Zamansız İzledim Yerli Dizi, Kaldı Bende İzi! - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Zamansız İzledim Yerli Dizi, Kaldı Bende İzi!


tristapena
Editör

Toplam 498 yazı
03/11/2008 :  11:52:34 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Dizi bağımlılığı, sigara tiryakiliğinden daha tehlikeli!

Kapalı alanlarda dizi seyredilmesinin yasaklanması gerekiyor, hem de hemen!

“Yaprak Dökümü” adlı felaketler zincirini on bölümden fazla izleyen kaç kişi, “yaşanmaz kardeşim bu dünyada” diye aklından geçirdi acaba?

***

Diziler insanları etkiliyor…

En küçük kardeşim otuz yaşında ve iki senedir kendini Kurtlar Vadisindeki “Muro” zannediyor… Ondan önce dönem dönem Polat Alemdar da oldu, Memati de!

Geçenlerde kendine Hacı Murat aldı, oradan biliyorum…

Görmek kısmet olmadı daha sanayide toplatıyormuş!

***

Senaristler karakterleri ağacın ulaşılabilir yerlerine koyuyorlar ki, televizyonun karşısında ağzı açık olan izleyici, istediği zaman kendini kahramanının yerine koyabilsin!

Muro’nun BMW X8’i olsaydı mesela…

Bizimkinin işi zordu değil mi?

***

Halimize şükür ediyoruz yine!

Bir tanıdığımızın ortanca kızı Yaprak Dökümündeki Ferhunde’ye özenmiş onlar işi anlayana kadar mahallenin yarısı ile işi pişirmiş!

Bakkal, kasabı, kasabın büyük oğlu da manavı vurmuş… Aralarındaki husumet anlaşılamamış.

Çok kan akmış, kız berberin çırağına “senden hamileyim” demiş, bankadan zorla kredi çektirtmiş…

Taksitleri ödememiş tabi…

Çırağın evine haciz gidince, babası oğlunun kızı telefondan hamile bıraktığını öğrenmiş!

Çırak, cinsel bilgiler ansiklopedisi alınca kullanıldığını anlamış ama iş işten geçmiş, o arada zaten kızda marangozla kaçmış…

Çırağın annesi yaşadığı acılara daha fazla dayanamamış, kısa bir veda notu yazdıktan sonra intihar etmiş. Zavallı kadın nur içinde yatsın…

Karısını kaybetmenin şokuyla baba, önce miyop, ardından kör olmuş...

Ailesinin dağılmasına sebep olan çırağın yüzüne felç inmiş…

Kız marangozu bırakıp geri dönmüş…

Ne diyelim şimdi?

Allah beterinden saklasın…

***

Neden bizim çocukluğumuzdaki diziler çekilmiyor artık…

Dallas’tan ve Şahin Tepesinden öncesini kast ediyorum…

Başımıza ne geldiyse bu dizilerden sonra geldi…

Hala Ceyar diye anılan ahbabımız var bizim!

Şimdi “melek gibi bir adam” yazacağım inanmayacaksınız…

Şeytan da bir melek ya! O bakımdan diyorum.
Ali GÜLCÜ

Yerleşim : Türkiye / Tekirdağ  |  Meslek : Diğer
akinselcuk
Editör

Toplam 5590 yazı
03/11/2008 :  12:37:58 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Yaprak Dökümünün ilk başlayacağı sırada , evde bu diziyi seyretmeyelim çocukluğumdan beri bilirim pek karanlık bir dizidir demiştim. Evdekiler beni, bu yeni versiyonmuş modernize edip çekmişler falan deyip ikna ettiler. Bu zamana kadar izledik yeni versiyonu orjinaline göre daha iyi olsa da gene de sevmedim. Ama bu dizinin evde seyredilmesine razı oldum diye ev hanesi de benim tam prime time da izlediğim altyazılı dizileri veya dünya belgesellerini seyretmeye razı oldular bir de pazar sabahı TRT 1 deki eski kovboy filmlerini.

Diziler bir felaket içinde silah olan dizilerin asla izlenmesinden yana değilim. Bir de eski tatlı cadıdan türemiş sihirli diziler çok fazla, bu tür dizilere de kısıtlı izin var evde. Yasaklara çok karşı olsam da çocuklar için yapabileceğim en makul koruma yönteminin bu olduğunu düşünüyorum.

Birde şu var. İstanbul halkı ile Türkiyenin geri kalanının mesai saatleri arasında ne fark var da her şey bu kadar geç başlıyor onu anlamış değilim. Bana göre en geç 11 de artık televizyon yayınlarının yavanlaşması gerekirken önemli diziler yada güzel filmler anca o saatte başlıyor.

tamnland.com

Yerleşim : Türkiye / Türkiye  |  Meslek : Diğer
Bartoloucci
Üye

Toplam 1351 yazı
07/11/2008 :  14:53:17  Alıntı
ntv spor ve haber yayınları yetiyor da artıyor arkadaşım :)
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir




Yerleşim : Türkiye / Özel  |  Meslek : Diğer
nesibe k.
Yeni Üye

Toplam 96 yazı
10/11/2008 :  06:45:21 Yazarın websitesine git Website   Alıntı


Insanlarin baskalarinin felaketlerini izlemekten keyif almadigi gun -ki imkansiz gibi gorunuyor bu- tum bu dizilerden ve berbat tv programlarindan kurtulacagiz.
''Cehalet insanı çirkinleştirir.
Suskunluğum asaletimdendir.
Her lafa verilecek cevabım vardır.
Lakin, lafa bakarım laf mı diye, adama bakarım adam mı diye'' MEVLANA

Yerleşim : Çin / Guangzhou  |  Meslek : Diğer
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

2.58 saniye.
16:13:22, 1 Haziran 2025, Pazar

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2025 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım