazı
08/11/2008 :  18:15:26 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı

Sırtımız birbirimize dönük,yüzümüz duvara...
Amaçsızca oturuyoruz.Hiç konuşmadan,sessizce.Nedensiz susuşlarımız,amaçsız oturuşlarımıza karışmış,sus pus olmuş kalmışız...
Kokunu hissediyorum,iç gıdıklayıcı.Kendimi bırakasım geliyor sana;ama soğuk duvar yüzüme vuruyor.Yapma diyor bana...
Usulca iç çekiyorsun.Nefesini bırakıyorsun sonra nefesin odaya yayılıyor.Çekiyorum içime..........
Yüzümüz birbirimize dönük.sırtımız duvara...
Gözlerin gözlerime bakıyor.Nedensiz susuşlarımız bozuluyor birden."Yapamam" dedin ya bana "bırakıp gidemem seni".Dudaklarından dökülen bu kelimelere bağladım yaşamımı sevgili...Tam konuşup birşeyler söyleyecekken,boğazımdaki düğümü çözecekken "sus" dedin bana ve sıkıca sarıldın bedenime...Ellerimiz birleşti sonra,sonra gözlerimiz.Yere diz çoktuk gözlerimizi birbirimizden ayırmadan."Gitmeyeceğim,seni birakıp gidemeyeceğim.Ne olur beni gönderme.Ben sana aitim" dedin.Ben tam konuşacakken "sus" dedin bana."Buna dayanamam,nedensiz gidişler yaşayamam,kendimi senden alamam."
Ben sana git diyemem ki.Ben sensiz bir yaşam düşünem ki.Sen gidersen dayanamam ben de giderim uzaklara.Çok uzaklara.Bilinmez uzaklara...
Gitme...
”Ne olur kal yanımda”...
Bir fısıltı gibi çıktı sesim,kelimeler inilti gibi döküldü dudaklarımdan.Sevgi dolu baktın bana,sıcacık.Birden içimden bir sıvı yayıldı.Aktı içimde,dolaştı yavaşça.
Elimden tutup kaldırdın beni.Bizim şarkımızı mırıldandın ve dans ettik.Tam bir ağır çekimdeydim sevgili...
"Birbirimizi acıtmayalım artık" dedin.Birbirimize sarılıp uyuduk.Uzun uzun uyuduk...En rahat uykuydu bu benim için.Yeni günle beraber artık birbirimizi Gözlerimi açmak istemiyorum,uykudan,sıcak yatağımızdan kalkmak istemiyorum acıtmayacaktık..Sana saatlarce sarılıp uyumak istiyorum.Evet istiyorum.Kolumu uzatıyorum,ellerim soğuk yatakta dolaşıyor.Ürperiyorum.Kahvaltı hazırladığına inanamıyorum.Mutfağa bakıyorum.Yok oluşun çarpıyor yüzüme.Banyo,odalar yok çığlıkları atıyor bana.
Gitmiş...
Koklayacak hiç bir eşyasını bırakmamış...
Gitmiş...
Hayatımdan çıkıp gitmiş...
Yatağa gitmeliyim.Bir sigara yakmalıyım.Hayatımı yakmalıyım.
Yataktayım.Sigaram düştü.Yanık kokuyor.Gözlerimi tavana dikmiş,amaçsızca oturuyorum.Yanık kokuyor.Bir taraflarım acıyor,kanıyor.Çok sıcak oldu,yanık kokuyor.Önemli değil.Oda yanıyor.Önemli değil.Hayatım yanıyor.Önemli değil.Çok rahatım.Ben ölüyorum.Sen yinede ölmemiş sevliler arasına koy beni sevgili.Ölmemiş sevgiler arasına...
[/center][/center][/center]
__seda__

Yerleşim : Türkiye / Antakya  |  Meslek : Öğretmen
rterzioglu
Üye

Toplam 1714 yazı
08/11/2008 :  18:54:05 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
güzel bir yazı.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Yöneticilik
isisseda
Yeni Üye

Toplam 7 yazı
09/11/2008 :  00:15:51  Alıntı
teşekkür ederim....
__seda__

Goldenist
Üye

Toplam 964 yazı
09/11/2008 :  01:09:25 Yazarın websitesine git Website   Alıntı

Her giden Sevgilin ardından kendimizi yakacaksak?
Neden biz değersiz olalım, gidenler değerli. Ama işte hep başkasından medet umduran egomuz bize "Sen değersizsin, sen terkedilmeye layıksın, sen sevilemezsin, terkedilmişsen kendine acı çektirmelisin" diye fısıldar. Bizde tüm bu sözleri doğru sanıp uygularız...

Oysa Sevgi içimizde...Sevgi Benim der içimizdeki o gerçek ikinci ses. Ahh herkes bir duyabilse..
Bir şiir okumuştum gidenleri bulunduğu yerlere sığamayıp hep yer değiştirenleri anlamamız adına çok güzel bir şiir..
Ben böyle anladım. Bakalım sizlere neler çağrıştıracak:D

Yeni bir ülke bulamazsın
Yeni bir şehir bulamazsın
Bu şehir arkandan gelecektir,
Nasıl geçirdiysen ömrünü burada, bu köşede
Öyle geçirdin demektir bütün yeryüzünde...

Konstantin Kavafis

Kendini aramaya uzak diyarlara gidenlere....
Büyüklük odur ki, hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır, kendini büyük değil küçük, zayıf, vasıtasız, hiç telâkki ederek, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana büyüksün derlerse, bunu diyenlere de güleceksin.( 1908 )

Bir adam ki büyük olmaktan bahseder, benim hoşuma gitmez. Bir adam ki memleketi kurtarmak için evvelâ büyük adam olmak lâzımdır; der ve bunun için bir de örnek seçer, onun gibi olmayınca memleketin kurtulamayacağı inancında bulunur, bu, adam değildir. ( 1908 )

Mustafa Kemal Atatürk

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Satış / Pazarlama
isisseda
Yeni Üye

Toplam 7 yazı
09/11/2008 :  09:35:38  Alıntı
duygu___
duygu olmadan yaşanmaz........
acı___
acı da bir duygu
terk etmek,terkedilmek,sevmek,sevilmek,nefret etmek.....
tüm bunlar insanlarda duygu oluşturur....
duygusuz insan hissiz olur
hissetmemek,algılamamak bence bu bir bitiş...
hissetmek ve algılamak,
bunlar insan olmanın erdemi,yaşamın ta kendisi
kendimi yakmadım,evi yakmadım
bu sadece bir duygu aktarımı
hislerin kelimeye dökülüşü.duyguların yansıması
tabi ki herkes kendine değerlidir.
ama bu eğer edebi bir yazıysa herşeyi anlatmak gerek engellenmemeli
bence ülkeyi değiştirebiliriz
yaşadığımız şehri
insanları,evleri,eşyeları....
tabi anılar kalır,belli olmaz belki de acıtır.
ama kalıp bile bile yanmaktansa
değiştiririm hayatımı anılarımı yakarım...
bence sevgi içinizdeyse ve bir ses size bunu fısıldıyorsa bırakın kendinizi kendinize iiçnizden ne geliyorsa onu yapın sevgi içimde aman onu dinleyeyim diye kendinizi sınırlandırmayın.yanmak istiyorsanız yanın,aklınızı kaçırmadan kaçmak istiyorsanız kaçın....
bence hayatın anlamı bu
__seda__

Goldenist
Üye

Toplam 964 yazı
15/11/2008 :  23:17:42 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
tabi ki herkes kendine değerlidir.
ama bu eğer edebi bir yazıysa herşeyi anlatmak gerek engellenmemeli

intiharı özendirmemeli...

anılarını yakmak ondan kurtulmanı sağlıyorsa yak elbette am sadece anıları. Edebiyat öğretmenisiniz geleceğimiz olan gençlerimizin, İnsanlığın ve ailenizin size ihtiyacı var.. :D
değiştiririm hayatımı anılarımı yakarım...
Büyüklük odur ki, hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır, kendini büyük değil küçük, zayıf, vasıtasız, hiç telâkki ederek, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana büyüksün derlerse, bunu diyenlere de güleceksin.( 1908 )

Bir adam ki büyük olmaktan bahseder, benim hoşuma gitmez. Bir adam ki memleketi kurtarmak için evvelâ büyük adam olmak lâzımdır; der ve bunun için bir de örnek seçer, onun gibi olmayınca memleketin kurtulamayacağı inancında bulunur, bu, adam değildir. ( 1908 )

Mustafa Kemal Atatürk

Goldenist
Üye

Toplam 964 yazı
15/11/2008 :  23:19:51 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
BİR KALB Kİ

Bir kalb ki onun sevmesi, aldanması yok.
Tutkunluğu yok, bir güzele yanması yok.
Bin kez yazık olsun sevisiz bir yüreğe,
Aşksız geçecek günlerin faydası yok

Ömer Hayyam

SEVGİYLE..

Sevgiyle yoğrulmamışsa yüreğin
Tekkede , manastırda eremezsin
Bir kez gerçekten sevdin mi dünyada
Cennetin cehennemin üstündesin

Bir sır daha var , çözdüklerimden başka
Bir ışık daha var , bu ışıklardan başka
Hiç bir yaptığınla yetinme , geç öteye !
Bir şey daha var , bütün yaptıklarından başka

Ömer Hayyam

Mustafa Kemal Atatürk

isisseda
Yeni Üye

Toplam 7 yazı
16/11/2008 :  15:10:32  Alıntı
ben anasınıfı öğretmeniyim ve merak etmeyin onları bambaşka yetiştiriyorum.
bence edebi yazılar engellenmemeli,düşünce suçluluğu diye birşey olmamalı.nasıl geliyorsa öyle yazılmalı.ben diyorum diye kimse intihar etmedi şimdiye kadar.insanın bazı şeyleri yapmaya niyeti varrsa bahanesi çok olur bence....
kişi kişilik sahibiyse zaten kimseyi dinlemez bence....teşekkür ederim ama eleştirileriniz için güze eleştirileri severim
__seda__

Goldenist
Üye

Toplam 964 yazı
16/11/2008 :  15:45:05 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Amacım polemik yapmak değildi. Anlatım gücünüz çok kuvvetli. Umarım sevgiyle yazılmış daha bir çok yazınızı okuma şansımız olur. Hatta bu yazılarınız bir çok kişinin ulaşabileceği güzel kitaplar olur umarım.
Güzel anlatım gücünüzle bizlere tat ve renk verdiğiniz için ben teşekkür ederim..

Mustafa Kemal Atatürk

isisseda
Yeni Üye

Toplam 7 yazı
16/11/2008 :  19:20:03  Alıntı
benim yazılarım genellikle kötü sanlu biter ama
yazma stilim bu.sanırım artık yeni bir yazı eklemeyeceğim sırf bu yüzden.
çok teşekkür ederim beğendiğiniz noktalar için...
__seda__

Goldenist
Üye

Toplam 964 yazı
17/11/2008 :  00:55:30 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Yakın zamanda kitap basma haberlerinizi bu siteden duyabilmek dileğiyle

Mustafa Kemal Atatürk

göksen
Üye

Toplam 228 yazı
30/11/2008 :  15:05:09  Alıntı
güzel..
Düşlerim Gerçek Gerçeğim Yalan...

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Diğer

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

• Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.

5.72 saniye.
15:49:12, 1 Haziran 2025, Pazar

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2025 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım