Konu yayın tarihi yukarıda gösterilir. Tarih bilgisi, içeriğin bugün de geçerli olduğunu göstermez.
Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.
ZEKA' MI? AKIL' MI? Çok akıllısın... Çok zekisin... Hangisi olmayı veya hangisiyle anılmak isterdiniz? Günlük hayatta, ikisi birbirine karıştırılır farklı şeylermiŞ
Zeki; her şeye kafası basan, tek seferde anlayan ya da bilmece-bulmacalarda başarılı olanmış.(tek seferde anladıgım dogruda...)
Akıllı ise; hayata ayak uydurabilen ve kafasını günlük hayatta kullanabilenmiş(ne bu şimdi?hem uyumsuz hemde kafam ayda bir mi basıyo)
Zeki; teoriği kuvvetli, akıllı ise pratikte başarılı olandır.(burda hem zeki hem akıllı tipik ben))
Akıl doğruyu seçebilme ve yapabilme yetisidir.(burda zeki oluyorum)
Zeka kavrama, düşünce üretebilme yetisidir ve evrimde zeki olan değil akıllı olan daha öndedir...(yok böyle bişi)
Akıllılar sonradan zeki olamazlar, ama zeki olan akıllı olabilirmiş...(neyse durumu kurtardık)
Akıllılar her hikayenin kahramanı olmayı başarırlar ama zekiler çoğu zaman figuran olarak kalırlar[red].(burada akıllı oluyrum)
Edward de Bono ''
''Zeka altındaki arabadır, akıl ise şöför. Çok iyi bir araban olabilir ama kötü bir şöförsen, bu pek bir işe yaramaz.Seninkinden daha az iyi olan bir araba iyi bir şöför ile seni geçebilir''
zeka işlem hızıdır bence bir anda ne kadar işlem yapabildiğin ve ne kadar bilgiyi birbiriyle ilişkilendirebildiğinizle alakalıdır.ama akıl ise çok iyi bir programdır hızı önemli deildir işi en iyi şekilde yapar yani bir sorun için bir çözüm şablonu vardır ve uzun zamanda iyi bir çözüme kısa üstünkörü geçici çözüme tercih ederim. bir resmi konvansiyonel paint programında hemen işleyebilirsiniz ama uzun sürsede fotoshop en iyisini yapacaktır.
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz