Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Geleceğin Ürünü; Bambu

BaşlatanDarkgreen-30Tarih31/10/2008 15:25:19Yorum51

İlk mesaj
Ben özellikle sitedeki herkese teşekkür ederek tanışmak istiyorum. Herkes çok güzel fikir ve ürünlerle katılıyor. Bende bir konuda düşüncelerimi paylaşmak istedim. Araştırmalarımda gördümki organik furyası almış başını gidiyor. Ve organik ürün yapımında kullanılanların başında bambu geliyor Amerikada bambu ipinden hazırlanan giyecekler piyasaya girmiş bile ama maalesef ülkemiz her şeyde olduğu gibi bu konuyu teşvik kapsamında geç kaldı ve kişisel girişimler ya yarım kalıyor yada başarısızlıkla sonuçlanıyor. Sadece bambu mobilya alanında varız. Bu bile büyük bir pazar ithal edilen bambular ya çinden ya güney amerikadan ve yüksek maliyetli özellikle karadeniz bölgesinde bambu doğal olarak yetişebilecek bi ürün ve moso cinsi bambu 4 sene içinde kazandırmaya başlıyor. 20 metreye 8 cmlik bir ebatta olan direğin satış fiyatı 50 dolar. evet bu gerçek. Ayrıca yüzlerce çeşit bambu olduğunu düşünürsek önemli bir kazanç kapısı olabilir. Çünkü iyi olgunlaşmış bambu ağacı inşaatlarda bile kulanılıyıor. demek istediğim geleceğe yatırım yapacak olanları bekliyorum. her konuda yardımcı olabilirim . tohum temininde kulanım alanında ben bi kaç adım öndeyim sadece çünkü fidelerim iki yaşına geldi. bu konuyu tartışmaya açmak isterim. saygılarımla.
herkes zihnine hükmeder

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Turizm
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
51 yorum
Cok dogru bir urun.

Basarilar dilerim
''Cehalet insanı çirkinleştirir.
Suskunluğum asaletimdendir.
Her lafa verilecek cevabım vardır.
Lakin, lafa bakarım laf mı diye, adama bakarım adam mı diye'' MEVLANA

Yerleşim Çin / GuangzhouMeslek Di?er
sizden bilgi almak isterim
teşekkür ederim

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Kamu sektörü

''Cehalet insanı çirkinleştirir.
Suskunluğum asaletimdendir.
Her lafa verilecek cevabım vardır.
Lakin, lafa bakarım laf mı diye, adama bakarım adam mı diye'' MEVLANA

Yerleşim Çin / GuangzhouMeslek Di?er
Bu forumda ıskalanmış en çarpıcı konulardan biri...
Keşke ciddiye alınıp tartışılsaydı...
Çok az emekle, üstelik bataklık cinsiarazide yapılacak en kârlı yatırım...
Üslubu beyan, ayniyle insandır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yayyncylyk
akdeniz ikliminde yetisirmi?

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Bildiğim kadarı ile normal kamış yetişen her yerde yetişir.
Akdeniz sahilleri kamıştan-kargıdan geçilmiyor.
Kargı yetiştiğine göre aynı familyadan olan bambu kamışı neden yetişmesin?
Üstelik bir dikimden sonra yıllarca biçip ürün almak var...

tesekkürler kücük aga
arkadasımız karadeniz bölgesi diye yazınca merak ettim.ne tür alanlara dikiliyor ve dönümden ne kadar ürün alınıyor.bu konuda bilgin varmı?elimde 10 dönüm kadar sürekli su dolu olan tarla var.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Dönümden ne elde edilir bilmiyorum açıkçası.
Ama izlediğim kadarı ile kamışlar arasındaki mesafe 10 cm bile yok.
Yani kamışlığın ortasından yürüyüp gidemezsin.
Karar vermeden şunu da unutma: Bir kez kamış ekimi yaptın mı kolay kolay kurutamazsın kamışın kökünü... Ayrık gibidir diyeyim, anla:)

Ben var olan bambulardan mobilya üretimi yapmak için girişimlerde bulunmaktayım, daha doğrusu uzun süredir üretim yapapn firmalara ulaşmaya çalışmaktayım. Karadenizde olduğumdan burada sadece bambu satışıyla ilgilenen firnmalarla görüşebildim. Onlarda ürünlerini arap ülkelerinden temin ettiklerini söylediler. Hazır bambu alabileceğim yerler hakkında bilgisiş olanlardan cevap bekliyorum.

Üzerinde durulması gereken bir konu olduğunu herkes çok yakında anlayacaktır.

Saygılar.
Saygılarımla...

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Di?er
Arkadaşlar,
Konuyu ben ortaya atmadım ama atmış kadar heyecan duyuyor ve sahipleniyorum.
Anadolu'nun her yerinde "kargı" denilen bir tür yabani kamış yetimmiyor mu?
Bir bitki doğal ortamda kendiliğinden yetişiyorsa, onun türevleri de yetişir mantığını savunuyorun.
Neticede, "bambu" da bir kamıştır.

Konuyu ortaya atan olarak bilgi veriyim Küçük ağa haklısın
kargı ve kamış türüdür ama aynı familya değil
bambu çok çeşitlidir sadece bataklık ve sulu arazi değil aynı zamanda nem ve yağışlı hava lazım ben 2 yıldır bu konuyu araştırıyorum çalışmalarım devam ediyor ve akdeniz için ayrı bambu türleri mevcut onlar hakkında da bilgi verebilirim zaten dediğim gibi bu ürün geleceğin ürünü Organik olması bakımından Türkiyede bile havlu üretmeye başladılar Japonya ve Amerikada organik elbise iplikleri bambudan yapılıyor. Yanlış bişey yapmayın tohumdan üretmek çok zor ve zaman alıyor. İsteyene detaylı bilgi verebilirim saygılarımla ... Ha bu arada fide satışlarına yakında başlayacağız tohumdan başlamayın çünkü kamış - kargı tohumlarını moso tohumu diye 50 dolara satabilirler.:) İyice inceleyin derim çünkü zaten 4 sene gibi bir zamanda yetişen üründe iki sene kaybetmenizi istemem
herkes zihnine hükmeder

Konu ile ilgilenenler açısından, elinizde bambu yetiştirilmesi ile ilgili link var da yazarsanız sanıyorum tartışma daha verimli hale gelir.

dostum bu bambu türkiyenin nerelerinde yetişir nasıl yetişir ve kimler satın alıyor bu konularda bilgi verirmisin bizlere....

Yerleşim Türkiye / AfyonkarahisarMeslek Di?er
Merak edenler icin yaziyorum Bambunun 450 degisik kullanim alani var. Turkiyede cok yeni Bambuyu ciddi olarak üreten bir kisi var. Ha bu arada birde bir grup var tohum ariyolardi en son Yeni oldugu icinde fazla bilgi var gelisimini gormeden olmaz. bende uc tûr var. onlarda iki yillik filizler maddi getirisine gelince simdi yurt disindan getirmeye kalksaniz 10cm capinda 5m uzunlukta bir diregi 50dolar+masrafla alirsiniz. Hesabini yaparsiniz.Ama dediğim gibi iyice arastiralim benim elimde sinirli miktarda fide var satislara henuz başlamadim. Bi 40 tane fide satabilirim bu şene 10 tane dikseniz 5senede 500 adet olur tarlada saygilarimla
herkes zihnine hükmeder

BU KONU ÇOK İLGİMİ ÇEKTİ FİDANLAR EKİLDİKTEN SONRA SÜREKLİ BAKIM İSTİYORMU KAZANDIRACAKSA UZUN SÜRSEDE RAĞZIM BİGA DA BİR TARLA İCARA ALARAK EKMEK GELDİ AKLIMA KARASAL SAYILABILECEK BIR IKLIMDE YETİŞİRMİ CEVAP BEKLİYORUM ARKADAŞLAR

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Eczacy
Yaptığım araştırmalarda her iklime göre olanlarının mevcut olduğunu öğrendim Ama genede görmeden güvenmek olmaz Bigada yetişeceğini tahmin ediyorum . Ayrıca Akdeniz iklimindede yetişen türleri var . Soğuk geçen yerlere gelince -17 dereceye kadar dayandığını biliyorum gene daha soğuk yerler için ayrı türler mevcut. Dediğim gibi elimizde sınırlı sayıda Boş tarlası olupta değerlendirmek isteyenler için birebir yatırım. Ürünün elinizde kalma riski yok. Bu konuyu iyice araştırdım. En iyi 5-6 türünü Türkiyeye uyarladım Şu anada bile taleplerim var 3senelik olan fidanlara aşırı ilgi var Birde mail aldım Bambu mobilya imalatçısı Yetiştirdiğiniz bütün bambuyu alabiliriz dedi. Ama dediğim gibi yok şu an henüz gövde alamadık. 2 sene sonra nasip olursa. Ben bu iş için yaşadığım yeri bile değiştirmeyi düşünüyorum. Alakanıza çok teşekkür ederim. Fide satışlarım başlayınca buradan ilan ederim. Saygılarımla Birde özel msj attığım arkadaşlar dönüş yaparsa çok memnun olurum.
herkes zihnine hükmeder

Müsait yeri olan düşünmesin, derim.
Neticede bir üretimdir.
Akmaz, kokmaz...

allah kısmet ederde bu işi yaparsak elimizde kalması gibi bir problem yok yani oylemı ? bırde ektıkten sonra sureklı ılgı ıstıyormu hergun degılde ayda bır gıtıp kontrol etsem yeterli olurmu on tane fıdan kaça mal olur cıddı düşünüyorum bu işi ama kafamda soru işaretleri var

Degerli arkadasim eger tohumdan girersen hem zaman alir hemde garantisi yok 10 kök alip plentasyon yapsan senin icin daha iyi olur. Maliyet yuksek olur ama hic degilse elinde garanti olur. Talebd gelince bu ürünü yetiştirebilirsen kesinlikle elinde kalma ihtimali yok Cunku Türkiye de yetistiren yok Birde en basiti bambu yaz google a cikan sayfalari incele koltuk takim fiyatlarinada bi bak ithal edildigi icin pahali Türkiyeden bambu bulabilse 3 te 2 fiyatina verecek Yetistirmeye gelince her iklıme gore bambu türü var Bölgeni yaz ona gore yardimci olayim saygilarimla
herkes zihnine hükmeder

BEN MARMARA BOLGESİ BİGADA BU İŞİ YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM KARASAL İKLİME SAHİP 10 KÖK KAÇ PARAYA MAL OLUR SÜREKLİ BAŞINDA OLMAM GEREKİRMİ ARADA BİR GİDİP İLGİLENSEM OLURMU SULAMAK MI GEREKİYOR

bambu tedarik edilir. ayrıntıl teknik destek verilir. bu işe girmek isteyen olursa çok ucuza bambu tohumları ve teknik desteği verebiliriz iletişim 0505 622 76 68 emre
Http://www.Hediye10.com Sevgiliye Hediye Sitesi

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Öyle sanıldığı kadar dik olsun olmadığını biliyorum biraz fazla abartılmış gibi geliyor bana ayrıca türkiyede pazarının olduğunuda hiçmi hiç sanmıyorum... neden derseniz izmirde bambu ile kar amaçlı yapmıyor ama gerçekten yetiştiren bir arkadaşla yazın yarım saatten fazla telefon görüşmem olmuştu hiçte bahsettiğiniz gibi bir iş değil hayale kapılmayın derim ilgilenen arkadaşlara izmirde bu işle ilgilenen arkadaşla görüşmek isterlerse telefonunu özelden verebilirim.

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Otomotiv
arkadaşlar bamboo ekecek olan yada niyeti olan arkadaşlara tavsiye ve birazda bilgi olması acısından

ekmeye niyeti olanlar 10 kökten zarar gelmez ekin derim denildigi gibi olmasa olmaz yani size kimse dönüm dönüm arazileri sürün arpa bugday gibi ekin sonrada hasat yapın demiyor bir fidan gibi düşünün ekin olmazsa olmaz he baktınız oluyor satma yoluna bakın olmadı cicekcilere bahce peyzaj cılara satarsınız yani satılır hiç olmadı elinizde süs bitkisi olarak kalır yani bir zararı yok yeşilik cünkü

ikinci husus moso bamboo dikiminde azda olsa bilgi isteyen bir bamboo türüdür ve diger bambo türlerinde de dikkate alınması gerekn en enönemli husus bamboo köklerinin ayrık otu gibi olması bilen bilir ayrık otunu tarladan yıllarca temizleyemezsiniz eve yakın yerlerde cıkan ayrıklar dikkat edilmezse merdiven aralarıdan duvar catlaklarından bile cıkar tahribata yol acar ve herhangi bir zehirlede kolay kolay giderilmez bamboo köküde aynı özellikleri taşır sürekli devek atar yani sürgünler cıkarır ektiginiz noktadan iki yılda yaklaşık 2 metre kare alana yayılır şartlar iyi toprak nemli ve kumlu ise bu yüzden profesyonel bamboo ekicileri tarlalarının kullanılmaz hale gelmemesi için şu önemli alırlar ve ahrıcada bahce peyzaj lardada kullanılan bir tekniktir

bamboo nun dikilecegi bölüm bir metre derinliginde kazılır ve etrafına bir metre eninde ve cukuru tamamen kaplayan plastık türevi bir branda serilir yanlız bu bıranda bildiginiz tente gibi degil 3 mm kalınlıgında dır kökler delip gecmesin diye yani kontrolu elden bırakmamak için ve toprak zemininden 10 cm yukarıda bırakılırki sürgünler buradan cıkıp alana yayılmasın diye ama bu profesyonel ve bazı bamboo ceşitleri için gecerlidir moso bambu filimlerdede gördügünüz iskele yapımında kullanılan ticari olarak degerli bir bamboo türüdür ekilecek tarlayı tamamen ekmeyi düşünürseniz eger tamamen moso ya bırakmalısınız en azından gelecek bir yüz yıl için he ozmaanda zaten ticaretini yapar zengin olursunuz tarlanında pek ehem miyeti kalmaz yüzlerce dönüm hatta köy bile alırsınız ama karlıdır sürekli dikme istemez kendiliginden filizlenir siz kesersiniz o sürer sürekli devam eder size biçme işi kalır moso bamboo türü ilk beşyıl fazla büyüme göstermez ama beşyıldan sonra ilkginc bir bicimde birden boy atar istesende durdurumazsın hayretle izlersin daha fazla bilgi almak isteyen olursa nacizane aktarırım bu ayın 22 sinde hollandadan arkadaşım geliyor tohum siparişi verdim nekadar ve hangi türler gelecek bilmiyorum ne bulursan getir dedim ben deneme amaclı ekecem gıcık oldugum bir kac kişinin bahcesinede atabilirim :) ilgilenen olursada bildigim kadar yardımcı olurum

Bu arada bomboo işi yapan ve teşvik eden arkadaşlar olayı eksileri ve artıları ile anlatırsanız seviniriyim cok basite indirgemeyin ben vicdani olarak müdahale edecegim iyi günler

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Bambu konusunun tartışılması çok güzel.İncelenirse bambunun çok farklı kullanım alanları olduğu görülecektir.
Ben, Sakarya'da 8 dönüm alanın üçte ikisine bambu ektim.Bu yıl ikinci yılları.bambu harika bir bitki gerçekten.
Edindiğim deneyimleri ve bazen de çektiğim fotoğrafları http://www.bambufidanligi.blogspot.com adresinde paylaşıyorum.
Sanırım gelecek yıl bambu rizomları satılabilir hale gelecek.
Not:1-Kargı kamışı bambu değildir.2-Bambunun çok değişik sıcaklıklarda yetişen türleri var.Bende -35 derecdeye dayanabilen 2 tür de var.diğerleri -16-25 derece soğuğa dayanıklı 3-Benim bildiğim bir kaç çeşit dışında bambu bataklık alanlarda yetişmiyor.
Besenkar

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Hukukçu
(demek istediğim geleceğe yatırım yapacak olanları bekliyorum. her konuda yardımcı olabilirim . tohum temininde kulanım alanında ben bi kaç adım öndeyim sadece çünkü fidelerim iki yaşına geldi. bu konuyu tartışmaya açmak isterim)

Sayın, Darkgreen-30, yukarıda yazılarınızdan bir bölümü kopyaladım.
1. Sizde satabileceğiniz Bambu fideleri varmı?
2. Satılık fideniz varsa, fidelerin cinslerini biliyormusunuz?
üstün izci

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bankacylyk-Finans
Sayın ustunizci alakanıza teşekkür ederim elimdeki bambular henüz üç yıllık ve yavaş ilerleme aşamasında ve cinsleri uzun bambu da denilen cins çapları 12 cm kadar olabiliyor ve benim bölgeme şartları en uygun bambu ama moso bambu için uğraşıyorum eğer sizin istediğiniz bir tür varsa araştırayım. Çünkü bana yeni sporlar (tohumlar) gelecek. Brde tatsız bir olayla karşılaştım. Bazı uyanıklar bildiğimiz kargı yada halk dilindeki adıyla kamış fidelerini bambu diye satıyolar. Onlar uzar ama ince kalır ve sınırlı yerlerde kullanılır. Dikkatli olmanızıda öneririm. Bunlarıda buradan kınayalım derim. Çünkü Türkiyede ağaçlar netten sonra bu konuda en ciddi girişimi biz yapıyoruz. Bildiğim kadarıyla ağaçlar netteki grup ilerleme kaydedemedi. Dediğim gibi her konuda yardımcı olurum Sizin bilgi ve birikimlerinizide paylaşmak isterim. Teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim.
herkes zihnine hükmeder

arkadaşlar bende moso bambu yetiştirmek istiyorum fidan yada tohum temin edebileceğim bir kaynak varsa bildireblirseniz sevinirim

Yerleşim Türkiye / TrabzonMeslek Ö?renci