Koniks.com - İş Fikirleri Düşünce Havuzu

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol
 Ana Sayfa
 Forumlar
 İş Kurma, Girişimcilik, Yatırım Ve Dış Ticaret
 İş Kurma Ve Girişimcilik
 İş Kurmak!
Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
 Yorum gönder
Kullanıcı adı:
Şifre:
Biçim:KalınİtalikAltı çiziliÜstü çizili Sola hizalaOrtalaSağa hizala Düz çizgiResim hizalaAlıntı ekleListe ekle
Mesaj İkonları:              
             
 


 
   

YORUM YAZILAN YAZI
homer 09/09/2004 : 17:53:30

Değerli Arkadaşlar,
Son zamanlarda çokca duyduğum bu öneriyi sizlerle paylaşmak istedim.
İş kurmak nedir?Nasıl bir iş yapılmalı?Başlamak-niyet etmek-işin yarısımı?Bu zorlu yollara kimlerle çıkılmalı?Kredi seçenekleri nasıl değerlendirilmeli?
Bu konuyla ilgili görüş ve önerilerinizi merakla bekliyorum.
Saygılarımla.
SON 10 YORUM (En yenisi en önce gösteriliyor)
Kenan Kablan 11/09/2004 : 13:10:06
Ticaretin çıraklığını yapmışsan ustalığında ihracat ve ithalat yapabilirsin. Çünkü ikisi de tüccarlığın temel kaynaklarından beslenir. Fakat ticareti bilmeyen birinin yeni açılım yakalayacağım diye balıklama ihracata dalmasını çok doğru bulmuyorum.

Umarım söylediklerimden iş dünyasında kast sistemini savunduğum düşünülmez.
homer 11/09/2004 : 10:26:39
Katkıda bulunan herkese teşekkür.Tek hedefim daha çok şey öğrenmek.
Saygılar.
iturkmen 11/09/2004 : 07:32:07
bu konuda verilebilecek en güzel cevabı mimmanagent vermiş homer in soruları belli bir hedefe dönük değil genel geçer kelimelerle anlatılabilecek cavaplar.
homer 10/09/2004 : 23:54:12
Çok teşekkür ederim;ışık tuttunuz.
Saygılar.
homer 10/09/2004 : 23:48:19
Diyelimki ben bir overlookçuyum,daha doğrusu overlookcu kalfasıyım ve ustamdan çok şey öğrendim artık ustalık zamanım geldiğine inanıyorum.Hemen arkasındanda usta olarak meslek hayatıma başladım...
Oysa benim işaret etmek istediğim konu ticaret.Benim ustam,patronum hiç ihracat yapmamış olabilir,Başka bir örnek vermek gerekirse ben bir ihracat şampiyonu bir firmada görev yapıyorum ve bu firma X ülkesiyle hiçbir bağlantı kurmamış;ve X ülkesiyle bağlantı kuran ulaşabileceğiniz hiç kimse yok ve bu ülkede ciddi bir potansiyel olduğunu görüyorum...
Aslında benim bakış açım sizinkinden çok farklı değil;bilgi ve tecrübeye önem veriyorum.Sadece açımı genişletmeye çalışıyorum.
Saygılar.
Kenan Kablan 10/09/2004 : 23:03:23
Yeni açılımlar yakalamayı nasıl engellediği konusunu biraz açabilir misin?
homer 10/09/2004 : 15:00:24
Bu sağlamcılık olabilir ama kanaatimce bu düşünceyle yeni açılımlar yakalanamaz.
Saygılar.
Kenan Kablan 10/09/2004 : 12:13:56
Yanılmıyorsam Ahilik Geleneğinde bir söz vardır:
"Çıraklığını yapmadığın işin ustalığına soyunma" derler.

Çok doğru bulduğum ve yukarıdaki yorumlara ek olarak belirtebileciğim bir söz bu.
homer 10/09/2004 : 09:18:31
Görüşleriniz için teşekkürler. Bir diğer soruda;Sermaye,bilgi birikiminin yanında "özgüven"in etki yüzdesi nedir?
Ticaretin risk almak anlamına geldiğine katılıyormusunuz?(sorular bitmiyor...)
Kendi gözlemlerimi aktarayım;Bir çok girişimci rahatca tatil yapmak için işadamlğına soyunuyor...Gereken araştırmalar yapılmadan girişilen işlerden başarı bekleniyor.
Filanca yaptı ben neden yapmayayım,hem o benden zeki değil,hiç kimse benden zeki değil diyen girişimci sayımızda azımsanamaz.
Ayrıca başarılı olan girişimcilerimiz üreticiler değil satıcılar.Dolayısıyla niyet sadece para kazanmak ve daha çok para kazanmak.Böyle düşünen birinde personeline bir kaç kuruş fazla maaş vermesini yada istihdam bekleyemiyorsunuz.
Devletimizin bu tip oluşumlara destek olması sadece belli bir kalite standartının yakalanması olmalıdır.Belkide herşeyi devletten beklemek yerine hiçbirşeyi devletten beklememek anlayışına kapılmışımdır.
Saygılarımla.



iturkmen 10/09/2004 : 08:15:42
eğer işin niteliği-kapasitesi ve özellikleri ve işten beklentileriniz hakkında daha fazla bilgi versyediniz daha somut ifadelerle bir yol katedebilirdik ancak şu an ki ifadelerinize göre sizinde malumunuz üzerine memleketimizde girişimci hiç desteklenmiyor.Yani devletten bir eşy beklemeyin kuracağınız işin özellikleri bence şu olmalı.
Aynı iş kolundaki firmalarla aranızda onların önüne geçebileceğiniz farklılıklar olamalı,hedefleriniz açık seçik ve herkesçe anlaşılabilir olmalı hedeflere varmak için izleyeceğiniz rota net çizgilerle belli olmalı,verimlilik ön planda olmalı,profesyonel bir yapınız olmalı yada yapınız profesyonel atılımlara açık olmalı,sinerji oluşturacak personel istihdam etmeli,aynı sektördeki saygın kişi ve kuruluşlardan danışmanlık yardımı almalısınız,gelişmiş sanayilerdeki gelişmeleri takip etmelisiniz,ürün veya yarı mamülünüz Avrupa normalarına uygun olmalı,bir kaç ortaktan ziyade işi tek başına yapmaya çalışmalısın,,ilk bir kaç yıl kar beklememelisin, finansmanın sağlam olmalı,hammadde temin kaynaklarınla ilişkilerin iyi olmalı,istihbaratın sağlam olmalı,güvenip sırtını dayayacfağın insanları bulmalı gerekirse fazla maaaş vermek pahasına,katı kurumsal kimlik anlayışı yerine elemanların şirkete katacağı artı değere açık yapın olmalı,cimrilik ederek değil insanların emeklerini sömürerek değil akılcı adımlarla tasarruflu olmalısın,çok iyi araştırma yapmalısın,en önemlisi niyetin halis olmalı ben yanımda ne kadar işçi çalıştırırsam o kadar insan ,işsizlikten kurtulur düşüncesinde olmalısın niyet hayırsa akibette hayırdır niyet rızayı ilahiye uygun olmazsa akibette hayır olmaz.
İş yerinde hoşgörü,saygı ve sevgi hakim olamlı,personelin işi kendi işi gibi yapmalı bunun için personelinize daima ileriye dönük hedefler vermelisiniz.Kaliteden hiç bir zaman taviz verme........................


0.78 saniye.
22:55:39, 28 Mart 2024, Perşembe

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım